ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ποτέ δεν προβληματίζει το λύκο πόσο πολλά μπορεί να είναι τα πρόβατα  :  ( Βιργίλιος )
 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 











 




Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών πραγματοποιήθηκε εχθές 7.5.2015, ημερίδα με θέμα την «Νεανική Επιχειρηματικότητα», την οποία παρακολούθησαν 100 και πλέον νέες και νέοι. Την ημερίδα διοργάνωσε  ο Δήμος Φιλιατών, το  ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας, το ΕΠΑΛ Φιλιατών & το ΓΕΛ Φιλιατών, ενώ τον συντονισμό της είχε η κα Βασιλική Παππά.Στην ημερίδα απεύθυνε αρχικά χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, ο οποίος απουσίασε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (Συνέδριο ΚΕΔΕ), ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Παύλος Μπέλλος.Ο κ. Παύλος Μπέλλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου για καλή επιτυχία στην ημερίδα και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών, στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους νέους και τις νέες μας, ώστε να αναπτύξουν οποιαδήποτε επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας γιατί είναι η ελπίδα μας και θέλουμε να τους κρατήσουμε στον τόπο μας». Απευθυνόμενος ο κ. Μπέλλος προς τις νέες και τους νέους μας, είπε ότι: «δεν πρέπει να απογοητεύεστε, μη σκύβετε το κεφάλι, προχωρήστε μπροστά στη ζωή σας και θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες, αρκεί να τις εκμεταλλευτείτε σωστά.». Χαιρετισμό  απεύθυνε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας κ. Ευάγγελος Τζάνης, ενώ για τις «Δράσεις του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας & τη Στήριξη της Επιχειρηματικότητας» μίλησε ο κ. Γιάννης Βρύσης-Επιχειρηματίας-Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, για τη  «Χρησιμότητα του προγραμματισμού του Επαγγέλματος» η κα. Βασιλική Β. Παππά-Msc, MA Υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ηγουμενίτσας και για τη «Νεανική Επιχειρηματικότητα και τις Ευκαιρίες και Προκλήσεις στο Σύγχρονο Οικονομικό Περιβάλλον» μίλησε κ. Βασίλης Παππάς-ΒΑ, ΜΒΑ in Marketing Business & Marketing Consultant.
Εκ του Δήμου Φιλιατών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Τετάρτης 06/05 ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ








Α) ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ:
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ    484
ΨΗΦΙΣΑΝ                 291
ΕΓΚΥΡΑ                   282
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ            9
ΕΛΑΒΑΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  150    53,19%
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ           60   21,28%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ                       29   10,28%
ΔΑΚΕ                                       24     8,50%
ΠΑΜΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ           19     6,74%
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ
.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
ΤΣΑΠΕΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΗΤΣΕΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΤΣΑΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΙΤΣΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
.ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ:
ΤΖΕΡΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Β) ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ   484
ΨΗΦΙΣΑΝ                 291
ΕΓΚΥΡΑ                    284
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ             7
ΕΛΑΒΑΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   170   59,85%
ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ           44   15,49%
ΠΑΜΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ           26      9,15%
ΔΑΚΕ                                       23      8,09%
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ                       21      7,39%
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:
ΤΣΑΠΕΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕΝΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ






















Προς: Το Υπουργείο  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.Το Υπουργείο Οικονομικών
Θέμα: «Απόδοση παρακατάθεσης αποζημίωσης δικαιούχων, δικηγορικής αμοιβής και δικαστικών εξόδων, ακινήτων που έχουν απαλλοτριωθεί».
Με την υπ’ αριθμόν ΚΥΑ 1081181/3626/Δ0010/21-07-2010, ΦΕΚ 334/12-08-2010 Α.Α.Π., για τη βελτίωση κατά τμήματα της «Οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας» για το τμήμα από τον Ι/Κ Καρτερίου μέχρι τον Ι/Κ Πάργας, από χ.θ. 22+500 έως χ.θ. 37+500, στο Δήμο Μαργαριτίου του Νομού Θεσπρωτίας, αποφασίστηκε η απόδοση  παρακατάθεσης αποζημίωσης δικαιούχων, δικηγορικής αμοιβής και δικαστικών εξόδων, ακινήτων που έχουν απαλλοτριωθεί.Στο πλαίσιο αυτό, συντάχθηκε κτηματολογικός πίνακας για την απαλλοτρίωση των οικοπέδων και με την υπ’ αριθμόν 16/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, καθορίστηκε προσωρινά η αποζημίωση για το έδαφος, για τη μείωση της αξίας τμημάτων των ακινήτων, που δεν περιλαμβάνει η απαλλοτρίωση και η αποζημίωση για τα επικείμενα.Στη συνέχεια, με νέα απόφαση (132/2013) του Εφετείου Κέρκυρας και λόγω της μεγάλης μείωσης της τιμής μονάδος που προέκυψε, το Ελληνικό Δημόσιο συνέταξε νέους πίνακες παρακατάθεσης με τις νέες τιμές μονάδος, τους οποίους απέστειλε στους ενδιαφερόμενους.Μετά από αυτά το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων) με έγγραφό του (αριθμός πρωτοκόλλου: Δ12α/Φ202Θ/4875/1-10-2014) έδωσε εντολή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να καταβάλει στους δικαιούχους τα ποσά που τους αναλογούν και αναφέρονται στον νέο πίνακα παρακατάθεσης.Ωστόσο μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι – οκτώ φυσικά πρόσωπα και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας - δεν έλαβαν τις αποζημιώσεις καθώς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν προχώρησε ακόμη στην εκκαθάριση και καταβολή των ποσών που αποφασίστηκαν.Από την πλευρά του το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε προφορική ενημέρωσης προς τους ενδιαφερόμενους, ανέφερε ότι μέχρι τις 08 Μαΐου 2015 εκκρεμούσαν οι ταυτοποιήσεις του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού,  ωστόσο αυτό δεν ισχύει βάσει των στοιχείων του εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου Δ12α/Φ202Θ/4875/1-10-2014 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που προαναφέραμε. Επίσης, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επικαλείται έλλειψη υπαλλήλων για να προχωρήσει κάτι για το οποίο όμως δεν είναι υπεύθυνοι οι πολίτες. Κατόπιν των παραπάνω:
- Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι τα οικόπεδα των οποίων απαλλοτριώθηκαν;
- Υπάρχει πράγματι θέμα έλλειψης υπαλλήλων που έχει ως συνέπεια τη μη ολοκλήρωση των αιτημάτων των δικαιούχων;
- Καθώς το ζήτημα που έχει προκύψει αφορά τεράστια οικονομικά ποσά,  λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία, θα φροντίσετε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία για την απόδοση των ποσών στους δικαιούχους;  
Ο ερωτών βουλευτής : Βασίλειος Γιόγιακας

Ληστεία στο Ζωτικό Ιωαννίνων


















Δύο (2) άγνωστοι δράστες, εισήλθαν στον αύλιο χώρο οικίας στο Ζωτικό Ιωαννίνων την 07-05-2015/10:00, όπου διαμένει ζεύγος ημεδαπών ηλικίας 77 και 74 ετών και με χρήση σωματικής βίας τους απέσπασαν (1) πορτοφόλι το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων



















Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,  λόγω του μεγάλου κινδύνου ατυχήματος κατά την εκτέλεση άμεσων  εργασιών στερέωσης βράχου (περιοχή Κλόκοβας),  με σκοπό την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο (09/05/2015) και από ώρα 08:00  έως  και την  Δευτέρα  (11/05/2015)  και  ώρα  06:00  στην Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων από την χιλιομετρική θέση 5+000 έως 11+000:
•Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κάτω των  3,5 τόνων μεικτού βάρους.
•Η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους  άνω των 3,5  τόνων στο ως άνω σημείο και για το ανωτέρω χρονικό διάστημα,  διακόπτεται και  θα δίνεται εκ περιτροπής ανά δύο ώρες κατόπιν συνεννόησης της ανάδοχου εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες  και του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου.
•Η κυκλοφορία των οχημάτων μεικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων θα εκτρέπεται σύμφωνα  με τις υποδείξεις των τροχονόμων και των τοποθετημένων πινακίδων οδικής σήμανσης ως κάτωθι:
Από το 1ο χιλιόμετρο της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων δια μέσω της Ε.Ο. Αντιρρίου-Λιδορικίου, Επαρχιακής Οδού Ναυπάκτου - Θέρμου, Γέφυρας Μπανιά, Δ.Κ. Μακρυνούς, Γαβαλούς, Παπαδάτων  και 58ου  χλμ Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων (κόμβος Συκιάς) και αντίστροφα.
•Επιπλέον απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων εκατέρωθεν και επί της κεντρικής οδού στα Δημοτικά Διαμερίσματα  Ματαράγκας,  Γαβαλούς   και  Παπαδάτων.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας συνιστά στους οδηγούς να τηρούν τις ρυθμιστικές πινακίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Συνελήφθη 45χρονος στα Ιωάννινα για διάρρηξη

















Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα 07-05-2015/08:50, γιατί διέρρηξε οικία 58χρονης ημεδαπής και εισήλθε εντός αυτής με σκοπό την κλοπή. Όπως προέκυψε από την έρευνα,  δράστης είχε κατά το παρελθόν διαπράξει κατ επανάληψη κλοπές στην ως άνω οικία καθώς και σε έτερη ιδιοκτησίας 56χρονου ημεδαπού, όπου αφαίρεσε διάφορα  χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Εξετάσεις για την χορήγηση άδειας άσκησης φαρμακευτικού επαγγέλματος περιόδου Ιουνίου 2015



















Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υγείας, η τελευταία προθεσμία για την αποστολή των  δικαιολογητικών των υποψηφίων Φαρμακοποιών για τις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου  IOYNIOY 2015 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) είναι μέχρι την Παρασκευή 12-06-2015. Ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων είναι η Δευτέρα 22-06-2015.Για περισσότερες πληροφορίες
 οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87130
2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60184
4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113&                  62112
5)Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ/νση Γραμματείας ΚΕΣΥ, κ. Ζαχαράκης: 210-8833459 & 210-8216480.
ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 40 ΑΘΗΝΑ).

ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΚΑΒΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

















Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 41 φιάλες αλκοολούχων ποτών επιμελώς κρυμμένες σε ελληνικό λεωφορείο, το οποίο αποπειράθηκε να εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία, χωρίς να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.Τα λαθρεμπορεύματα και το λεωφορείο κατασχέθηκαν για παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας.Οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς εντόπισαν 2 περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς κτηνιατρικών φαρμακευτικών προϊόντων συνολικής ποσότητας 122 συσκευασιών με απαγορευμένες δραστικές ουσίες, που δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, επιμελώς κρυμμένα σε αλβανικά ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα με αλλοδαπούς οδηγούς, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από την Αλβανία και να τα παραδώσουν σε παραλήπτες στην Ελλάδα.Επίσης, οι υπάλληλοι του Τελωνείου Κακαβιάς διέκοψαν την πορεία οχήματος μάρκας DAIMLER CHRYSLER, το οποίο ημεδαπή αποπειράθηκε να οδηγήσει εκτός του ελληνικού εδάφους προς την Αλβανία, παραβιάζοντας την κατάσχεση του οχήματος. Η ημεδαπή συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ



                                                                              


Δεν υπάρχουν σχόλια: