ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜια μαϊμού, αν μεθύσει με μπράντυ, δεν θα το αγγίξει ποτέ ξανά, και έτσι είναι πολύ σοφότερη από τους περισσότερους ανθρώπους : ( Κάρολος Δαρβίνος )

ΘΕΜΑΤΑ…@...:

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών πραγματοποιεί τη Δευτέρα 30-11-2015 και ώρα 11:30 π.μ. εκδήλωση προς τιμήν της κ. Αρετής Ντρίτσου με αφορμή την ολοκλήρωση σημαντικής δωρεάς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας στη μνήμη του συζύγου της Φίλιππου Ντρίτσου. Η δωρεά  του υπερσύγχρονου εξοπλισμού σε Τμήματα και Ιατρεία του Νοσοκομείου (  Ουρολογικό, Ορθοπεδικό, Ακτινολογικό, Γαστρεντερολογικό )  έχει αναβαθμίσει τις παρεχόμενες  υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας. 
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Ασύρματο Δίκτυο στο Δήμο ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προσφέρει  σύγχρονες και λειτουργικές υπηρεσίες στους δημότες του.Η εγκατάσταση ενός ασύρματου δικτύου που παρέχει υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι πλέον πραγματικότητα.Τα σημεία όπου μπορεί κανείς να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι τα παρακάτω:
•Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας
•Κεντρική Πλατεία Μαργαριτίου
•Κεντρική Πλατεία Πέρδικας
•Κεντρική Πλατεία Νέας Σελεύκειας
•Παραλιακή Πλατεία Πλαταριάς
•Παραλιακή Πλατεία Συβότων   
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στοχεύοντας στην επέκταση του ασύρματου δικτύου και στον υπόλοιπο Δήμο.  
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Με εντυπωσιακή συμμετοχή η δράση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στην Πάτρα.
Με εντυπωσιακή συμμετοχή  και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου το επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αναγνωστική κατανόηση και κατανόηση των Μαθηματικών εννοιών». Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στην Πάτρα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων για το παιδί, σε θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής.Το σεμινάριο άρχισε με την εισήγηση της εκπαιδευτικής ψυχολόγου και συνεργάτιδας του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου Δρ. Ελένη Λιβανίου, η οποία ανέλυσε τη σημασία της αναγνωστικής κατανόησης στη μαθησιακή επίδοση του παιδιού σε όλη τη σχολική περίοδο. Στη συνέχεια,  ο μαθηματικός Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης αναφέρθηκε με την εισήγησή του στις Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά και τη Δυσαριθμησία και τη σκιαγράφηση των μαθητών με τις παραπάνω δυσκολίες.Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με σεμινάρια που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές. Είναι, επίσης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Διανομή τροφίμων 


Καλούνται οι δικαιούχοι δωρεάν τροφίμων έτους 2013, που υπέβαλαν δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Πρόνοιας, να προσέλθουν για την παραλαβή του ρυζιού που δεν είχαν παραλάβει.
Η διανομή του ρυζιού θα γίνεται καθημερινά, από ώρα 11:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., όπισθεν του κτιρίου «Παλαιάς Μαθητικής Εστίας» στην Ηγουμενίτσα από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2665029071 , 2665021003 .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  Περιφέρειας Ηπείρου


Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε αναδόχους για τα εξής έργα:
«Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού  59.980 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Μπρούντζας.
 «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος Γεώργιος Ντάφλης.
 «Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Φιλιππιάδας – Πρέβεζας», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.".
Αποκατάσταση οδού Ταμπούρια – Μεσούντα, κατασκευή σαρζανέτ Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.  Ανάδοχος Φ. Στεφάνου.
 Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 23.000. Ανάδοχος Ι. Μπουκουβάλα.
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση τριών ακόμη έργων που αφορούν:
  Αντιπλημμυρική προστασίας Δ.Δ. Καναλίου  Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 81.000 ευρώ
Αποκατάσταση οδού Μορφάτι – Σπαθαραίοι - Τσάρα Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
  Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής, προϋπολογισμού 21.000 ευρώ. Πρόκειται για απόφαση επαναδημοπράτησης,  καθώς ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος.

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 49 ετών.Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου,  που έλαβε χώρα στην Άρτα.Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών (άνδρα – γυναίκας), ηλικίας 23 και 49 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.Ειδικότερα,  53χρονος ημεδαπός εντόπισε ηλεκτρονική αγγελία πώλησης στο διαδίκτυο, την οποία είχε αναρτήσει ο 23χρονος δράστης, σχετικά με πώληση μηχανήματος έργου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν τον παθόντα, πείθοντάς τον να τους αποστείλει,  μέσω τραπεζικών λογαριασμών, χρηματικό ποσό, για την αγορά του μηχανήματος, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
 Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς  
Συνελήφθη, την 25-11-2015 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 52χρονος τα ξημερώματα της 23-11-2015 σε κεντρικό σημείο των Ιωαννίνων, προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς, με πυροβόλο όπλο.Κατά την εξερεύνηση του χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι  κάλυκες διαμετρήματος (7,62) mm και μία βολίδα, ενώ σε αστυνομική έρευνα που έγινε χθες το πρωί στο σπίτι του 52χρονου, κατασχέθηκαν:
•ένα πυροβόλο όπλο - πιστόλι, μάρκας tokarev, το οποίο κατείχε παράνομα
•πενήντα εννέα (59) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62) mm
•δύο φορητοί πομποδέκτες και ένας φορτιστής μπαταριών πομποδέκτη
•μία ξύλινη ράβδος (γκλοπ)
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών, σε καφενείο και σχολείο, στο Κομπότι Άρτας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για κλοπές.Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, δύο περιπτώσεις κλοπών που έγιναν σε καφενείο και σχολείο, στο Κομπότι Άρτας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι είναι δράστης των κλοπών. Ειδικότερα, ο 24χρονος εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις που έγιναν βραδινές ώρες της 24/25-11-2015 στο Κομπότι Άρτας: 
•διέρρηξε παράθυρο καφενείου, ιδιοκτησίας 37χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα φορητό υπολογιστή.
•διέρρηξε παράθυρο σχολείου και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 24χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.
Θανατηφόρο τροχαίο στο 26ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού
Την 25-11-2015 το απόγευμα,στο 26ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (στο ύψος της Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά επικαθήμενου) που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, βάθους περίπου 180 μέτρων, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Τις θέσεις της  ΕΝ.Π.Ε. για το Ν/Σ για τις βοσκήσιμες γαίες ανέπτυξε στην Επιτροπή της Βουλή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου


Τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος επί του Σχεδίου Νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, (με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος). στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Βουλή. Εισαγωγικά μεταξύ άλλων,  τόνισε τα εξής: "Ως Περιφέρειες, έχουμε φοβερή αγωνία για το τι θα γίνει με τους βοσκότοπους {...).Η ποιότητα των προϊόντων μας εξαρτάται από το αν θα έχουμε τα ορεινά ως κτηνοτροφική γη ή όχι. Δυστυχώς έγιναν πάρα πολλά λάθη στο παρελθόν. {...}.  Πάντα στο Ελληνικό Δημόσιο ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων.  Στα ορεινά συνυπήρχαν τα ήμερα με τα άγρια. Μόλις ονομάσαμε δασικές όλες αυτές τις χορτολιβαδικές εκτάσεις,  διώξαμε τις αρκούδες και τις φέραμε μέσα στα χωριά μας και σιγά- σιγά ερημώσαμε τον τόπο. Αυτό καταφέραμε και έτσι διαλύσαμε τη βιοποικιλότητα".Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν με προηγούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, που συμπεριλαμβάνονται στο Ν. 4056/2012, στο Ν. 4235/2014, στην τροποποίηση του 998/1979 με τον Ν. 4280/2014 καθώς και  στην ΚΥΑ 46296/2013, τονίζοντας ότι αυτές ολοκληρώνονται με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, στο οποίο συνέβαλλε και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, κατέθεσε επίσης και συμπληρωματικές προτάσεις για να περιληφθούν στο Νομοσχέδιο και οι οποίες αφορούν τόσο τον εκσυγχρονισμό των σημερινών πρόχειρων εγκαταστάσεων όσο και την προστασία και ανάπτυξη της βιοποικιλότητας. ` Μεταξύ άλλων:
Στις πρόχειρες εγκαταστάσεις των κτηνοτροφικών μονάδων ζήτησε να περιληφθούν και οι λυόμενες σιδηροκατασκευές ή με πάνελ και παράλληλα  να επιτρέπεται η κατασκευή βοηθητικών χώρων  (αποθήκες, υπόστεγα κ.α.) και σύστημα διάθεσης αποβλήτων.
Πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα εγκατάστασης μεταφερόμενων φωτοβολταϊκών συστημάτων στις μετακινούμενες κτηνοτροφικές μονάδες για την ηλεκτροδότησή τους.
 Ζήτησε να γίνει άρση συνδυαστικών διατάξεων νόμων που αφορούν το χαρακτηρισμό των εκτάσεων, με την πρόβλεψη να εκδίδεται άμεσα από τον Περιφερειάρχη απόφαση για την εφαρμογή πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων, με αναγκαία προϋπόθεση τη στατικότητα της εγκατάστασης. Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται έως ότου εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση χαρακτηρισμού των εκτάσεων από τα Δασαρχεία.
 Πρότεινε  όπως δοθεί η δυνατότητα στους Περιφερειάρχες να εκδίδουν αποφάσεις διαχείρισης των βοσκοτόπων και για τις εκτάσεις στις οποίες υπάρχει διχογνωμία, ως προς το ιδιοκτησιακό τους 
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  επανέφερε την πρότασή του για ενοποίηση των υπηρεσιών διοίκησης των δασών και την ανάληψη της ευθύνης τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Ο κ. Αλ. Καχριμάνης απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών για επιμέρους θέματα, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λύνει θέματα της κτηνοτροφίας. "Όλοι μαζί να βοηθήσουμε για να περάσουμε στον απέναντι δρόμο", τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι "θέλουμε εγκαταστάσεις αξιοπρέπειας για τους κτηνοτρόφους μας". Καταλήγοντας και απευθυνόμενους στα μέλη της Επιτροπής τόνισε ότι  όσα παρέθεσε είναι "κραυγή αγωνίας ενός Περιφερειάρχη, που η Περιφέρειά του στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Επιτέλους δώστε άδειες σε αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους ταλαιπωρούμε εμείς οι βολεμένοι". 

Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου


Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 13-11-2015 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή κελιών Ι.Μ. Αβάσσου», αναδόχου εταιρείας «Β. Γκαρτζώνης & Σία Ε.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
2.Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Στερέωση – αποκατάσταση Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου», αναδόχου εταιρείας «Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
3.Έγκριση χορήγησης 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλαιοχωρίου Συρράκου», αναδόχου εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΤΖΗΣ Ε.Δ.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
4.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 9ης Επαρχιακής Οδού από διακλάδωση προς Θεριακήσι μέχρι Δερβίζιανα», αναδόχου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2015.
5.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση υδραύλακα - Διευθέτηση υδάτων τμημάτων εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 23.000,00 με Φ.Π.Α.
6.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 20-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια και τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης για το πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού €  59.980,00 με ΦΠΑ.

7.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 29-10-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Φιλιππιάδας – Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 60.000,00 με Φ.Π.Α.
8.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-11-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κόνιτσα – Ελεύθερο – Παλαιοσέλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο», προϋπολογισμού € 120.000,00 με Φ.Π.Α.
9.Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επαρχιακής οδού εντός της Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου», αναδόχου Χρήστου Τσικνιά ΕΔΕ, μέχρι την 31-03-2016.
10.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα επαρχιακής οδού προς Βασιλίτσα», προϋπολογισμού 23.400,00 € με Φ.Π.Α.
11.Έγκριση του από 11-11-2015 Πρακτικού της Επιτροπής αποσφράγισης προσφορών για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επούλωση οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού € 23.000,00 με ΦΠΑ, του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α 2014ΕΠ53000000 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
12.Έγκριση του Πρακτικού 1/20-11-2015 της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάδειξη αναδόχων για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2015-2016, προϋπολογισμού € 78.905,95 με ΦΠΑ.
13.Έγκριση παράτασης, μέχρι την 31-12-2015, της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε. αναδόχου συμβούλου τεχνικής υποστήριξης, στα πλαίσια του έργου «Environmental Park», με το ακρωνύμιο “EPA” που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013».
14.Έγκριση παράτασης, μέχρι την 31-12-2015, της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε. αναδόχου του έργου «Παροχή Εξειδικευμένων Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση των Πακέτων Εργασίας (WPs) 3, 4 & 5 του Έργου με τίτλο «Environmental Park», με το ακρωνύμιο “EPA” που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013”».
15.Έγκριση παράτασης, μέχρι την 29-12-2015, της σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της εταιρείας «Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε.» για την «Προμήθεια πέντε (5) επιβατικών αυτοκινήτων εννέα (9) θέσεων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο “ENVIRONMENTAL PARK” (EPA) – Πακέτο Εργασίας 4», του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013
16.Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για το Πρόγραμμα Αγροτικός Εξηλεκτρισμός Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2015.
17.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.
18.Έγκριση μετακίνησης της υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου, Αγνής Αναστασέλου στην Κέρκυρα, στις 07/07/2015 για τη συμμετοχή της στην τεχνική συνάντηση του έργου «Greece – Albania Energy Tourism – G.AL.E.T.», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA CROSS BORDER PROGRAMME «Greece – Albania 2007-2013» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
19.Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια ξυλείας για α) την γέφυρα τύπου μπέλεϋ Δροσοπηγής του Δήμου Κόνιτσας και β) την Πεζογέφυρα Πλαγιάς του Δήμου Κόνιτσας.
20.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων, και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
21.Έγκριση συνδιοργάνωσης, από την Περιφέρεια Ηπείρου, Πανελληνίων Διασυλλογικών Αγώνων Τζούντο και έγκριση σχετικών δαπανών.
22.Έγκριση δαπάνης & διάθεσης πίστωσης, και των όρων της πρόσκλησης, για την διενέργεια της 4ης διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την μεταφορά μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, και έγκριση τροποποίησης δρομολογίων.
23.Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 10-11-2015 ανοιχτής δημοπρασίας, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση οδού Ταμπούρια – Μεσούντα, κατασκευή σαρζανέτ», προϋπολογισμού € 30.000,00 με ΦΠΑ.
24.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αποκατάσταση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι», αναδόχου Δημήτριου Φούκα, ΕΔΕ, μέχρι την 26-05-2016.
25.Έγκριση ανάθεσης εργασιών για επισκευή των αρμών στη γέφυρα Κοράκου της επαρχιακής οδού Άρτας – Καρδίτσας.
26.Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Άρτας οικ. έτους 2015, όπως διαμορφώθηκε μετά την 5η Τροποποίησή του.
27.Έγκριση δαπάνης & διάθεσης πίστωσης για την αποζημίωση των Ε.Μ.Δ., χιλιομετρική αποζημίωση και επίδομα ενοικίου για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου-Π.Ε. Άρτας για το χρονικό διάστημα από 01-12-2015 έως 31-08-2017 με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης (έως 30-11-2017).
28.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας, Μανώλη Άγγελου, για την παρακολούθηση ημερίδας με θέμα: ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ - ΟΖΩΔΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, στη Θεσσαλονίκη την  23/11/2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
29.Έγκριση ανάθεσης της διακίνησης επείγουσας αλληλογραφίας εγγράφων-δεμάτων καθώς και δεμάτων εντός ψυγείου, μετά από λήψη κλειστών προσφορών, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας για το έτος 2016, βάσει του Πρακτικού Ι/13-11-2015 της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών για την ανάθεση προμηθειών, υπηρεσιών και εργασιών της Π.Ε. Άρτας.
30.Έγκριση ανάθεσης της ασφαλιστικής κάλυψης των υπηρεσιακών οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Άρτας για το έτος 2016, μετά από λήψη κλειστών προσφορών, βάσει του Πρακτικού Ι/19-11-2015 της Επιτροπής Διεξαγωγής Διαγωνισμών για την ανάθεση προμηθειών, υπηρεσιών και εργασιών της Π.Ε. Άρτας.
31.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
32.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Αποκατάσταση οδού Μορφάτι – Σπαθαραίοι - Τσάρα», προϋπολογισμού € 40.000,00 με Φ.Π.Α.
33.Έγκριση απευθείας ανάθεσης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Εσωτερικοί χρωματισμοί στο κτήριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού δαπάνης € 6.000,00 με Φ.Π.Α.
34.Έγκριση δαπάνης για την αγορά μητρών δοκιμίων σκυροδέματος και χωροβάτη για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
35.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με τις αριθμ. 115945/4816/17-11-2015 και 118096/4922/23-11-2015 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για μεταφορά μπαζών από καθαρισμούς κεντρικών αποστραγγιστικών τάφρων προς αποφυγή πλημμυρών και για καθαρισμό - αποκατάσταση βατότητας δρόμου λωρίδας Σαγιάδας λόγω καταπτώσεων.
36.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 131661/4538/10-12-2014 σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Ρούμπη Δ. Φωτίου, για την διακίνηση επείγουσας αλληλογραφίας για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το έτος 2015.
37.Έγκριση ανάθεσης της προμήθεια χειμερινών ενδυμάτων και υποδημάτων για τις ανάγκες των χειριστών – οδηγών του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, για το έτος 2016.
38.Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για πλύσιμο επιβατικών αυτοκινήτων και πλύσιμο –γρασάρισμα μηχανημάτων έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, βάσει των από 16-11-2015 Νο 1 & 2 Πρακτικών της Επιτροπής αξιολόγησης προσφορών.
39.Έγκριση δαπάνης, λόγω αύξησης του ΦΠΑ από 13% σε 23%  βάσει του Ν 4336/2015, για το έργο «Ανάθεση διαχείρισης παγίδων τύπου Mcphail σε ελαιόδεντρα του Νομού Θεσπρωτίας», αναδόχου Μαρίας Πατσιούρα, βάσει της αριθμ. 64865/2188/16-06-2015 σύμβασης.
40.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Θεσπρωτίας: α) για την επισκευή του ανελκυστήρα του κτηρίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας και β) για την προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού του Τμήματος Φαρμάκων-Φαρμακείων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
41.Έγκριση δαπανών για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων της Π.Ε Θεσπρωτίας με τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών και τις Εθελοντικές Οργανώσεις του Νομού Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
42.Έγκριση των Πρακτικών Νο3/12-11-2015 (αποσφράγιση οικονομικών προσφορών) και Νο4/18-11-2015 (έλεγχος & αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017 με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης.
43.Έγκριση δαπάνης για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα της Ευφροσύνης Τσότση, υπαλλήλου της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την κάλυψη μικροδαπανών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
44.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στην Λευκάδα, 26 και 27-11-2015, για την συμμετοχή του στην 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ. και έγκριση των σχετικών δαπανών.
45.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου του Τμήματος Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Κωνσταντινίδη Ευάγγελου, στην Αθήνα, για τη συμμετοχή στο επιμορφωτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. από 23/11/2015 ως και την 4/12/2015 με τίτλο «Στατιστική συμπερασματολογία με στατιστικά πακέτα», και έγκριση των σχετικών δαπανών.
46.Έγκριση δαπάνης για την μετακίνηση του Γεωργίου Μπίνα, υπαλλήλου του Τμήματος Αδειών κυκλοφορίας της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην Αθήνα από 9 έως 11-11-2015, για τη συμμετοχή στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο αρχικής κατάρτισης για νέους εξεταστές υποψηφίων οδηγών βαρέων οχημάτων που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας  και Τουρισμού.
47.Ορισμός πληρεξουσίου δικηγόρου για τη δικαστική εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Θεσπρωτίας, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Διαδικασία Εργατικών Διαφορών), σχετικά με τις από 24-11-2015 (με αριθμ. καταθ. 120/2011) και 29-11-2015 (με αριθμ. καταθ. 119/2011) αγωγές των Σπυρίδωνος Γιάκη και Παναγιώτη Μπρέστα αντιστοίχως, βάσει των με αριθμό καταθέσεως 4489/2102 και 4491/2102 προσεπικλήσεων σε αναγκαστική παρέμβαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (πρώην Ε.Ι.Ν.).
48.Έγκριση των Πρακτικών Νο 1/23-10-2015 (Αποσφράγισης δικαιολογητικών – τεχνικών προσφορών) και Νο 2/17-11-2015 (Ελέγχου και αξιολόγησης δικαιολογητικών συμμετοχής– τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την «Παροχή Υπηρεσιών Υποστήριξης στη σχεδίαση και υλοποίηση των δράσεων του έργου «Network creation and promotion of castles - NetCastle», στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2007-2013»  C.P.V.: 72000000-5, 79421000-1, 79400000-8, προϋπολογισμού € 138.000,00 με ΦΠΑ.
49.Έγκριση διαδικασίας ανάθεσης (με τη λήψη προσφορών) για το «Σχεδιασμό, επιμέλεια και αναπαραγωγή έντυπου υλικού (ενημερωτική μπροσούρα) για το έργο TISAR», προϋπολογισμού δαπάνης 10.500,00 € με ΦΠΑ στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας IPA ADRIATIC 2007-2013.
50.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 17-11-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες στην Περιφέρεια Ηπείρου έτους 2013» Υποέργο «Αποκατάσταση ζημιών 19 Ε.Ο. Αρχαγγέλου – Γλυκής και παρόδων αυτής», προϋπολογισμού € 21.000,00 με Φ.Π.Α., η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, χωρίς τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
51.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση-καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου» Υποέργο: «Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δ.Δ. Καναλίου», προϋπολογισμού 81.000,00  με Φ.Π.Α.
52.Έγκριση των Πρακτικών Ι/09-11-2015 και ΙΙ/18-11-2015 της Επιτροπής Διεξαγωγής της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ανάθεση των υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, σχολικού έτους 2015-2016, συνολικού προϋπολογισμού € 157.475,83 συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και Φ.Π.Α.
53.Συμπλήρωση της αριθμ. 27/1540/16-10-2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου περί τροποποίησης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας, σχολικού έτους 2014-2015 και παράταση των συμβάσεων μέχρι την 29-02-2016.
54.Έγκριση παράτασης, μέχρι την 29-02-2016, των τροποποιημένων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών σχολικού έτους 2014-2015 με τους αναδόχους του Διεθνή (επαναληπτικού) Διαγωνισμού μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας.
55.Έγκριση επιδομάτων μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας που μεταφέρονται με ίδια μέσα από τον τόπο κατοικίας τους στη σχολική μονάδα όπου φοιτούν.
56.Έγκριση διάθεσης πίστωσης και πραγματοποίησης δαπάνης για την προμήθεια και επισκευή επίπλων για τις ανάγκες των γραφείων της Π.Ε. Πρέβεζας 
57.Έγκριση μετακίνησης του Ηρακλή Νούσια, υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας στην Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή του σε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εθνική στρατηγική αντιμετώπισης κρίσεων-οζώδης δερματίτιδα» από 23/11/2015 έως 24/11/2015 και έγκριση των σχετικών δαπανών.
58.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: