ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Α.Τσίπρας...( ο τζουτζούκος είχε μπίμπι )



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λύπη από την αναπόληση της ευτυχίας στις δυστυχισμένες μέρες : ( Δάντης )
Η Θεία Κωμωδία διαιρείται σε τρία μέρη: Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος, το καθένα αποτελούμενο από 33 ωδές ή τραγούδια (canti). Η Κόλαση περιέχει επιπλέον μια εισαγωγική ωδή. Ο αριθμός τρία είναι κυρίαρχος σε όλο το ποίημα και η χρήση του δεν θεωρείται τυχαία. Οι ωδές είναι επίσης γραμμένες σε ενδεκασύλλαβο στίχο και η ρίμα ακολουθεί τη δομή ΑΒΑ ΒΓΒ ΓΔΓ . . . ΨΩΨ Ω, δηλαδή δομή τριών στίχων (terza rima). Η Θεία Κωμωδία υπήρξε το πρώτο μεγάλο αφηγηματικό ποίημα στην οποία έγινε χρήση αυτής της ρίμας, αν και μία παρόμοια μορφή χρησιμοποιήθηκε προγενέστερα από τους τροβαδούρους.

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις ο Α.Τσίπρας...( ο τζουτζούκος είχε μπίμπι )
Λεμονάδες ,πορτοκαλάδες, φιστίκια, πασατέμπο….για να περνά η ώρα…!!!


























Τις φημες που τον ήθελαν να μεταφέρεται στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που...τον ταλαιπώρησε.«Πήγα για μία προληπτική εξέταση, για μία ακτινογραφία. Ολα είναι καλά», είπε ο Τσίπρας το πρωί της Κυριακής, αναφερόμενος στην εξέτασή του στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».Αιτία η πνευμονία που τον ταλαιπώρησε το προηγούμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια των διαδοχικών ταξιδιών του στο εξωτερικό, οπότε θέλησε να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.«Μου είπαν να πίνω πορτοκαλάδες», συμπλήρωσε.
..πηγή ενημέρωσης : real.gr

 «Καταιγίδα» νομοσχεδίων από την κυβέρνηση
…ενώ ο κόσμος καίγεται για το αφορολόγητο και την πραγματική αντί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων…η κακιά πεθερά άρχισε πάλι…
























Πέντε νομοσχέδια και πρόταση για την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο αναμένεται να καταθέσει αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση. Στόχος να δείξει στους εταίρους ότι τηρεί ευλαβικά τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, που θα επηρεάσουν την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.Τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν αφορούν:
- Για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
- Την διεύρυνση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
- Την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
- Την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας.
- Την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Με το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην εξουσία περίπου 30 ημέρες, στην πιο κρίσιμη καμπή της Ελλάδας, ας θυμηθούμε τι είχε εξαγγείλει  και τι τελικά θα κάνει.
ΦΠΑ - Πριν: Την ημέρα της συμφωνίας του Eurogroup με την Αθήνα ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε τονίσει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό.
Μετά: Μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ στον τουρισμό, μέτρο που ήταν στο περιβόητο mail Χαρδούβελη, ωστόσο, μπορεί να αυξηθεί ο ΦΠΑ σε ορισμένους άλλους τομείς και όχι στον τουρισμό.
Κατώτατος μισθός - Πριν: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόταν ότι από τις πρώτες κιόλας παρεμβάσεις του, εφόσον εκλεγόταν κυβέρνηση στις 25 Ιανουαρίου, θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ μικτά μηνιαίως και στη συνέχεια το λόγο θα έχουν η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς. Ο Πάνος Σκουρλέτης μάλιστα είχε προαναγγείλει τρεις μέρες μετά τις εκλογές την επαναφορά, άμεσα, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
Μετά: Η έκταση και το timing των αλλαγών στον κατώτατο μισθό θα γίνουν με διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνούς Θεσμούς, (συμπεριλαμβάνεται το ILO) και θα λάβει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές ενός νέου ανεξάρτητου σώματος για το αν οι αλλαγές στους μισθούς είναι σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα.
Δεσμεύεται επίσης να προχωρήσει σε μια σταδιακή νέα προσέγγιση στους συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης.Αυτό περιλαμβάνει την φιλοδοξία για εξορθολογισμό και σε βάθος χρόνου την αύξηση του κατώτατου μισθού με ένα τρόπο που θα διαφυλάσσει την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές της απασχόλησης.
Κατάργηση ΤΑΙΠΕΔ - Πριν: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στις προεκλογικές του εξαγγελίες είχε δεσμευτεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ», το οποίο και χαρακτήριζε ως «εγκληματικό όργανο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας».
Μετά: Δέσμευση της κυβέρνησης να ενοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ με διάφορους δημόσιους οργανισμούς που βρίσκονται διασκορπισμένοι με στόχο την ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας και την ενίσχυση της αξίας του μέσω μικροοικονομικών πολιτικών και αναθεωρήσεων στα δικαιώματα ιδιοκτησίας.
Ιδιωτικοποιήσεις - Πριν: Το πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη είχαν προαναγγείλει από την πρώτη κιόλας ημέρα οι αρμόδιοι υπουργοί.Ο Θοδωρής Δρίτσας, αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας είχε ξεκαθαρίσει ότι: «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ», εξηγώντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ ή η καινούρια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.Για την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, είπε ότι: «Όλες οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να έχουν κοινωνικό περιεχόμενο».Σε ανάλογο κλίμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είχε αναφέρει ότι σταματά κάθε διαδικασία για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ ο Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι σταματούν οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών.
Μετά: Δέσμευση της κυβέρνησης για σεβασμό, δηλαδή τήρηση των ιδιωτικοποιήσεων που είναι σε εξέλιξη και ταυτόχρονα νέα αξιολόγηση για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί διαγωνισμοί.
Καταπολέμηση της ανεργίας - Πριν: Δέκα μέρες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Κώστα Πουλάκη, δεσμεύτηκε ότι ένα από τα πρώτα άμεσα μέτρα θα είναι και η αύξηση του ύψους του επιδόματος ανεργίας.
Μετά: Σήμερα η κυβέρνηση δεσμεύεται να επεκτείνει και να αναπτύξει τα υπάρχοντα σχέδια που παρέχουν προσωρινή απασχόληση στους ανέργους, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και όταν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια.Παράλληλα να αναβαθμίσει τα προγράμματα επιμόρφωσης των μακροχρόνια ανέργων.
Πλειστηριασμοί - Πριν: Η νέα κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να φέρει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία θα αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αξίας έως 300.000 ευρώ. Προεκλογικά μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».
Μετά: Συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών και των θεσμών ώστε να αποφευχθούν την επόμενη περίοδο πλειστηριασμοί κύριων κατοικιών με αξία χαμηλότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, ενώ παράλληλα θα τιμωρούνται όσοι χρεοκοπούν στρατηγικά, λαμβάνοντας υπόψη:
α) τη διατήρηση της κοινωνικής στήριξης στο ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, β)την αποτροπή περαιτέρω μείωσης στις τιμές των ακινήτων (που θα επέφεραν αρνητικό αντίκτυπο στο χαρτοφυλάκιο των ίδιων των τραπεζών,
γ) ελαχιστοποίηση των δημοσιονομικών επιπτώσεων από την αύξηση του αριθμού των αστέγων και δ) προώθηση ισχυρής κουλτούρας πληρωμών.Θα ληφθούν μέτρα για την στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης να είχε δηλώσει ότι καταργούνται τα βουλευτικά αυτοκίνητα και ότι οι βουλευτές θα μετακινούνται με δικά τους μέσα, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό. Τα αυτοκίνητα μένουν στους βουλευτές, αλλά σε λίγες ημέρες αρχίζει και η κλήρωση ποιος θα πάρει ποιο αυτοκίνητο. Στη Βουλή ανακάλυψαν ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί με το σύστημα του leasing και ότι το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία λήγει στο τέλος του 2015 και το σημαντικότερο ότι δύσκολα μπορούν να το σπάσουν. Έτσι θα συνεχίσουν οι βουλευτές να έχουν αυτό το προνόμιο τουλάχιστον για άλλους δέκα μήνες, εκτός αν οι ίδιοι αρνηθούν να το παραλάβουν.
Βαρουφάκης : Αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο, θα το κάνω
Την πιθανή επιβολή έκτακτου φόρου, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί να επιβληθεί έκτακτος φόρος. «Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας ότι ποτέ δεν θα ξαναμπούμε στην αναξιοπρέπεια του να έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο γι’ αυτό. θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σ’ αυτούς που έχουν να πληρώσουν όχι σ’ αυτούς που δεν έχουν... Προφανώς θα είναι στοχευμένος», τόνισε, για να συμπληρώσει: «αυτοί που μού δίνουν συγχαρητήρια θα πρέπει να πληρώνουν και παράλληλα τους φόρους τους».
πηγή : newsbeast.gr

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα 










 




Άγνωστοι διέρρηξαν λογιστήριο ξενοδοχείου στο Πέραμα-Κερκύρας
Άγνωστοι δράστες την 27-02-2015/20:20,διέρρηξαν λογιστήριο ξενοδοχείου στο Πέραμα-Κερκύρας και εν συνεχεία αφαίρεσαν από (2) χρηματοκιβώτια χρηματικό ποσό και μπλοκ επιταγών.Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας και στην Πρέβεζα, έξι άτομα για διάφορα αδικήματα.Αναλυτικότερα:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνελήφθη, την 28-02-2015 το απόγευμα στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κλέψει αυτοκίνητο, από πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην πόλη της Ηγουμενίτσας.Ειδικότερα, μετά από επισταμένες αναζητήσεις, ο 35χρονος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στην διασταύρωση Καρτερίου Θεσπρωτίας να οδηγεί το κλεμμένο αυτοκίνητο και σε σήμα στάσης των αστυνομικών, εγκατέλειψε το όχημα, τράπηκε σε φυγή πεζός και συνελήφθη λίγα μέτρα πιο κάτω μετά από πεζή καταδίωξη.
• Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθη την 28-02-2015 το μεσημέρι στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να μεταφέρει, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, δύο 24χρονους ομοεθνείς του, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση.
Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, συνελήφθη την 28-02-2015 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, ένας 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους,  για φοροδιαφυγή.
Από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ,συνελήφθησαν την 28-02-2015 το πρωί στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 31 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην χώρα. Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών και χρηματικής ποινής 3.000 ευρώ, για εμπρησμό από αμέλεια δασικής έκτασης, πράξη που έγινε την 07-06-2003 στην Τερψιθεα Αττικής, ενώ σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών για παραβίαση όρων αναστολής ποινής.
Από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθη την 28-02-2015 μετά τα μεσάνυκτα στην Ηγουμενίτσα, ένας 31χρονος υπήκοος Ιράκ, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Φινλανδίας, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

….έλα με το « κουνέλι » ….!!
Τους πιάσανε επ’ αυτοφώρω παράνομα με λαγό οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες στα Γιάννενα




















Δύο συλλήψεις από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες στην επαρχιακή οδό Ιωαννίνων – Αμπελοχωρίου – Στο αυτοκίνητο δύο κυνηγετικά όπλα, δύο σκύλοι και ο λαγός που θηρεύθηκε παράνομα.Δύο άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ το βράδυ της Τρίτης γιατί βρέθηκε να έχουν σκοτώσει παράνομα έναν λαγό.Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε από Θηροφύλακες στις 21.45 της 24ης Φεβρουαρίου στην Επαρχιακή οδό Ιωαννίνων – Αμπελοχωρίου, σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, βρέθηκε ένας λαγός βάρους 2,5 κιλών, που είχε θηρευτεί πριν από λίγα λεπτά.Στο Ι.Χ βρέθηκαν ακόμη δύο κυνηγετικά όπλα, «δεμένα», εντός της θήκης τους, το ένα εκ των δύο όμως ήταν παραποιημένο ώστε να χωρά μέχρι οκτώ φυσίγγια.Ο λαγός κατασχέθηκε, όπως επίσης τα δύο κυνηγετικά όπλα και ακόμη 17 φυσίγγια για τριχωτά θηράματα, μία φυσιγγιοθήκη με άλλα 30 φυσίγγια, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών, 2 φορητοί πομποδέκτες (VHF), 3 μεγάλες κροτίδες και ένας φακός, με βάση προσαρμογής σε κάνη όπλου.Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ, ενώ τα δύο άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Στο αυτοκίνητο επίσης βρέθηκαν και δύο σκύλοι ιχνηλασίας και δίωξης τριχωτών θηραμάτων.Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν την επομένη στον Εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.Δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία και τον προβληματισμό της κυνηγετικής οικογένειας, για όσους επιμένουν να αγνοούν τους γραπτούς και άγραφους κανόνες άσκησης της θήρας, σημειώνει η ομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε, προσθέτοντας, ότι από την άλλη, το περιστατικό επιβεβαιώνει την ξεκάθαρη και αμετάκλητη απόφαση των εκπροσώπων της Ε' ΚΟΗ, να αντιμετωπίσουν με πυγμή και αποφασιστικότητα τους παραβάτες της νομοθεσίας, αλλά και όσους προσβάλουν την κυνηγετική δραστηριότητα.Τέλος, την ίδια ημέρα στις 21.30 στην παλιά Εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή του Δρίσκου, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες σε νόμιμο έλεγχο που διενήργησαν σε διερχόμενο Ι.Χ, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο (δίκανο) εκτός θήκης. Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία.

Επισπεύδεται η επιστροφή των απολυμένων στο Δημόσιο
















Επισπεύδεται η επιστροφή των απολυμένων στο Δημόσιο«Επικοινώνησα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μου είπε να επιταχύνουμε το νομοσχέδιο που αφορά στην επιστροφή των απολυμένων στο Δημόσιο.Είναι αποκατάσταση αδικίας»,τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στον..." Ελεύθερο Τύπο ".«Το πραγματικό μεταρρυθμιστικό έργο είναι να αλλάξουμε άρδην τις δομές της διοίκησης» σημειώνει, ενώ σε ερώτηση για τα χρονοδιαγράμματα της επιστροφής των απολυμένων, απαντά: «Θα γίνει το συντομότερο δυνατό, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών. Η επιστροφή θα συνδυαστεί και με μια μίνι εθελοντική κινητικότητα. Θα προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε δύο πράγματα. Αποκατάσταση της αδικίας με την κάλυψη ορισμένων επειγουσών αναγκών σε τομείς που μπορεί να καλυφθούν, με βάση το προφίλ των εργαζομένων, οι οποίοι θα γυρίσουν».Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει ότι σε αυτούς που θα επιστρέψουν, περιλαμβάνονται και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και προσθέτει ότι ο ίδιος σε συνεννόηση με τον Γ.Βαρουφάκη, ζήτησε «από τον δικηγόρο των καθαριστριών να συμφωνήσει σε μια αναβολή (στον Άρειο Πάγο), ακριβώς για να μη λυθεί το ζήτημα δικαστικά, που θα μπορούσε να λυθεί ενδεχομένως δυσμενώς για τις καθαρίστριες, και να δοθεί μια αναβολή, ώστε να προχωρήσουμε στη νομοθετική ρύθμιση».Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, επαναλαμβάνει ότι «δεν πρέπει να έχει τιμωρητικά χαρακτηριστικά» και προσθέτει: «Οπωσδήποτε για εμάς δεν συνδέεται με τις απολύσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια: