ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Φιλιατών το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Φιλιατών με θέμα την « Νεανική Επιχειρηματικότητα »



Ήμουν έτοιμος να αγαπήσω ολόκληρο τον κόσμο, αλλά κανένας δεν με κατάλαβε και έμαθα να μισώ :  ( Μιχαήλ Λέρμοντοφ )
 
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Φιλιατών το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Φιλιατών με θέμα την « Νεανική Επιχειρηματικότητα »



















Ημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Φιλιατών το ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας το ΕΠΑΛ και το ΓΕΛ Φιλιατών με θέμα την « Νεανική Επιχειρηματικότητα » την Πέμπτη 07-05-2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών.Την Ημερίδα χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Παύλος Μπέλλος  Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Θεσπρωτίας κ. Ευάγγελος Τζάνης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Γιάννης Βρύσης.Μίλησαν η κα Βασιλική Παππά Msc , MA και Προσανατολισμού ( ΚΕ.ΣΥ.Π. ) Ηγουμενίτσας.Την παρουσίαση του θέματος και την ενημέρωση έκανε ο κ. Βασίλης Παππάς ΒΑ , ΜΒΑ in Marketihg Business & Marketing Concsultant .

Αναστολή διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων


















Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά το υπ’ αρίθμ. 67184/Δ2/29-04-2015 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την προσωρινή διακοπή των διαγωνισμών εκμίσθωσης κυλικείων λόγω επανεξέτασης του πλαισίου λειτουργίας των κυλικείων των Δημόσιων Σχολείων, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ τις προκηρύξεις διεξαγωγής διαγωνισμών για την εκμίσθωση των κυλικείων τόσο στο 2ο ΓΕΛ  Ηγουμενίτσας , όσο και στο Γυμνάσιο Νέας Σελεύκειας.
Ο Πρόεδρος : Γεώργιος Τσώνης

Αναστολή διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων














Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά το υπ’ αρίθμ. 67184/Δ2/29-04-2015 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την προσωρινή διακοπή των διαγωνισμών εκμίσθωσης κυλικείων λόγω επανεξέτασης του πλαισίου λειτουργίας των κυλικείων των Δημόσιων Σχολείων, ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ τις προκηρύξεις διεξαγωγής διαγωνισμών για την εκμίσθωση των κυλικείων τόσο στο 1ο , όσο και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας.
Η Πρόεδρος : Τζέλλου Χριστίνα

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ
















Σύμφωνα με την αρ. 1547/39636/7-4-2015 απόφαση τροποποίησης της με αρ.3323/99653/1-8-2014 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  για το έτος 2015 δεν θα κατατεθούν νέες αιτήσεις δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό.Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Θεσπρωτίας από 1η  Αυγούστου έως 15 Δεκεμβρίου 2014, παραμένουν σε ισχύ και θα ενεργοποιηθούν σε οποιαδήποτε κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας (γραφείο 32) και στην κ. Δήμητρα Μάντζου ή στο τηλέφωνο 2665 3 60134. Με εντολή Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου :
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης : ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου















Επιστημονικό σεμινάριο από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου για τις Αναπτυξιακές Διαταραχές στην προσχολική και στη σχολική ηλικία με τη συμμετοχή κορυφαίων εισηγητών.Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου διοργανώνει το Σάββατο 09 Μαΐου 2015 στα Ιωάννινα επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Αναπτυξιακές Διαταραχές στην προσχολική και στη σχολική ηλικία». Η εκπαιδευτική δράση, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Grand Serai, θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή τεσσάρων σχετικών επιστημονικών εργαστηρίων το απόγευμα της ίδιας μέρας.Εισηγήτριες του σεμιναρίου θα είναι οι λογοθεραπεύτριες Dore Blom και Ευτυχία Αραμπίσογλου, η εργοθεραπεύτρια Φωτεινή Ζωγράφου, η παιδίατρος - αναπτυξιολόγος Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, η εκπαιδευτική ψυχολόγος Λιβανίου Ελένη και η παιδοψυχίατρος - ψυχαναλύτρια Σουμάκη Ευγενία. Συντονιστής του σεμιναρίου θα είναι ο ψυχίατρος Φώτης Μωρόγιαννης.Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές Λογοθεραπείας, Παιδαγωγικών και άλλων Σχολών και σε κάθε ενδιαφερόμενο.Η προεγγραφή για την παρακολούθηση του επιστημονικού σεμιναρίου είναι απαραίτητη και αυτή μπορεί να γίνει στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου (Κερκύρας 5, Ιωάννινα), τηλεφωνικά στο 6986180630 ή με email στο diepistimoniko.edu@gmail.com.Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο diepistimoniko.gr και στο facebook.com/Diepistimoniko.gr  .
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου       
Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 (12:00 μ.μ.).Ξενοδοχείο Grand Serai (αίθουσα Krystalli).Συντονιστής: Φώτης Μωρόγιαννης.
Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνούμε μαζί σας για να σας προσκαλέσουμε στη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο του επιστημονικού σεμιναρίου του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου με θέμα «Αναπτυξιακές Διαταραχές στην προσχολική και στη σχολική ηλικία», που θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο Grand Serai (αίθουσα Krystalli) στα Ιωάννινα την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 μ.μ. .Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την επιστημονική ομάδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου η παρουσία σας, τιμώντας έτσι τους εξαίρετους προσκεκλημένους επιστήμονες, οι οποίοι με το κύρος και τη κατάρτισή τους θα ενημερώσουν το κοινό για τις αναπτυξιακές διαταραχές στην προσχολική και στη σχολική ηλικία και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.Στη συνέντευξη τύπου θα παρίστανται οι προσκεκλημένοι εισηγητές, όπου για την καλύτερη ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε πληροφορίες για την ιδιότητά τους και το αντικείμενο των εισηγήσεων τους.Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής καθώς και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Με τα ποιοτικά σεμινάρια που διοργανώνει και τους εξαίρετους συνεργάτες του έχει επωμισθεί τα τελευταία χρόνια, ως μια διαρκή πρόκληση, ένα σημαντικό μέρος της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε θέματα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα και στην Κύπρο.Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση χρειαστείτε.
Με εκτίμηση,Μαρία Ιγνατίου ,Λογοθεραπεύτρια, M.Sc. ,Επιστημονική Υπεύθυνη του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ν. Δ. ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ
Προς: Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση ζημιών σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα»

























 Σύμφωνα με υπόμνημα των καλλιεργητών – ελαιοπαραγωγών των Δημοτικών Διαμερισμάτων Πάργας, Ανθούσας, Αγιάς Δήμου Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας και Πέρδικας, καθώς και του Δήμου Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας,  το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί όξυνση του προβλήματος πρόκλησης ζημιών από αγριόχοιρους σε καλλιέργειες που βρίσκονται στις ορεινές εκτάσεις του Δήμου Πάργας και του Δημοτικού Διαμερίσματος Πέρδικας Π.Ε. Θεσπρωτίας.Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα η γρήγορη και ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων έχει προκαλέσει την πυκνότητα της παρουσίας τους στις καλλιέργειες για αναζήτηση τροφής με αποτέλεσμα να προκαλούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες.Συγκεκριμένα, εκτός των τραυματισμών των ίδιων των καλλιεργητών που παρασύρονται από τα αγριογούρουνα παρατηρούνται καταστροφές:
- Των ελαιοδικτύων που χρησιμοποιούνται στα κτήματα για τη συγκομιδή των καρπών.
- Των περιφράξεων των κτημάτων.
- Των αναβαθμίδων των ξερολιθιών και
- ξερίζωμα των μικρών δένδρων και των κηπευτικών.
Σε πρόσφατη ενημέρωση προς τη Βουλή των Ελλήνων, του υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (30/10/2014, αρ.πρωτ.:294), με θέμα την «αντιμετώπιση ζημιών σε καλλιέργειες από αγριογούρουνα», αναφέρεται ότι οι ζημιές που προξενούνται σε καλλιέργειες από επιδρομές αγριογούρουνων, περιοχών προστατεύονται από τη συνθήκη Ramsar και καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.ΓΑ.) Στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν ότι οι υπηρεσίες του ΕΛ.ΓΑ. «εξετάζουν την πρόταση που έχει κατατεθεί από διάφορους φορείς για επιχορήγηση αγροτών για αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης για την προστασία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων». Επίσης σε άλλο έγγραφο προς τη Βουλή των Ελλήνων (4/11/2014, αρ.πρωτ.:2462) αναφέρεται: «η ρύθμιση των υπερπληθυσμών των ειδών της άγριας πανίδας τα οποία προκαλούν καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες γίνεται βάσει της Δασικής νομοθεσίας με ειδικά συνεργεία κυνηγών τα οποία συγκροτούνται από την αρμόδια Δασική αρχή κατόπιν απόφασης του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας (παρ. 2α του άρθρου 259 του ΝΔ 86/69)». Κατόπιν των παραπάνω:
-  Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των αγροτών των περιοχών που πλήττονται;
-  Θα επεκταθεί άμεσα η ασφαλιστική κάλυψη ζημιών από αγριογούρουνα, που σήμερα ο κανονισμός καλύπτει μόνο στις περιοχές RAMSAR;
-  Θα ενταχθεί στο πλαίσιο της ενεργητικής προστασίας που ασκεί ο ΕΛΓΑ η επιχορήγηση 100% της αγοράς και εγκατάστασης ηλεκτροφόρας γραμμής περίφραξης σε καλλιέργειες για την προστασία τους από επιδρομές αγριογούρουνων και να συμπεριληφθεί αυτή στην Απόφαση Επιχορήγησης Μέσων Ενεργητικής Προστασίας του ΕΛΓΑ;
-  Θα χαρακτηριστεί από τον ΕΛΓΑ ο κίνδυνος από αγριόχοιρους σαν ασφαλίσιμος, διότι δεν είναι απόλυτα προβλέψιμος και δεν εντοπίζεται σε συγκεκριμένο κάθε φορά και στενό γεωγραφικό πλαίσιο;
Οι βουλευτές : Βασίλειος Γιόγιακας ,  Στέργιος Γιαννάκης

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ



















ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΕΛ.ΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS














ΕΛ.ΑΣ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό αναζητούμενου 75χρονου ημεδαπού ιερομόναχου, ο οποίος αγνοούνταν από την 01-05-2015, ανακοινώνεται ότι την 06-05-2015  το μεσημέρι,  στην περιοχή «Μίχλα» Σουλίου Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε σε γκρεμό το αυτοκίνητό του, από το οποίο ανασύρθηκε νεκρός.Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη  19χρονος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, με πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας
Συνελήφθη, την 06.05.2015 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 19χρονος υπήκοος Ιράκ, για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ο 19χρονος υπήκοος Ιράκ και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, κατείχε πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας, η οποία και κατασχέθηκε.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός για υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης
Συνελήφθη, την 06.05.2015 το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ζηρού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος.Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 51χρονος είχε διασκορπίσει λύματα, τα οποία προέρχονταν από τυροκομείο ιδιοκτησίας του, με αποτέλεσμα να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση.Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Αμμουδιά Πρέβεζας
Συνελήφθη, την 06-05-2015 το πρωί στην Αμμουδιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 52χρονος ημεδαπός φυγόποινος.Ειδικότερα,όπως προέκυψε,σε βάρος του 52χρονου εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας, ποινής φυλάκισης δέκα (10) ετών, για διευκόλυνση διακίνησης μεταναστών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθη 52χρονος στην Αμμουδιά Πρέβεζας διότι εκκρεμούσε απόφαση δηκαστηρίου
Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στην Αμμουδιά Πρέβεζας την 06-05-2015/11:55, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κέρκυρας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (10) ετών, για παράνομη διακίνηση μεταναστών.
Συνελήφθη 28χρονος στον συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς
Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας την 06-05-2015/16:15 στον συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, των Αρχών της Νορβηγίας, για παραβάσεις του Ν. περί Ναρκωτικών.
Εξιχνιάστηκε περίπτωση διάρρηξης κατοικίας στη Νικόπολη Πρέβεζας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης κατοικίας στη Νικόπολη Πρέβεζας.Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός 45χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι ο 45χρονος δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 5 έως 10-04-2015, παραβίασε παράθυρα κατοικίας στη Νικόπολη Πρέβεζας και αφαίρεσε είδη ρουχισμού.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.










Δεν υπάρχουν σχόλια: