ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

« Φιάτα λάι μουσιάτα » τη Ρουμάνα Επίτροπο ο Αλέκος Καχριμάνης



Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές : ( Κ. Δαρβίνος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

« Φιάτα λάι μουσιάτα »  τη Ρουμάνα Επίτροπο ο Αλέκος Καχριμάνης

















Εκπληκτοι έμειναν οι συνεργάτες της Ρουμάνας επιτρόπου για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κορίνας Κρέτσου, από την αμεσότητα της συνεννόησης που είχε μαζί της, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης.Επειδή τα βλάχικα με τα Ρουμάνικα μοιάζουν απίστευτα ως λατινογενείς γλώσσες και ο Αλέκος  Καχριμάνης δεν έχασε την ευκαιρία να βρίσκεται διαρκώς σε άμεση επαφή μαζί της. Όμως το καλύτερο της το φύλαγε για το τέλος, αφού μετά την ημερίδα με θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης», στην κοιλάδα του Αχελώου, την επίσκεψη στην ιστορική Μονή Σέλστου και τα απομεινάρια της γέφυρας του Κοράκου, την έβαλε να χορέψει σε βλάχικους ρυθμούς.Το καταευχαριστήθηκε η Ρουμάνα επίτροπος και όπως είπε φεύγοντας, της έμεινε αξέχαστη η επίσκεψη στην Ήπειρο.

Ο Μ.Κάτσης και βουλευτές του Σύριζα συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κα Ράνια Αντωνοπούλου
















Με τους νέους Βουλευτές του Σύριζα Μπάρκα Κώστα, Γκαρά Ανατασία, Κάτση Μάριο και Αλέξανδρο Μεικόπουλο συναντήθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.Κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση τους για τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, η προώθηση ρύθμισης για τη στήριξη δομών κοινωνικής οικονομίας και αγροτικών συνεταιρισμών.Όπως τόνισε στη συνάντηση η Υπουργός ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας ξεπερνά ένα μόνο Υπουργείο και οφείλει να απασχολήσει το σύνολο της κυβέρνησης. Ειδικότερα, η Κυβέρνηση οφείλει αφενός να επανασχεδιάσει το παραγωγικό μοντέλο στην κατεύθυνσή της ενίσχυσης νέων κλάδων και κλάδων που έχουν παρακμάσει λόγω της κρίσης. Περαιτέρω, όπως τόνισε πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού και των ευρωπαϊκών κοινοτικών πόρων σε προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Επίσης, επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να χρηματοδοτούνται συνολικά όλες οι χώρες της ΕΕ με πόρους που αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.Είναι χαρακτηριστικό όπως τόνισε ο Κώστας Μπάρκας, ότι η Ελλάδα κατάφερε να αποσπάσει από κοινοτικούς πόρους μόλις 171 εκ. ευρώ για την διετία '14-15 σε σύνολο 3 δις ευρώ, ενώ είναι η πρώτη στις 28 χώρες της ΕΕ στους άνεργους νέους και μαζί με την Ισπανία βρίσκονται πολύ πάνω από τις υπόλοιπες (με το αντίστοιχο ποσοστό στην Γερμανία να μην φτάνει το 8%). Από κοινού συμφώνησαν ότι τα προγράμματα voucher είναι πλήρως αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς εγκλωβίζουν τους νέους ανθρώπους στην προσωρινότητα μεταξύ γκρίζα ζώνης επισφάλειας και ανεργίας.Περαιτέρω ενημερώθηκαν για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί ήδη στα προγράμματα αυτά και ειδικότερα όπως τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός :
α) αυξήθηκαν οι απολαβές των εργαζομένων στο ύψος του κατώτατου μισθού,
β) αναγνωρίστηκε η πλήρης ασφάλιση(υγειονομική και συνταξιοδοτικη)
γ) ακυρώθηκε προκειμένου να επανασχεδιαστεί δικαιότερα το σκανδαλώδες πρόγραμμα των 29-64 καθώς δίνονταν 5.400€ στα ΚΕΚ και μόλις 1.600€ στους εργαζόμενους για εργασία πέντε μηνών. Όπως τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Ράνια Αντωνοπούλου,στόχος του Υπουργείου είναι να αλλάξουν ριζικά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και να γίνουν συμβάσεις εργασίας 8μηνης ή 12μηνης διάρκειας, να κατοχυρώνουν οι εργαζόμενοι εργασιακά διακαιώματα και να συμμετάσχουν ενεργά στην επιμόρφωση (εφόσον είναι αναγκαία) ο ΟΑΕΔ-η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα επιμελητήρια.Τέλος και οι τέσσερις βουλευτές στήριξαν τις πρώτες προσπάθειες της Υπουργού αλλά όπως τόνισαν η κατεύθυνση της νέας Κυβέρνησης πρέπει να είναι η διασφάλιση σταθερών θέσεων απασχόλησης και η αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων υπέρ της νέας γενιάς.Ειδικότερα συμφώνησαν ότι πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο ηλικιακός διαχωρισμός στις απολαβές των νέων κάτω των 25 ετών, να στηριχτούν οι νέες συνεταιριστικές δομές κοινωνικής οικονομίας και να δουλέψουν όλοι μαζί ένα άμεσο σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να επιστρέψει στον τόπο η νεότητα και η δημιουργία με πρώτο και άμεσο στόχο την ανάκτηση της εργασίας.

Ανακοίνωση  του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, σχετικά με την λειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας


















Πριν από δύο χρόνια, αποφασίστηκε η μεταφορά του Τμήματος Ιχθυοκομίας − Αλιείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα, στο Μεσολόγγι.  Μαζί με άλλα τμήματα συγχωνεύτηκε στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Μεσολόγγι.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας.Παράλληλα  αποφασίστηκε η λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι απώλειες από την δυσμενή εξέλιξη με τη μεταφορά του τμήματος Ιχθυοκομίας – Αλιείας. Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν τότε η λειτουργία του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα δεν αναβαθμίστηκε.Η προ διετίας απόφαση, για τη λειτουργία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Ηγουμενίτσα θα έπρεπε να συνοδεύεται και από την ποιοτική αναβάθμισή τους καθώς και από τη δημιουργία νέων καινοτόμων τμημάτων για την όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή εκπαίδευσης στους φοιτητές. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα είναι το αίτημά μας στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.Όλοι μας, αιρετοί και μη εκπρόσωποι της Ηπείρου πρέπει να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχολών των περιοχών μας υπό τον συντονισμό όποτε είναι αναγκαίο της Περιφέρειας Ηπείρου χωρίς να προκαλούμε εσωστρέφεια. Αιτήματα για τη μεταφορά της έδρας του ενός ή του άλλου Τμήματος, δεν συνάδουν με την προσπάθεια συνολικής ανάπτυξης των ΤΕΙ Ηπείρου που πρέπει να είναι ο κοινός μας στόχος. Με αιτήματα αυτού του είδους, δεν εξυπηρετούμε ούτε τους φοιτητές, ούτε την Παιδεία. Προκαλούμε μόνο ένταση μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και συμβάλουμε στη δημιουργία κλίματος καχυποψίας.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ - NEWS













Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα
Συνελήφθη, την 25-05-2015 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης επτά (7) ετών και έξι (6) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (30.000), για μεταφορά λαθρομεταναστών.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 46χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και εξύβριση
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, απειλή και εξύβριση.Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, την 23-05-2015 μετά τα μεσάνυκτα στη Φιλοθέη Άρτας, ο δράστης αφού επιτέθηκε φραστικά σε 46χρονο ημεδαπό, απειλώντας και εξυβρίζοντάς τον,  πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο προς το σπίτι του, προκαλώντας φθορές.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 46χρονου δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο τυφέκιο.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί στην Γλυκή Θεσπρωτίας, για παράνομη πρόσληψη και απασχόληση αλλοδαπών 
Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, την 24-05-2015 το μεσημέρι στην Γλυκή Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ένας 56χρονος άνδρας και μία 25χρονη γυναίκα, καθώς και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 20 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού και παράνομης εισόδου στη χώρα.Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, ο 56χρονος, ως ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιάσεων λέμβων, απασχολούσε παράνομα ως υπάλληλο τον 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια παραμονής για εργασία. Επιπλέον, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.Στην δεύτερη περίπτωση, η 25χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη επιχείρησης ενοικιάσεων λέμβων, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού που αναζητείται, απασχολούσε παράνομα ως υπάλληλο τον 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα καθώς και άδειας παραμονής για εργασία.Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στο Νεοχώρι Πρέβεζας
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά.Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Νεοχώρι Πρέβεζας.Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής.Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της 07-09-2014, ο 20χρονος εισήλθε σε σπίτι 77χρονης ημεδαπής που βρίσκεται στο Νεοχώρι Πρέβεζας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (55) ευρώ και δύο ρολόγια χειρός.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος 46χρονου στην  Πέτρα Πρέβεζας
Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε σε βάρος τριών ατόμων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας,απειλή και εξύβριση σε βάρος 46χρονου ημεδαπού στην Πέτρα Πρέβεζας. Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 32 και 24 ετών,  για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απειλή και εξύβριση σε βάρος 46χρονου που έγινε την 23-05-2015 το μεσημέρι στο χωριό Πέτρα Πρέβεζας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη δράστης που αναζητείται.Ειδικότερα, την 23-05-2015 το μεσημέρι στο χωριό Πέτρα Πρέβεζας, οι τρεις δράστες αφού εξύβρισαν και απείλησαν 46χρονο ημεδαπό, τον παρέσυραν με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα  να τον τραυματίσουν στο αριστερό πόδι και χέρι ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.Ο παθών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για την παροχή πρώτων βοηθειών.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Εντοπίσθηκε κατάστημα στα Ιωάννινα, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια –τρίλιζα»
















Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε  απαγορευμένα παίγνια. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, έντεκα -11- ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, δύο φορητοί υπολογιστές  και το χρηματικό ποσό των -675- ευρώ.Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε την 24-05-2015 το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια – τρίλιζα».Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα,που κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 32χρονη ιδιοκτήτρια και τον 40χρονο ημεδαπό σύζυγό της, για μία 47χρονη υπήκοο Μολδαβίας υπάλληλο και έναν ημεδαπό πελάτη, ηλικίας 37 ετών.Αναλυτικότερα, την 24-05-2015 αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα, όπου εντοπίσθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδίκτυο και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια - τρίλιζα» ενώ στα συγκεκριμένα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχε ένας πελάτης-θαμώνας.Στους χώρους του καταστήματος και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•έντεκα (11) συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.
•δύο (2) φορητοί υπολογιστές.
•φύλλα σημειώσεων.
•το χρηματικό ποσό των (675) ευρώ.
•τέσσερα (4) δολάρια των ΗΠΑ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος

















Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και την καλύτερη διαχείριση και βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2015, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:
1. Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 για το ρεύμα εξόδου από ώρα 08.00΄ έως 13.00΄, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας  μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).
ε) Στην Εθνική Οδό  Θεσσαλονίκης –Καβάλας  από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την Χ.Θ. 97+650 ( μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα).
2. Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από 16.00 έως 23.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:   
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθη-νών – Θεσσαλονίκης.
ε) Στην Εθνική Οδό  Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι την διασταύρωση Ρεντίνας.
3. Την Κυριακή 31 Μαΐου 2015,  δεν ισχύουν απαγορεύσεις.
4. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά οχήματα  αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά οχήματα  που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτά-κτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
η)   Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
θ)   Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
ι) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν  οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
ια) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα  που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόσιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπον αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
ιβ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
ιγ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του. 
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος
Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, από και προς τα αστικά κέντρα, ενόψει της περιόδου εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος 2015, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.Η εκπόνηση των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας.Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

•Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. 
•Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
•Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
•Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα  πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
•Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
•Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
•Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως: (βλ. αναλυτικά σχετικό Δελτίο Τύπου από 25-05-2015)
•Παρασκευή 29 Μαΐου 2015: 16.00-22.00
•Σάββατο 30 Μαΐου 2015: 08.00-13.00
•Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015: 16.00-23.00
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:
•να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
•να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου
•να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους
•σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: