ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων



Η καλοσύνη ενός ανθρώπου είναι πιο δυνατή από τις πονηριές χιλίων :  ( Παναΐτ Ιστράτι )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων


















Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 1539 από 22.07.2015) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.Σημειώνεται ότι απαραίτητη για την ανανέωση χορήγησης των ως άνω αδειών είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 3009/2/84-δ΄ από 27.07.2004 Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στην πόλη της  Πρέβεζας
















Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας,υπόθεση κλοπής από σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας. Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε το μεσημέρι της 28-08-2013 από σπίτι 38χρονης ημεδαπής στην Πρέβεζα, από όπου αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί  το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Σύλληψη 25χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και παράβαση του Τελωνειακού κώδικα














 
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, συνελήφθη την 29-07-2015 το απόγευμα στην Πρέβεζα, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι από τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Επιπρόσθετα, στις αποσκευές του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με λαθραίο καπνό, βάρους (490) γραμμαρίων.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Δράση στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών



















Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, 10:00-16:00 θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας, ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών στα πλαίσια του έργου LIFE INFOCYCLE.Τι περιλαμβάνουν οι δράσεις;
Οι πολίτες της Ηγουμενίτσας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους και να γνωρίσουν από κοντά πώς γίνεται η επεξεργασία των αποβλήτων ηλεκτρικών συσκευών. Στο σημείο θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο trailer, το εσωτερικό του οποίου θα αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. Θα υπάρχει ειδικός πάγκος εργασίας με όλο τον απαραίτητο για την απορρύπανση οθονών τηλεόρασης και υπολογιστή εξοπλισμό, ενώ εκπρόσωπος της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ θα δείχνει τη διαδικασία. Οι πολίτες που θα παρευρεθούν στις δράσεις θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις. Επίσης, θα δίνεται στους πολίτες η δυνατότητα για επί τόπου συγκέντρωση συσκευών, καθώς στο σημείο θα υπάρχει container, όπου θα μπορούν να φέρουν τις παλιές τους συσκευές. Στις δράσεις θα πρωταγωνιστεί ο ήρωας της καμπάνιας, ο «τηλεορασούλης», ο οποίος θα προτρέπει τους πολίτες να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές τους.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο LIFE INFOCYCLE μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.infocycle.gr
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί αλλοδαπών»
















Από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθη την 29-07-2015 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, ένας 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, διότι κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου κατείχε και επέδειξε γνήσιο διαβατήριο Σουηδικών Αρχών το οποίο είχε εκδοθεί για άλλο πρόσωπο.Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, ο 21χρονος είχε παραβιάσει τους όρους διαμονής στη χώρα μας.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας Ιωαννίνων 



















Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (1.142) δενδρύλλια κάνναβης.Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.Οι συλληφθέντες είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη – επιτήρηση της φυτείας .Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας Ιωαννίνων. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (29.07.2015) το βράδυ στον Αμάραντο Κόνιτσας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήμτα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση - έρευνα, στον Αμάραντο Κόνιτσας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα στον Αμάραντο Κόνιτσας, εντοπίστηκε η φυτεία, αποτελούμενη από (1.142) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,15) έως (1,47) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και παράλληλα συνελήφθησαν ο 26χρονος και ο 25χρονος, οι οποίοι είχαν αναλάβει την καλλιέργεια και τη φύλαξη - επιτήρηση της φυτείας. Στο χώρο της φυτείας και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια της φυτείας (λάστιχα, εργαλεία κ.α.)
•ποσότητα κάνναβης (1,8) γραμμαρίων
•ένα ζευγάρι κιάλια
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει σχετικά με νέα μέθοδο που μετέρχονται επιτήδειοι για να εξαπατούν και να εκβιάζουν ανυποψίαστους πολίτες  

















Με το πρόσχημα ότι κάποιος οικείος τους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις, μέσω διαδικτύου, ζητώντας τους να αφαιρέσουν τα ενδύματα τους προκειμένου να «εξεταστούν» από δήθεν ιατρούς .Στη συνέχεια, οι δράστες, αφού προηγουμένως έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό της επικοινωνίας, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, ζητώντας τους χρήματα για να μην δημοσιεύσουν το επίμαχο υλικό.Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή της εξαπάτησής τους και της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει για  μια νέα περίπτωση εξαπάτησης και συνακόλουθης εκβίασης πολιτών, από επιτήδειους που μετέρχονται συγκεκριμένης μεθοδολογίας.Πιο αναλυτικά άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι κάποιος οικείος τους ή συγγενικό τους πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.Μάλιστα για να προσδώσουν την απαραίτητη αληθοφάνεια παρουσιάζονται ως γιατροί και προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση, μέσω διαδικτύου, αφαιρώντας τα ενδύματα τους, προκειμένου να «εξεταστούν» από τους δήθεν γιατρούς, ώστε να «αντιμετωπισθεί» η πάθηση του οικείου τους. Στη συνέχεια και αφού προηγουμένως έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, απαιτώντας να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να μην δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο το υλικό της καταγραφής.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης τους και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και συστήνει:
•να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές,
•να εξακριβώνουν την κατάσταση της υγείας των συγγενικών τους προσώπων προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια,
•να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με άγνωστα άτομα μέσω του διαδικτύου.
•να μην ανταλλάσσουν ψηφιακό υλικό προσωπικών δεδομένων με αγνώστους στο διαδίκτυο, καθώς κινδυνεύει η ασφάλειά τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες τελεσθείσες μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
•Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR





Δεν υπάρχουν σχόλια: