ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές για τη μεταφορά μαθητών



Όσο δεν μιλάς, εξουσιάζεις τη λέξη, αλλά μόλις φύγει από το στόμα σου, σε εξουσιάζει αυτή : ( Αμπού Σακούρ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές για τη μεταφορά μαθητών
















Η Ο.Ε. απέρριψε τις προδικαστικές προσφυγές που είχαν κατατεθεί για τον διεθνή ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017, συνολικού προϋπολογισμού 5.918.418,21 ευρώ.Επίσης απορρίφθηκαν οι ενστάσεις και εγκρίθηκαν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί για την Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 5.510.995,97 ευρώ και της Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 3.355.244,77 ευρώ.

ΕΛ.Α.Σ ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS













  
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός φυγόποινος, στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθη, την 23-10-2015 το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδιωκτικό έγγραφο και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε  Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, ποινής φυλάκισης (4) μηνών και (23) ημερών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Συνελήφθη 61χρονος  ημεδαπός στα Ιωάννινα, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο μη νόμιμους αλλοδαπούς
Σε βάρος του 61χρονου διακινητή, εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα.Συνελήφθη, την 23-10-2015 το μεσημέρι στο 2ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας ημεδαπός, ηλικίας 61 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών.Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 61χρονος είχε επιβιβάσει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 38 και 24 ετών, μαζί με το ανήλικο παιδί τους, προκειμένου να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας.Όπως διακριβώθηκε, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα ενώ σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 61χρονου διακινητή εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα και συγκεκριμένα τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για φοροδιαφυγή, παραβάσεις του Δασικού Κώδικα, παραβίαση φύλαξης της Αρχής και κλοπή.Το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών, κατασχέθηκε.Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 19χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για κλοπή
Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στον προαύλιο χώρο καταστήματος, στο οποίο είχε προηγουμένως εισέλθει παράνομα.Χάριν στην άμεση κινητοποίηση πληρώματος περιπολικού της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε,  επετεύχθη την 24-10-2015 η αυτόφωρη σύλληψη ενός 19χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.Συγκεκριμένα, ο 19χρονος εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς  στον προαύλιο χώρο εργαστηρίου δερματοστιξίας στα Ιωάννινα, όπου προηγουμένως είχε εισέλθει παράνομα και είχε αφαιρέσει μια φωτογραφική μηχανή.Στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια και σκούφος ενώ σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων     



















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προχωρά στην απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων της περιοχής προκειμένου να επιλύσει το  πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης, αλλά και για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου οχήματος (βάση του Π.Δ. 116/2004) περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:
•Ενημέρωση του Δήμου
•Καταγραφή του οχήματος από υπαλλήλους του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, ώστε ο κάτοχός του να το απομακρύνει εντός 90 ημερών, διαφορετικά το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου.
•Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγονται από το Δήμο οδηγούνται προς απόσυρση.
Παρακαλούνται οι πολίτες να συνδράμουν στις προσπάθειές μας και να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος, ενημερώνοντας τον Δήμο, είτε με e-mail στο info@igoumenitsa.gr είτε στο τηλέφωνο 2665361100, είτε συμπληρώνοντας τις φόρμες επικοινωνίας στην ιστοσελίδα www.igoumenitsa.gr. 
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Περιφέρεια Ηπείρου : Δημοπρατείται  και νέο έργο (προϋπολογισμού 8,69 εκ. ευρώ) για  κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε οικισμούς της Άρτας



















Τη δημοπράτηση ενός ακόμη περιβαλλοντικού έργου για οικισμούς της Άρτας, ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.Πρόκειται για τα δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων Οικισμών Ρόκκας, Χαλκιάδων και Καλαμιάς Δ.Ε. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων, με συνολικό προϋπολογισμό προϋπολογισμού 8.690.000 ευρώ. Το έργο, όπως και τα άλλα τέσσερα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί με προηγούμενες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, προωθούνται με τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, ως εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε τα εξής:"Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων που θα βελτιώσουν  την ποιότητα ζωής χιλιάδων κατοίκων οικισμών της Άρτας και θα αποτελέσουν την ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος  της  και ιδίως του Αμβρακικού Κόλπου. Έχει γίνει οργανωμένη και συστηματική εργασία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα έργων που προωθείται στην Άρτα, είναι και τα πρώτα σε όλη τη χώρα που  δρομολογήθηκαν προς υλοποίηση στον άξονα Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής, του νέου ΕΣΠΑ. Με τα έργα αυτά, αλλά και όσα ήδη υλοποιήθηκαν ή και πρόκειται να υλοποιηθούν στα αμέσως επόμενα χρόνια, θα πετύχουμε έναν από τους βασικούς μας προγραμματικούς στόχους, που είναι η προστασία του περιβάλλοντος στο σύνολο του παράκτιου μετώπου (και όχι μόνο) της Ηπείρου, που θα αναβαθμίσει παράλληλα και το τουριστικό προϊόν μας, επίσης που αποτελεί μια από τις βασικές στοχεύσεις μας".

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Ηπείρου
















 
Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, ανάδειξε επίσης τους αναδόχους για τα εξής έργων:
Εγκατάσταση οδοφωτισμού οδού προσέγγισης Θεάτρου Δωδώνης, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος: Χρ. Μπιτχαβάς και ΣΙΑ Ε.Ε.
 Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης επί της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο ύψος του Αθαμάνιου, προϋπολογισμού  70.000 ευρλω. Ανάδοχος: Σωτ. Σφήκας
Αποκατάσταση τμημάτων Ε.Ο. Ιωαννίνων – Γέφυρα Πλάκας – Ραφταναίων - Πραμάντων, προϋπολογισμού 49.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δ. Τσομπίκος ΕΔΕ
Τοποθέτηση συρματοκιβωτίων προστασίας στον ποταμό Μετσοβίτικο στην θέση Τσομπανάκι στο Ανήλιο, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ. Ανάδοχος: Δ. Τσομπίκος ΕΔΕ
Αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καστρίτσας, προϋπολογισμού 81.481 ευρώ. Ανάδοχος: Κων. Νάκος και ΣΙΑ Ο.Ε.
Αποκατάσταση στραγγιστικών τάφρων Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γ. Μπαζούκης ΕΔΕ.
Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου Καστανιά - Τετράκωμο, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Απ. Στεφάνου.
Αποκατάσταση δρόμου Κάτω Κωστηλάτα - Βιτσέλι, προϋπολογισμού δαπάνης 15.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ναπ. Χάιδος.
Αποκατάσταση ζημιών στην Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κακαβιάς.
 Η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου για την αποκατάσταση ζημιών στο τμήμα Γέφυρα Αγίων- Κτίσματα - Κακαβιά της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κακαβιάς, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

Ανάδειξη αναδόχου για την  προμήθεια ηλεκτρικά ποδήλατα

















 Η Ο.Ε. ενέκρινε το  πρακτικό και ανέδειξε  προσωρινό  ανάδοχο (Ν. Μανιατόπουλος Α.Ε.) για την «Προμήθεια είκοσι πέντε  ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «ENVIRONMENTAL PARK – EPA» - Πακέτο Εργασίας 4» προϋπολογισμού 43.000 ευρώ,  που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013. Τα ποδήλατα πρόκειται να διατεθούν στους Φορείς Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών της Ηπείρου.

Tην Τρίτη (27 Οκτωβρίου 2015) συνεδριάζει  το Περιφερειακό Συμβούλιο


















Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Επικύρωση των αποφάσεων-πρακτικών 8ης/7-9-2015 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2. Περιοριστικά μέτρα ερασιτεχνικής αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα Π.Ε. Ιωαννίνων.
 3. Έγκριση 6ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015.
 4. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ΄ τρίμηνο έτους 2015.
5. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης έκτασης για το έργο «Βελτίωση Επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος- Σκοτωμένο», στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας
 6. Λύση της από 24-7-2014 Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κόνιτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου.
 7. Άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού της Π.Ε. Άρτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: