ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Φιλιάτι



Η πίστη είναι ταυτοχρόνως απολύτως απαραίτητη και τελείως αδύνατη : ( Στανισλάβ Λεμ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Φιλιάτι 



















Με λαμπρότητα και ιερή κατάνυξη οι πιστοί τίμησανκαι εόρτασαν τον άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο.Πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στους Φιλιάτες. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο αξιόλογος και σεβαστός Ιερέας Πατήρ Παύλος μζί με ιερείς της γύρω περιοχής.Μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής εικόνας του αγίου Δημητρίου με περιφορά της στην πόλη των Φιλιατών παρουσία πλήθος κόσμου.Με την της Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών μπροστά ξεκίνησε η περιφορά και κατέληξε πίσω στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου που είναι στο κέντρο της πόλης.Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φιλιατών,δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι όπως η κα Λιάνα Σπανοπούλου-Σάρα της αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας, οι Βουλευτές του νόμου κ Β.Γιόγιακας και κ. Μ.Κάτσης.Το πρωί τις 26-10-2015 την ημέρα της εορτής του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε η Θεία λειτουργία προς τιμήν της μνήμης του Αγίου παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών καί Γηρομερίου κ. Τίτο.

Σύλληψη φυγόποινου στη Φιλιππιάδα

















Συνελήφθη, την 25-10-2015 το βράδυ στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επιπρόσθετα,ο 29χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχε παραβιάσει μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, λόγω διοικητικής απέλασης.

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στον Παρακάλαμο



















Συνελήφθη, την 26-10-2015 μετά τα μεσάνυκτα στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι, ο 30χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.

Εξιχνιάστηκε ζωοκλοπή στο Πληκάτι Κόνιτσας, κατόπιν συνεργασίας με την Αλβανική Αστυνομία 


















Στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής και Αλβανικής Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε ζωοκλοπή, που έγινε την 25-10-2015 τα ξημερώματα στο Πληκάτι Κόνιτσας, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 25-10-2015 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης, ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, άγνωστοι δράστες έκλεψαν από δασώδη περιοχή στο Πληκάτι Κόνιτσας, τρεις αγελάδες, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού.Μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, προέκυψε ότι οι δράστες διέφυγαν προς την Αλβανία και άμεσα ενημερώθηκαν οι όμορες Αλβανικές Αρχές.Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν επί του Αλβανικού εδάφους και συνελήφθησαν από την Αλβανική Αστυνομία, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ως δράστες της κλοπής, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν τα κλεμμένα ζώα.

Συνάντηση για οριοθέτηση - αντιπλημμυρικά έργα στην Άρτα με την Ειδική Γραμματέα κ. Ευγενία Φωτονιάτα


















Συνάντηση με την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και του ΤΑ, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, είχαν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Σιώλος και ο Δ/ντής της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας κ. Αριστοτέλης Μπακόλας.Θέμα της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των κοινών προσπαθειών και δράσεων για την οριοθέτηση και τα αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού Αράχθου, σε όλο το μήκος του μέχρι τις εκβολές.Η Ειδική Γραμματέας ανακοίνωσε την έναρξη του προβλεπόμενου σχεδιασμού, με πρόσκληση προς την ΥΠΟΜΕΔΙ – Γενική Γραμματεία Υποδομών – Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών Εγγειοβελτιωτικών Έργων – Δ7, για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων), προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του άξονα 11 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 4.000.000 €, αφορά τη μελέτη οριοθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας του συνόλου της περιοχής που διέρχεται ο ποταμός Άραχθος (από το φράγμα Πουρναρίου έως τις εκβολές).Η παραπάνω πρόσκληση αποτελεί την θετική εξέλιξη των προσπαθειών που καταβάλλονται εδώ και χρόνια από φορείς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Άρτας για την οριστική λύση του προβλήματος της οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου και της αντιπλημμυρικής προστασίας.Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια την Ειδική Γραμματέα κ. Φωτονιάτα για την προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: