ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 08 Μαρτίου


Προτιμότερο το να ολισθαίνει κανείς με τα πόδια του, παρά με τη γλώσσα του : ( Ζήνων )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...: 
 

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 08 Μαρτίου



















Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.Η παγκόσμια ημέρα των γυναικών ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου. Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, η αρχική παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών.Ο εορτασμός καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

Η τρίτη τακτική επιχορήγηση για το 2015 αποδίδεται στους δήμους της Ηπείρου















Το ποσό των 4.122.446,76 ευρώ, αποδίδεται στους δήμους της Ηπείρου ως τρίτη τακτική επιχορήγηση για το 2015. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και το ποσοστό χρηματοδότησης 4% του Προγράμματος Εξυγίανσης των ΟΤΑ του ν.4316/2014 (ΦΕΚ 270 Α ́). Στους δήμουν της Ηπείρου, ανά Περιφερειακή Ενότητα θα δοθούν τα εξής ποσά: Π.Ε. Ιωαννίνων: 1.900.247,91 ευρώ, Π.Ε. Άρτας: 856.351,41 ευρώ, Π.Ε. Πρέβεζας: 684.836,73 ευρώ και Π.Ε. Θεσπρωτίας: 681.010,71 ευρώ. Αναλυτικά ανά δήμο τα ποσά που θα δοθούν είναι τα εξής:
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1.015.443,67 ευρώ
ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 97.508,24 ευρώ
ΔΩΔΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 142.112,80 ευρώ
ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 79.063,03 ευρώ
ΖΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 207.347,95 ευρώ
ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 124.625,24 ευρώ
ΜΕΤΣΟΒΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 82.251,09 ευρώ
ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 151.895,89 ευρώ
ΑΡΤΑΙΩΝ ΑΡΤΗΣ 531.903,88 ευρώ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΑΡΤΗΣ 82.944,67 ευρώ
ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ ΑΡΤΗΣ 97.276,51 ευρώ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ ΑΡΤΗΣ 144.226,35 ευρώ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 370.931,53 ευρώ
ΖΗΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 161.971,56 ευρώ
ΠΑΡΓΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ 151.933,64 ευρώ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  = 400.531,08
ΣΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ  = 133.704,98
ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ = 146.774,65
Συνολικά για όλους τους δήμους της χώρας θα δοθεί το ποσό των 103.018.752,54 ευρώ.Τα αποδιδόμενα ποσά των ΚΑΠ προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους καθώς επίσης και λοιπών δαπανών που επιχορηγούνται με ξεχωριστές αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών, έως την έκδοση αυτών, εφόσον υπάρχει επιτακτική ανάγκη.

Από την ΚΕΔΕ θα βραβευτεί την Δευτέρα 09-03-2015 , η δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη
Βραβείο για την «Νούσε» της Παραμυθιάς…ΕΥΓΕ της…





















Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου και ώρα 1 το μεσημέρι, θα βραβεύσει αιρετές γυναίκες με πολύχρονη θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ανάμεσά τους θα είναι και η δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση. Επίσης, θα βραβευτούν: η Κατερίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου Αιρετών Γυναικών α΄ και β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΘΗΝΑ»,Μαρία Ανδρούτσου, δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Αλίκη Σωτηριάδου, δήμαρχος Παρανεστίου, Ιωάννα Κριεκούκη, δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαρία Καμά-Αλειφέρη, δήμαρχος Τήλου, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, δήμαρχος Ερέτριας καθώς και.η Ινές/Δήμητρα Αγγελή-Λυκούδη, σύμβουλος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην ΚΕΔΕ.Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινωθούν οι περαιτέρω δράσεις του Γραφείου Ισότητας της ΚΕΔΕ.

Παρατείνονται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς οι συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών















Στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θα υπάρχει η παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών μέχρι τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Οι συμβάσεις ίσχυαν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και μέχρι και σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος, χιλιάδες μαθητές στο σύνολο της χώρας να μη μπορούν να μεταβαίνουν στα σχολεία τους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου: "Παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί συστηματικές προσπάθειες από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες τόσο των Περιφερειών όσο και του ∆ηµοσίου, έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις, οι οποίες σε µεγάλο βαθµό οφείλονται σε αντικειµενικές και εξωγενείς δυσκολίες, όπως π.χ. η µετάβαση στο νέο καθεστώς ηλεκτρονικής διενέργειας των διαγωνισµών, η καθυστερηµένη αποστολή των στοιχείων των δικαιούµενων µεταφορά µαθητών από τα σχολεία, το περιορισµένο ενδιαφέρον υποψηφίων αναδόχων, ειδικά για ορισµένα «ασύµφορα» δροµολόγια, καθυστερήσεις στον έλεγχο των συµβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ο.κ.". !

Ξαναχτυπά ο « Μπαρουφά-κης » : « ‘’ Βόμβα ‘’ ... Βαρουφάκη για δημοψήφισμα »



























«Αν δεν αποδεχθούν τις προτάσεις μας πάμε στο λαό»...!Mια μέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζει πως αν δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.Σε συνέντευξη που έδωσε στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera", ο Βαρουφάκης τόνισε οτι η κυβέρνηση θα επιβιώσει ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε, πως, είναι έτοιμη να πάει σε δημοψήφισμα.«Όπως έχω πει στον πρωθυπουργό μου, δεν είμαστε ακόμα κολλημένοι στις θέσεις μας. Μπορούμε να πάμε σε εκλογές, να καλέσουμε ένα δημοψήφισμα», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, με την εφημερίδα να συμπληρώνει στη δήλωση του, πως, το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι για την παραμονή στο ευρώ.

Στην τελική ευθεία η κάρτα του πολίτη από την κυβέρνηση















Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη από την κυβέρνηση με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, αλλά και ως όπλου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.Η έξυπνη κάρτα του πολίτη περιλαμβάνεται και στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών, προς το Eurogroup ως βασικό εργαλείο της διοικητικής μεταρρύθμισης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμφωνηθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και με την κατασκευή της να αποφευχθεί η παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η έξυπνη κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο: ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Δημοτολογίου.Αρχικά, υπήρχε προβληματισμός αν θα περιλαμβάνει barcode – για το οποίο αντιδρούν διάφοροι κοινωνικοί φορείς – ή κωδικό (Pin) για την ταυτοποίηση του κατόχου.Η κάρτα του πολίτη θα έχει και τη λειτουργία προπληρωμένης κάρτας, καθώς θα «φορτώνεται» με ένα ποσό κάθε μήνα από το κράτος για τους κατόχους που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.Το υπουργείο προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχος της έξυπνης κάρτας.Προοπτικά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κάρτα του πολίτη θα μπορεί να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς, ως κάρτα μετανάστη, ως κάρτα νέου κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: