ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : ‘’ Για το Εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο ‘’



Άριστη δημοκρατία είναι εκείνη που δεν έχει ούτε πάρα πολύ πλούσιους ούτε πάρα πολύ φτωχούς πολίτες : ( Θαλής ο Μιλήσιος )…=   « Μεσαία τάξη »

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  : ‘’ Για το Εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο ‘’












 



Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει το νέο έγκλημα στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργάτες και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους.Ένα ακόμη εργοδοτικό που έστειλε εργάτες σοβαρά τραυματισμένους στα νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.  Και αυτό το εργοδοτικό έγκλημα ήρθε ως αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, που θυσιάζονται στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους της εργοδοσίας.Το νέο εργοδοτικό έγκλημα αποδείχνει για μια ακόμη φορά ότι δεν συμβαδίζουν κέρδη και δικαιώματα εργαζομένων, ακόμα και η ζωή τους.Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που θεριεύει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και στο χώρο των πετρελαίων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μέτρων που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που κατακρεούργησαν την όποια προστασία υπήρχε στην ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων, της υγείας κλπ. Τέτοια μέτρα θα περιέχει και η νέα συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΚΤ, το ΔΝΤ.Η εργατική τάξη μπορεί να βάλει φρένο στην πολιτική που γεννά τα εργοδοτικά εγκλήματα. Να μη δείχνει καμιά ανοχή και με ταξική αλληλεγγύη να οργανώσει την πάλη της και να απαιτήσει μέτρα για την ασφάλεια της ζωής της.

Δ.Ε.Υ.Α. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ‘’ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ‘’

















Με αφορμή ανυπόγραφη Δημοσίευση – Ανακοίνωση – Κάλεσμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και υπηρετεί άλλους στόχους και όχι αυτούς της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, ενημερώνουμε τους δημότες- καταναλωτές ότι ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ.Η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί  μικροβιολογικές & χημικές αναλύσεις δειγμάτων νερού σε τουλάχιστον 8 σημεία δειγματοληψίας από το δίκτυό της, στην πόλη της Ηγουμενίτσας όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα 1 φορά το μήνα  περίπου. Επίσης σε ετήσια βάση γίνονται αναλυτικές χημικές αναλύσεις από τις πηγές,  τις γεωτρήσεις και τις δεξαμενές του Δήμου Ηγουμενίτσας.Τα δείγματα εξετάζονται από  το Εργαστήριο του Τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και από το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας (ΠΕΔΥ) που είναι    διαπιστευμένα  από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για μικροβιολογικές και φυσικοχημικές εξετάσεις.ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Υ2/2600/2001, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ.Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από τη ΔΕΥΑΗ και στις 23/04/15.Όσον αφορά το μικροβιολογικό  αποτέλεσμα του δημοσιεύματος που αφορά δειγματοληψία που πραγματοποίησε το Τμήμα Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στις 28/04/15 και ανιχνεύει ολικά κολοβακτηρίδια  και  μικροοργανισμό  Ε-coli  έχουμε  να σας δηλώσουμε  αυτό που  και  το  Αποτέλεσμα   Εξέτασης   Δείγματος     αναγράφει  αυτολεξεί  «ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ».Με βάση την οδηγία για το πόσιμο νερό κάθε θετικό αποτέλεσμα αποτελεί ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ παρουσίας παθογόνων μικροοργανισμων και επομένως χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.Ακριβώς λόγω του χαρακτήρα της ένδειξης, η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας που πραγματοποίησε τη σχετική δειγματοληψία στις 28/04/15, της οποίας τα αποτελέσματα εκδόθηκαν στις 04/05/15 δε μας τα κοινοποίησε έως και σήμερα επίσημα, αλλά αρκέστηκε σε μια τηλεφωνική ενημέρωση προκειμένου να προβούμε στην απαραίτητη υγειονομική αναγνώριση, στον έλεγχο χλωρίωσης και πιθανώς στον  εντοπισμό προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ  ΔΕΙΓΜΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΜΕΣΑ   ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ.Η ΔΕΥΑΗ ως όφειλε   δρομολόγησε έλεγχο και έκτακτη δειγματοληψία. Τα αποτελέσματα της εξέτασης τα οποία εξέδωσε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  είναι σύμφωνα με την Υ2/2600/2001, χαρακτηρίζει το νερό πόσιμο  και  ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ Ε- COLI.  
ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ.

Αναμένεται διαγωνισμός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για προσλήψεις 580 θέσεων στις Φυλακές















Αναμένεται ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης για 580 μόνιμους υπαλλήλους για τις Φυλακές όλης της χώρας. Σύμφωνα με την προκήρυξη που αναμένεται από μέρα σε μέρα θα υπάρχουν 500 θέσεις, εκ των οποίων οι 340 θέσεις αφορούν σε θέσεις του κλάδου ΔΕ Φύλαξης και οι 160 σε θέσεις του κλάδου ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φύλαξης. Για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων έχει ήδη εκδοθεί ΠΥΣ. Στην ίδια προκήρυξη θα υπάρχουν και θέσεις προσωπικού των καταστημάτων κράτησης, ως εξής:
- 20 θέσεις του κλάδου ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων
- 20 θέσεις του κλάδου ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Νοσηλευτικής
- 10 θέσεις κλάδου ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας
- 10 θέσεις του κλάδου ΤΕ Υγείας Πρόνοιας ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας και
- 20 θέσεις του κλάδου ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού.
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ με την διαδικασία της μοριοδότησης και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να προσληφθούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ακολουθούν ειδικές δοκιμασίες, ψυχολογικά τεστ και εκπαίδευση. Απαραίτητη επίσης θεωρείται η γνώση ξένων γλωσσών, καθώς και η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας, ενώ προβάδισμα θα έχουν όσοι κατοικούν στις πόλεις όπου βρίσκονται οι φυλακές.

Στο δημαρχείο Ιωαννίνων οι eTwinners του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


















Το Έργο που υλοποίησαν την τρέχουσα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “eTwinning”, με τίτλο: “Χαρτογραφώντας ψηφιακά τον τόπο μας", παρουσίασαν σήμερα στο δημαρχείο Ιωαννίνων, οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ.Πρόκειται για μια πολύμηνη ερευνητική εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της οποίας οι μαθητές προβάλλουν με ψηφιακό τρόπο σε ολόκληρη την Κοινότητα του “eTwinning αλλά και στους μαθητές συνεργαζόμενων σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο, τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό αλλά και την γένει φυσιογνωμία της πόλης των Ιωαννίνων.Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και από πλευράς του δήμου Ιωαννιτών, τους μαθητές υποδέχτηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού, κ. Παντελής Κολόκας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης και Ενημέρωσης, κ. Κωνσταντίνος Λαόσογλου.Στον εποικοδομητικό διάλογο που αναπτύχθηκε, οι μαθητές ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο ερεύνησαν, κατέγραψαν, παρουσίασαν και πρόβαλαν ψηφιακά τον τόπο μας, ενώ άκουσαν με προσοχή από τα στελέχη της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο δήμος Ιωαννιτών στην κατεύθυνση της τουριστικής προβολής της πόλης μας.Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, δεν έχασαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη διάρθρωση και τη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου Ιωαννιτών και τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ενώ με την εικαστική τους δημιουργία και το πανό που άπλωσαν, αφενός εξέπληξαν ευχάριστα τα στελέχη της δημοτικής αρχής και αφετέρου εξέφρασαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, στην προσπάθεια του δήμου Ιωαννιτών να διεκδικήσει για την πόλη μας, τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 !

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS











 


Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1. Την 08-05-2015 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (3) ετών και (3) μηνών, για παράνομη βία, εξύβριση και απειλή.
2. Την 08-05-2015 το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, ποινής φυλάκισης  (8) μηνών, για κλοπή.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν την 08.05.2015 στην Άρτα και στους Κωστακιούς Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 34 ετών, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Αναλυτικότερα, στη πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Άρτα,  αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 30χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που παραλάμβανε από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων του ΚΤΕΛ Άρτας, ένα δέμα που περιείχε επιμελώς κρυμμένη, ανάμεσα σε βιβλία, μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (5,90) γραμμαρίων.Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε τον εντοπισμό στους Κωστακιούς Άρτας, από  την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ενός 34χρονου ημεδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί  στα Ιωάννινα για κλοπές
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί  στα Ιωάννινα, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων και γεωργικών και οικοδομικών εργαλείων από αγροτεμάχιο και στάβλο.Επιπλέον, συνελήφθη ένας 29χρονος ημεδαπός, υπάλληλος μάντρας ανακύκλωσης μετάλλων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος Συνελήφθησαν, την 08-05-2015 το απόγευμα στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις (4) ημεδαποί Ρομά (τρεις άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 30, 25, 22 και 38 ετών αντίστοιχα,  μέλη εγκληματικής ομάδας, που είχε συσταθεί με σκοπό την διάπραξη κλοπών.Σε βάρος των τεσσάρων ημεδαπών, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 29χρονο ημεδαπό, κατηγορούμενο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ειδικότερα, την 07-05-2015 το μεσημέρι, οι τέσσερις δράστες αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (αλουμινοκατασκευές, ηλιακό συλλέκτη, φωτοβολταϊκή πλάκα, χάλκινο ψεκαστήρα). Στη συνέχεια, αφαίρεσαν από στάβλο στην ίδια περιοχή, διάφορα γεωργικά και οικοδομικά εργαλεία και τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν εκτεταμένες αναζητήσεις, όπου εντόπισαν το όχημα των δραστών  και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι όπως προέκυψε, είχαν πουλήσει νωρίτερα, μέρος των αφαιρεθέντων μεταλλικών αντικειμένων, σε μάντρα ανακύκλωσης μετάλλων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ανωτέρω μάντρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των μεταλλικών αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους, ενώ συνελήφθη ο 29χρονος υπάλληλος της μάντρας, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.






                                                                       





Δεν υπάρχουν σχόλια: