ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

‘’ Τακτικές ετήσιες κρίσεις ‘’ : Ο Γιώργος Καραΐτσης είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου



Μ’ αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μ’ αρέσουν οι χριστιανοί σας. Οι χριστιανοί σας είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό : ( Μαχάτμα Γκάντι )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:    

«Τακτικές ετήσιες κρίσεις» : Ο Γιώργος Καραΐτσης είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου

















Ύστερα από τις τακτικές ετήσιες κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνει και θα εκτελεί σε λίγες ημέρες καθήκοντα Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, ο Υποστράτηγος Γιώργος Καραΐτσης,ο οποίος τον τελευταίο χρόνο,ήταν Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας.Ο Γιώργος Καραΐτσης,γεννήθηκε το 1964 στην Θεσσαλονίκη. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 ενώ αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το 1988. Μέχρι και το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες των Σερρών και της Πέλλας.Συμμετείχε επί 3ετία ως επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομικής Δύναμης στη Διεθνή Αστυνομική Δύναμη του Ο.Η.Ε. στο Κοσσυφοπέδιο καθώς και επί 2ετία στη Διεθνή Αστυνομική Δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.Τα τέσσερα τελευταία χρόνια υπηρέτησε ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, στους βαθμούς του Αστυνομικού Διευθυντή και Ταξιάρχου.Έχει λάβει μέρος με επιτυχία σε πλείστα σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια σε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.Είναι διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και ομηριών.Έχει διατελέσει καθηγητής:
- σε Αστυνομικές Σχολές του Κοσσυφοπεδίου και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.
- στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών.
- στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων.
Του απονεμήθηκαν για την υπηρεσιακή του απόδοση πολλές ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.Του έχουν απονεμηθεί μετάλλια του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συμμετοχές του σε Ειρηνευτικές Αστυνομικές Αποστολές.Γνωρίζει την Αγγλική και Σερβοκροάτικη γλώσσα.Έχει δυο γιους.
Αποστρατεύτηκε την Πέμπτη 05-03-2015,στο πλαίσιο των κρίσεων των αξιωματικών,ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Γεώργιος Νίτσας, ο οποίος έχει υπογράψει το περιβόητο έγγραφο για τη μεταναστευτική πολιτική.Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας:
-Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ως Υπαρχηγός του Σώματος.
-Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
-Δημήτριος Σοφιός, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.
-Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ε.Ε.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

  
  

























ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΕΡΥΘΡΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ
                                    
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα 












Συνελήφθησαν, την 05.03.2015 τα ξημερώματα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί, ένας 21χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 22χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Ειδικότερα, σε γενόμενο στυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά έγγραφα και συγκεκριμένα πλαστό ελληνικό διαβατήριο, πλαστή ταυτότητα Βουλγαρίας και πλαστή άδεια οδήγησης.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν προμηθευθεί τα πλαστά έγγραφα έναντι του χρηματικού ποσού των (1700) ευρώ ενώ είχαν σκοπό να ταξιδέψουν λάθρα στο εξωτερικό μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.
Σύλληψη ημεδαπών στα Κτίσματα Ιωαννίνων για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη
Την 04-03-2015 το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακαβιάς – Ιωαννίνων (διασταύρωση Κτισμάτων), αστυνομικοί  του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 63 και 51 ετών, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη.Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος οδηγός του οχήματος από κοινού με τον 51χρονο ημεδαπό συνοδηγό, μετέφεραν έναν 39χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη, με σκοπό να  διευκολύνουν τη μεταφορά του στο εσωτερικό της χώρας.Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι σε βάρος του 39χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Ε.Σ.Σ.Κ.Ε. - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 













 

Ενημερώνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς των μαθητών ότι οι σχολικοί σκακιστικοί αγώνες, που  διεξάγονται την Κυριακή 8/3/2015 στο 4ο Γενικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στα Τρίκαλα, δεν έχουν την έγκριση του υπουργείου παιδείας. Κυρίως όμως ενημερώνουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των μαθητών στην τελική φάση των σχολικών αυτών αγώνων, είναι η υποχρεωτική διαμονή και η σίτιση  σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 36 έως 59 ευρώ ανά άτομο και ανά διανυκτέρευση, επιβαρύνοντας αποκλειστικά τους γονείς των μαθητών. Διαφορετικά, δεν θα τους επιτραπεί η συμμετοχή τους! Δεν είναι τυχαίο, πως όλοι ανεξαιρέτως οι γειτονικοί νομοί της Κεντρικής Ελλάδας, δε διοργανώνουν παρόμοια σχολικά σκακιστικά πρωταθλήματα που θα «προκρίνουν» μαθητές στην τελική φάση των αγώνων.Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, δε στηρίζει και δε συμμετέχει σε σχολικά πρωταθλήματα που είναι αντιπαιδαγωγικά ( ανάμιξη μαθητών ίδιας μεν ηλικίας αλλά διαφορετικής δυναμικότητας ) και σε πρωταθλήματα που έχουν σχέση με οικονομικές συνδιαλλαγές και επιχειρείται οικονομικός διαχωρισμός των μαθητών και που η συμμετοχή τους προϋποθέτει την οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους, καθώς δεν πρόκειται για σκακιστικούς αγώνες όλων αδιακρίτως των μαθητών. Αυτό δεν μπορεί να είναι το όραμά μας για την μαθητική κοινότητα και τον αθλητισμό. Οι μαθητές, που αποτελούν το μέλλον της χώρας μας, δεν επιτρέπεται να μετατρέπονται σε αντικείμενο προς οικονομική εκμετάλλευση. Θεωρούμε συνεργούς όσους συμμετέχουν σε αυτά ως διοργανωτές ή συνδιοργανωτές της προκριματικής ή της τελικής φάσης, για ωφελιμιστικούς σκοπούς που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση των αθλητικών ιδεωδών. Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί ύψιστη βιωματική αξία που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τη στερήσει από κανέναν μαθητή. Καλούμε τους παράγοντες της Σκακιστικής Κίνησης Τρικάλων που διοργανώνει τους αγώνες, με πρόσχημα την διάδοση του αθλήματος και τη χαρά των παιδιών, να αποσύρουν την απαράδεκτη προκήρυξη που έχουν εκδώσει (http://skakitrikalon.blogspot.gr/2015/02/4.html) αποδεικνύοντας ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για τον υγιή αθλητισμό με κέντρο αναφοράς το ίδιο το παιδί.Παρακαλούμε, τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων του 4ου Λυκείου που φιλοξενεί τους αγώνες, αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα να ενημερωθούν για την προκλητική και απαράδεκτη συμπληρωματική προκήρυξη της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (http://www.chessfed. gr/archives/4081) και να μην συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία.
"ΤΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΥΤΕΛΗΣ"
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Άδειες σε TV και δάνεια σε media στη λίστα Βαρουφάκη















H πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να τεθούν νέοι κανόνες στο τηλεοπτικό σκηνικό εκφράστηκε και στη λίστα Βαρουφάκη προς το Eurogroup.Συγκεκριμένα,αναφέρεται πως η κυβέρνηση δεσμεύεται να «ενεργοποιήσει άμεσα την τρέχουσα (αν και αδρανή) νομοθεσία που ρυθμίζει τα έσοδα των Μέσων Ενημέρωσης (έντυπων και ηλεκτρονικών), διασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλων δημοπρασιών) πως θα πληρώνουν στο κράτος τις τιμές αγοράς για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν και πως θα απαγορεύεται η συνεχιζόμενη λειτουργία μονίμως ζημιογόνων Μέσων Ενημέρωσης (χωρίς διαφανή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης)».Τα παραπάνω κωδικοποιούν τα δύο βασικά σημεία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των επιχειρήσεων media: τον στόχο άντλησης εσόδων από τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών και τον έλεγχο των δανείων στις ζημιογόνες εταιρείες των media. Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών γίνονται ήδη επαφές και συναντήσεις, αν και οι πρώτες πληροφορίες που λένε ότι η κυβέρνηση προσδοκά υψηλά έσοδα από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών δείχνουν πως δεν έχει καταλήξει στα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η Φασουλάδα της Γερμανίας εισέπραξε 360 εκατ. ευρώ σε τόκους
Η Γερμανία εισέπραξε 360 εκατ. ευρώ σε τόκους από την Ελλάδα, μεταξύ 2010 και 2014...?
























Σύμφωνα με στοιχεία του (γερμανικού) υπουργείου οικονομικών, η Γερμανία έχει εισπράξει από το 2010 συνολικά 360 εκ. τόκους από την Ελλάδα. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου σε ερώτηση του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, αναφέρει σήμερα σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα του Ντίσελντορφ "Rheinischen Post".“Η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα  KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) κατέβαλε στο ομοσπονδιακό ταμείο εισπραχθέντες τόκους ύψους 360 εκ. ευρώ  μεταξύ 2010 και 2014” αναφέρει η εφημερίδα από το κείμενο που έχει στα χέρια της. “Για τα επόμενα χρόνια η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ασήμαντα ποσά για τον γερμανικό προϋπολογισμό ύψους 20 εκ. ευρώ. ετησίως”.Η 20σέλιδη απάντηση στον κατάλογο των ερωτημάτων που υπέβαλλε η κοινοβουλευτική ομάδα της γερμανικής αριστεράς, περιέχει ένα πλήθος από στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν την διαδικασία οικονομικής συρρίκνωσης στην Ελλάδα κατά τα παρελθόντα έτη. Ετσι ο όγκος των μη εξυπηρετουμένων δανείων μεταξύ 2012 και 2014 αυξήθηκε από 46 σε 78 δις ευρώ. Ο αριστερός πολιτικός Αντρέι Χούνκο αξιολογεί το γεγονός αυτό ως απόδειξη ότι η πολιτική της κρίσης της Ε.Ε. “έχει αποτύχει  παταγωδώς” .












Δεν υπάρχουν σχόλια: