ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ελειπε ο υπάλληλος και ο «μακρυχέρης» βούτηξε το ταμείο από κατάστημα στη Σαγιάδα Φιλιατών



Εμπειρία είναι αυτό που παίρνεις όσο ψάχνεις για κάτι άλλο   : ( Φρεντερίκο Φελίνι )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
                   
Ελειπε ο υπάλληλος και ο «μακρυχέρης» βούτηξε το ταμείο από κατάστημα στη Σαγιάδα Φιλιατών
















Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπή από κατάστημα στη Σαγιάδα Φιλιατών. Συνελήφθη,την 03.05.2015 το απόγευμα στην περιοχή της Σαγιάδας Φιλιατών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαγιάδας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή. Ειδικότερα, την 03.05.2015 το απόγευμα στη Σαγιάδα Φιλιατών,ο προαναφερόμενος, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία υπαλλήλου καταστήματος (mini market), αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή χρηματικό ποσό. Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να κινείται στην Επαρχιακή Οδό Σελεύκειας-Μαυροματίου και συνελήφθη.Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
                                                              
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

















1.Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την μεθόδευση της Κυβέρνησης και στην απόφαση της να προχωρήσει στην έκδοση της από 20-04-2015 Π.Ν.Π. γιατί:
i.Πραγματοποιήθηκε αυθαίρετα χωρίς να έχει προηγηθεί, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, ένας ειλικρινής διάλογος προκειμένου να εξηγηθεί η οικονομική αναγκαιότητα και οι επείγουσες καταστάσεις που οδήγησαν στην ενέργεια αυτή  αλλά και να  αναζητηθούν  λύσεις που δεν θα δημιουργούν  προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ και σε τελική ανάλυση στην εξυπηρέτηση και την καθημερινότητα των πολιτών.
ii.Πλήττει ευθέως την κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα στην οικονομική διαχείριση των πόρων αυτοδιοικούμενων νομικών προσώπων όπως οι ΟΤΑ - κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων που προβλέπουν την οικονομική  αυτοτέλειά τους -  και  ακυρώνει το ρόλο της στην αυτόνομη και αυτοτελή διοίκηση των τοπικών υποθέσεων εκχωρώντας ουσιαστικά τη διοίκηση των Δήμων στο Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.
2.Στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία. Η Αυτοδιοίκηση έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν και είναι διατεθειμένη και τώρα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, αρκεί η Κυβέρνηση να σεβαστεί  την αποστολή της,  να   συμπεριφερθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να διαλέγεται μαζί της και να την καταστήσει συμμέτοχη στην αντιμετώπιση της δύσκολης δημοσιονομικής και κοινωνικής συγκυρίας.
3.Τέτοιες πρακτικές όπως η Π.Ν.Π., θα καταδικάζονται και δεν θα εφαρμόζονται. Επιφυλασσόμαστε δε, για συντονισμένες ενέργειες μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους ώστε να ενημερωθούν και κινητοποιηθούν και οι πολίτες. 

Δήμος Ηγουμενίτσας : ‘’ Καθαρισμός οικοπέδων που βρίσκονται εντός οικισμών ‘’


















Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται  διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. 
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός φυγόποινος στα Ιωάννινα
















Συνελήφθη,την 04-05-2015 μετά τα μεσάνυχτα, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας  45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών, για ενδοοικογενειακή βία.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου

















Το συντονισμό δράσεων για την προώθηση της ιδέας της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου. Με πρόταση του προέδρου της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχη κ. Οδυσσέα Πότση η πρωτοβουλία θα αναπτυχθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με τη συμμετοχή φορέων της Υγείας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα αιμοδοσίας και δωρεάς οργάνων και ιστών.Την πρόταση κατέθεσαν εκπρόσωποι Συλλόγων Αιμοδοτών Ιωαννίνων. Από τα μέλη της Επιτροπής εκφράστηκε η αναγκαιότητα ενημέρωσης και κινητοποίησης φορέων και πολιτών με την ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων (ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων) σε αυτό το κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα. Αποκορύφωμα όλων αυτών δράσεων θα είναι η 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε τη συνδρομή της Περιφέρειας στη διοργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων σε υλοτόμους και δασεργάτες για την ασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον, την παροχή πρώτων βοηθειών και για συνταξιοδοτικά θέματα του κλάδου.Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν, όπως αποφασίστηκε σε συνεργασία με Δασικούς Συνεταιρισμούς και Δήμους, σε Κόνιτσα, Βοβούσα, Δίστρατο, Καλπάκι, Μέτσοβο και Τσεπέλοβο.Ο κ. Πότσης διευκρίνισε πως τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών θα γίνουν από μέλη του ΕΚΑΒ και η ενημέρωση για θέματα εργασιακής ασφάλειας αλλά και συνταξιοδοτικά ζητήματα του κλάδου από εξειδικευμένο προσωπικό. Η Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συναντήσεις στις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας με βάση τις ιδιαιτερότητες που εντοπίζονται σε κάθε περιοχή.Μετά από εισήγηση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Αγροτικών Προϊόντων και Ανταγωνιστικότητας κ. Ιωάννη Κατέρη, η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την καθιέρωση Ετήσιας Γιορτής για τον Ηπειρώτη Τυροκόμο. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της συμβολής των τυροκόμων στην παραγωγή των τοπικών επώνυμων προϊόντων και η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Η πρώτη εκδήλωση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί φέτος.

Αίτημα για αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο


















Την Επιτροπή απασχόλησαν ζητήματα πωλητών υπαίθριου εμπορίου, κυρίως ως προς την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του Ν. 4264/2014. Η σχετική εισήγηση, που έγινε από το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευ. Βαγενάς, περιλαμβάνει τις προτεινόμενες αλλαγές:
Τροποποίηση και επέκταση της ισχύος των παλιών αδειών εντός της οικείας Περιφέρειας, όπως ισχύει για τις νέες άδειες. Οι υφιστάμενες άδειες να ισχύουν εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκει ο Δήμος που τις χορήγησε.
Ενημέρωση των αδειών κάθε τρία έτη (με την ισχύουσα νομοθεσία είναι ετησίως)
Επανεξέταση πλαισίου αδειών υπαίθριου εμπορίου, καθώς με την ισχύουσα νομοθεσία οι νέοι αγρότες – παραγωγοί μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους μόνο σε λαϊκές αγορές και χονδρεμπορικές επιχειρήσεις, και όχι πλανοδίως.
Τροποποίηση του ύψους των προστίμων για τυχόν παραβάσεις, με γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας επιβολής των προστίμων και της είσπραξης – καταβολής.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα της μείωσης των διοδίων στην Εγνατία Οδό για μετακινούμενους υπαλλήλους, μετά από αίτημα υπαλλήλων προς την Επιτροπή.

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και η αξιολόγηση των συμμετοχών των σχολικών μονάδων














Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και η αξιολόγηση των συμμετοχών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο μαθητικό διαγωνισμό, για το πρόγραμμα «ΜΕΙΩΝΩ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ – ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΣΩ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ", που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «06 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ηπείρου» του Ε.Π. "Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος", συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνική Συμμετοχή.Ο μαθητικός διαγωνισμός είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο σχολείο. Συμμετείχαν μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων. Απαραίτητη προϋπόθεση υπήρξε η παιδαγωγική καθοδήγηση της μαθητικής ομάδας από έναν ή περισσότερους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Ο διαγωνισμός διήρκησε από τις 26 Μαΐου 2014 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2014. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 18 σχολεία από την Περιφέρεια Ηπείρου.Η σειρά με την οποία κατατάχθηκαν τα σχολεία στις πρώτες θέσεις είναι:
Από τα Δημοτικά :
- 1ο & 5ο Δημοτικό Πρέβεζας
- 2ο  Δημοτικό Μεταμόρφωσης
- 3ο  1ο Δημοτικό Περάματος
Από τα Γυμνάσια :
- 1ο & 8ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
- 2ο  Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
- 3ο  1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
H επιτροπή αξιολόγησης είχε πολύ δύσκολο έργο για την επιλογή των καλύτερων συμμετοχών, αφού η δημιουργικότητα και η φαντασία των μαθητών σε όλες τις σχολικές εργασίες ξεπέρασε τις προσδοκίες της επιτροπής αξιολόγησης.Οι σχολικές μονάδες οι οποίες διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ταξίδεψαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν στις 24 Απριλίου 2015 το Πάρκο Ενεργειακής Αγωγής (ΠΕΝΑ) του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ενημερώθηκαν για την εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Το έργο θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση της ημερίδας την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, όπου οι μαθητές των σχολείων, που έχουν διακριθεί,  θα παρουσιάσουν τις  εργασίες τους.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟ ΘΗΡΑΣ

















Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Άγριας Πανίδας και Αειφόρο Θήρας από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, στους Λιγγιάδες Ιωαννίνων την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ώρα 17.00.Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, για λογαριασμό του επικεφαλής εταίρου του έργου την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ κ. Παναγιώτης Σκαμαντζούρας, εταίρος του έργου, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παπαδόδημας Νικόλαος, καθώς επίσης και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Καραγιάννης Ιωάννης.Το έργο υλοποιήθηκε μέσα από το έργο με τίτλο: «Διαδραστικές ψηφιακές υπηρεσίες για την Προώθηση της Φυσικής Κληρονομιάς και την Αειφόρο Θήρα» και ακρώνυμο ΘΗΡΟΠΑΙΔΙΑ, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013». Ένα από τα παραδοτέα του έργου, αλλά και σκοπός του είναι και η δημιουργία του Κέντρου.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Κέντρο είναι μοναδικό σε Πανελλαδικό επίπεδο. Το κτίριο που εγκαταστάθηκε το Κέντρο ήταν υφιστάμενο, ανήκει στην Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και έχει παραχωρηθεί ο χώρος για να στεγαστεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο για την Περιφέρεια Ηπείρου. Υπεύθυνη για την λειτουργία και την διατήρησή του μετά το τέλος του έργου ThiroPedia θα είναι η Ε’ ΚΟΗ.Πρόκειται για ένα κτίριο που έχει τα χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής, απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον. Οι αίθουσές του, ειδικά διαμορφωμένες, για να παρέχουν γνώση κι ενημέρωση, για δεκάδες είδη άγριας πανίδας. Η όλη ξενάγηση στο Κέντρο, με την βοήθεια εικονικού ψηφιακού ξεναγού, την Άρτεμης την Αλεπού, θα διαρκεί 25 λεπτά και στην συνέχεια τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι σε 3D, που δημιουργήθηκε για το Κέντρο, αλλά και να απασχοληθούν μέσα από ένα διαδραστικό πίνακα, αφομοιώνοντας έτσι όλη την πληροφορία που έλαβαν κατά την ξενάγηση. Στόχος είναι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά με διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο να έρχονται σε επαφή την βιολογία των ειδών και το φυσικό περιβάλλοντος στο οποίο ενδημούν. Κύρια επιδίωξη είναι τα παιδιά να αποκτούν εικόνα για τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες με το οικοσύστημα, έτσι ώστε, μέσα από το παιχνίδι να καταδεικνύονται οι ορθές πρακτικές ανάπτυξης των δραστηριοτήτων αυτών που δεν υποβαθμίζουν το φυσικό περιβάλλον αλλά αντίθετα προάγουν τις συνθήκες του οικοσυστήματος και εξασφαλίζουν την αειφορία του.Παράλληλα, ο τοπικός πληθυσμός, κυνηγοί και μη, επισκέπτες, οικοτουρίστες, επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θηρεύσιμα και μη θηρεύσιμα είδη και τους οικοτόπους τους τόσο της Ηπείρου, όσο και την Ιταλίας (Περιφέρεια Απουλίας), περιοχές εφαρμογής του έργου ΘΗΡΟΠΑΙΔΙΑ.


























Δεν υπάρχουν σχόλια: