ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Γιάννης Βέλλης - ΚΕΡΑΜΙΤΣΑ : ‘’ Να προστατευθεί και αξιοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος ‘’



Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος :   ( Καρλ Μαρξ )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...: 
 
Γιάννης Βέλλης - ΚΕΡΑΜΙΤΣΑ : ‘’ Να προστατευθεί και αξιοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος ‘’



















Στην Κεραμίτσα -πριν λίγα χρόνια- οι αρχαιολόγοι κατέγραψαν το συγκεκριμένο χώρο, τον φωτογράφισαν, συμπλήρωσαν κάποια στοιχεία που ήθελαν. Είναι άγνωστο στους περισσότερους ότι πέρασε η αρχαιολογική υπηρεσία από την Κεραμίτσα.Τα ευρήματα αυτά, έκτοτε, ξεχάστηκαν αν δεν αφέθηκαν στην τύχη τους λόγω έλλειψης χρημάτων για ανασκαφές.Δεν μπορώ να υποθέσω κάτι άλλο.Εφέτος, αποφάσισα να αναζητήσω τον χώρο και να φωτογραφίσω ό,τι μπορέσω. Τον βρήκα μετά από πολύ δυσκολία, αφού η περιοχή έχει κλείσει στο μεγαλύτερο μέρος της από πουρνάρια και άλλα δέντρα. Θα βάλω φωτογραφίες του χώρου, ώστε να πιστεψουν στην Ήπειρο, αλλά και όσοι δεν το πίστεψαν ότι υπάρχουν αρχαία εκεί.Ζητάω από την Αρχαιολογική υπηρεσία,την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Φιλιατών Θεσπρωτίας, κάθε αρμόδια αρχή, να προχωρήσει στην οριοθέτηση της περιοχής, την περίφραξή της, την τοποθέτηση των συγκεκριμένων πινακίδων που αναφέρονται σε αρχαιολογικό χώρο,το άνοιγμα δρόμου ώστε να υπάρχει πρόσβαση.Σε επόμενο στάδιο να προσδιορίσουν το κόστος της αρχαιολογικής έρευνας - εργασιών, ώστε αν το κράτος δεν μπορεί να την προχωρήσει να στραφούμε σε ιδιώτες και εταιρείες που θα καλύψουν το κόστος αυτό στην Αρχαιολογική υπηρεσία. Καλώ, τους Κεραμιτσιώτες, τους Θεσπρωτούς, τους Ηπειρώτες και όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσει το έργο να ενταχθούν στην ομάδα και να προωθήσουμε μαζί το αίτημα.Ζητώ τη στήριξη του τύπου, έντυπου- ηλεκτρονικού και της Πανηπειρωτικής Σ.Ε. στην προσπάθεια.
Γιάννης Βέλλης - thesprotia@gmail.com

Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας : ‘’ Τελική συνάντηση για Lets do it Greece 2015 ‘’

















Για την ολοκλήρωση του διαλόγου σχετικά με τη διοργάνωση του Lets Do It Greece 2015, ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους εν δυνάμει εθελοντές, πολίτες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις στην τελική συνάντηση, τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας.Στη συνάντηση θα μπουν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο πρόγραμμα δράσεων. Για τον καλύτερο συντονισμό αλλά και για την άμεση επικοινωνία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.igoumenitsa.gr/ και στο μενού, Για τον Δημότη -> Δράσεις -> Lets do it Greece) φόρμες καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας αλλά και υποβολής προτάσεων για το πώς θα υλοποιηθεί το Lets Do It Greece 2015 στο Δήμο μας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας (press@1345.syzefxis.gov.gr , 26653 61151) .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Για το 2019 μετατίθεται η ολοκλήρωση των έργων Γ` φάσης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Λα Μπουάνα ντι Μπαρούφα….πάνε και τα σεμινάρια ειδικότητας ,… πάει -  πάει - πάει και το Τάληρο…!























Αυτό έγινε γνωστό από την απάντηση του Υπουργού ΟΙΚΥΝΑΤ Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση που του έγινε στη Βουλή από τον βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση.Όπως αναφέρεται στην απάντηση του η ημερομηνίες περαίωσης των έργων Β` φάσης είναι στις 30 Αυγούστου 2015 για την κατασκευή του προβλήτα και εξαρτόνται από τον ρυθμό καθίζησης της επιφόρτισης (της δημιουργίας του προβλήτα δηλαή). Επίσης στις 28 Φεβρουαρίου έπρεπε να ολοκληρώθηκαν τα έργα εκσκαφής του διαύλου αλλά αυτό αναμένεται τις επόμενες μέρες.Σε αμφισβήτηση τίθεται η ολοκλήρωση του Τερματικού Σταθμού Τ3 με την παρούσα εργολαβία και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει αντικείμενο νέας εργολαβίας καθώς εξαρτάται από το υπολειπόμενο οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης.Να θυμίσουμε πως η ΕΛΤΕΡ (ο ανάδοχος των έργων) στις 25 Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει την ολοκλήρωση των έργων Β`φάσης χωρίς να διευκρινίζεται ποια έργα όμως τελικά παρέμειναν προς κατασκευή.Για τα έργα Γ`φάσης όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού (μέσω της Υπηρεσίας του Υποδομών) μετά την υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου ΑΕΓΕΚ από τον ΑΚΤΩΡ οι εργασίες επανεκκίνησαν τελικά τον Νοέμβριο του 2014 με καταληκτική ημερομηνία την 11η Μαϊου 2017 αλλά εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί παράταση της τάξης των 2 ετών για να ολοκληρωθεί όλο το αντικείμενο των έργων.Έτσι ουσιαστικά μεταβάλλεται όλος ο σχεδιασμός για την βραχυπρόθεσμη λειτουργία του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που έχει μεταβληθεί από ένα μικρό λιμάνι τοπικής σημασίας σε διεθνή κόμβο με στρατηγική σημασία για την Ελλάδα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ.Ε αυτ/το στα Ιωάννινα   

















Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ.Ε αυτ/το ιδιοκτησίας ημεδαπής την 19-04-2015/04:10 στα Ιωάννινα, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξωθεν της οικίας της, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές το εμπρόσθιο μέρος αυτού.Πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Π.Υ. Στο σημείο ανευρέθησαν υπολείμματα από (2) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ).Ενεργείται προανάκριση από την Υ.Α Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα 
















Συνελήφθη,την 18-04-2015 το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Συνελήφθη 24χρονος αλλοδαπός στην Φιλιππιάδα, για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα
















Συνελήφθη, 19-04-2015 λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 24χρονο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε  καπνό, βάρους (300) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Ατύχημα στην παιδική χαρά,στο Πάρκο Κουραμπά - Τραυματίστηκε παιδάκι












Ένα μικρό παιδί,τραυματίστηκε σοβαρά στην  παιδική χαρά στο πάρκο κουραμπά στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,το παιδάκι 5 περίπου ετών,έπεσε από την τσουλήθρα και τραυματίστηκε στο χέρι.Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως έσκισε το χέρι και πως έχει τραυματιστεί σοβαρά στον αντίχειρα.Ο μικρός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο,ενώ οι αστυνομικοί  που έφτασαν στο σημείο,αρχικά "σφράγισαν" το παιχνίδι με την τσουλήθρα και έπειτα απομάκρυναν όλα τα παιδιά και τους γονείς τους,που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πάρκο.Η πρόσβαση στο σημείο έχει απαγορευτεί για όλους,ενώ η παιδική χαρά φυλάσσεται από αστυνομικούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια: