ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΜΑΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε :   ( Φιντέλ Κάστρο )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κα ΜΑΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
















Το άγχος των εξετάσεων : ‘’ στην Διάλεξη που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών ‘’
Προσωπικά, δεν είναι λίγες οι φορές που με καταβάλλει ένα δυσάρεστο και ακαθόριστο αίσθημα άγχους την περίοδο των εξετάσεων. Προέρχεται από το γεγονός ότι ανησυχώ για ορισμένα ζητήματα περισσότερο από όσο χρειάζεται. Συγκεκριμένα, ενώ μελετώ πάντοτε, ποτέ δεν είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου. Επομένως, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, πιθανότατα, είναι η πηγή του δικού μου άγχους.
Στην πραγματικότητα, η διάχυτη αυτή αίσθηση προετοιμάζει τον οργανισμό έτσι ώστε να κινητοποιήσει τις αμυνές του, με σκοπό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή. Ωστόσο, στην καθημερινότητα ενός εφήβου ή κάποιου μαθητή, αυτό που προκαλεί περισσότερο άγχος, κατά την γνώμη μου, είναι οι εξετάσεις. Πολλές φορές, αυτό μπορεί να έχει δημιουργικά αποτελέσματα, αφού κάποιοι εξεταζόμενοι εκτείνουν τις προσπάθειές τους, μελετώντας μεθοδικά και συστηματικά. Έτσι, αποκαλούμε το άγχος αυτό δημιουργικό.
Δυστυχώς, στη δική μου περίπτωση, δεν πρόκεται για το, θετικών επιδράσεων, συναίσθημα που προανέφερα. Το άγχος που με διακατέχει, όχι μόνο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και στη θέα του τελικού διαγωνίσματος είναι, θα έλεγα, παθολογικό. Γίνομαι ευέξαπτη, ενώ, ταυτόχρονα εμφανίζονται συμπτώματα, όπως η ταχυκαρδία, η εφίδρωση και συχνά, το αίσθημα κάποιου αβάστατου βάρους στο στήθος. Τελικά έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία που αφορούν σε αυτό το θέμα, καταφέρνω να αντιμετωπίσω τέτοιου είδους καταστάσεις. Έτσι, αποφεύγω τις αρνητικές επιδράσεις του προβλήματος αυτού, που είναι η αποδιοργάνωση κατά τη διάρκεια της μελέτης και η αποσυγκέντρωση κατά τη διάρκεια της εξέτασης.
Υπάρχουν πολλά αγχολυτικά μέσα, μεταξύ των οποίων και η φαρμακευτική αγωγή. Η αλήθεια είναι ότι δεν προτείνεται σε ανήλικους, αφού μπορεί να είναι επικίνδυνη. Οποιασδήποτε μορφής εκτόνωση, όπως κάποια πολεμική τέχνη ή κάποιο άλλο άθλημα αποτελούν ισχυρά "φάρμακα" της πάθησης αυτής. Οι βαθιές ανάσες και η χαλάρωση των μυών έχουν αποδειχθεί σωτήρια, σε περίπτωση υπερβολικού άγχους κατά τη διάρκεια των διαγωνισμάτων.
Συμπεραίνοντας,  το στρες είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τα άτομα της ηλικίας μου. Όταν είναι παθολογικό, έχει ανθυγιεινές επιπτώσεις. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το μετριάσουμε και να το αντιμετωπίσουμε, αν οπλιστούμε με υπομονή.
Η μαθήτρια του Γυμνασίου Φιλιατών Κάντα Ελένη μας διαβάσε ένα κείμενο από την Λυδία Μ., μαθήτρια της Β' Γυμνασίου σε Δημόσιο Γυμνάσιο της Αθήνας.Το παραπάνω κείμενο είναι από έκθεση της μαθήτριας που έγραψε για το σχολείο της και μας έδωσε η ίδια και η μητέρα της την άδεια αναδημοσίευσης.
ΜΑΡΙΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Ευχαρηστήριο του Κωνσταντίνου Ναπ. Κουλούρη

















Ευχαριστώ θερμά,όλους τους συναδέλφους κυνηγούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους,στην υποψηφιότητα μου ως ανεξάρτητος σύμβουλος ,για το νέο Δ.Σ του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών. Το ότι δεν ανέλαβα την προεδρία του συλλόγου,οφείλεται καθαρά σε προσωπική μου επιλογή. Θα ήθελα όμως να σας διαβεβαιώσω ,ότι ως απλό μέλος του νέου Δ.Σ θα δουλέψω για το κοινό συμφέρον όλων των συναδέλφων κυνηγών.
Το Νέο Δ.Σ του κυνηγετικού συλλόγου Φιλιατών
Πρόεδρος: Νικόλαος Μάνος
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Βρακάς
Γ.Γραμματεας: Φώτης Μαντζουκης
Ταμείας : (αναμένετε διορισμό)
Μέλος: Άλεξανδρος Φειδεροπουλος
Μέλος: Μπουτζης Γρηγόριος
Μέλος: Κωνσταντινος Κουλουρης

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ - Ενημερωτική εκδήλωση :  «Υιοθετούμε το αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων»

  



















α) … στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 09 Μαΐου 2015
β) … στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων  10 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων διοργανώνουν το Σάββατο, 09.05.2015 και ώρα 19:00 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 και εντάσσεται στη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», που ξεκίνησε με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».Οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζουν τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν και τις δράσεις που ανέλαβαν στη διάρκεια του προγράμματος, τις μεθόδους εργασίας που ακολούθησαν και την εμπειρία από το πρόγραμμα «υιοθεσίας» του αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων.Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα», κ. Σταύρος Μπένος, ενώ θα υπάρξουν σύντομες εισηγήσεις από τους κκ. Γεωργία Πλιάκου και Γεώργιο Ρήγινο, αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστηκαν για το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και τις προοπτικές ανάδειξης του θεάτρου μέσα από τις μελλοντικές εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, την Κυριακή 10.05.2015, στις 12:30.
O Προϊστάμενος της Εφ. Αρχ.Θεσπρωτίας         ο Διευθυντής του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων
   Ιωάννης Χουλιαράς :   Αρχαιολόγος                           Παύλος Μαυρόγιαννης :  Φιλόλογος

Πρόσκληση για το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015




















Προσκαλούνται όλες οι μουσικές ομάδες (μπάντες, μουσικά σχήματα), οι θεατρικές ομάδες, και όποιες άλλες ομάδες και συλλόγοι επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους αναλυτικά για τις εκδηλώσεις «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που θα διοργανώσει όπως κάθε χρόνο το νομικό πρόσωπο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Οι προτάσεις θα γίνονται γραπτώς στο γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ (Ελευθερίας 7, Παλιό Δημαρχείο, 1ος όροφος  και στον     Κο ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από τις 07/05/2015-22/05/2015.
Πληροφορίες: Γιαννακός Αλέξανδρος ,Τηλ. 2665360018,FAX : 2665360019 - 2665026346, Email:pakppo@1345.syzefxis.gov.gr                                                                                                     
Ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ : Γεράσιμος Φουσέκης

ΕΡΩΤΗΣΗ του Βουλευτή στο Νομού Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα
Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Θέμα: Ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση Εθνικής οδού  Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς».

























Το έργο της «Βελτίωσης Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς», παραμένει σε εκκρεμότητα.        Θεωρείται ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και τους διερχόμενους οδηγούς για το οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα της Εθνικής Οδού στο νομό Θεσπρωτίας, που αναβαθμίζει εκτός των άλλων και αναπτυξιακά όλα τα παράλια. Να σημειωθεί εδώ ότι τα άλλα δύο τμήματα συνέχειας του ίδιου δρόμου Πλαταριά - Καρτέρι και το Καρτέρι-Πάργα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί.Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (13/04/2014, αρ. πρωτ.: 649/ΜΣ625), «η μελέτη οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, Βελτίωση κατά τμήματα ολοκληρώθηκε στις 26/11/2013 και η συνολική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 2.011.163,55€ (με ΦΠΑ)».Επίσης σε άλλο έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (24/07/2014, αρ. πρωτ.:5708), αναφέρει ότι «το ΥΥΤ1β, (σ.σ. δηλαδή το έργο της οδού Ηγουμενίτσας Πλαταριάς) δεν θα κατασκευασθεί, παρά το γεγονός ότι έχει εγκεκριμένες μελέτες και περιβαλλοντικούς όρους» χωρίς όμως να γίνονται γνωστοί οι λόγοι που ελήφθη αυτή η απόφαση.Καθώς:
- Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, αφού πρόκειται για τον οδικό άξονα που συνδέει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τα παράλια της Θεσπρωτίας και από τον οποίο περνούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί που κατευθύνονται από και προς τη Δυτική Ελλάδα
- Η κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο αναμένεται να αυξηθεί, όχι μόνο λόγω των τουριστικών διελεύσεων αλλά και λόγω της τοποθέτησης ηλεκτρονικών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, καθώς πολλοί σήμερα διέρχονται από το δρόμο χωρίς όμως, μέχρι τώρα, να πληρώνουν διόδια.
- Οι μελέτες του έργου που στοίχισαν 1,9 εκατομμύρια € έχουν ολοκληρωθεί και έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι.
Ερωτάται ο υπουργός:
- Επειδή το έργο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά κυρίως να διευκολύνει τους διερχόμενους οδηγούς, ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση έναρξής του;
- Αφού επί της ουσίας η καθυστέρηση όπως προκύπτει από τα έγγραφα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δεν οφείλεται σε ουσιώδεις λόγους και ενώ οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν καταβάλλει ποσό άνω των δύο εκατομμυρίων € για τις μελέτες  πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, που παραμένει σε εκκρεμότητα;
Ο ερώτων βουλευτής : Βασίλης Γιόγιακας

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

















Αποφάσεις για τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου, προστασίας των ελαιοπαραγωγών της Ηπείρου, ανάδειξης πολιτιστικών δράσεων και ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ελήφθησαν οι αποφάσεις:
Συνδρομή σε αποκατάσταση λειτουργίας αντλιοστασίων ΤΟΕΒ
Η Περιφέρεια στηρίζοντας τους αγρότες, ανέλαβε και φέτος να συνδράμει ΤΟΕΒ που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των αρδευτικών τους αντλιοστασίων. Συγκεκριμένα ενέκρινε τη δημοπράτηση πέντε έργων που αφορούν:
«Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Ρίζιανης - Κορύτιανης», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ
«Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες στο αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο Πέτρα – Στρογγυλή του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου», προϋπολογισμού  6.765 ευρώ.
«Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Βρυσέλας Φιλιατών», προϋπολογισμού 5.904 ευρώ.
«Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιάς», προϋπολογισμού 23.862 ευρώ
«Προμήθεια πινάκων μέσης τάσης αντλιοστασίων Α3-Α4 Πριάλας ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ.
Πρόγραμμα προστασίας ελαιοπαραγωγών
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη δημοπράτηση άλλων τεσσάρων δράσεων που αφορούν την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και την προστασία της ελαιοπαραγωγής στις Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.  Πρόκειται για τις εξής:
«Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2015, στην Περιφερειακή Ενότητα  Πρέβεζας», προϋπολογισμού 97.354,02  ευρώ
«Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας», προϋπολογισμού 18.722,83  ευρώ
«Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους Δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 80.076,98  ευρώ
«Έλεγχος των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2015 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 16.601,50  ευρώ.
Παρεμβάσεις για βελτίωση οδικού δικτύου
Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης από την Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η δημοπράτηση   έργων που αφορούν βελτιώσεις του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα:
 «Αποκατάσταση δρόμου Ρετσιανών - Καστανιάς» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
«Ολοκλήρωση εργασιών οδού προς Πέτρα Ζαγορίου», προϋπολογισμού  23.000 ευρώ.
«Μετατόπιση – αποκατάσταση αγωγών ύδρευσης στις θέσεις Βαγενίτι προς Γραμμένο και Γραμμένο προς Αναργύρους»,  το οποίο σήμερα διέρχεται εντός της ζώνης εκτέλεσης του έργου της 13ης Επαρχιακής Οδού, με προϋπολογισμό 18.450 ευρώ.
 Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου «Καθαρισμός ερεισμάτων εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Πρόκειται για τον Γείτονα Χρ. Ευάγγελο.
Σήμανση μνημείων
Η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων στις Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 72.218,84 ευρώ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER.Εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (σύμφωνα με την 60740/1027/21.3.95 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών) θα διεξαχθούν τις εξής ημερομηνίες:
για την ανανέωση, την Τετάρτη 13-5-2015 και ώρα 10:00 .
για την απόκτηση νέων αδειών, την Τετάρτη 27-5-2015 και ώρα 9:00 .
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα).

«Διοργάνωση workshop για  τους : ‘’ Χρηματοδοτικούς  μηχανισμούς  για την Αειφόρο Ενεργειακή Ανάπτυξη και  τον Δημόσιο φωτισμό  στην Ελλάδα ‘’
















Workshop με θέμα τους «Χρηματοδοτικούς  μηχανισμούς  για την Αειφόρο Ενεργειακή Ανάπτυξη και  τον Δημόσιο φωτισμό  στην Ελλάδα» διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στο πλαίσιο του έργου Alterenergy το οποίο αποτελεί Δράση του Ευρωπαϊκού Έργου “Alterenergy Startegic Project: Energy Sustainability for Adriatic Small Communities” του Προγράμματος Adriatic IPA 2007 – 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.Τo Workshop θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαίου 2015 και ώρα 17:00 στο Ξενοδοχείο Grand Serai, Δωδώνης 33,  Ιωάννινα.Κατά τη διάρκεια του Workshop θα γίνει παρουσίαση του έργου Alterenergy, αντικείμενο του οποίου είναι η διευκόλυνση της χρήσης Αειφόρων Πηγών Ενέργειας  και η ενσωμάτωση τεχνολογιών Εξοικονόμησης Ενέργειας. Τέλος, θα αναλυθεί ο ρόλος της Γεωθερμικής Ενέργειας στο έργο θα γίνει παρουσίαση υδροστρόβιλου χαμηλών υδατοπτώσεων. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
* Σημείωση για τον εκδότη 
Το «Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου» υλοποιεί το έργο Alterenergy Strategic Project – Energy Sustainability for Adriatic Small Communities της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας IPA ADRIATIC 2007-2013.Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με: Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ηπείρου Ντίνα Μπακόλα Ν. Ζέρβα 28-30 453 32-Ιωάννινα ,Τηλέφωνο: 26510 37781 ,FAX: 26510 34054 .           

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS













Σύλληψη δύο φυγόποινων στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, 05-05-2015, σε διαφορετικές περιπτώσεις,  στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 45χρονη ημεδαπή Ρομά και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.Συγκεκριμένα, σε βάρος της 45χρονης ημεδαπής εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών, για κλοπή.Σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης  ενός (1) έτους, τριών (3) μηνών και τριών (3) ημερών, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Εντοπίστηκε στα Ιωάννινα κατάστημα, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια – τρίλιζα»
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης, δύο υπάλληλοι και ένας παίκτης - θαμώνας
Κατασχέθηκαν -2- συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και το χρηματικό ποσό των -620- ευρώ περίπου.Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε την 05-05-2015 το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια – τρίλιζα». Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 50χρονο ιδιοκτήτη, για δύο υπαλλήλους (μία 43χρονη ημεδαπή και μία 46χρονη υπήκοο Ουκρανίας) και έναν ημεδαπό πελάτη, ηλικίας 57 ετών Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα.Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η λειτουργία ενός  ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο είχε εγκατασταθεί παράνομο λογισμικό για τη διενέργεια του προαναφερόμενου τυχερού παιγνίου, στο οποίο συμμετείχε o 57χρονος, ως παίκτης.Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος υπολογιστής ελεγχόταν από μία κεντρική μονάδα (server), που χειριζόταν  η 43χρονη ημεδαπή υπάλληλος, η οποία κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο αποπειράθηκε να απενεργοποιήσει τις ενδείξεις στην οθόνη του υπολογιστή, προκειμένου να αποτρέψει τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•δύο συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
•το χρηματικό ποσό των (618,65) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τρεις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από εστιατόριο στο Μύτικα Πρέβεζας
Αναζητείται 25χρονος ημεδαπός συνεργός τους.Η άμεση κινητοποίηση και οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, είχαν ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη ομάδας τριών ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από εστιατόριο στο Μύτικα Πρέβεζας. Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 27,  24 και 27 ετών  ενώ στην κλοπή εμπλέκεται και ένας 25χρονος ημεδαπός συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται. Ειδικότερα, την 06-05-2015 τα ξημερώματα, οι προαναφερόμενοι δράστες διέρρηξαν κατάστημα – εστιατόριο στο Μύτικα Πρέβεζας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό μία τηλεόραση και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην περιοχή της Αρχαίας Νικόπολης και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και τα κλοπιμαία.Το όχημα διαφυγής των δραστών και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Συνελήφθη αλλοδαπή στα Ιωάννινα για εξώθηση σε επαιτεία του ανήλικου παιδιού της
Συνελήφθη, 05-05-2015 το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, μια 43χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία ανηλίκου.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 43χρονη στο κέντρο των Ιωαννίνων, να εξωθεί σε επαιτεία το ανήλικο παιδί της, το οποίο ζητούσε χρήματα από περαστικούς ενώ η δράστιδα το επόπτευε από κοντινή απόσταση.Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής μοτοσικλέτας,  στην πόλη της Άρτας για κλοπή
Συνελήφθη05-05-2015 το μεσημέρι στην Άρτα,στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας,ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής μοτοσικλέτας.Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, ο 28χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη  και τράπηκε σε φυγή.Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον δράστη και τον συνέλαβαν.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ  την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες

















Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για απατηλές ιστοσελίδες και απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα, που αποστέλλονται σε χρήστες του διαδικτύου και υπόσχονται μεγάλα κέρδη από δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.Το περιεχόμενο των μηνυμάτων υπόσχεται στους παραλήπτες, άμεσα και εύκολα, μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε αγώνες ποδοσφαίρου, ζητώντας τους να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στοιχηματισμού.Σκοπός των μηνυμάτων είναι να πείσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε διαδικασίες στοιχηματισμού και προκειμένου να εισπράξουν τα υποτιθέμενα κέρδη τους, να καταθέσουν σε λογαριασμούς των αγνώστων δραστών μεγάλα χρηματικά ποσά.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.Με τα μηνύματα αυτά, οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, προκειμένου να αποσπάσουν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.Ειδικότερα, οι δράστες μέσω των ανωτέρω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπόσχονται στους παραλήπτες, άμεσα και εύκολα, μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου, που υποτίθεται ότι γνωρίζουν και ζητούν από τους παραλήπτες να δημιουργήσουν προσωπικούς λογαριασμούς χρήσης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου οι δράστες εμφανίζουν εικονικά μεγάλα χρηματικά ποσά υποτιθέμενων κερδών από προτεινόμενους αγώνες.Για τη δήθεν εκταμίευση των κερδών αυτών, ζητείται από τους πολίτες να καταθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, προς κάλυψη εξόδων όσων βοήθησαν στη διαδικασία και την επιτυχή πρόβλεψη.Μάλιστα στα μηνύματα αυτά, ως στοιχεία επικοινωνίας δίνεται μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να δίνεται ποτέ κανένα άλλο στοιχείο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό τηλέφωνο κ.λπ.). Με αφορμή τα παραπάνω, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου:
• Να μην ανταποκρίνονται και να μην απαντάνε σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα, μέσω των οποίων μπορεί να ζητούνται ακόμη και προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.
• Να μην εγγράφονται σε ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, καθόσον αυτό πέραν από τη δίωξη των δραστών μπορεί να προκαλέσει και ποινική δίωξη σε βάρος τους.
• Να εξετάζουν την εγκυρότητα και την αυθεντικότητα των ιστοσελίδων, πριν δημιουργήσουν οποιοδήποτε προσωπικό λογαριασμό.
• Να μην εμπιστεύονται αγνώστους στο διαδίκτυο που υπόσχονται κέρδη.
• Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ., κ.λπ.) και οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς - ΡΙΝ numbers) κ.λπ. δεδομένα.
Επιπρόσθετα, συνιστάται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι.
Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία και περισσότερο αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android:CYBERKID.
• Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR .








Δεν υπάρχουν σχόλια: