ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Βλάβες στον όμιλο της Wind στην Θεσπρωτία



Πλατωνικός έρωτας ίσον μαλακόν παξιμάδιον δια τους μη έχοντας οδόντας : ( Εμμανουήλ Ροΐδης )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Βλάβες στον όμιλο της Wind στην Θεσπρωτία
















Εδώ και τρεις ημέρες δεν δίνει σήμα η Wind έτσι ώστε οι πελάτες της να μην μπορούν να επικοινωνούν με τις υποχρεώσεις τους και να εκτίθενται και επαγγελματικά.Γιατί η Wind δεν έχει την δυνατότητα αποκατάστασης σύντομα των προβλημάτων της;; Τι θα γίνει με τις ημέρες που δεν χρησιμοποίησαν οι πελάτες της με ομιλία;; θα αποζημιωθούν ή πάνε οι μονάδες…στον Γάμο του Καραγκιόζη;;…ξέρετε τι λέει ο κόσμος;;; …ας πρόσεχαν ..και πάνε σε άλλη εταιρεία…! …έτσι τώρα να πούμε..: με τις υγείες σας.

Ερώτηση του Βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλειου Γιόγιακα 
Προς : Τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού,Τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
ΘΕΜΑ: Ζημιές στα δίκτυα υποδομών, σε επιχειρήσεις, αγροκτήματα και κατοικίες στο νομό Θεσπρωτίας από τις μεγάλες πλημμύρες τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.















 






Κατά τη διάρκεια των πλημμυρών τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο στο νομό Θεσπρωτίας καταγράφηκαν τεράστιες ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε επιχειρήσεις και κατοικίες.Σύμφωνα με έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου, (αρ. πρωτ. 21585/1850) προς το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στην Ήπειρο το συνολικό ποσό για την αποκατάσταση των ζημιών υπολογίζεται σε 61.611.200€. Από αυτά τα 7.165.000€, αφορούν  ζημιές μόνο του οδικού δικτύου στο νομό Θεσπρωτίας.Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι είτε έχει διακοπεί, είτε γίνεται με μεγάλη δυσκολία η μετακίνηση κατοίκων στην περιοχή του Σουλίου και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Πετουσίου, στην Τοπική Κοινότητα Ζερβοχωρίου,καθώς και στα χωριά Νεοχώρι, Πλακωτή, Πολύδροσο, Παγκράτι και Πετροβίτσα.Επίσης τεράστιες ζημιές έχουν προκληθεί στον ποταμό Αχέροντα, κυρίως σε αναχώματα της όχθης του. Ακόμη σοβαρότερα είναι τα προβλήματα που καταγράφηκαν στον ποταμό Καλαμά, όπου σύμφωνα με την Περιφέρεια Ηπείρου, οι ζημιές φτάνουν τα 500.000€.Μεγάλες όμως είναι οι υλικές ζημιές, σε επιχειρήσεις και κατοικίες της πόλης της Ηγουμενίτσας, ενώ έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά συστήματα άρδευσης και έχουν καταρρεύσει περιφράξεις  αγροκτημάτων των νομού.Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι έχει γίνει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες:
- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των αρμοδίων υπουργείων για τη αποκατάσταση του οδικού δικτύου του νομού αλλά και δημοσίων κτηρίων όπως σχολεία και το κτίριο του κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας;
- Πότε, θα αποζημιωθούν οι αγρότες, της περιοχής που έχουν πληγεί από τη θεομηνία;
- Πότε, θα αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και καταστημάτων, που έπρεπε άμεσα και με κάθε κόστος να αποκαταστήσουν τις ζημιές των επιχειρήσεών τους;
Ο ερωτών βουλευτής : Βασίλειος Γιόγιακας

Τελικά από «κουλ» κοκόρια μας βγήκαν «τσαπέλες»…! Αλέκος Καλύβης : « Η λύση των εκλογών μπορεί να είναι και θετική »...?











 


Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία σε περίπτωση που η κυβέρνηση χρειαστεί να κάνει σημαντικές επιλογές, πρότεινε ως λύση, ο Αλέκος Καλύβης.«Η λύση των εκλογών μπορεί να είναι και θετική έστω και αν είναι σε ένα κοντινό χρονικό διάστημα», είπε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στο πρωινό του MEGA, επισημαίνοντας, πως, αν προκύψει μια οριακή κατάσταση η κυβέρνηση θα πρέπει να ρωτήσει και τον κόσμο μέσω εκλογών, ή δημοψηφίσματος.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο 

















Συνελήφθη, την 05.03.2015 το πρωί, στην Ηγουμενίτσα, 46χρονος ημεδαπός, για οφειλές δημοσίου. Ειδικότερα, στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθη ο 46χρονος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους (1.720.820) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Το νέο «Καλλιεργητικό πλάνο» της Περιφέρειας Ηπείρου















Σε διαβούλευση τέθηκε το «Καλλιεργητικό πλάνο» της Περιφέρειας Ηπείρου, προκειμένου φορείς, πρόσωπα και κοινωνικές ομάδες να μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, σχόλια ή παρατηρήσεις.Αφορμή για τη διαβούλευση αποτελεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, «είναι να δοθούν απαντήσεις στο όλο και πιο συχνά και έντονα από συμπολίτες ερώτημα “τι να καλλιεργήσω” που προσπαθούν μέσα από την αγροτική παραγωγή να αποκτήσουν ένα πρόσθετο ή και ένα βασικό εισόδημα. Επιπλέον, το ερώτημα αυτό ακούγεται δυνατά και από ενεργούς αγρότες που βλέπουν το γεωργικό εισόδημά τους να συρρικνώνεται συνεχώς. Με δεδομένο ότι πολλές εκτάσεις παραμένουν ακαλλιέργητες, οι νέες καλλιέργειες μπορεί να αποτελέσουν καλή λύση ώστε να αξιοποιηθούν ακόμη και τα άγονα, ορεινά και ημιορεινά χωράφια».

Βραβεύτηκε ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Μανώλης Σφακιανάκης













 

Με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Μαρτίου 2015, το 1ο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφάλειας ICT Security World Congress που διοργάνωσε το Greek ICT Forum με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου  ήταν ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος παρέλαβε το Βραβείο «Ασπίς» των ICT Security Awards από τον Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Ομότιμο Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη.Σε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση ο κ. Μ. Σφακιανάκης περιέγραψε στους 1.000 και πλέον συμμετέχοντες την πρόσφατη επ’ αυτοφώρω σύλληψη του «παιδόφιλου με το Βαν» που συγκλονίζει το Πανελλήνιο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Καθημερινά και για 24ώρες το 24ώρο δίνουμε αγώνα για να σώσουμε ζωές. Λαμβάνουμε κατά μέσο όρο 120 καταγγελίες την ημέρα. Τα αποτελέσματα της υπηρεσίας που προΐσταμαι αναγνωρίζονται διεθνώς και επικροτούνται. Χαίρομαι γιατί έχω συνεργάτες που είναι πρώτα άνθρωποι και μετά επιστήμονες με μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Όταν τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε η καταγγελία με το βιαστή παιδόφιλο όλοι τους έδωσαν παρών, όπως η «κυψέλη με το μελίσσι». Όλοι τους συνέδραμαν ώστε να πιαστεί επ΄ αυτοφώρω ο επικίνδυνος κακοποιός. Ακινητοποίησαν με το σώμα τους το βανάκι και κινδύνεψαν να βρεθούν κάτω από αυτό. Όταν σώσαμε το 12χρονο, αισθανθήκαμε ότι σώσαμε ακόμη μια ζωή».Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, εξήρε το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αριθμεί διάσωση χιλιάδων νέων από τα «ψηφιακά δίχτυα» σύγχρονων κακοποιών και αποτροπή δεκάδων αυτοκτονιών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην «αναπόφευκτη πραγματικότητα που υποχρεώνει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να επενδύουν στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να αποτρέπονται περιπτώσεις κυβερνοεπιθέσεων, απάτης, και άλλων αξιόποινων πράξεων στο διαδίκτυο. Στην κατεύθυνση αυτή το ΕΚΔΔΑ επιμορφώνει στελέχη του δημοσίου σε ζητήματα που σχετίζονται τόσο με  την ανάπτυξη, όσο και με την ασφάλεια των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Επιπλέον, φιλοξενεί και υποστηρίζει τεχνολογικά κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ιστοτόπους, όπως είναι το opengov και η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων». Τέλος, ο κ. Ι. Χρυσουλάκης γνωστοποίησε πως το ΕΚΔΔΑ, ως πιστοποιημένη Ακαδημία της MICROSOFT, χορηγεί στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης δωρεάν μαθήματα εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) για όλα τα προϊόντα λογισμικού που αναπτύσσει και διαθέτει η εταιρία.Στην επισυναπτόμενη φωτογραφία ο Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, Ι. Χρυσουλάκης, απονέμει στον Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ, Μ. Σφακιανάκη, το βραβείο «Ασπίς» των ICT Security Awards.

Reuters : ‘’ Καταβλήθηκε η πρώτη δόση της Ελλάδας στο ΔΝΤ ‘’
















Reuters: Καταβλήθηκε η πρώτη δόση της Ελλάδας στο ΔΝΤΗ Ελλάδα κατέβαλε την πρώτη δόση των 310 εκατ. ευρώ στο δάνειο που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που λήγει αυτό το μήνα, τηρώντας τις συμφωνηθείσες προθεσμίες,σύμφωνα με το Reuters.Το πρακτορείο σημειώνει πως "ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλείται να πληρώσει συνολικά 1,5 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ αυτό το Μήνα, τις επόμενες δύο εβδομάδες" και συμπληρώνει: "Η κυβέρνησή του έχει δηλώσει πως θα κάνει τις πληρωμές αλλά υπάρχει εντεινόμενη αβεβαιότητα για τη θέση ρευστότητας της χώρας καθώς αντιμετωπίζει απότομη μείωση των φορολογικών εσόδων, ενώ παραμένει παγωμένη η στήριξη από τους πιστωτές".

Μπαρούφες : Έκπτωση φόρου για όποιον υποβάλει νωρίς τη φορολογική του δήλωση...αλλά χωρίς αφορολόγητο
















Έκπτωση φόρου για όποιον υποβάλει νωρίς τη φορολογική του δήλωση «Γενναία» έκπτωση από το φόρο εισοδήματος σε περίπτωση που ο φορολογούμενος υποβάλει φορολογική δήλωση το 2015 νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία που είναι το τέλος Ιουνίου εξετάζει η κυβέρνηση. Προϋπόθεση είναι να προκαταβάλει όλο το ποσό του φόρου η έκπτωση δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί αλλά σύμφωνα με το Έθνος ένα από τα σενάρια θα κυμαίνεται στο 10% του τελικού φόρου που θα προκύπτει από την εκκαθάριση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: