ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις



Αν ένας γάιδαρος σε κλωτσήσει, δεν έχει νόημα να τον κλωτσήσεις και εσύ : ( Σωκράτης )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
 
Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις










 



Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για παραβίαση της ροής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό την παρέμβαση σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές, την εξαπάτηση των καταθετών και την κατάθεση χρημάτων σε απατηλό λογαριασμό.Οι δράστες, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φαίνεται να έχουν σταλεί από επιχειρήσεις, προτρέπουν τους παραλήπτες να καταθέσουν το οφειλόμενο χρηματικό ποσό από τη μεταξύ τους εμπορική συναλλαγή σε νέο τραπεζικό λογαριασμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έχει αλλάξει.Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλούνται να μην καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς προηγουμένη επιβεβαίωση.Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή του κοινού, για απάτες που διαπράττονται σε βάρος εταιρειών και επιχειρήσεων που εδρεύουν στη χώρα μας, μέσω απατηλής δρομολόγησης πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και όχι των πραγματικών δικαιούχων.Ειδικότερα, τρίτα πρόσωπα διεισδύουν ηλεκτρονικά (cracking) στoυς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) εταιρειών και υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, αποσκοπώντας στον εντοπισμό ηλεκτρονικών εμπορικών συναλλαγών.Στη συνέχεια, αφού υφαρπάξουν τα στοιχεία των συναλλαγών, ενημερώνουν μέσω απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail), την εταιρεία που πρόκειται να καταθέσει το οφειλόμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργαζόμενης εταιρείας, ότι πρέπει αυτά να κατατεθούν σε διαφορετικό λογαριασμό, λόγω αλλαγής του προηγούμενου.Το αποτέλεσμα είναι η εταιρεία, στην οποία υπάρχει η χρηματική οφειλή και για την οποία έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού, να μην το λάβει ποτέ.Οι εμπορικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ψηφιακά δεδομένα τους, αλλά και να προστατεύσουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους, καλούνται να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και να τηρούν τις ακόλουθες διαδικασίες:
●Να επαληθεύουν συνεχώς την ορθή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εταιρειών – επιχειρήσεων, με τις οποίες πραγματοποιείται η επικοινωνία για επικείμενες συναλλαγές.
●Σε περίπτωση που απαιτείται αποστολή χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να πραγματοποιούν επαλήθευση των στοιχείων αποστολής και με άλλο τρόπο, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τηλέφωνο, διαδικτυακή συνομιλία κ.τ.λ.).
●Να επαληθεύουν τις συναλλαγές απευθείας με τους τραπεζικούς οργανισμούς, στους οποίους πρόκειται να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.
●Να τηρούν δεύτερο ή επιπρόσθετο κωδικό ασφαλείας κατά την διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που λαμβάνουν – αποστέλλουν ευαίσθητα ή τραπεζικά δεδομένα.
●Να ενημερώνουν συνεχώς τα προγράμματα προστασίας και ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων.
●Οι αρμόδιοι υπάλληλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διαδικασίες πληρωμών, μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί την εξέλιξη των κακόβουλων αυτών συμπεριφορών και παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση σχετικής καταγγελίας ή ενημέρωσης.Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
●Τηλεφωνικά: 111 88
●Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
●Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικά συστήματα ios-android-windows: CYBERKID.
●Μέσω Twitter στον λογαριασμό @cyberalertgr

Οι Επισκέψεις του βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα την Κυριακή του Πάσχα















Ανήμερα της εορτής του Πάσχα,ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλης Γιόγιακας, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων μαζί με τον δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, τους αντιδημάρχους Φιλιατών Παύλο Μπέλλο και Ράνια Παππά και την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βούλα Καίσαρη.Ο κ. Γιόγιακας αντάλλαξε ευχές με το νοσηλευτικό προσωπικό και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους ασθενείς του νοσοκομείου Φιλιατών.Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι υπηρετούν στην ακριτική περιοχή.Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές κατά την επίσκεψη στο Γηροκομείο της περιοχής όπου άκουσε και αντάλλαξε ευχές με τους υπερήλικες συμπατριώτες μας.Τελευταίος σταθμός των επισκέψεων του βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ, Βασίλη Γιόγιακα του δημάρχου και των αντιδημάρχων Φιλιατών και της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, ήταν το 628 Τάγμα Πεζικού.  Στο Στρατόπεδο ο κ. Γιόγιακας αντάλλαξε ευχές με τους στρατευμένους νέους της πατρίδας μας, τσουγκρίζοντας αυγά όπως επιβάλλει το έθιμο του Πάσχα.

Στους στρατιώτες των συνόρων ο Αλ. Καχριμάνης














Την καθιερωμένη επίσκεψη σε ένα από τα επιμεθόρια φυλάκια στα σύνορα με την γειτονική Αλβανία πραγματοποίησε ανήμερα της Μ. Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.Αυτή τη φορά επισκέφθηκε το φυλάκιο στην Κακαβιά όπου προσέφερε δώρα στους οπλίτες που θα γιορτάσουν το Πάσχα μακριά από τις οικογένειές τους, φυλάσσοντας Θερμοπύλες στην ελληνοαλβανική μεθόριο.«Όλοι έχουμε περάσει από το Στρατό και έστω κι αν τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι όπως παλιά, καταλαβαίνουμε πως είναι να περνάς αυτές τις ημέρες μακριά από την οικογένειά σου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης που είχε και την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη ζωή στο φυλάκιο από τον αρχιφύλακα και τους οπλίτες.

" Forbes " : Η Ρωσία βρήκε σύμμαχο για το φυσικό αέριο την Ελλάδα















Ως κομβικό σημείο διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη βλέπει την Ελλάδα ο αναλυτής του Forbes, Kenneth Rapoza, ο οποίος εκτιμά ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνει κινήσεις για να βοηθήσει την Τουρκία να γίνει η νέα Ουκρανία.Ο Τσίπρας και ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας, Π. Λαφαζάνης, φέρονται να υπέγραψαν ένα "μνημόνιο συνεργασίας" με την Gazprom και τη ρωσική κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσουν τον αγωγό στην Τουρκία, ώστε να διαφοροποιηθούν οι αποστολές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Στόχος να "απεξαρτηθεί" η Ρωσία από τα εδάφη της Ουκρανίας.Η Ελλάδα θα είναι ένα κομβικό σημείο διέλευσης.Ο Τσίπρας ήταν στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin. Μέρος των συζητήσεων περιελάμβανε τη δυνατότητα της σύνδεσης των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου με την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.Αυτό το έργο ήταν παλαιότερα γνωστό ως αγωγός South Stream. Σύμφωνα με το Forbes, μπορεί η Ελλάδα να μη μοιάζει με το τέλειο σύμμαχο, αλλά η γεωγραφική θέση της θα βοηθήσει τις εταιρείες φυσικού αερίου στην Τουρκία και στη Ρωσία να διοχετεύσουν το αέριο τους στην Ευρώπη.Η Gazprom ήλπιζε να συνεργαστεί με έναν αριθμό νότιων ευρωπαϊκών εταιρειών για την κατασκευή του South Stream. Ο αγωγός αυτός ήταν μια σημαντική στρατηγική διαφοροποίησης για την Gazprom, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο όλων των ξένων παραδόσεων φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αλλά οι κυρώσεις εναντίον των ρωσικών εταιρειών πετρελαίου πέρυσι έθεσαν τέρμα σε αυτό το έργο, με την Gazprom και άλλων εταιρειών να αναζητούν νέους συνεργάτες.Η Τουρκία είναι ένας από αυτούς.Άλλωστε, η σύνδεση με την Ευρώπη μέσω διαδρομών γύρω από την Ουκρανία είναι μια αναγκαία δαπάνη για την Gazprom.Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των κερδών της Gazprom. Και τώρα ο Τσίπρας, δίνει στην Ρωσία αυτό που θέλει.Άλλωστε ο Λαφαζάνης είπε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αγωγός θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική είσοδο της Ρωσίας στην Ευρώπη, καταλήγει το δημοσίευμα.

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα 
















Συνελήφθη, την 11-04-2015 το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, 29 ετών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης (10) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και πλαστογραφία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη ημεδαπού στα Ιωάννινα για κλοπή 
















Την 10-04-2015 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος την 10-04-2015 το απόγευμα, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη καταστήματος - κρεοπωλείου, αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό. Από την αστυνομική έρευνα και ύστερα από αναζητήσεις, ο 47χρονος δράστης εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθη.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στον Ωρωπό Πρέβεζας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας,  παράνομης οπλοκατοχής, απειλής και εξύβρισης
















Συνελήφθησαν την 11-04-2015 το απόγευμα, στον Ωρωπό Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας καθώς και για απειλή και εξύβριση.Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, την 11-04-2015 το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στον Ωρωπό Πρέβεζας, ο 50χρονος αρχικά διαπληκτίστηκε για προσωπικές διαφορές με τον 40χρονο  ημεδαπό και τον απείλησε με μαχαίρι.Στη συνέχεια, ο 40χρονος απομακρυνόμενος από το σημείο με το όχημά του,  πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο προς το μέρος του 50χρονου, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.Κατόπιν σχετικής καταγγελίας του περιστατικού, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.Στην κατοχή του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο,  το οποίο κατείχε παράνομα καθώς η άδεια κατοχής είχε λήξει.Tην προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: