ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Φιλιατών : ‘’ Πρόσκληση μελών σε Ειδική Συνεδρίαση 16η έτους 2015 ‘’Ευδαίμονες οίσι κακών άγευστος αιών.μτφρ: ευτυχισμένοι είναι αυτοί που ποτέ δεν γνώρισαν συμφορά...από Αντιγόνη : ( Σοφοκλής )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Δήμος Φιλιατών : ‘’ Πρόσκληση μελών σε Ειδική  Συνεδρίαση 16η έτους 2015 ‘’

Καλείστε να προσέλθετε σε Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες)  την 13η του μηνός Νοέμβρη του έτους 2015, ημέρα Παρασκευή   και ώρα  18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο  ένα και μοναδικό θέμα: 
Έγκριση Ισολογισμού Απολογισμού και κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσεως  έτους 2014 (Διαχειριστική χρήση 01-01-2014 έως 31-12-2014).- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία.
Αντίγραφα εισηγήσεων μπορείτε να παραλάβετε από το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, από την κα Λώλη Άννα – Μαρία .
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν.  Χρήστος

Περιφέρεια Ηπείρου : ‘’ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ‘’Εν όψει της επιλογής κριτηρίων χορήγησης αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2016, σύμφωνα με τον ΚΑΝ. (ΕΕ)1308/2013, καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση των αδειών αυτών.Οι δηλώσεις θα υποβληθούν την χρονική περίοδο από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 και θα περιέχουν τα ελάχιστα στοιχεία
i) της αιτούμενης έκτασης
ii) της περιοχής στην οποία υποβάλλεται η αίτηση και
iii) αν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο αγροτεμάχιο για την αιτούμενη έκταση.Οι συγκεκριμένες δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αίτηση για χορήγηση άδειας φύτευσης καθώς η διαδικασία σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας και προτεραιότητας που θα αποφασιστούν θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από 1ης Μαρτίου 2016.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134.
Με εντολή Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δήμος Ηγουμενίτσας : Γνωστοποίηση στοιχείων που αφορούν το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο    (Ν.4264/2014)
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 4264/14 ( ΦΕΚ 118/15-5-2014  τεύχος Α ) άδεια άσκησης  δραστηριότητας πωλητή υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου δικαιούνται φυσικά πρόσωπα τα οποία είναι άνεργα και δεν κατέχουν τα ίδια, ο/η σύζυγος ή τα τέκνα αυτών άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος.Το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο διεξάγεται σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 26 του Ν 4264/14 σε πλατείες ή άλλους ανεξάρτητους, υπαίθριους, ελεύθερους, ιδιωτικούς, δημόσιους, δημοτικούς ή εκκλησιαστικούς χώρους.Το Δημόσιο, οι Δήμοι και οι εκκλησιαστικές αρχές δεν επιτρέπεται να εκμισθώνουν ή να παραχωρούν κατά χρήση χώρους που προσδιορίζονται για τη λειτουργία του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε πρόσωπα που δεν κατέχουν τη σχετική ειδική άδεια.Επίσης, με το άρθρο 27 του Ν 4264/14 ορίζονται τα εξής:
Οι θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου πρέπει να βρίσκονται εκτός:
α) Των Δημοτικών  και λαϊκών αγορών και
 β)Περιοχών που γειτνιάζουν ή ευρίσκονται  σε μικρή απόσταση από οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, μπροστά από την είσοδο εμπορικών  καταστημάτων και από εισόδους αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εκκλησιών.
Ο αριθμός των αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου καθώς και το ύψος και ο τρόπος είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια και θέση καθορίζονται με απόφαση του οικείου  Περιφερειάρχη, μετά από πρόταση  του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.Οι μεν άδειες άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου χορηγούνται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του οικείου Δήμου, οι δε άδειες άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου χορηγούνται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου και ισχύουν εντός της οικείας Περιφέρειας.Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και επειδή ο Δήμος άμεσα προτίθεται να διαμορφώσει περί αυτού πρόταση, παρακαλούμε μέχρι 15-11-2014 παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουν είτε με το  γραφείο καταστημάτων (Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας, Σουλίου 3, ή στο τηλέφωνο 2665361265)  είτε με τις κατά τόπους  Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες.     
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στην Άρτα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

 O 48χρονος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα, με σκοπό να διαφύγει .Κατασχέθηκαν - 99,76 - γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.Συνελήφθη, την 08-11-2015 το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη). Ειδικότερα, την 08-11-2015 το απόγευμα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων, στην περιοχή της Γέφυρας Καλογήρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα άτομο και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 48χρονος οδηγός, ο οποίος λίγο πριν είχε πετάξει από το παράθυρο στο έδαφος, μία νάιλον σακούλα που περιείχε κάνναβη, βάρους (99,76) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά και το παραπάνω φορτηγό κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα

 
Συνελήφθη, την 08-11-2015 το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση. Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι σε βάρος του 21χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση  του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος σχετικά με κακόβουλο λογισμικό, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίσθηκε  ιστοσελίδα, στην οποία είναι διαθέσιμο λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας με ειδικού τύπου λειτουργικό.Το λογισμικό της ιστοσελίδας αποτελεί ένα από τα πιο πρόσφατα εργαλεία, που εμφανίστηκε στην ελεύθερη αγορά με χαμηλό κόστος, εύχρηστη γραφική διεπαφή χρήστη και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμη εφαρμογή. Σύντομα, όπως έγινε αντιληπτό, εξελίχθηκε σε ένα χρήσιμο εργαλείο για  διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, καθώς επιτρέπει στους κυβερνοεγκληματίες να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε συσκευές κινητών τηλεφώνων με ειδικού τύπου λειτουργικό, χωρίς οι κάτοχοί τους να το αντιληφθούν. Οι δυνατότητες αυτού του εργαλείου είναι πολλαπλές και εύκολα κατανοητές και σε χρήστες με μη τεχνικές γνώσεις. Συγκεκριμένα, ο χρήστης του εργαλείου μπορεί:
•Να μεταφέρει αρχεία από το κινητό στον υπολογιστή και αντιστρόφως.
•Να σβήσει αρχεία από το κινητό.
•Να δει τις ιδιότητες των αρχείων του κινητού.
•Να δει όλα τα μηνύματα της συσκευής.
•Να στείλει μήνυμα (sms) από τη συσκευή.
•Να προσθέσει μήνυμα (sms) στη συσκευή.
•Να σβήσει μήνυμα (sms) από τη συσκευή.
•Να ακούσει τις συζητήσεις μέσω κλήσεων που πραγματοποιούνται μέσω του κινητού.
•Να αντλήσει τα αρχεία καταγραφής των κλήσεων.
•Να πραγματοποιήσει κλήσεις μέσω της συσκευής.
•Να διαχειριστεί την λίστα των επαφών.
•Να ακούσει «ζωντανά» τους ήχους του χώρου από το μικρόφωνο της συσκευής και να τους καταγράψει.
•Να δει το ιστορικό της πλοήγησης στο διαδίκτυο.
•Να δει την τελευταία τοποθεσία (GPS location) της συσκευής.
•Να δει όλες τις εφαρμογές που «τρέχουν» στην συσκευή και να προσθέσει νέες.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•Τηλεφωνικά στο: 111 88
•Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά (smartphones), με λειτουργικό σύστημα IOS – android: CYBER KID.
                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: