ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με Κινέζους Επενδυτές



Η ελπίδα με τόλμη είναι ελευθερία. Η ελπίδα με αμφιβολία είναι δειλία. Η ελπίδα με φόβο είναι αδυναμία  :  ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με Κινέζους Επενδυτές 


















Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου με Κινέζους επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε διάφορους τομείς στην περιοχή.Ο Δήμαρχος δήλωσε πως o Δήμος θα σταθεί αρωγός σε βιώσιμες επενδυτικές δραστηριότητες με αναπτυξιακές προοπτικές οι οποίες θα σέβονται το περιβάλλον και θα λειτουργήσουν ανταποδοτικά τόσο για τον Δήμο όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Οι επενδυτές δήλωσαν πρόθυμοι να επενδύσουν στην περιοχή μας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πρωτογενή τομέα και να αξιοποιήσουν αλλά και να ενισχύσουν παραγωγικές δομές. Έμειναν επίσης ενθουσιασμένοι, τόσο με την φυσική ομορφιά όσο και με τις γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής μας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας
Σχόλιο : Εύγε Δήμαρχε …αλλά πρόσεχε τις οικολογικές οργανώσεις. Αυτές όταν ακούνε Κινέζους κρύβουν τις γατούλες και τα σκυλάκια …μέχρι και τα στραγαλινά…?

Αύριο Πέμπτη 30 Ιουλίου, η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ


















Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η πληρωμή των συντάξεων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, αύριο Πέμπτη, 30 Αυγούστου, θα καταβληθούν στους ασφαλισμένους οι συντάξεις του ΙΚΑ και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Προς αποφυγή παρερμηνεύσεων, σχετικά με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων, το υπουργείο Εργασίας, τονίζει ότι: "Εξαιτίας σύγχυσης που προκλήθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του Ν.4144/2013/ΦΕΚ88Α, οι συντάξεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, εκτός από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που καταβάλλονται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Έτσι, οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015".

Κίνδυνος για τη φέτα από την κατάργηση των Γεωγραφικών Ενδείξεων
Αθήνα, 28 Ιουλίου 2015
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Κίνδυνος για τη φέτα από την κατάργηση των Γεωγραφικών Ενδείξεων σε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ στην Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ.





















Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε εντατικές διαβουλεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας, υπό τον τίτλο Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση (TTIP). Στόχος των διαβουλεύσεων είναι η περαιτέρω προώθηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των εταίρων και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης. Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτό έχουν τεθεί από αμερικανικής πλευράς μια σειρά από ζητήματα τα οποία, εφόσον γίνουν αποδεκτά από την ΕΕ, θα πλήξουν τόσο τα ευρωπαϊκά συμφέροντα όσο και κεκτημένες αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Ανάμεσα στις αμερικανικές αξιώσεις περίοπτη θέση κατέχει η κατάργηση των γεωγραφικών ενδείξεων σε Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Ως γνωστόν, η γεωγραφική ένδειξη συνιστά ένα σημαντικό κεκτημένο που εξασφαλίζει έως σήμερα την υψηλή ποιότητα πολυάριθμων προϊόντων και προστατεύει τους παραγωγούς από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ενισχύοντας τις τοπικές και εθνικές οικονομίες. Ανάμεσα στα προϊόντα που απειλούνται άμεσα από ενδεχόμενη υπαναχώρηση της ΕΕ στο ζήτημα αυτό είναι η ελληνική φέτα. Δυστυχώς, στις ΗΠΑ, όπως και στον Καναδά, πωλούνται ελεύθερα τυριά, τα οποία παρασκευάζονται εκεί από αγελαδινό γάλα, και φέρουν αυθαίρετα την ονομασία «φέτα». Η κατάργηση της γεωγραφικής ένδειξης θα σημάνει τη δυνατότητα αυτά τα τυριά να εισάγονται σε όλη την Ευρώπη, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, ως «φέτα». ‘Ήδη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Γαλακτοκομικών Προϊόντων των ΗΠΑ, με επιστολή που απέστειλε στην Επίτροπο Εμπορίου κ. Malmstrom, έχει ζητήσει να αρθούν τα εμπόδια για την εισαγωγή «αμερικανικών τυριών, όπως η φέτα και η παρμεζάνα»! Κάτι τέτοιο είναι εύλογο ότι θα επέφερε έναν πραγματικό «Αρμαγεδδώνα» στην ελληνική κτηνοτροφία, και ιδιαίτερα την αιγοπροβατοτροφία, στην οποία δραστηριοποιούνται περί τους 90 χιλιάδες κτηνοτρόφους, ενώ οι εξαγωγές τυριών αφορούν τη φέτα σε ποσοστό πάνω από 70% και η αξία τους ανέρχεται στα 200 εκ. ευρώ, με σταθερά αυξητικές τάσεις τόσο στις πωλήσεις όσο και στις χώρες εξαγωγής. Και αυτό παρά το γεγονός ότι την ονομασία «φέτα» σφετερίζονται εταιρείες και εντός της Ευρώπης, όπως στην περίπτωση της δανέζικης «φέτας», που δυστυχώς φθάνει να πωλείται ακόμη και στην Ελλάδα (σχετικό δημοσίευμα στη «Δημοκρατία» της 27/07/15).Σε κάθε περίπτωση, όπως διεφάνη και στη πρόσφατη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC), στη Ρίγα της Λετονίας, η κατάσταση είναι οριακή και οι πιέσεις ανυπόφορες. Εάν δεν υπάρξει ταχεία και συντονισμένη αντίδραση, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο -ιδιαίτερα μεταξύ των χωρών που πλήττονται από την επαπειλούμενη κατάργηση της γεωγραφικής ένδειξης- το «έγκλημα» μπορεί να συντελεστεί οποιαδήποτε στιγμή.Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1.Σε τι ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάργησης της γεωγραφικής ένδειξης στα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, στο πλαίσιο της επικείμενης εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ;
2.Προτίθεστε να συγκροτήσετε κοινό μέτωπο με άλλα κράτη-μέλη, με κοινά με εμάς συμφέροντα στο θέμα της γεωγραφικής ένδειξης στα προϊόντα, ώστε να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο; 
3.Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε η εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ να θεωρηθεί «Μεικτή» και επομένως να χρειάζεται κύρωση και από τα εθνικά κοινοβούλια;
4.Έχετε επεξεργασθεί σχέδιο ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού σε ΗΠΑ και Καναδά για την ασύγκριτη ποιότητα της γνήσιας ελληνικής φέτας;           
Οι ερωτώντες βουλευτές:
Μάξιμος Χαρακόπουλος,Βασίλειος Γιόγιακας,Κωνσταντίνος Τσιάρας,Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Θεόδωρος Καράογλου, Γεώργιος Βλάχος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου,Μαρία Αντωνίου,Γεώργιος Βαγιωνάς,Αναστάσιος Δημοσχάκης,Γεώργιος Κασαπίδης,Γεώργιος Γεωργαντάς,Γιάννης Κεφαλογιάννης,Σίμος Κεδίκογλου,Τιμολέων Κοψαχείλης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γεώργιος Στύλιος,Στέφανος Γκίκας,Κωνσταντίνος Τασούλας.

Συνελήφθη 32χρονος στην Κακκαβιά για μεταφορά παράτυπων μεταναστών
















Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας την 27-07-2015/21:10, γιατί μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτ/το, (2) παράτυπους μετανάστες,ομοεθνείς του,στη Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Συνελήφθη ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβίαση δικαστικής απόφασης


















Συνελήφθη, την 29-07-2015 μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος ημεδαπός, για παραβίαση δικαστικής απόφασης. Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατελήφθη ο 39χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί στερεοφωνικό συγκρότημα και να παίζει μουσική, χωρίς να κατέχει άδεια μουσικών οργάνων, παραβιάζοντας δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Δήμος Ηγουμενίτσας-Έκτακτο Δελτίο για καύσωνα 
















Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από την Τρίτη 28-07-2015 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 31-07-2015 θα παρουσιαστή υψηλή άνοδος της θερμοκρασίας.Πιο αναλυτικά:
•Αύριο Τρίτη (28/7/2015) στο εσωτερικό της Ηπειρωτικής Χώρας θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς.
•Το τριήμερο Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή (29-31/7/2015) θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της Ηπειρωτικής Χώρας τους 39-41 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 35-37 βαθμούς (κυρίως στο Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου).
•Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (31/7/2015) και από τα Βόρεια αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας που θα γίνει αισθητή σε όλη τη Χώρα το Σάββατο (01/08/2015)
Για την ασφάλεια των δημοτών λόγω του καύσωνα, στο Δήμο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Πάνθεον» από την Τετάρτη 29-07-2015 έως και την Παρασκευή 31-07-2015 από τις 08:00 π.μ. έως και τις 6.00 μ.μ.  Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τον καύσωνα, συνιστάται στους πολίτες:
•Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
•Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
•Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
•Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.
….Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Παράταση στην καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς του 2014
















Παρατείνεται ο χρόνος της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2014 από τους αγρότες έως τις 31 Ιουλίου 2015 σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ και κατόπιν της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημοσιεύθηκε στις 27/07/2015 στο ΦΕΚ με αριθμό 1572.Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και την αδυναμία ορισμένων παραγωγών να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας που έληγε στις 31 Μαρτίου 2015, η εν λόγω παράταση δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να μπορέσουν να τακτοποιηθούν ασφαλιστικά, ανοίγοντάς τους το δρόμο να λάβουν και τυχόν αποζημιώσεις που δικαιούνται.Κατόπιν τούτου, επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές το 2014 θα πρέπει εντός της παραπάνω προθεσμίας να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2014.Ειδικότερα οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει ως τρόπο καταβολής της εισφοράς την εξουσιοδότηση και χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού από τον ΕΛ.Γ.Α. και για οποιοδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου ή μέρους της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς, πρέπει να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛ.Γ.Α. στην Τράπεζα Πειραιώς, με τον κωδικό ΜΠ 714, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς έτους 2014, προκειμένου να εκπληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.Ειδικότερα όσον αφορά την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής έτους 2015, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις ζημιών θα πρέπει ο δικαιούχος παραγωγός να έχει εξοφλήσει τις ασφαλιστικές του εισφορές για τα έτη 2012, 2013 και 2014 και να έχει εμπρόθεσμα καταβάλει την εισφορά έτους 2015.






Δεν υπάρχουν σχόλια: