ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στη Σαγιάδα Φιλιατών



Ποτέ μην γκρεμίζεις ένα φράχτη προτού μάθεις γιατί τον έβαλαν εκεί  :  ( Ρόμπερτ Φροστ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στη Σαγιάδα Φιλιατών
















 Την 03-04-2015 το μεσημέρι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνέλαβαν έναν 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.Συγκεκριμένα, σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπλέον είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων σε έδαφος Schengen αλλοδαπών,  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

ΣΟΚ : Μικρό παιδάκι έπεσε σε βόθρο στο Ασπροκλήσι



















Τυχερό μέσα στην ατυχία του,στάθηκε ένα παιδάκι 2,5 ετών,στο Ασπροκλήσι Φιλιατών,όταν κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, έπεσε μέσα σε έναν βόθρο,ο οποίος ήταν ακάλυπτος.Μετά από λίγα λεπτά,ευτυχώς ανασύρθηκε το παιδάκι αρχικά,στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων,συνοδεία αναισθησιολόγου και παιδιάτρου.

πηγή : allo blogger



Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς της Ηπείρου








 




Την Τρίτη 07 Απριλίου ο ΕΛ.Γ.Α. καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.710 παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, ακτινίδια, χειμερινά κηπευτικά, βαμβάκια και καπνά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540.Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό στην Ήπειρο,είναι η εξής:
ΑΡΤΗΣ : 202.402,91
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : 9.721,71
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 12.781,98
ΠΡΕΒΕΖΗΣ : 9.512,9

Το βράδυ της Παρασκευής 03-04-2015 πραγματοποιήθηκε η Ολομέλεια της παράταξης του Αλ.Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα

















Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ολομέλεια της Περιφερειακής παράταξης του Αλέκου Καχριμάνη στην Ηγουμενίτσα, το βράδυ της Παρασκευής.Στη συνέλευση συμμετείχαν οι αντιπεριφεριάρχες,περιφερειακοί σύμβουλοι,αλλά και οι υποψήφιοι με την παράταξη,σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου,καθώς επίσης οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της παράταξης.Μετά την συνέλευση στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα μέλη της παράταξης,γευμάτισαν  σε εστιατόριο στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος επιχείρησε να ταξιδέψει για Ιταλία, με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο
















Συνελήφθη την 04-04-2015 τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, γιατί κατείχε και έκανε χρήση πλαστής ταυτότητας Πορτογαλικών Αρχών με σκοπό την έξοδό του από τη χώρα.Το πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών που έγιναν στην Πρέβεζα 














Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 15χρονου ημεδαπού Ρομά.Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, τρεις υποθέσεις κλοπών που έγιναν στην Πρέβεζα. Η αστυνομική έρευνα οδήγησε στα ίχνη ενός 15χρονου ημεδαπού Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι ο δράστης, νυκτερινές ώρες της 18/19-05-2014, αφού διέρρηξε γραφεία αγροτικών συνεταιρισμών  στην Πρέβεζα, αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των -180- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

















Κατασχέθηκαν (16,5) γραμμάρια ηρωίνης.Συνελήφθη, την 03.04.2015 το μεσημέρι στο χώρο των ΚΤΕΛ Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 39χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και έναν 43χρονο ημεδαπό, που αναζητείται.Ειδικότερα, την 03.04.2015 το μεσημέρι ο 39χρονος δράστης μετέβη στο ΚΤΕΛ Πρέβεζας, προκειμένου να παραλάβει ένα φάκελο από την αποθήκη. Αμέσως μετά την παραλαβή του φακέλου, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε μία αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους -16,5- γραμμαρίων.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος προμηθεύτηκε την ηρωίνη, έναντι χρηματικού ποσού, από 43χρονο ημεδαπό ο οποίος του απέστειλε τον φάκελο από την Αθήνα.Τα ναρκωτικά καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη















Συνελήφθησαν, την 04-04-2015 λίγο μετά τα μεσάνυκτα στο 58ο χλμ της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας),  από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, δύο  αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 41 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά ενός μη νόμιμου  μετανάστη.Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, ως οδηγός και συνοδηγός, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της χώρας έναν 31χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.
Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών 

















Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -10,3- γραμμάρια κοκαΐνης, - 42 - αμπούλες αναβολικών ουσιών και τρεις σιδερογροθιές.Συνελήφθη, την 03-04-2015 αργά το απόγευμα στην Αμπελιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων,ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και λοιπών ειδικών νόμων, για παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε υπαίθριο χώρο στην Αμπελιά Ιωαννίνων, που ο 42χρονος χρησιμοποιούσε σαν κρυψώνα ναρκωτικών καθώς και στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•(10,3) γραμμάρια κοκαΐνης, σε έξι συσκευασίες.
•(42) αμπούλες που ανήκουν στην κατηγορία των αναβολικών ουσιών.
•(3) σιδερογροθιές.
•(1) σπρέι αυτοάμυνας.
•το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών.
•(3) κινητά τηλέφωνα και (7) κάρτες SIM.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από  το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Spiegel: Αυστηρή προειδοποίηση Σουλτς προς Τσίπρα για το ταξίδι στη Ρωσία ...πριν το ταξίδι στη Ρωσία






Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προειδοποίησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το ταξίδι του στη Ρωσία και μιλά - δεν μπορούν να κρύψουν τον φόβο τους- για διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο  Σουλτς κάλεσε τον  Τσίπρα μέσω της «Hannover Allgemeine Zeitung» να μην αποξενωθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους του.Ήταν «απαράδεκτο» να εικάζει λέγοντας πως «διακυβεύεται η ίδια η ενιαία ευρωπαϊκή στάση απέναντι στη ρωσική πολιτική  σε αντάλλαγμα για τη ρωσική βοήθεια», γράφει σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».Το δημοσίευμα, που αναφέρεται στο πρόγραμμα των δύο επισκέψεων του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα, σημειώνει επίσης:«Παρόμοια τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag, Γκίντερ Κιρχμπάουμ. «Αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει πως μπορεί να βρει την «ψυχή» της τώρα στη Μόσχα, τότε έχει ανέβει στο λάθος άλογο», δήλωσε σε εφημερίδα. Η Μόσχα δεν μοιράζεται τις ευρωπαϊκές αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του ρόλου των νόμων. «Οποιοσδήποτε θέλει, επομένως, να συνεχίσει η ευρωπαϊκή βοήθεια, η πυξίδα πρέπει να δείχνει στις Βρυξέλλες, όχι στη Μόσχα», τόνισε ο Κιρχμπάουμ».




Δεν υπάρχουν σχόλια: