ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Οπλα βρεθήκαν και κατασχέθηκαν στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών



Το σωστό, περισσότερο βρίσκεται μέσα στην έλλειψη, παρά στην υπερβολή : ( Ισοκράτης )
 
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Οπλα βρεθήκαν και κατασχέθηκαν στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών 















Από Αστυνομικούς της Υ.Α. Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών την 15-05-2015/12:00, στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών,βρεθήκαν και κατασχέθηκαν εντός ταξιδιωτικού σάκου, ο οποίος ήταν επιμελώς κρυμμένος σε αγρόκτημα, (2) πολεμικά τυφέκια (kalasnikov), (2) γεμιστήρες και (103) φυσίγγια.Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις














Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ανοίγει αύριο η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων, με χιλιάδες υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Πανέτοιμος σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για τη διενέργειά τους.Ο βασικός κορμός των πανελλαδικών ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζουν τις εξετάσεις τους και οι υποψήφιοι των εσπερινών ΕΠΑΛ.

Συνελήφθη 30χρονη στα Ιωάννινα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

















Συνελήφθη 30χρονη ημεδαπή στα Ιωάννινα 16-05-2015/16:17, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Ν. περί ναρκωτικών.

Συλλήψεις ατόμων για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων
















Στοχευμένους  ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
•Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 30χρονη ημεδαπή, καθώς σε βάρος της εκκρεμεί Ένταλμα Σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
•Συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (8) μηνών για υπεξαίρεση.
•Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, 22χρονος υπήκοος Αλβανίας,σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά μεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας
















Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μεταναστών, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.Ειδικότερα, την 16-05-2015 το μεσημέρι, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας,σε έρευνα που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 35χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας  από 25 έως 27 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο διακινητής μετέφερε τους λαθρομετανάστες, με προορισμό την Κόρινθο, έναντι χρηματικής αμοιβής (500) ευρώ ο καθένας. Κατασχέθηκε, το προαναφερόμενο όχημα ως μέσo μεταφοράς.Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Στον Φώτη Μεταξόπουλο το βραβείο «Τερψιχόρη»

















Στον χορογράφο Φώτη Μεταξόπουλο, που στις 13 Μαΐου έκλεισε τα 80 του χρόνια, απονεμήθηκε φέτος το βραβείο «Τερψιχόρη»,στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ομάδα Νέων Καλλιτεχνών ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.Ο χορευτής,χορογράφος και χοροδιδάσκαλος Φώτης Μεταξόπουλος συνέβαλε μεταξύ άλλων στην ανάδειξη της ελληνικής ταυτότητας του μιούζικαλ, ενώ οι χορογραφίες του άφησαν το στίγμα τους στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία δήλωσε: «Η Ελλάδα θα ήταν σίγουρα πιο φτωχή, όπως και κάθε χώρα, αν δεν υπήρχαν οι ξεχωριστοί εκείνοι άνθρωποι, οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί της. Οφείλουμε ως κοινωνία να τους μνημονεύουμε, όχι μόνο με λόγια αλλά και πράξεις. Και να μην τους ξεχνάμε, όταν τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται αλλού. Οφείλουμε ως κράτος, και αυτό είναι η πάγια τοποθέτηση της νέας κυβέρνησης στην οποία συμμετέχω, να παρέχουμε υποστήριξη στους δημιουργούς και στους καλλιτέχνες».Αναφερόμενη ειδικά στον Φώτη Μεταξόπουλο, σημείωσε ότι «αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα επιμονής και εργατικότητας, και μας δείχνει ότι για να χαράξουμε και εμείς μια αξιομνημόνευτη πορεία στη ζωή, πρέπει να γίνουμε μεν οι καλύτεροι, αλλά να βοηθήσουμε και τους άλλους για να γίνουν καλύτεροι, και να απολαύσουμε την επιτυχία, αλλά κάνοντας το βήμα για να γίνουν πιο πλούσιοι και ευτυχισμένοι και οι άνθρωποι γύρω μας».

Τα 30 μυστικά για τη φορολογική δήλωση 

















Σε λειτουργία τέθηκε πρόσφατα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείο Οικονομικών η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.Περίπου 6.000.000 φορολογούμενοι έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet, μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία.Το πιο πιθανό όμως είναι να δοθεί παράταση τουλάχιστον 10 ημερών στην προθεσμία της 30ής Ιουνίου, καθώς θεωρείται αδύνατο μέχρι τότε να έχουν υποβληθεί 6.000.000 δηλώσεις.Φέτος, για πρώτη φορά, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δική τους ξεχωριστή φορολογική δήλωση όλοι οι νέοι που έχουν κλείσει τα 18 έτη ηλικίας μέχρι τις 31-12-2014 (φοιτητές, σπουδαστές κ.λπ.), ακόμη κι αν δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη από τους γονείς τους, εφόσον κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους απέκτησαν εισόδημα έστω και 0,01 ευρώ !Επιπλέον, στις φετινές φορολογικές δηλώσεις πρέπει να αναγράφουν όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2014, είτε έχουν ήδη φορολογηθεί αυτοτελώς είτε φορολογούνται με τις γενικές διατάξεις απαλλάσσονται από το φόρο.Στα εισοδήματα που πρέπει να δηλωθούν φέτος υποχρεωτικά περιλαμβάνονται μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων, τόκοι από καταθέσεις και δάνεια, υπεραξίες από πωλήσεις επιχειρήσεων και ακινήτων, κέρδη ή ζημιές από πωλήσεις μετοχών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων, αμοιβαίων κεφαλαίων και παραγωγών χρηματοοικονομικών προϊόντων.Επίσης, στις φετινές δηλώσεις πρέπει να αναγραφούν και όλες οι δαπάνες που κατέβαλε ο φορολογούμενος για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν σε αγορές ακινήτων, μετοχών, επιχειρήσεων, ομολόγων και λοιπών τίτλων, ανέγερση οικοδομών, σύσταση εταιριών ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιριών.Στις φετινές δηλώσεις, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) έχουν προσυμπληρώσει τα ποσά πολλών εισοδημάτων και παρακρατηθέντων φόρων (ποσά για μισθούς, συντάξεις, αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών, τόκους καταθέσεων, ακόμη και ποσά μερισμάτων μετόχων εισηγμένων στο Χρηματιστήριο), καθώς επίσης και τα καταβληθέντα εντός του 2014ποσά των τοκοχρεολυτικών δόσεων δανείων οποιασδήποτε μορφής.Φέτος, εξάλλου, σε πολλές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος στις οποίες οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν ποσά μισθών, συντάξεων ή αμοιβών για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΓΓΔΕ θα παραπεμφθούν για έλεγχο δικαιολογητικών στις αρμόδιες ΔΟΥ ή στη ΔΗΛΕΔ. Οσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2014 γεωργικά εισοδήματα υποχρεούνται πρώτα να τα προσδιορίσουν με τη λογιστική μέθοδο (έσοδα μείον έξοδα) και να τα δηλώσουν πρώτα στο έντυπο Ε3 και στη συνέχεια στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
…πηγή  : ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια: