ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών την Κυριακή 26-04-2015



Όταν παζαρεύεις για λεφτά, ποτέ μην αναφέρεις πρώτος ποσά : ( Σεΐχης Γιαμανί )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
                                                                                                                                           
Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Φιλιατών την Κυριακή 26-04-2015













 




Εκλογές γίνονται στον Κυνηγητικό Σύλλογο Φιλιατών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ..Αναμένονται αποτελέσματα.Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Πέτρος Κατσάρης που ήταν μέχρι τώρα Πρόεδρος του Δ.Σ. ΤΟΥ Κυνηγετικού δήλωσε τα εξής : Είμαι ο απερχόμενος Πρόεδρος του κυνηγητικού συλλόγου Φιλιατών και θέλω να σας πω ότι σήμερα την 26-04-2015 γίνονται εκλογές στον σύλλογο για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.Η θητεία είναι διετής και το έργο του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα προκύψει από το αποτέλεσμα δύσκολο,επειδή υπάρχει οικονομική κρίση και ο τόπος ζει σε δύσκολους καιρούς.Ωστόσο η δραστηριότητα αυτή που έχει ο Σύλλογος μας δεν πρέπει να σταματήσει.Εύχομαι, λέει ο κ. Πέτρος Κατσάρης, στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει,να συνεχίσει το δύσκολο έργο που θα αναλάβει και να κάνει πιο περισσότερα από ότι κάναμε οι απερχόμενοι του Δ.Σ. !
Ο Αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Πέτρος Κατσάρης συνάμα ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι :
Μια εθελοντική δράση πραγματοποίησε ο Δήμος Φιλιατών με τις ομάδες Ατρόμητο Ασπροκκλησίου και Ηρακλή Φιλιατών στα πλαίσια του τρέχοντος προγράμματος καθαρίζοντας το Δάσος Φιλιατών και το Γήπεδο.Είναι μια προσπάθεια εθελοντών που δίνει το μήνυμα πως ο εθελοντισμός πρέπει να συνεχιστεί και ο Δήμος Φιλιατών είναι συμπαραστάτης σε αυτή την προσπάθεια.

Εγγραφές μαθητών στην Α' τάξη Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς

















Ενόψει της έναρξης εγγραφών στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2015-2016, το υπουργείο παιδείας με ανακοίνωση του ενημερώνει τους ενδιαφερομένους γονείς- κηδεμόνες για τη δυνατότητα και τη διαδικασία εγγραφής αποφοίτων μαθητών Γυμνασίων στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς. Σύμφωνα με το υπουργείο, σκοπός της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης είναι η ανάδειξη και κατάρτιση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους, χωρίς η στελέχωση των υπηρεσιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα να αποτελεί υποχρεωτικό επαγγελματικό προσανατολισμό αποκλειστικής κατεύθυνσης. Τα Εκκλησιαστικά Λύκεια αποτελούν τμήμα της Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, για αυτό και οι προαγωγικοί και απολυτήριοι τίτλοι σπουδών τους είναι ισότιμοι με τους αντίστοιχους των Γενικών Λυκείων. Συνεπώς, οι απόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν όμοια δυνατότητα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων. Οι γονείς-κηδεμόνες που επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, θα πρέπει να προσκομίσουν στους διευθυντές τους τα εξής:Σχετική αίτηση, Απολυτήριο τίτλο (δημοτικού ή γυμνασίου αντίστοιχα), Σύντομο βιογραφικό σημείωμα, Συστατική επιστολή του επιχώριου Μητροπολίτη.Η επιλογή φοίτησης σε Εκκλησιαστικό Σχολείο δεν περιορίζεται από την περιοχή διαμονής του μαθητή ή των γονέων-κηδεμόνων του.Επισημαίνεται ότι στους άρρενες μαθητές των Εκκλησιαστικών Σχολείων είναι δυνατή (εφόσον και οι ίδιοι το επιθυμούν και κατόπιν εγκρίσεως από την Εφορεία του Εκκλησιαστικού Σχολείου) η δωρεάν διαμονή και σίτιση τους στα οικοτροφεία των αντίστοιχων με τα Εκκλησιαστικά Σχολεία Περιφερειακών Εστιών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, οι οποίες υπάγονται στην Εκκλησία της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς, στο τηλ.: 26530-41285. Τέλος, σημειώνεται ότι το προεκτεθέν καθεστώς εγγραφών ισχύει και για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να μετεγγραφούν από τα Γενικά Γυμνάσια-Λύκεια στα αντίστοιχα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια - Λύκεια της χώρας.

Εφαρμογή για την ανίχνευση τοξικών ουσιών σε ύδατα θα εφαρμοστεί στη Σαγιάδα

















Η ερευνητική ομάδα «Τεχνολογιών Έλεγχου και Προστασίας Περιβάλλοντος» του Εργαστηρίου Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Χημείας του Ανώτατου Συμβουλίου Επιστημονικής Έρευνας της Βαρκελώνης (IDAEA-CSIC, Barcelona) σε συνεργασία με την Επιχείρηση «Ιχθυοκαλλιέργειες ΣΚΑΛΩΜΑ» Α.Ε. διοργανώνουν:
α) την πρώτη δοκιμαστική εφαρμογή νέων βιο-αισθητήρων για την ανίχνευση τοξικών ενώσεων ιχθυολογικού ενδιαφέροντος στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας στις 27 - 28 Απριλίου 2015,
β) ημερίδα με θέμα: “Ανάπτυξη και εφαρμογή βιο-αισθητήρων για τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο βιο-επικίνδυνων και τοξικών χημικών στο θαλάσσιο περιβάλλον” στα Σύβοτα στις 29 Απριλίου 2015.
Οι παραπάνω ερευνητικές δραστηριότητες υλοποιούνται στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού έργου με τίτλο: “OCEAN 2013.1- Real time monitoring of SEA contaminants by an autonomous Lab-on-a-chip biosensor (SEA-ON-A-CHIP)”. Στο έργο αυτό που αποτελεί ένα πολυθεματικό ερευνητικό πρόγραμμα συμμετέχουν ερευνητικά εργαστήρια και επιχειρήσεις από ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Πορτογαλία, Σουηδία, Ρουμανία, Αυστρία και Νορβηγία.Τα συστήματα έγκαιρης και άμεσης προειδοποίησης για την παρουσία τοξικών και επιβλαβών ουσιών στις εκβολές ποταμών και σε παράκτιες περιοχές είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία των ιχθυοκαλλιεργειών και γενικότερα, την αλιεία. Ο στόχος του έργου “SEA-ON-A-CHIP” είναι η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης, αυτόνομης και ευέλικτης πλατφόρμας βιο-αισθητήρων μικρού μεγέθους, η οποία στηρίζεται σε μικρο-νανο-ηλεκτρόδια και μικροσύστημα ρευστομηχανικής σε συνδυασμό με ηλεκτροχημικούς αισθητήρες που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο με αντοχή σε συνθήκες θαλασσινού νερού.Το σύστημα αυτό αναπτύσσεται για αξιόπιστες εφαρμογές σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών με στόχο σε πρώτη φάση, τη γρήγορη ανίχνευση οκτώ επιλεγόμενων οργανικών ενώσεων που ανήκουν σε πέντε διαφορετικές χημικές ομάδες με δυσμενείς συνέπειες στα εκτρεφόμενα ειδή ιχθύων. Οι ενώσεις-στόχοι είναι τοξικές, βιοσυσσωρεύονται και λειτουργούν ως ορμονικοί διαταράκτες και κατά συνέπεια, επιδρούν αρνητικά στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία (αντιβιοτικά και φυτοφάρμακα). Στην πρώτη φάση του έργου έχουν αναπτυχθεί δύο συστήματα για τη δοκιμαστική εφαρμογή και την πειραματική λειτουργία διάρκειας ενός μηνός με αναλύσεις ανά ώρα. Αυτή η πρώτη δοκιμή θα εφαρμοστεί στις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης «Ιχθυοκαλλιέργειες ΣΚΑΛΩΜΑ» Α.Ε. στη Σαγιάδα. Στόχος της αναπτυσσόμενης τεχνολογίας είναι να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ιχθυοκαλλιεργειών, οι οποίες αποτελούν έναν σημαντικό παραγωγικό και εξαγωγικό κλάδο της χώρας μας, να αντιμετωπίζουν έγκαιρα προβλήματα από φαινόμενα μεταφοράς ρυπαντικών φορτίων τοξικών ουσιών στη θάλασσα. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προώθηση των προϊόντων της έρευνας στη διεθνή αγορά με τη συνεργασία παρασκευαστικών και εμπορικών επιχειρήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sea-on-a-chip.eu/V1/SOC50V4_Main.php.

Εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ ζητούν όλα τα Μοναστήρια











 



Να μην καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ, σε όποιο σημείο της Ελλάδος και εάν βρίσκονται, όλα τα μοναστηριακά ακίνητα (ακίνητα των Ιερών Μονών) είτε αυτά ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος είτε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς ή για άλλους σκοπούς (μίσθωσης, κ.λπ.).Αυτό ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας δύο Ιερές Μονές, οι οποίες αρνούνται να πληρώσουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητά τους στα οποία δεν τελούνται θρησκευτικές - λατρευτικές τελετές.Η μεν πρώτη Ιερά Μονή καλείται να πληρώσει κάτι λιγότερο από 260.000 ευρώ και η δεύτερη λίγο περισσότερο από 140.000 ευρώ.Οι δύο Ιερές Μονές που προσέφυγαν στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο είναι:
1) της Αγίας Αναστασίας Φαρμοκολύτριας Χαλκιδικής και
2) του Προφήτου Ηλία της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας.
Πριν δύο χρόνια ο νόμος 4223/2013 προέβλεψε ότι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που ανήκουν στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, είτε αυτά βρίσκονται μέσα στο Άγιο Όρος είτε εκτός αυτού, και ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούνται για λατρευτικούς σκοπούς ή μισθώνονται σε τρίτους, χρησιμοποιούνται για κατοικίες, κ.λπ.

Στις 11 Μαΐου οι αιτήσεις για το « βραχιολάκι »















Από τις 11 Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων των χρηστών που θα χρησιμοποιήσουν το «βραχιολάκι» για κατ' οίκον περιορισμό, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.«Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την υπηρεσία της παροχής του "βραχιολιού"», τόνισε στο πρωινό του MEGA, ενώ διευκρίνισε ότι τα "βραχιολάκια" δεν αγοράζονται και όταν τελειώσει η σύμβαση, η εταιρεία θα τα πάρει πίσω.Επίσης,  έκανε γνωστό, πως, έχει γίνει ήδη η σχετική εκπαίδευση των δικαστών, οι οποίοι θα χειριστούν αυτό το σύστημα και «είμαστε απολύτως έτοιμοι για την έναρξη εφαρμογής του "βραχιολιού"».Αν κάποιος δεν δεχθεί το "βραχιολάκι", «τότε το μέτρο της αλλαγής του τρόπου έκτισης σε κατ' οίκον έκτιση δεν θα προχωρήσει», εξήγησε ο υπουργός. Ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν έχει πληροφορηθεί επίσημα για κάποια άρνηση του Σάββα Ξηρού σχετικά με το "βραχιολάκι".Το "βραχιολάκι", σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά πάνω από 10 ισοβίτες, ωστόσο στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τους ισοβίτες και θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για μια θεσμική μεταρρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό εφικτό...!


Δεν υπάρχουν σχόλια: