ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σήμερα το απόγευμα 25-10-2015 και ώρα 19.00 μ.μ. γίνεται η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου



Δεν είναι ικανός κανείς για υψηλές σκέψεις, όταν πρέπει να σκέπτεται πώς θα βγάλει το ψωμί του : ( Ζαν-Ζακ Ρουσσώ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Σήμερα το απόγευμα 25-10-2015 και ώρα 19.00 μ.μ. γίνεται η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου









 




Σήμερα το απόγευμα 25-10-2015 και ώρα 19.00 μ.μ. γίνεται η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στο Φιλιάτι μετά τον Εσπερινό.Το πρωί της 26-10-2015 θα γίνει κανονικά η Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Φιλιάτι.

Εξιχνιάστηκε πλήθος διαρρήξεων σε οχήματα που έγιναν κατά το τελευταίο τρίμηνο, στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας



















Ταυτοποιήθηκαν (2) ημεδαποί Ρομά, ως δράστες των κλοπών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρησιμοποίηση διαρρηκτικού εξοπλισμού παραβίασης  των παραθύρων ή της κλειδαριάς των οχημάτων.Στα ίχνη διδύμου διαρρηκτών, οι οποίοι κατά τους τελευταίους μήνες έδρασαν παράνομα, διαπράττοντας κλοπές από οχήματα στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, έφτασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και τα Αστυνομικά Τμήματα Καναλλακίου και Πάργας, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και επισταμένη ανάλυση του τρόπου δράσης τους.Πρόκειται για δύο ημεδαπούς Ρομά, ηλικίας 37 και 27 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.Η σύλληψη των δύο διαρρηκτών, πραγματοποιήθηκε προχθές (23.10.2015) το απόγευμα στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ενώ αυτοί επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο  και αποτελεί απότοκο συστηματικών ερευνών που αναπτύχθηκαν για τη διαλεύκανση συγκεκριμένων υποθέσεων διαρρήξεων και τον εντοπισμό των δραστών.Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, δρώντας  από τα μέσα του μηνός Ιουλίου, προέβησαν σε πλήθος διαρρήξεων οχημάτων που ήταν σταθμευμένα σε χώρους κοντά σε παραλίες των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.Οι δύο δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία και συγκεκριμένα, αφού  επέλεγαν αυτοκίνητα που λόγω του σημείου στάθμευσης ήταν δυσεπιτήρητα από τους παθόντες, προκαλούσαν συνήθως στρέβλωση του πλαστικού τμήματος που περιβάλλει το παράθυρο του αυτοκινήτου με τη χρήση κατσαβιδιού και στη συνέχεια ασκώντας πίεση, προκαλούσαν θραύση του παραθύρου είτε παραβίαζαν, με διαρρηκτικό εξοπλισμό, απευθείας την κλειδαριά. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα, από το εσωτερικό του αυτοκινήτων.Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες έχουν διαπράξει,  κατά το τελευταίο τρίμηνο,  (17) κλοπές και απόπειρες κλοπών οχημάτων, στην περιοχή της Θεσπρωτίας και (35) κλοπές και απόπειρες, στην περιοχή της Πρέβεζας.Σε πλαίσιο των ερευνών,  βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
•διαρρηκτικά εργαλεία ( κατσαβίδι και αμορτισέρ πόρτας με δεμένο στην άκρη του σύρμα, κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγει τις ασφάλειες των οχημάτων)
•το χρηματικό ποσό των (180) ελβετικών φράγκων.
•διάφορα αντικείμενα (γυαλιά, κλειδιά αυτοκινήτων, ipοd, κοσμήματα), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
•δύο φακοί.
•ένα κλεμμένο κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από σάκο λουόμενου στην παραλία της Πλαταριάς και τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.Στη δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή οι δύο ημεδαποί, αποτυπώνεται η εξιχνίαση πενήντα δύο (52) υποθέσεων διαρρήξεων, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας που πραγματοποίησε την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Ερχεται ο Μπαμπούλας : Καταργείται το άβατο της θυρίδας




















Θα δηλώνουμε ό,τι πολύτιμο έχουμε μέσα στο σπίτι μας ακόμα και τις «τσόντες»( έχουν να σκάσουν μπόμπες - τύφλα νάχουν οι Ξηροί…! ).Τέλος στο άβατο της θυρίδας, αλλά και του σπιτιού μας βάζει η κυβέρνηση.Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει το υπ. Δικαιοσύνης και έχει αποσταλεί στο κουαρτέτο προς έγκριση το άβατο για τις θυρίδες, αλλά και τα στρώματα τελειώνει. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Realnews στο πόθεν έσχες θα πρέπει να δηλώνονται στο εξής – εκτός από το περιεχόμενο των θυρίδων – ακόμα και τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που κάθε πολίτης έχει στο σπίτι του.Τα περιουσιακά στοιχεία που θα πρέπει να δηλώνονται είναι: τα περιεχόμενα των θυρίδων σε τράπεζες και ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και τα εκτός πιστωτικών ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμοι λίθοι.Τα μετρητά που βρίσκονται στο σπίτι θα πρέπει αν δηλώνονται αν ξεπερνούν τα 15.000 ευρώ και τα τιμαλφή - κοσμήματα και αντίκες της γιαγιάς - αν ξεπερνούν τα 30.000, ανά οικογένεια.Σύμφωνα πάντως με τον κώδικα τραπεζικής δεοντολογίας, «κάθε θυρίδα θησαυροφυλακίου αποτελεί προσωπικό χώρο του μισθωτή της και είναι απαραβίαστη, τόσο από την τράπεζα όσο και από κάθε τρίτο».

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης  σε σπίτι στη Μελισσόπετρα Κόνιτσας

















Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 30χρονος υπήκοος Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση διάρρηξης σε σπίτι στη Μελισσόπετρα Κόνιτσας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε το βράδυ της 11/12-05-2015  σε εξοχική κατοικία 79χρονης ημεδαπής στη Μελισσόπετρα Κόνιτσας.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Βαρεμένος ( ωχχχ… το κεφάλι ) : Κατά προτεραιότητα ο έλεγχος του πόθεν έσχες Φλαμπουράρη...?
















Για χαοτική κατάσταση στον έλεγχο των πόθεν έσχες, έκανε λόγο ο Γιώργος Βαρεμένος, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε προτεραιότητα την ηλεκτρονική υποβολή του πόθεν έσχες και συμπλήρωσε πως ο έλεγχος είναι κατά κάποιο τρόπο δειγματοληπτικός.Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει να δημοσιευθούν το συντομότερο δυνατό τα πόθεν έσχες του 2012, κάτι που -όπως ανέφερε- έχει καθυστερήσει πολύ. Σε ό,τι αφορά τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι ο έλεγχος για το πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας θα γίνει κατά προτεραιότητα. Και πρόσθεσε ότι «ο κ. Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα κάνουν πρώτη φορά πόθεν έσχες τώρα με το νέο έντυπο και τον νόμο».Παράλληλα, ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα με πόθεν έσχες βουλευτών, ενώ χαρακτήρισε "επιλογή του ελληνικού λαού αυτό που σήμερα συμβαίνει".

Αυξάνουν τους φόρους για να μην κόψουν από το κράτος


















Την κλασική συνταγή της αύξησης των φόρων για να μη γίνουν περικοπές δαπανών εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις.Και το 2016, η κυβέρνηση μετατοπίζει όλο το βάρος στους φόρους για να επιτύχει τον... κεντρικό δημοσιονομικό στόχο που μιλάει για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%. Για τις δαπάνες δεν γίνεται αναφορά.Την ίδια ώρα οργανισμοί, φορείς και επιχειρήσεις του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που υποτίθεται ότι είχαν εκκαθαριστεί, είχαν κλείσει ή είχαν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν.Όπως γράφει η "Καθημερινή", σε περίοδο σκληρής προσαρμογής, οι πρωτογενείς δαπάνες θα κλείσουν το 2015 με αύξηση σε σχέση με το 2014, ενώ για το 2016, παρά το επικείμενο «κουτσούρεμα» στις συντάξεις και του Δημοσίου αλλά και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, οι πρωτογενείς δαπάνες προβλέπεται –όπως αποτυπώνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά– να μειωθούν μόλις κατά 214 εκατ. ευρώ.Η στατιστική αναδρομή αποδεικνύει ότι ουσιαστικά η προσπάθεια για την περιστολή των πρωτογενών δαπανών σταματάει στο 2013.Το 2009 –όταν μπλέξαμε στην περιπέτεια των μνημονίων– οι πρωτογενείς δαπάνες ήταν 62,3 δισ. ευρώ.Μέχρι το 2013, είχαν ήδη περιοριστεί στα 44,227 δισ..Ωστόσο, μετά το 2013 πρακτικά δεν έχει γίνει τίποτα. Από τα 44,227 δισ. ευρώ του 2013, το 2015 θα φτάσουμε περίπου στα 42 δισ. Ούτε καν το 1 δισ. ευρώ, που είχε προϋπολογιστεί να δαπανηθεί για να μπει στο «αποθεματικό», δεν θα βρεθεί στη θέση του. Ακόμη και αυτό το ποσό αναλώθηκε για να καταβληθούν πρόσθετες δαπάνες που προέκυψαν κυρίως για τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ. Ετσι, αποτυπώνεται και ο «φαύλος κύκλος» της σύνταξης των κρατικών προϋπολογισμών. Δεν κόβουμε περαιτέρω τις πρωτογενείς δαπάνες. Επιβάλλουμε νέους φόρους για να επιτύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, οι φόροι δεν εισπράττονται και ανοίγει ξανά και ξανά η συζήτηση για τα νέα μέτρα.Το «πάγωμα» της προσπάθειας περιστολής των δαπανών αποδεικνύεται και από άλλους κωδικούς:
1. Οι καταναλωτικές δαπάνες ήταν 1,93 δισ. ευρώ το 2013 και θα κλείσουν πάνω από τα 1,8 δισ. ευρώ το 2015.
2. Οι δαπάνες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης κινούνται από το 2011 και μετά στα επίπεδα των 6-6,4 δισ. ευρώ με αυξομειώσεις της τάξεως των 300 - 400 εκατ. ευρώ.
3. Οι δαπάνες των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, τόσο το 2014 όσο και το 2015, υποχώρησαν ταχύτερα σε σχέση με τα έσοδα, με αποτέλεσμα οι «λευκές τρύπες» του παρελθόντος και κυρίως του 2013 να μετατραπούν μέσα σε δύο χρόνια σε μαύρες τρύπες (σ.σ. για το 2015, το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: