ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραχώρησαν στην Ήπειρο ο Γερμανικό- Ελληνικός Σύλλογος " Φιλία Φέλμπερτ "



Μόνο οι άστατοι γνωρίζουν τις χαρές της αγάπης. Οι σταθεροί γεύονται την τραγωδία της: ( Όσκαρ Ουάιλντ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραχώρησαν στην Ήπειρο ο Γερμανικό- Ελληνικός Σύλλογος " Φιλία Φέλμπερτ "















Ο Γερμανικό- Ελληνικός Σύλλογος "Φιλία Φέλμπερτ" και το Νοσοκομείο Φιλιατών παραχώρησαν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, μια κινητή μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, που θα έχει έδρα στην Ηγουμενίτσα.Το ασθενοφόρο παραδόθηκε χτες από τον διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη και την επίτιμη πρόξενο της Γερμανίας Kerstin Lohr στον διευθυντή του ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη.Ο κ. Δερδεμέζης αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο γεγονός, ευχόμενος να βοηθήσει ουσιαστικά στην άμεση διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Γερμανικό- Ελληνικό Σύλλογο "Φιλία Φέλμπερτ".Η κα Lohr αναφέρθηκε από την πλευρά της στηνσημασία της δωρεάς που έρχεται να αποδείξει την φιλία των δύο λαών. Όπως είπε ο σύλλογος αποτελείται κυρίως από φιλέλληνες ενώ αναφερόμενη στο ασθενοφόρο είπε ότι είναι καλά εξοπλισμένο ευχόμενη οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ να προλαμβάνουν το κακό επεμβαίνοντας άμεσα και με κάθε σύγχρονο μέσο που διαθέτουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.Τέλος, ο κ. Παπαδιώτης ευχαρίστησε όλους για το ασθενοφόρο και υποσχέθηκε να χρησιμοποιηθεί το όχημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στα Ιωάννινα στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου















Με τον Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Γιάννη Γιάννη συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Γεώργιος Καραΐτσης.Ο Γενικός Πρόξενος συνοδεύονταν από τον Πρόξενο Σύμβουλο κ. Σοφοκλή Βασίλη, ενώ στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Ταξίαρχος Δημήτριος Κοτσιάφτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής  Πέτρος Μοσκοφίδης.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν διμερείς σχέσεις σε επίπεδο αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας και γενικότερα  ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κονδύλια 171 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για την απασχόληση των νέων  ( για κολοβάρεμα … ??? )















Κονδύλια της τάξεως των 171 εκατ. ευρώ προβλέπονται για την Ελλάδα μέσω της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ), όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ΠΑΝ αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κυρίως με «τη δημιουργία υψηλής ποιότητας ευκαιριών εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και τη βιώσιμη απασχόληση για όλους», «με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».Ένα σύνολο μέτρων που υποστηρίζονται από την ΠΑΝ επικεντρώνονται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών, μέσω προγραμμάτων μαθητείας, πρακτικής άσκησης, ενεργειών για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων και των ολοκληρωμένων δράσεων, με στόχο την επιλογή του κατάλληλου μέτρου.Για τους νέους ηλικίας 24-29 ετών,η ΠΑΝ στηρίζει ειδικά τις ενέργειες με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και ενέργειες υποστήριξης της σύστασης νέων επιχειρήσεων.Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα προτεινόμενα μέτρα αναμένεται να προωθήσουν την απασχόληση, συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης, να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την εργασιακή εμπειρία των νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, με σκοπό τη στήριξη της ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας.Μέχρι σήμερα, έχουν δημοσιευτεί τέσσερις προσκλήσεις υποβολής προτάσεων από το 2014, και περίπου 26.000 νέοι έχουν αρχίσει κατάρτιση πριν από την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις.Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων (ΠΑΝ) εγκρίθηκε, ύστερα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Φεβρουάριο του 2013, για την καταπολέμηση «της άνευ προηγουμένου ανεργίας των νέων» σε ορισμένες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε να διατεθούν κονδύλια από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για τη στήριξη των προσπαθειών των κρατών-μελών με σκοπό την καταπολέμηση αυτής της τάσης. Προβλέφθηκε ειδικός προϋπολογισμός για την ΠΑΝ ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που δεν απαιτεί συγχρηματοδότηση σε εθνικό επίπεδο.Για να καταστεί η πρόσθετη συγχρηματοδότηση από τα κράτη-μέλη ακόμη πιο ελκυστική, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η επένδυση σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων σε ένα κράτος-μέλος θα είναι επιλέξιμη για να ενταχθεί στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στη «ρήτρα επενδύσεων» στο πλαίσιο του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου.

Συλλήψεις ατόμων για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων














Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
• Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη βαριάς σωματικής βλάβης και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης καθώς και την διευκόλυνση εισόδου – εξόδου από τη χώρα μας παράνομων μεταναστών.
• Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, 44χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
• Συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης (8) μηνών, για απλή συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός διακινητής στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, έναν μη νόμιμο μετανάστη
















Συνελήφθη, την 24-05-2015 το πρωί στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κακαβιάς, (περιοχή Παρακάλαμου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  ενός μη νόμιμου μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν 33χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη,που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Συνελήφθη Τούρκος οδηγός στην Ηγουμενίτσα που μετφερε 11,2 κιλά ηρωίνης με την νταλίκα του

















Οι λιμενικοί  εντόπισαν τα ναρκωτικά με την κινητή μονάδα ανίχνευσης X-RAY.Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες την 23-05 , στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 49χρονος Τούρκος οδηγός νταλίκας, διότι σε γενόμενο έλεγχο από στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης X-RAY του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν στην οροφή του τράκτορα και πίσω από την ταπετσαρία επένδυσης είκοσι (20) πακέτα, πιθανόν ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών και διακοσίων ενενήντα γραμμαρίων (11,290 kg) περίπου.Η ηρωίνη και η νταλίκα κατασχέθηκαν, ενώ ο Τούρκος οδηγός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ξεκίνησαν  οι  πρώτες εργασίες στη Γέφυρα της Πλάκας

















Κλιμάκιο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο πραγματοποίησε σήμερα  επίσκεψη στην γέφυρα της πλάκας,προκειμένου να  ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής του «συμβόλου του δρόμου των Ηπειρωτών». Ο πρύτανης του Μετσοβίου Ιωαννής Γκόλιας σε πρόσφατη δήλωση του, επισήμανε ότι υπάρχει τεχνογνωσία και η τεχνολογία, που μπορεί «να ξαναβάλει το γεφύρι εκεί που ήταν, με τον τρόπο που ήταν, όπως ήταν και σύντομα».Για την αναστήλωση του μνημείου θα επαναχρησιμοποιηθούν αυθεντικά δομικά στοιχεία σε συνδυασμό με νέο υλικό, ενώ για τον έλεγχο της κατάστασης των θεμελίων θα πρέπει να υποχωρήσει επαρκώς η στάθμη των υδάτων. Χτισμένο στα μέσα του 19ου αιώνα στις όχθες του ποταμού Αραχθου - και στη θέση παλαιότερης γέφυρας, η οποία είχε καταρρεύσει δύο φορές-, το πέτρινο γεφύρι της Πλάκας ένωνε τους νομούς Ιωαννίνων και Αρτας. Με μήκος 40 μέτρα και ύψος 19, είναι το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βακλανίων, ενώ από το 1881 έως το 1913 συνέδεε την Ελλάδα με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και στις δύο πλευρές του υπήρχαν στρατιωτικά φυλάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: