ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Θα πούμε μήπως το νερό νεράκι;;; : Μετά την ημερομηνία λήξης έλαβαν στο Φιλιάτι τον λογαριασμό του νερού οι κάτοικοι



Ένα καλό σημάδι του καλού ανθρώπου είναι ότι αγαπάει τον πατέρα του και τη μητέρα του :  ( Γκιόργκι Γκουρτζίεφ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Θα πούμε μήπως το νερό νεράκι;;;   : Μετά την ημερομηνία λήξης έλαβαν στο Φιλιάτι τον λογαριασμό του νερού οι κάτοικοι

















Δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης έλαβαν οι δημότες και κατοικούντες « εν Φιλιάτες » τον λογαριασμό του « ύδωρ » και ρωτούν : ‘’ μήπως θέλουν οι κηφήνες και μουσταλευριά;; ‘’ = μεταφρ. : μήπως θα πληρώσουμε παραπάνω επειδή «μας» αργήσανε;;
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους αλλά φίλους δεν βλέπουνε οι κάτοικοι Φιλιατών παρά μόνο κάτι «Περίεργους» που το παίζουν ειδικοί εργατοπατέρες έτοιμοι να εκθέσουν τους δημοτικούς σύμβουλους που πασχίζουν να αποδώσουν «έργο».Αν ,λένε οι Φιλιατιώτες δεν έχουμε στους λογαριασμούς «προστιματάκια» επειδή δήθεν έληξε η ημερομηνία πληρωμής, τότε ουδέν κουδούνισμα από το υπερπέραν στυλ «γκράνγκαρα», «φυσικά για να το καταλάβεις πρέπει να είσαι Φιλιατιώτης και να ξέρεις κατά πού πέφτει η σπηλιά του Γρίβα και η Γρανίτσα».Ευελπιστούμε αίσιο τέλος για όλους. Αντε και στο ΘΕΟΦΙΛ .

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, για το αφορολόγητο των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων των μικρομεσαίων αγροτών 





















Στα έργα και ημέρες της, η συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έστησε σχέδιο φορολογικής εξόντωσης του αγροτικού τομέα, αφού νομοθέτησε την φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο κιόλας ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας επιπρόσθετα προκαταβολή φόρου 55%  και φορολόγηση με 13% την διαφορά μεταξύ τεκμαρτού και πραγματικού εισοδήματος.Αυτό που αποκρύβουν συστηματικά και άκρως υποκριτικά τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης και τα φερέφωνα τους, είναι ότι για τον υπολογισμό του αγροτικού εισοδήματος θα συμπεριλαμβάνονταν πλήρως οι αγροτικές επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις (π.χ ΕΛΓΑ).Για αυτό εξάλλου δεν δέχονταν όσο ήταν στην Κυβέρνηση τροπολογίες των βουλευτών τους  για την απαλλαγή των αγροτικών επιδοτήσεων από την φορολόγηση, ενώ επίσης άφηναν αναπάντητες και σχετικές ερωτήσεις.Με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών εξαιρέθηκαν από τον υπολογισμό του αγροτικού εισοδήματος πλήρως οι αγροτικές αποζημιώσεις και οι επιδοτήσεις μέχρι 12.000 €, ενώ επιπλέον μειώθηκε στο μισό η προκαταβολή φόρου (από 55% στο 27%). ταν ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για την οικονομική ελάφρυνση  ειδικά των μικρομεσαίων αγροτών, αλλά σίγουρα απαιτούνται περαιτέρω τομές για μια ορθή και δίκαιη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος που θα υπηρετεί την ιδιαίτερη σημασία του κλάδου για την Ελληνική οικονομία και την χώρα ολόκληρη.

ΙΝΚΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ : Τουρισμός και διακοπές
















Διαπραγματευτείτε το πακέτο τουριστικών υπηρεσιών
Ο καταναλωτής τουριστικών υπηρεσιών, κατά τις συναλλαγές του με τους τουριστικούς επιχειρηματίες, πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνει κατά τις διαπραγματεύσεις του με ένα τουριστικό γραφείο για την πραγματοποίηση ενός οργανωμένου ταξιδιού εντός ή εκτός Ελλάδας.
Το ταξίδι πρέπει να είναι ευχάριστο και χωρίς εκπλήξεις
Το οργανωμένο ταξίδι περιλαμβάνει ένα πακέτο υπηρεσιών, δηλαδή διαμονή σε κατάλυμα, μεταφορά, εστίαση ή άλλες εξυπηρετήσεις, τις οποίες ο τουριστικός πράκτορας θα φροντίσει να εξασφαλίσει για λογαριασμό του πελάτη-καταναλωτή.
•Ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει από την έντυπη πληροφόρηση που οφείλει να του παρέχει το τουριστικό γραφείο, επακριβώς τις υπηρεσίες που θα του παρασχεθούν, τις τιμές, τα πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που θα τον εξυπηρετήσουν. Γι’ αυτό ο πράκτορας οφείλει να τον ενημερώσει εγγράφως, πριν την σύναψη της συμφωνίας και την καταβολή του τιμήματος και να φροντίσει για την έγγραφη συμφωνία σε κείμενο κοινά αποδεκτό: τη σύμβαση.
•Η σύμβαση πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο ασφαλιστηρίου συμβολαίου ή να περιλαμβάνει οπωσδήποτε τον όρο ότι το ταξίδι είναι ασφαλισμένο και οποιαδήποτε ζημιά του καταναλωτή από ατύχημα ή άλλο λόγο που οφείλεται στον ίδιο τον πράκτορα ή στις συνεργαζόμενες με αυτόν επιχειρήσεις, θα καλυφθεί από την Ασφαλιστική Εταιρία.
Επίσης η σύμβαση πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο ότι η επιστροφή του καταναλωτή στον τόπο εκκίνησης του είναι εξασφαλισμένη σε περίπτωση πτώχευσης ή αφερεγγυότητας του πράκτορα. Συνεπώς στη σύμβαση πρέπει να αναφέρεται ο τρόπος της επιστροφής, το τηλέφωνο και το πρόσωπο που θα αναλάβει την επιστροφή.Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση πρέπει να είναι αναλυτική και να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία με τις αναγκαίες λεπτομέρειες που θα κάνουν το ταξίδι ευχάριστο, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και ταλαιπωρίες, και θα δώσουν στον καταναλωτή την αίσθηση της σιγουριάς.
Ειδικό Σήμα λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων
Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις οφείλουν να είναι εφοδιασμένες με το ειδικό σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ. Οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι κάτωθι:
•Όλα τα καταλύματα: Ξενοδοχεία, μοτέλ, bungalows, κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
•Τα τουριστικά γραφεία (εσωτερικού ή γενικού τουρισμού)
•Τα τουριστικά λεωφορεία.
•Οι ναυλομεσίτες
•Οι επιχειρήσεις που προωθούν χρονομεριστικές μισθώσεις σε καταλύματα εσωτερικού - εξωτερικού (Time Sharing)
•Οι επιχειρήσεις Rent a Car
•Τα καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης
Σε περίπτωση που μία επιχείρηση δεν έχει το ειδικό σήμα, ο καταναλωτής μπορεί να την καταγγείλει στην Τουριστική Αστυνομία ή στον ΕΟΤ.
Πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου
Για πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου (π.χ. δρομολόγια ΟΣΕ, ΚΤΕΛ κ.λ.π., ωράρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, φυλλάδια με αξιοθέατα και ειδικά θέλγητρα κάθε περιοχής, κ.λ.π.) ο καταναλωτής μπορεί να απευθύνεται στο:
Κεντρικό Γραφείο Πληροφοριών ΕΟΤ ή στα κατά τόπους γραφεία του ΕΟΤ και την Τουριστική Αστυνομία.- Για οποιοδήποτε παράπονο ή καταγγελία μπορείτε να απευθύνεστε στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, τηλ/φάξ 26510-65178 e.mail:inpka.hp@gmail.com .

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS














Σύλληψη 31χρονου ημεδαπού για κλοπή από αυτοκίνητο στην Άρτα
Συνελήφθη, 15-05-2015 το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή από αυτοκίνητο στην Άρτα.Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 31χρονος  χθες αργά το βράδυ στην πόλη της Άρτας, αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπής, μία γυναικεία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Συλλήψεις φυγόποινων στα Ιωάννινα,  στην Κακαβιά και στο Δελβινάκι Ιωαννίνων
Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, τρεις φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
1.Την  16-05-2015 μετά τα μεσάνυκτα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις (4) καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών και εννέα (9) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (1.600) ευρώ, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, λαθρομεταφορά και παράνομη είσοδο στη χώρα, πλαστογραφία και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
2. Την 15-05-2015 το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
3. Την 15-05-2015 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κ.Ο.Κ. .Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Συνελήφθη 27χρονη ημεδαπή για απάτη στην Άρτα
Η συλληφθείσα προσποιούμενη την υπάλληλο παιδικού σταθμού εξαπατούσε ανυποψίαστους καταστηματάρχες.Συνελήφθη, την 15-05-2015 το μεσημέρι στην Άρτα,από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, μία 27χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για απάτη. Ειδικότερα, την 15-05-2015 το πρωί, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας,διαπιστώθηκε ότι η 27χρονη προσποιούμενη την υπάλληλο παιδικού σταθμού και με το πρόσχημα υποτιθέμενης φιλανθρωπικής εκδήλωσης που θα διοργάνωνε ο παιδικός σταθμός για παιδιά, κατάφερε να αποσπάσει από έξι (6) καταστηματάρχες της πόλης της Άρτας, είδη ρουχισμού και είδη δώρων.Στην κατοχή της βρέθηκαν τα παραπάνω προϊόντα, τα οποία και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.










Δεν υπάρχουν σχόλια: