ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια LET’S DO IT GREECE 2015



Μαθημάτων αναγκαιότατον τα κακά απομαθείν.μτφρ: ‘’ το πιο αναγκαίο μάθημα είναι να ξεμάθεις τα κακά ‘’ : ( Αντισθένης )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Διεθνή Εθελοντική Καμπάνια LET’S DO IT GREECE 2015 





















 Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης και Περιφερειακή Σύμβουλος  Φίλη Αντιγόνη ευχαριστούν όλους τους συντελεστές υλοποίησης της δράσης «LET’S DO IT GREECE 2015» στον Νομό Θεσπρωτίας.Η συμμετοχή ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία, αναδεικνύοντας  ότι ο εθελοντισμός και η  συνεργασία συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση και προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος. Όλοι μαζί στείλαμε για τρίτη συνεχή χρονιά το μήνυμα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια Θεσπρωτία, μια Ελλάδα ομορφότερη και καθαρότερη. Ας υιοθετήσουμε και ας κάνουμε τρόπο ζωής παρόμοιες δράσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.Ευχαριστούμε  όλες τις εθελοντικές ομάδες, τους φορείς, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες για την αξιέπαινη προσφορά τους.Επίσης, ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, το Λιμεναρχείο και τον ΕΕΣ Ηγουμενίτσας  για την υποστήριξή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Let’s Do It GREECE 2015 στο Δήμο Ηγουμενίτσας











 




Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τους εκατοντάδες εθελοντές καθώς τους Γ.Σ. Πρωτέας Ηγουμενίτσας, Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου, Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας, Εθελοντές  Δημοτικής Ενότητας Μαργαριτίου, Ενεργός Πολίτης για το Δήμο Ηγουμενίτσας, Καταδυτικό Κέντρο DEEP BLUE, ΚΔΑΠ ΑΡΙΩΝ, ΚΔΑΠ ΔΙΑΥΛΟΣ, Μανούλες Ηγουμενίτσας, Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης, Pelorus, Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ, Sivotistas, Σύλλογος Γονέων και  Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, I.N. Αγίου Κωνσταντίνου Καταβόθρας, τα Σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Καταδυτικό συνεργείο “Comercial Divers Igoumenitsa” και τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, για την πολύτιμη εθελοντική τους προσφορά στις δράσεις για το Let’s Do It Greece 2015 οι οποίες πραγματοποιήθηκαν όλη την εβδομάδα στον Δήμο Ηγουμενίτσας.Τέλος, ευχαριστούμε το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας με τις εθελόντριες του, για την  παροχή των πρώτων βοηθειών όπου κρίθηκε αναγκαίο, τους εργαζόμενους του Δήμου Ηγουμενίτσας για την πολύτιμη υποστήριξη τους στις δράσεις καθώς και τα μέλη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας αλλά και του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για την υποστήριξη τους στην ασφάλεια των εθελοντών.…. και οι δράσεις δεν σταματούν !
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

( Π.Φ.Π.Ο ) & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28/04/2015 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: 0614
Προς :
• Δήμαρχο Φιλιατών κ.Σπυρίδωνα Παππά
• Αντιδήμαρχο κ.Κατσάρη Πέτρο
Κοινοποίηση :
• Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας
• Αστυνομικό Δ/ντη Θεσπρωτίας
Θέμα : Για το πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου σας





















Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, η μεγαλύτερη της χώρας με 54 Συλλόγους-μέλη, πληροφορήθηκε την άσχημη κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην περιοχή σας.Οι φόλες είναι καθημερινό φαινόμενο, χωρίς μέχρι τώρα να έχει συλληφθεί κάποιος από τους δράστες.Ενας φιλόζωος που υπάρχει στην περιοχή σας,άνεργος και σιτιζόμενος από την εκκλησία, με ανάπηρο αδελφό, είναι ο μόνος που πρόλαβε να διασώσει 26 αδέσποτα σκυλιά και αντί ο Δήμος να τον βοηθήσει και να αναγνωρίσει το έργο του, όχι μόνο δεν τον βοηθά με τροφές, φάρμακα κ.λ.π. αλλά τον εμπαίζει λέγοντάς του ότι χρειάζεται να εκπροσωπεί φιλοζωικό σύλλογο για να προσφερθεί βοήθεια στα ζώα.Με έκπληξη εκπρόσωπός μας που επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο άκουσε ότι δεν ξέρει αν τα ζώα είναι αδέσποτα, γιατί είναι καινούργιος στο Δήμο και ότι όποιος έχει πολλά σκυλιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να του δίνονται τροφές ! Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε
α) ότι στους Δήμους της χώρας υπάρχει συνέχεια και ότι ήθισται ο νέος Δήμαρχος ή Αντιδήμαρχος, να ενημερώνεται από τον παλαιότερο, ώστε να υπάρχει συνέχεια στη δουλειά του Δήμου. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να ενημερωθείτε για την προηγούμενη κατάσταση τόσο των ζώων όσο και του φιλόζωου.
β) ότι ο κάθε ένας που φροντίζει πολλά σκυλιά, δεν σημαίνει ότι είναι φιλόζωος και εθελοντής.
Μπορεί κάλλιστα να είναι κυνηγός, ποιμένας, εκτροφέας κ.λπ., πράγμα που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ζώα του ανήκουν και ο λόγος που τα έχει είναι για να τα χρησιμοποιεί σαν εργαλεία στη δουλειά του. Συνεπώς δεν μπορείτε να εξομοιάζεται έναν φιλόζωο που προσφέρει έργο στην πόλη σας με τις προηγούμενες κατηγορίες συμπολιτών σας.Επειδή δεν έχετε ως Δήμος εφαρμόσει τους Ν.4039/12 και 4235/14 σας υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να προχωρήσετε στα παρακάτω:
1. Αμεση συγκρότηση της 5/μελούς επιτροπής για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων του Δήμου και υποχρεωτική συνεδρίασή της τουλάχιστον κάθε μήνα,όπως ο νόμος 4039/2012 ορίζει. (1 κτηνίατρος, 1 εκπρόσωπος του Δήμου, 2 μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου και 1 εκπαιδευτής).
2. Για την εξασφάλιση εσόδων του Δήμου έχει προβλεφθεί η είσπραξη των προστίμων από όσους παραβαίνουν τη νομοθεσία για εγκλήματα κατά των ζώων.Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά προτείνεται σε κάποιους Δήμους η παρακράτηση από τους λογαριασμούς της ύδρευσης-αποχέτευσης στον τομέα της καθαριότητας του ποσού των 0.50€ σε κάθε λογαριασμό για τη δημιουργία Δημοτικού κτηνιατρείου. Ο νόμος όριζε ότι μέχρι το Φεβρουάριο του 2014 έπρεπε όλοι οι Δήμοι να έχουν ιδρύσει.
3. Μέχρι τη συγκέντρωση των ποσών που θα χρειασθούν για τη ίδρυση του Δημοτικού Κτηνιατρείου είναι απαραίτητη η εξασφάλιση πίστωσης από τον προυπολογισμό του 2015 για εμβολιασμούς, στειρώσεις και σίτιση αδέσποτων.
4. Είναι απαραίτητο να γίνει μια συμφωνία με τους τοπικούς κτηνιάτρους, ώστε να αναλάβουν έναντι λογικού ποσού τη στείρωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων του Δήμου. Σημαντική θα είναι η συνεισφορά των φιλόζωων κατοίκων οι οποίοι σε συνεργασία με τους υπαλλήλους που θα ορίσετε γι αυτό το σκοπό θα μεταφέρουν τα ζώα στους γιατρούς.
5. Κάθε ζώο που θα στειρώνεται και θα εμβολιάζεται θα αφήνεται στο περιβάλλον, όπως ο νόμος ορίζει, φορώντας απαραίτητα διακριτικό λουρί με τα στοιχεία του Δήμου, ώστε οι πολίτες να ξέρουν ότι ο Δήμος τα έχει φροντίσει, ότι είναι στην προστασία του και ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για κανένα.
6. Σίτιση και πότισμα των αδέσποτων του Δήμου με τοποθέτηση ταιστρών-ποτίστρων σε καίρια σημεία και παροχή των απαραίτητων σε φιλόζωους (τροφές-φάρμακα κ.λ.π.) που προσφέρουν εθελοντικό έργο και υποκαθιστούν το Δήμο στο έργο του.
7. Βοήθεια του Δήμου για εξασφάλιση πρόσβασης της Ομοσπονδίας μας στα σχολεία, ώστε να παρουσιάσουμε μαθήματα φιλοζωίας εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.
8. Συνέντευξη τύπου σε όλα τα ΜΜΕ, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα κατοικίδιά τους, όπου θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα δράσης του Δήμου για τα αδέσποτα και θα καλούνται όλοι να συμβάλλουν σε αυτό.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι δεν είναι δυνατό να περιμένετε από τους Δημότες σας να τηρούν τους νόμους της χώρας, όταν εσείς ως Δήμος δεν τους εφαρμόζετε.Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη για την τήρηση των πατραπάνω από την πλευρά σας. Είναι καιρός τώρα να προχωρήσετε στην υλοποίηση των υποχρεώσεών σας.Στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητήσετε και που είναι στις δυνατότητές μας να σας παρέχουμε.
Εν αναμονή των ενέργειών σας.Με εκτίμηση
Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (54 Σωματεία) και την
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων
Η Πρόεδρος : Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Η Γραμματέας:  Μαρία Χουστουλάκη
Για το Δ.Σ : ΑΓΓΕΛΑ ΜΠΑΡΤΣΙΩΚΑ

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Σύλληψη δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα 














Συνελήφθησαν, την 27-04-2015, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στο Λαδοχώρι  και στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 37χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσειςΣυγκεκριμένα, σε βάρος του 37χρονου ημεδαπού εκκρεμούσαν πέντε (5) καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε (5) ετών και δύο (2) μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (7.600) ευρώ, για έκδοση ακάλυπτων επιταγών.Σε βάρος του 39χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης  τεσσάρων (4) μηνών και χρηματικής ποινής (8.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη
















Συνελήφθη, την 27-04-2015 το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, ένας 63χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 63χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 24χρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Δωδώνη Ιωαννίνων



















Συνελήφθησαν την 27.04.2015 το μεσημέρι στη Δωδώνη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 27 χρονών και ένας 38χρονος ημεδαπός, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της κλοπής από σπίτι στη Δωδώνη Ιωαννίνων,  που έγινε το πρωί της 26-04-2015, κατά την οποία αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και μια φωτογραφική μηχανή.Από την εξέλιξη της αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή του 38χρονου ημεδαπού, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα  κλοπιμαία και ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα.Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, στο σπίτι του 38χρονου διέμενε και ένας 27χρονος Αλβανός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα και συνελήφθη.Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.Οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οχημάτων, σε περιοχές των Ιωαννίνων  και της Φιλιππιάδας και συνελήφθη 28χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα
















Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας ομοεθνής συνεργός του, που αναζητείται.Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και έναν ομοεθνή συνεργό του, που αναζητείται.Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 27-04-2015 τα ξημερώματα, στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, αστυνομικοί της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας,  εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, στο οποίο επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός ενώ ο 28χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος συνελήφθη.Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες  είχαν κλέψει το αυτοκίνητο λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Ζωής Ιωαννίνων.Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης, προέκυψε  ότι οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες δύο (2) κλοπές και τρεις (3) διαρρήξεις οχημάτων που έγιναν την 26/27-04-2015, στο Καλπάκι, στη Νέα Ζωή Ιωαννίνων και στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, για διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών 



















Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν την 27-04-2015 το βράδυ, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 20 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, οι δύο διακινητές μετέφεραν από κοινού δύο ομοεθνείς τους, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 47 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας, με τελικό προορισμό την Άρτα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των δύο λαθρομεταναστών εκκρεμούσε επιπλέον μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.Το αυτοκίνητο των διακινητών κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: