ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με τουριστικούς Πράκτορες των Σκοπίων



Έχω μάθει νωρίς στη ζωή μου ότι αν θες κάτι, είναι καλύτερα να κάνεις λίγο θόρυβο : ( Malcolm X )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε με τουριστικούς Πράκτορες των Σκοπίων 


















Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, συναντήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας με εκπροσώπους Τουριστικών Πρακτορείων και Γραφείων των Σκοπίων μεταξύ των οποίων ήταν και ο Διευθυντής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τουρισμού των Σκοπίων, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή, ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και σε συνεργασία με την κα. Όλγα Μεζερίδου, Σύμβουλο Α’ του γραφείου ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στα Σκόπια, η οποία και τους συνόδευε. Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρος Πάσχος καθώς και ο Διευθυντής του κ. Πέτρος Ζουμπούλης. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του αφού αναφέρθηκε στο απαράμιλλο τουριστικό προϊόν ολόκληρου του Δήμου αλλά και γενικότερα της Θεσπρωτίας καθώς και στη Θεσπρωτική φιλοξενία δήλωσε ότι θα στηρίξει δράσεις, σε αγαστή συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, που στοχεύουν στην ανάδειξη των συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και στην ενίσχυση της συνεργασίας, στο εν λόγω πεδίο, με την γειτονική χώρα.Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε, για άλλη μια φορά, τον Δήμαρχο για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους  τονίζοντας ότι θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε να αναπτυχθεί ο Τουρισμός στην περιοχή μας. Οι εκπρόσωποι των πρακτορείων και των γραφείων της γειτονικής χώρας δήλωσαν γοητευμένοι από τις ομορφιές της Θεσπρωτίας και απηύθυναν πρόσκληση στους φορείς για αντίστοιχη επίσκεψη στα Σκόπια. Όλοι συμφώνησαν ότι τόσο η επίσκεψη στη Θεσπρωτία όσο και η συνάντηση με τον Δήμαρχο θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ : ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Θέμα: Σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις έργων - προμηθειών από τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε.).Παρακαλούμε να καταθέσετε στο Σώμα: 































A. Το σύνολο των εγγράφων, με ημερομηνία από 1/1/2014 έως σήμερα, που αφορούν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε, για έργα και προμήθειες τα οποία ανατέθηκαν με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και έχουν κόστος άνω των 5.000 Ευρώ.
B. Από τα έγγραφα αυτά, θα πρέπει να προκύπτει ξεκάθαρα: το φυσικό αντικείμενο των έργων και των προμηθειών, το ύψος της τελικής δαπάνης για την Ο.Λ.ΗΓ. Α. Ε., ο αριθμός Α.Δ.Α των πράξεων αυτών καθώς και η ανάδοχος εταιρεία.
Ο ΑΙΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ : ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

Συνάντηση – Ενημέρωση φορέων με θέμα «Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών – Ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα»

















Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος συμμετείχε στην συνάντηση – ενημέρωση φορέων που διοργάνωσε ο ΟΛΗΓ Α.Ε. με θέμα «Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών – Ευκαιρίες χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά Προγράμματα». Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Αντιπεριφερειάρχες Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας, η Δήμαρχος Σουλίου καθώς και εκπρόσωποι των εταιρειών συμβούλων που εκπόνησαν τις συγκριτικές μελέτες χωροθέτησης  του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σχολίασε, αρχικά, το γεγονός της μη παρουσίας στην εκδήλωση των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι το θέμα της συνάντησης ήταν ο ρόλος του λιμένα Ηγουμενίτσας στο Πανευρωπαϊκό  Δίκτυο Μεταφορών η συζήτηση κατευθύνθηκε και εστιάστηκε στην χωροθέτηση και υλοποίηση του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, επανέλαβε την θέση που είχε διατυπώσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, προβάλλοντας  τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις του αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής της θέσης.Ζήτησε επίσης, την άμεση κοινοποίηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας των σχετικών μελετών ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορέσει, να λάβει γνώση των σχετικών τεχνικών στοιχείων τους, προκειμένου να διαμορφώσει και εκφράσει αντικειμενική γνώμη σχετικά με την  βιωσιμότητα της χωροθέτησης του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας αλλά και να στηρίξει το αναπτυξιακό αυτό έργο το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων αφού ο στόχος μας είναι κοινός και συγκλίνει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της Θεσπρωτίας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος στην τοποθέτηση του δήλωσε τα ακόλουθα: 



















Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας,
Η σημερινή συνάντηση θεωρώ ότι είναι εξόχως σημαντική καθώς πραγματεύεται έναν βασικό αναπτυξιακό πόλο, τόσο του Δήμο μας, όσο και ολόκληρης της Ηπείρου.Όπως τόνισαν και οι προηγούμενοι ομιλητές, κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατέχει εξέχουσα γεωστρατηγική σημασία στα δίκτυα μεταφορών, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να το εντάσσει στους κύριους διαδρόμους των Διευρωπαϊκών Δικτύων καθώς και σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της.Βέβαια, η ολοκληρωτική ένταξή του στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, προϋποθέτει και την άμεση ολοκλήρωση της Γ’ Φάσης του λιμένα, την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου, κοντά στο λιμάνι, καθώς και την σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.Είναι οφθαλμοφανές λοιπόν, ότι η άμεση ολοκλήρωση των έργων που σχετίζονται με τον Λιμένα της Ηγουμενίτσας είναι τουλάχιστον επιβεβλημένη και ορθώς εντάσσεται σε μία ολοκληρωμένη τόσο Εθνική όσο και Ευρωπαϊκή στρατηγική και δεν θα πρέπει κανένα από τα έργα να καθυστερήσει.Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, επιθυμούμε και θα βοηθήσουμε να αναπτυχθούν τόσο οι εμπορικές όσο και οι τουριστικές δραστηριότητες στο λιμένα, γιατί αποτελούν δύο δυνατές αναπτυξιακές πολιτικές που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη, ιδιαίτερα μέσα στην πολύ-επίπεδη κρίση που βιώνουμε ως χώρα.Ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση και ελπίζω η σημερινή συνάντηση να αποδώσει καρπούς για το καλό ολόκληρης της περιοχής μας.
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS














Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα και στην Ηγουμενίτσα
Συνελήφθησαν, την 25-05-2015 το πρωί, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1.Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 28χρονoς ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας, ποινής φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών, για κλοπή από κοινού.
2.Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης  τριών (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Συνελήφθη 42χρονος στα Ιωάννινα από καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα την 25-05-2015/10:15, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ/δικείου Πρέβεζας, με ποινή φυλάκισης (7) ετών, (6) μηνών και χρηματική ποινή (30.000) €, για παραβάσεις του Ν. «Περί αλλοδαπών».
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για ψευδή ανώμοτη κατάθεση
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας.Συνελήφθησαν, την 25-05-2015 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 23 ετών, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, οι δύο αλλοδαποί δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Άρτα
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα, η οποία διαπράχθηκε πριν από τέσσερις ημέρες (22-05-2015) στην Άρτα.Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο ημεδαπών, ενός 20χρονου άνδρα και μίας 22χρονης γυναίκας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Επίσης, η δικογραφία περιλαμβάνει και μία ακόμα γυναίκα συνεργό τους, που αναζητείται.Ειδικότερα, αργά το απόγευμα της 22-05-2015, οι προαναφερόμενοι,   εισήλθαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Άρτα και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας (769) ευρώ.Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, για κλοπή  και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Ειδικότερα,την 25-05-2015 το πρωί στην Άρτα,ο 23χρονος κατελήφθη να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή  την 16-01-2015 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας.Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με ένταλμα βίαιης προσαγωγής
Συνελήφθη, την 26-05-2015 μετά τα μεσάνυκτα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διώκεται με ένταλμα βίαιης προσαγωγής.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής από τον Ανακριτή Ρόδου,  για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: