ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τα πήρες όλα κι έφυγες : ‘’ Στην Τράπεζα Πειραιώς το «καλό» κομμάτι της Πανελλήνιας Τράπεζας ‘’



Αιτιώ παρόντα , μτφρ : να κατακρίνεις κάποιον (μόνον) όταν είναι παρών : ( Σωσιάδης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Τα πήρες όλα κι έφυγες : ‘’ Στην Τράπεζα Πειραιώς το «καλό» κομμάτι της Πανελλήνιας Τράπεζας ‘’














Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοίνωσε την απόκτηση του "υγιούς" τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας Α.Ε. μετά από ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος.Η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Πανελλήνιας Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης, η οποία καλωσορίζει τους νέους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς.Μετά την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 το δίκτυο της Πανελλήνιας Τράπεζας θα λειτουργεί υπό την πλήρη ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς και όλες οι συναλλαγές των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς καμία διακοπή. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Πανελλήνια Τράπεζα προς συνεταιριστικές τράπεζες.Τα "υγιή" τμήματα των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Πανελλήνιας Τράπεζας που αποκτώνται από την Τράπεζα Πειραιώς αφορούν στην προσδιορισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος περίμετρο και περιλαμβάνουν (στοιχεία 31 Δεκεμβρίου 2014):
- 645 εκατ. ευρώ παθητικού, εκ των οποίων € 574 εκ. καταθέσεις πελατών
- 372 εκατ. ευρώ ενεργητικού, εκ των οποίων € 280 εκ. δάνεια μετά από προβλέψεις
- 26 καταστήματα και 163 εργαζόμενους
Η διαφορά των €273 εκ. μεταξύ της προσωρινώς αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού θα καλυφθεί πλήρως σε μετρητά από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων.Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία σε εξαγορές και απορροφήσεις τραπεζών, έχοντας επιτυχημένα υλοποιήσει πάνω από 20 παρόμοιες συναλλαγές στη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, γεγονός που διασφαλίζει την ομαλή ενσωμάτωση του "υγιούς" τμήματος της Πανελλήνιας Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.Η συναλλαγή αποτελεί ακόμα ένα κρίσιμο βήμα προς την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στο οποίο η Τράπεζα Πειραιώς διαδραματίζει κύριο ρόλο, διαφυλάσσοντας τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα συνολικά του ελληνικού τραπεζικού τομέα.Η UBS Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη συναλλαγή.

Συνελήφθη 42χρονος στο Μύτικα Πρέβεζας, για μεταφορά παράνομου αλλοδαπού 
















Συνελήφθη την 17-04-2015 το βράδυ στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (διασταύρωση Μύτικα), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμου αλλοδαπού.Αναλυτικότερα, ο 42χρονος, εντοπίστηκε την 17-04-2015 το βράδυ στο Μύτικα Πρέβεζας και όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε, με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του, τη μεταφορά ενός 41χρονου ομοεθνή του, παράνομου αλλοδαπού, με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.Το ΙΧΕ αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.Οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 2ης  ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΘΕΜΑ : Κατάσχεση καπνικών και οινοπνευματωδών από υπάλληλους του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής




























Στις 17-04-2015 και ώρα 12:00, υπάλληλοι του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν για την καταστολή του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και παραποιημένων προϊόντων και με την συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή του Α.Τ Κρυσταλλοπηγής, διενήργησαν έλεγχο σε λεωφορείο, ιδιοκτησίας Αλβανικής εταιρείας, που εκτελούσε το τακτικό δρομολόγιο ΤΙΡΑΝΑ – AΘΗΝΑ, και διαπίστωσαν ότι μετέφερε παράνομα 56.300,00 gr λεπτοκομμένου καπνού, 4.000,00 τεμάχια τσιγάρων και 306,6 λίτρα χύμα τσίπουρο. Συνελήφθη ο οδηγός και ιδιοκτήτης του λεωφορείου, αλβανός υπήκοος, κατασχέθηκαν τα λαθρεμπορεύματα και το μεταφορικό μέσο.Οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 16.850 €. Για την υπόθεση της λαθρεμπορίας σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Φλώρινας. Ο συλληφθείς κατέβαλε τα πολλαπλά τέλη ύψους 33.700 €.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.  : Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΡΕΤΣΗΣ           ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ

Υπογράφηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι ξεκινά η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας στην ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ











 




Με αρκετούς μήνες καθυστέρηση υπογράφηκε τελικά από το ΥΠΕΚΑ η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για την Ιόνια Οδό που περιλαμβάνει πλέον και την κατασκευή της για την Σήραγγα Κλόκοβας.Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πλέον οι εργασίες διάνοιξης αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα με 2 μέτωπα βόρεια και νότια προκειμένου να γίνεται ταυτόχρονη διάνοιξη. Είναι μία μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί συχνά σε σήραγγες στη χώρα μας με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις σήραγγες στα Τέμπη.Η Σήραγγα Κλόκοβας θα έχει μήκος 2,9 χλμ διπλής σήραγγας, ξεχωριστής για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας. Όπως εκτιμούν πηγές της αγοράς η διάνοιξη θα απαιτήσει περίπου 2 χρόνια και ανάλογα με τα εδάφη που θα συναντήσουν τα κατασκευαστικά συνεργεία. Η διάνοιξη της σήραγγας Κλόκοβας θα πραγματοποιηθεί με παραδοσιακά μέσα και όχι ΤΒΜ (μετροπόντικα).Η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για τη Σήραγγα Κλόκοβας είναι βέβαιο ότι θα αποφέρει μακρά παράταση του συνολικού χρόνου ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου τμήματος που σύμφωνα με τη συμβαση κατασκευής πρέπει (η σήραγγα) να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2016. Ωστόσο προς το παρόν πέρα από εκτιμήσεις δεν έχουμε κάποια χειροπιαστό δεδομένο για τον τελικό χρόνο ολοκλήρωσης και λειτουργίας της.Η Σήραγγα Κλόκοβας θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σήραγγα της Δυτικής Ελλάδας (μετά τη σήραγγα Παναγοπούλας) και μία από τις 10 μεγαλύτερες οδικές σήραγγες σε όλη την Ελλάδα. Θα διαθέτει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ θα υπάρξει σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης της κυκλοφορίας, σύστημα εξαερισμού κ.α. !

«Γκρεμίζουν» τα αγάλματα του Λένιν στην Ουκρανία















Άγνωστοι έριξαν στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο δύο αγάλματα του Λένιν στην ανατολική, ρωσόφωνη Ουκρανία, όπως είχε γίνει ακριβώς και πριν μία εβδομάδα με αγάλματα που είχαν ανεγερθεί προς τιμή άλλων αξιωματούχων του κομμουνιστικού καθεστώτος.Δύο αγάλματα του Λένιν γκρεμίστηκαν στο Χάρκοβο από νεαρούς που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σύμφωνα με ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο YouTube από τους φιλο-ουκρανούς ακτιβιστές του κινήματος Nakipelo.Σε αυτό οι νεαροί εμφανίζονται να τοποθετούν ένα σκοινί στο άγαλμα και να το γκρεμίζουν.Επίσης χθες Παρασκευή δύο άλλα αγάλματα του Λένιν, τα οποία βρίσκονταν σε περιοχές που ελέγχει η ουκρανική κυβέρνηση στην ανατολική Ουκρανία, γκρεμίστηκαν.Στο Κραματόρσκ, στην επαρχία Ντονέτσκ, άγνωστοι έριξαν το άγαλμα. Στην πόλη Στάνιτσα Λουγκάνσκα, στη γειτονική επαρχία Λουχάνσκ, ένα άγαλμα του Λένιν που πριν μέρες είχε βαφτεί μπλε και κίτρινο – τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας— βρέθηκε χθες το πρωί πεσμένο στο έδαφος.Στις 9 Απριλίου το κοινοβούλιο της Ουκρανίας υιοθέτησε έναν νόμο που απαγορεύει «κάθε κομμουνιστική ή ναζιστική προπαγάνδα», καθώς και τη χρήση των συμβόλων τους.Βάσει του νόμου αυτού, που μένει να επικυρωθεί από τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, τα μνημεία που έχουν ανεγερθεί προς τιμή αξιωματούχων του κομμουνιστικού καθεστώτος --μεταξύ αυτών και πολλά αγάλματα του Λένιν-- πρέπει να γκρεμιστούν, ενώ πρέπει να αλλάξουν ονομασία τοποθεσίες, δρόμοι ή επιχειρήσεις τα ονόματα των οποίων παραπέμπουν στον κομμουνισμό.Αρκετοί αναλυτές φοβούνται ότι ο νόμος αυτός ενδέχεται να αναζωπυρώσει την ένταση σε μια χώρα που είναι ήδη διχασμένη από τον πόλεμο.

«Άμεσα η προκαταβολή» στην Αθήνα για τον αγωγό Turkish Stream από τη Ρωσία ύψους μέχρι 5 δισ. ευρώ










 




H συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό Turkish Stream πρόκειται να υπογραφεί στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, και μπορεί να φέρει άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία έως και 5 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Αγορά».Τα κεφάλαια θα αποτελούν, αναφέρεται, προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης. Η συμφωνία, αναφέρεται, «θα υπογραφεί πιθανότατα την Τρίτη».  αναφορά γίνεται από ελληνική κυβερνητική πηγή κοντά στις συνομιλίες που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με τον έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο, η απόφαση για την είχε ληφθεί κατά την πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα.Το ύψος της προκαταβολής προς την Αθήνα θα κυμαίνεται μεταξύ τριών και πέντε δισ. ευρώ. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό ανέφερε χαρακτηριστικά πως η συμφωνία «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα». Το έργο του Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2019.Το θεμα του αγωγού σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης (ΣΚΑΙ). Οπως είπε: «Ο αγωγός θα γίνει για να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας» και τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα όποια χρήματα δοθούν θα είναι προκαταβολή έναντι των κερδών που θα έχει η χώρα μας και θα πάνε για την ανάπτυξή της».

Έρχονται 11.660 προσλήψεις : « Λεφτά υπάρχουν …τα κορόιδα πληρώνουν »
















Σε δύο φάσεις με τη συμβολή του ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο εντός του 2015.Από τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς έχουν καταγραφεί 36.000 αιτήματα.Στην υλοποίηση 11.660 προσλήψεων µόνιµου προσωπικού εντός του 2015 ετοιµάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση µετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και αναµένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Απριλίου.Σύµφωνα µε πληροφορίες του "Εθνους",το υπουργείο έχει προχωρήσει στον προγραµµατισµό των προσλήψεων που θα γίνουν σε δύο φάσεις µε τη συµβολή του ΑΣΕΠ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: