ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δήμος Φιλιατών : Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία  : ( Αλεξάντρ Σολζενίτσιν )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Δήμος Φιλιατών : Πρόγραμμα Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940


Ο Δήμος Φιλιατών άρχισε την προετοιμασία για την Εθνική μας Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.   Καλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες του Δήμου μας να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, να σημαιοστολίσουν και να φωταγωγήσουν τα κτίρια.  Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα του Εορτασμού.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 1940
Με Τελετάρχη τον Αντιδήμαρχο κ. Παύλο Μπέλλο
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:
Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Τράπεζα Πειραιώς, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ., οικείων και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 27ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 27ης Οκτωβρίου καθώς και η φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2015.
Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2015
Ομιλίες στο Λύκειο-Γυμνάσιο και στα Δημοτικά Σχολεία Φιλιατών υπό καταλλήλων ομιλητών περί σημασίας της επετείου.
Ώρα 11.00 : Προσκύνημα των μαθητών των Σχολίων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Τροφίμων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού σε μνήμη των Αθάνατων Νεκρών μας και ο Εθνικός  Ύμνος με συμμετοχή Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Τετάρτη  28ης Οκτωβρίου 2015
Ώρα 7.30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 8.00 : Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών φρουράς Φιλιατών.
Ώρα 10.00 : Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου, με το πέρας της όποιας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η Εκπαιδευτικός κα Ζαχαρένια Κηλιπούρα.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.
Ώρα 11.00 : Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα σχολεία της πόλης μας και Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση υπό του Δήμου στη Λ.Α.Φ.Φ.
Ώρα 12.00 :  Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό Όμιλο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμίτσας στην κεντρική πλατεία Φιλιατών (Παντελή Κουφάλα).
Ώρα 17.30 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι, Σωματεία καθώς και ο ΛΑΟΣ του Δήμου Φιλιατών.Οι Εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα εξής τα της Εκκλησιαστικής Τελετής, τάξεως-παρατάξεως. Υπεύθυνος Τελετής ορίζεται ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπέλλος.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων     

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προχωρά στην απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων της περιοχής προκειμένου να επιλύσει το  πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης, αλλά και για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου οχήματος (βάση του Π.Δ. 116/2004) περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:
•Ενημέρωση του Δήμου
•Καταγραφή του οχήματος από υπαλλήλους του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, ώστε ο κάτοχός του να το απομακρύνει εντός 90 ημερών, διαφορετικά το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου.
•Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που περισυλλέγονται από το Δήμο οδηγούνται προς απόσυρση.
Παρακαλούνται οι πολίτες να συνδράμουν στις προσπάθειές μας και να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος, ενημερώνοντας τον Δήμο, είτε με e-mail στο info@igoumenitsa.gr είτε στο τηλέφωνο 2665361100, είτε συμπληρώνοντας τις φόρμες επικοινωνίας στην ιστοσελίδα www.igoumenitsa.gr. 
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου  της 28ης Οκτωβρίου 1940,στην πόλη της Ηγουμενίτσας (έδρα νομού).
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Ηγουμενίτσας (έδρα νομού)
ΤΕΤΑΡΤΗ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρα 07.30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.
Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ. Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Πανταζή Γεωργία, Εκπαιδευτικό της Π.Ε., του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, η 10.05΄ώρα.
Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων
Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο
Εθνικής Αντίστασης από: Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας,της σημαίας από Πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, του Σώματος Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Παραδοσιακού Τμήματος από τον Πολιτσ. Σύλλογο Γραικοχωρίου,  Τμήματος από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Ώρα 12.00΄: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, παρουσία όλων των Αρχών, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής .
ΓΕΝΙΚΑ: Υπεύθυνο για τον συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον  υπεύθυνο θεμάτων Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Πασχοδήμα Γεώργιο, τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού, σχετικά με τη σήμανση των χώρων της παρέλασης κ.λ.π., τη φωταγώγηση της πόλης και το σημαιοστολισμό οδών και πλατειών καθώς και την  Φιλαρμονική ο Δήμος Ηγουμενίτσας, τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ορίζουμε τους: Γιαννακό Ηλία και Δρίζη Δημήτριο υπαλλήλους  της Π.Ε.  Θεσπρωτίας.7++
Σημείωση: Τηλέφωνα επικοινωνίας για κατάθεση στεφάνων, Π.Ε. Θεσπρωτίας, 2665360114, 2665360239                                                   
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ    Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ                        ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, την 22-10-2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, συνολικής ποινής φυλάκισης έξι μηνών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Επιπρόσθετα, ο 32χρονος στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στην Πάργα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικώνΣυνελήφθη, την 22-10-2015 το απόγευμα στην Πάργα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην κατοχή του 29χρονου καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,47) έως (0,60) μέτρων, τα οποία καλλιεργούσε σε γλάστρες
•μία αυτοσχέδια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (62,5) γραμμαρίων
•δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Διακοπής της κυκλοφορίας για την εκτέλεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 1»


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της εκτέλεσης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. 1» θα διακοπεί η κυκλοφορία της οδού 49 Μαρτύρων, στο τμήμα της γέφυρας  του ρέματος Ξηροπόταμου,  από αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών στο εν λόγω τμήμα, την 30η Νοεμβρίου 2015.
Γραφείο Τύπου  Δήμου Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: