ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Αρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2015 της αριστερής Κυβέρνησης με σύνθημα το : « χωρίς σάλιο με πιπέρι »



Vires acquirit eundo,μτφρ: αποκτάς δύναμη προχωρώντας : ( Βιργίλιος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Αρχισε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2015 της αριστερής Κυβέρνησης με σύνθημα το : « χωρίς σάλιο με πιπέρι »

















Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2015 στο Taxis, όπως αναφέρει σχετικό μήνυμα στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. «Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη (22/10/2015), ενώ η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης λήγει στις 30 Οκτωβρίου.Αν καθυστερήσει ο φορολογούμενος να πληρώσει έστω και μία ημέρα, θα επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις 0,73% για κάθε μήνα που θα περνάει από την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της κάθε δόσης.Τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕNΦΙΑ) καλούνται να πληρώσουν πάνω από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Το ποσό του φόρου είναι ίδιο με πέρυσι. Ωστόσο, η μηνιαία επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, γιατί ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε - και όχι σε έξι - δόσεις.Οι επόμενες τέσσερις δόσεις θα πληρωθούν αντίστοιχα στα τέλη των επόμενων μηνών, με την τελευταία να πρέπει να καταβληθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Απόπειρα ληστείας στη Βούρμπιανη Ιωαννίνων


















Την 20-10-2015 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης Ιωαννίνων, απόπειρα ληστείας σε βάρος 79χρονης ημεδαπής, στη Βούρμπιανη Ιωαννίνων.Ειδικότερα, την 20-10-2015  το πρωί, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο σπίτι της 79χρονης, κατά το χρόνο που αυτή απουσίαζε. Όταν η παθούσα επέστρεψε στο σπίτι και ενώ οι δράστες έψαχναν τους εσωτερικούς χώρους, ο ένας εξ’ αυτών  την απώθησε με τη χρήση βίας και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάτι.Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στο Δελβινάκι





















Την 20-10-2015 το μεσημέρι σε χωμάτινο δρόμο στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Δελβινακίου Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (27.650) γραμμαρίων.Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ


















Όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ θα γίνει μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου. Όπως τονίζεται από το Υπουργείο, η συγκεκριμένη καθυστέρηση στο επίδομα τέκνων του ΟΓΑ σχετίζεται με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και όχι στην έλλειψη των σχετικών κονδυλίων ύψους 225 εκατ ευρώ. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

Η «αριστερά» της συμφοράς
…επιμέλεια : Νίκος Κουτούκης

























Αυτή η «αριστερή» εξουσία είναι πως όλες της οι ενέργειες δεν έχουν κανένα στοιχείο δημιουργίας οτιδήποτε καινούργιου.Συνεχίζουν να κάνουν αντιπολίτευση στο κράτος που διοικούν και στην Ευρώπη που είναι μέλος σαν να είναι κάτι ξένο. Όλες τους οι ενέργειες είναι ένα συστηματικό αντι-πρόγραμμα χωρίς καμιά αντι-πρόταση. Καταργούν και τις λίγες αλλαγές που έγιναν πριν φέρουν καρπούς, τα πρότυπα σχολεία και την αριστεία, τις αλλαγές στα ΑΕΙ, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο ωράριο των καταστημάτων.Τίποτε από όλες τις αλλαγές δεν αντικαταστάθηκε από κάτι άλλο, αριστερό, αναπτυξιακό, βιώσιμο.Η αριστερά τούτη δεν έχει σε τίποτε να κάνει με την αριστερά της προόδου προς μια πιο ήπια παραγωγική δραστηριότητα, αλλά τουλάχιστον κάπως περισσότερο κοινοτική, αλληλέγγυα, ελεύθερη και, κυρίως, ρεαλιστική και βιώσιμη. Δεν έχει τίποτε να προτείνει δημιουργικό, ένα λειτουργικό και βιώσιμο παραγωγικό πρότυπο σε κάθε τομέα εκτός από καταργήσεις, ρήξεις, υπεραπλουστεύσεις, οπισθοδρόμηση, εξουσιαστικό διεφθαρμένο κρατισμό. Είναι η «αριστερά» της συμφοράς, εκείνη που το μόνο που γνώριζε να κάνει ακόμη και στα κόμματα από τα οποία προήλθε διασπώντας τα (το ΚΚΕ, το ΚΚΕ εσωτερικού, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ) ήταν πάντα γκρίνια, μιζέρια, εσωτερική αντιπολίτευση, διεκδικώντας την απόλυτη αλήθεια και αντίστοιχη εξουσία. Μυρίζει αυταρχισμό, αυταρέσκεια, ρεβανσισμό και αλαζονεία. Είναι, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη, το περιθώριο της Αριστεράς, το κατακάθι, το τίποτε. Η χώρα όμως γεμίζει από ανθρώπινα ερείπια, διαβάστε τα παρακάτω, που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
-  Σήμερα ξεπούλησα όσα λίγα χρυσαφικά είχαν οι γονείς μου, μεταξύ αυτών τις δύο (2) βέρες τους…!
- Ο μισθός μου, με τις μειώσεις, δεν αρκεί να συντηρήσω την οικογένειά μου…?
- Ο μισθός μου αρκεί να περάσω 2 εβδομάδες…?
- Ο φοιτητής γιος μου άφησε τις σπουδές του στα Ιωάννινα, επέστρεψε στην Αθήνα και θα πηγαίνει -όποτε μπορούμε- να δίνει κάποιο μάθημα…?
- Η αγανάκτηση έγινε απόγνωση…?
- Η σκέψη της αυτοκτονίας περνάει από το μυαλό…?
- Δυστυχώς, τώρα έχω μίσος, άσβεστο μίσος και θέλω να τους δω - όλους όσους ψηφίζουν την εξόντωση της οικογένειάς μου - μέσα σε ένα φέρετρο και να σας φτύνω .
Τώρα αποκαλύπτεται πως τα συνδικάτα του δημοσίου, τράβαγαν χειρόφρενα κατά το δοκούν, δεν μας έκλειναν τους δρόμους κάθε λίγο, δεν απεργούσαν αμειβόμενοι, αλλά εισέπρατταν εκατομμύρια σαν επιδοτήσεις.Το σύστημα τέσσερα, τέσσερα, δυο ήταν το προσφιλές του φοροεισπρακτικού μηχανισμού,έλεγε κάποτε ο κ. Φλωρίδης.Δηλαδή, τέσσερα εισπράττει ο επίορκος εισπράκτορας, τέσσερα ο φοροφυγάς και δυο το κράτος. Όσο οι πολιτικοί μας θα συνεχίζουν να παίζουν την κολοκυθιά και θα χάνουν πολύτιμο χρόνο, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες κατάρρευσης και άρα εξόδου από το ευρώ. Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν πως η αύξηση των φόρων από ένα σημείο και πέρα μειώνει αντί να αυξάνει τα έσοδα. Τα «σοβιετικά» μυαλά έχουν διαφορετική πεποίθηση και γι’ αυτό κατέληξε η «σοβιετία» όπως κατέληξε.Μοιραία λοιπόν όλες αυτές οι κινήσεις μοιάζουν με προσπάθειες καθυστέρησης μιας μοιραίας πτώσης. Μοιάζουν καταδικασμένες σε αποτυχία.Ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί ακόμα πάρα πολύ, έρχονται πολύ άγριες μέρες.Οι εξαγγελίες και οι φαμφάρες για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη αποτελούν μια παραχάραξη της αλήθειας, που μόνο σύγχυση δημιουργεί στο λαό.Εχουν καταφέρει να φτιάξουν το πρόσωπο του πολιτισμού, το σύστημα που ζούμε είναι τέτοιο, που κατεβάζουν το λαό πολύ χαμηλά, του στερούν το δικαίωμα της κρίσης και της επιλογής, έτσι ώστε να γίνει μια μάζα που θα άγεται και θα φέρεται και θα καταναλώνει άκριτα ότι του πετάνε στο πρόσωπο. Επάνω εκεί πρέπει κάποιος να αντισταθεί.
Τι σ’ ωφελεί αν ζήσης και είσαι στη σκλαβιά;στοχάσου πως σε ψένουν καθ’ ώραν στη φωτιά. «Θούριος», στιχ. 9-10 :  ( Ρήγας Φεραίος )
                        


Δεν υπάρχουν σχόλια: