ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Iινστιτούτο Καταναλωτών Hπείρου : ‘’ Συμβουλές για ένα ασφαλές Σαρακοστιανό τραπέζι ‘’



Ποτέ δεν διαλέγει μια ‘’ Αποψη ‘’, απλώς φοράει οποιαδήποτε τυχαίνει να είναι στη μόδα : ( Λέων Τολστόι )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Iινστιτούτο Καταναλωτών Hπείρου : ‘’ Συμβουλές για ένα ασφαλές Σαρακοστιανό τραπέζι ‘’













To Iινστιτούτο Καταναλωτών Hπείρου, ενημερώνει τους Καταναλωτές για το Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και όλης της Σαρακοστής.Γενικά, όλα τα τρόφιμα που στολίζουν τα Τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας είναι αρκετά ακριβά και οι τιμές τους διαμορφώνονται ελεύθερα.
Τι πρέπει να ξέρετε
Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι οι διατροφικές ιδιαιτερότητες της Καθαρής Δευτέρας και της Σαρακοστής γενικότερα χρειάζεται να συνοδεύονται από ορισμένους κανόνες.
ΛΑΓΑΝΑ:Πρωταγωνιστικό προϊόν. Η λαγάνα θέλει προσοχή γιατί αν είναι -και συνήθως είναι λόγω μεγάλης ζήτησης– άψητη, προκαλεί διαταραχές στο στομάχι .Η παραδοσιακή λαγάνα δεν διαφέρει σε τίποτα από το ψωμί που προμηθευόμαστε καθημερινά .Παρασκευάζεται από το ίδιο αλεύρι, με το κοινό ψωμί και , όμως η τιμή της είναι μεγαλύτερη, από αυτή του κοινού ψωμιού .Αν συνυπολογίσουμε και το μικρότερο βάρος της, τότε η τιμή είναι δυσανάλογα υψηλή.
ΤΑΡΑΜΑΣ:Προϊόν πλήρες συνθετικών χρωμάτων από διατηρημένα αυγά ψαριών. Προσοχή στη δυσοσμία και/ή στην ξινή γεύση. Προτιμείστε τον τυποποιημένο. Αποφύγετε τον ταραμοπολτό στον οποίο προστίθενται αμυλούχες ουσίες. Μη φάτε πολύ.Η ταραμοσαλάτα καλύτερα να παρασκευάζεται στο σπίτι, από ταραμά ποιότητας, γιατί έτσι αποφεύγουμε τις χρωστικές ουσίες, που συνήθως περιέχουν οι ταραμοσαλάτες του εμπορίου.
ΧΑΛΒΑΣ:Από τις πλέον ενδιαφέρουσες γεύσεις των ημερών, ο χαλβάς κατασκευάζεται από ταχίνι, ζάχαρη, σοκολάτα, κακάο, ξηρούς καρπούς, κλπ., με διάφορες γευστικές εκδοχές. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την παράδοση και τις διατροφικές συνήθειες του λαού μας, είναι άριστος συνδυασμός πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ακόρεστων λιπαρών, σε αναλογίες ιδανικές για τη διατροφή μας. Ασφαλώς προτιμείστε τυποποιημένο και επώνυμο.
ΕΛΙΕΣ:Εδώ οι μη τυποποιημένες δεν φαίνεται να έχουν πρόσθετο πρόβλημα. Θυμηθείτε ότι απαγορεύεται η ανάμιξη διαφόρων τύπων. Καλό πλύσιμο στις χύμα
ΤΟΥΡΣΙΑ:Όχι ό,τι καλύτερο για ευαίσθητα στομάχια, είναι λαχανικά διατηρημένα σε λάδι, ξύδι και άλμη. Προτιμείστε τα τυποποιημένα, τα οποία γράφουν τρόπο συντήρησης, βάρος και κατηγορία λαχανικού.
ΧΤΑΠΟΔΙ:Προτιμείστε το χταπόδι από το μοσχοχτάποδο (ή μελιδόνα). Ξεχωρίζουν από τις βεντούζες. Η μελιδόνα έχει μία σειρά βεντούζες σε κάθε πλοκάμι ενώ το χταπόδι δύο. Τα φρέσκα χταπόδια έχουν ωραίο, σκληρό, στιλπνό και υγρό δέρμα, γυαλιστερά μάτια και η μυρωδιά τους είναι ευχάριστη. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ψήσιμο, να γίνουν μαλακά και ευστόμαχα.
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ:Κυκλοφορούν και «μαϊμούδες». Το αληθινό καλαμάρι έχει χρώμα λευκό που ροδίζει, δεν έχει πλευρικά πτερύγια ούτε κηλίδες. Τα πτερύγια πιάνουν τα 2/3 του σώματoς, το οποίο είναι κυλινδρικό. Τα θράψαλα έχουν χρώμα μπλε -μικρότερα πτερύγια. Προτιμείστε κατεψυγμένα.
ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ:Mύδια, στρείδια, κυδώνια, αχινοί, αχιβάδες, κλπ. Προσοχή στην αγορά, μέτρο στην κατανάλωση. Το όστρακο πρέπει να είναι καλά κλεισμένο. Η μυρωδιά να είναι αυτή του ιωδίου της θάλασσας. Ανάμεσα στις βαλβίδες εισαγωγής – εξαγωγής, πρέπει να υπάρχει καθαρό υγρό. Κτυπήστε το όστρακο. Ο ήχος πρέπει να είναι υπόκωφος, σημάδι ότι έχει σάρκα και νερό
ΜΑΛΑΚΟΣΤΡΑΚΑ:Γαρίδες, καραβίδες, καβούρια, αστακοί. Τα πιο ευαίσθητα από τα θαλασσινά. Αν δεν ξέρετε, προτιμείστε τα κατεψυγμένα. Τα φρέσκα διακρίνονται από ζωηράδα σε μάτια και χρώμα και είναι σφικτά. Αν «πρασινίζουν», μυρίζουν ή παρουσιάζουν χαλάρωση, μακριά
ΑΛΚΟΟΛ: Προσοχή στην οδήγηση. Υπολογίζετε το πιθανό λάθος των άλλων.
ΑΕΤΟΙ:Αν έχετε παιδιά, αγοράστε οπωσδήποτε. Αλλά και αν δεν έχετε. Μπορείτε να τους φτιάξετε πολύ εύκολα μόνοι σας.Έτσι, αντί να διαφημίζουν ποδοσφαιρικές ομάδες, κ.λ.π. μπορείτε να γράψετε δικό σας σύνθημα.

Συνελήφθη 34χρονος στα Ιωάννινα για ναρκωτικές ουσίες
Συνελήφθη 34χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα την 15-02-2015/14:05, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (36,3) γραμμάρια ηρωίνης. 
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα για ναρκωτικά















Συνελήφθησαν 37χρονος υπήκοος Ιράκ και 49χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα στο (4ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Αθηνών), την 15-02-2015/16:35,γιατί στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (40,8) γραμμάρια ηρωίνης και (3,9) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων

















Κατασχέθηκαν (77,1) γραμμάρια ηρωίνης.Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές υποθέσεις, την 15.02.2015 το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 49 ετών και ένας 37χρονος Ιρακινός, οι οποίοι σκόπευαν να διακινήσουν ποσότητες ηρωίνης στην πόλη των Ιωαννίνων.Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον 37χρονο Ιρακινό, ο οποίος είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο της γραμμής Αθήνα – Ιωάννινα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (40,8) γραμμαρίων.Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 37χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με κάνναβη, βάρους (3,9) γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη και ένας 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος διέμενε στο σπίτι και εμπλέκεται στην υπόθεση.Στην δεύτερη περίπτωση, παράλληλα την 15.02.2015 το μεσημέρι στον χώρο των ΚΤΕΛ στα Ιωάννινα, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε 34χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που είχε αποβιβαστεί από λεωφορείο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (36,3) γραμμαρίων.Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων δικογραφίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα,για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Έκλεψαν 62 χιλιάδες ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στην Σαμψούντα Πρέβεζας




















62.000 ευρώ,έκλεψαν άγνωστοι  από το σπίτι στο οποίο μένει ζευγάρι ηλικιωμένων στην Σαμψούντα Πρέβεζας.Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, τα χρήματα αυτά εξαφανίστηκαν από το σπίτι ,χθες ΤΗΝ 15-02-2015 το μεσημέρι,όταν το ζευγάρι απουσίαζε.Οι δράστες μάλιστα,άφησαν πίσω τους ένα μικρό ποσό από το σύνολο των  χρημάτων, που το ηλικιωμένο  ζευγάρι είχε κρύψει σε δύο σημεία του σπιτιού.Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών,διεξάγει η αστυνομία.

Με πρωτοβουλία της «Φλόγας» : « Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ »

















Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία της «Φλόγας» Ηπείρου&του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσπρωτίας.Τριακόσια πενήντα περίπου παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νόμου Θεσπρωτίας,με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους, έτρεξαν και φέτος, για πέμπτη χρονιά, με τα ποδήλατα τους, το γύρο της πόλης ,για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη το χτύπο της καρδιάς δεκάδων παιδιών με καρκίνο ,που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους σε όλο τον κόσμο.Η ποδηλατοδρομία δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα με την έννοια της αθλητικής διάστασης, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη νικητές στην καρδιά μας.Φέτος συμμετείχε και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Θεσπρωτίας θέλοντας να μεταφέρει κι αυτός το μήνυμα των παιδιών με καρκίνο.Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου από την πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

ΣΥΡΙΖΑ : «ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ »
Την Τρίτη (17/02) θα γίνει τελικά η ανακοίνωση του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα















Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη η ανακοίνωση θα γίνει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει η πρώτη ψηφοφορία την Τετάρτη (18/02/2015).«Εμπλοκή» και το μπαλάκι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.Περίπου έξι ώρες διήρκησαν οι διαβουλεύσεις για την ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου.Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό όπου θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων και το όνομα του «εκλεκτού» της κυβέρνησης για τον Προεδρικό θώκο.Τελικά, όμως, όλα ανετράπησαν μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κάμψει τις αντιρρήσεις του κ. Λαφαζάνη στην υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ωστόσο κάτι τέτοιο - προφανώς - δεν κατέστη δυνατό.Θυμίζουμε ότι ο κ. Λαφαζάνης έχει εκφράσει εδώ και καιρό ισχυρές ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αντιπροτείνοντας - μέσω της Αριστερής Πλατφόρμας- πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως τον Μανόλη Δρεττάκη και την συγγραφέα, Ιωάννα Καρυστιάνη.«Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν το βλέπω να το ανακοινώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου», δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης - εμφανώς ενοχλημένος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.Μετά από αυτή την εξέλιξη το διάγγελμα ακυρώθηκε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού - λόγω της κρισιμότητας του Eurogroup της Δευτέρας - είναι να ανακοινώσει την πρότασή του την Τρίτη (17/02/2015), στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει την Τετάρτη (18/02/2015).Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία ανατροπή και πως οι συζητήσεις που έγιναν την Κυριακή (15/02/2015) στο Μαξίμου, αφορούσαν αποκλειστικά την αυριανή (16/02/2015) κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Καμμένος: Θα τα πει όλα ο Τσίπρας
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο Πάνος Καμμένος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και απάντησε: «Θα τα πει όλα ο πρωθυπουργός σε λίγο». (σσ: θεωρώντας δεδομένο ότι θα ανακοινωθεί σήμερα).Ερωτηθείς αν θα υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση του Προέδρου απάντησε «δε νομίζω» και πρόσθεσε: «Όλα θα πάνε καλά, θα τα πει όλα ο πρωθυπουργός».Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν ο κ. Καμμένος να έριξε στο τραπέζι για την Προεδρία της Δημοκρατίας το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.Την ίδια ώρα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, προκρίνουν ως επικρατέστερους τον σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά και τη συγγραφέα, Ιωάννα Καρυστιάνη.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

















Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 1100 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΚΑΡΚΑΜΙΤΣΙ του Δήμου Σουλίου στην Παραμυθιά, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου επί τη ευκαιρία του νέου έτους.Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κος Τίτος, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, οι Δήμαρχοι: Σουλίου κα Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα, Ηγουμενίτσας κος Λώλος Ιωάννης, Φιλιατών κος Παππάς Σπυρίδων, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Φίλη Αντιγόνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κος Μαρτίνης Δονάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παραμυθιάς κ.κ. Λώλος Δημήτριος, Δημητρίου Δημήτριος, Μπέλλος Θεοφάνης, Μπάμπας Ανδρέας, εκπρόσωποι των Εμπορ/κών Συλλόγων Θεσπρωτίας,εκπρόσωποι Φορέων & Συλλόγων, και του Επιμελητηρίου.Χαιρετισμό απεύθυναν οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, και η Δήμαρχος Σουλίου κα Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα.Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε καλή χρονιά για ένα ελπιδοφόρο και δημιουργικό νέο έτος για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, και πάνω από όλα Υγεία. Ευχήθηκε στου νέους Βουλευτές του νομού καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους δηλώνοντας την θέληση του Επιμελητηρίου για συνεργασία προς όφελος της προόδου και κοινωνικής ευημερίας των Θεσπρωτών. Αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικράτησαν το 2014 και συνόψισε τις δράσεις που ανέλαβε ο φορέας εντός του έτους. Τόνισε την αρνητική ενέργεια της μεταφοράς των τουριστικών επιχειρήσεων στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, αλλά σημείωσε ότι για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Τουρισμός δεν είναι μόνο τα καταλύματα, και ως εκ τούτου ο φορέας θα συνεχίσει δυναμικά τις ενέργειές του για την ανάπτυξη και προβολή του. Επίσης και την, εκ του προχείρου, ενέργεια τροποποίησης της επιμελητηριακής νομοθεσίας (εντός 7 ημερών), τα νέα δεδομένα αναφορικά με το ΓΕΜΗ και τις αρμοδιότητες των επιμελητηρίων, και την αρνητική επίδραση στο προγραμματισμό δράσεων 2015. Επισήμανε την ανάγκη μετουσίωσης των ισχυρών θεωρητικών θέσεων της νέας Κυβέρνησης σε πράξεις, θέτοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του επιχειρηματικού κόσμου από το 2015.  Διαβεβαίωσε ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, και κάλεσε τους συναδέλφους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν.Τέλος ευχαρίστησε όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και για την άψογη συνεργασία των φορέων, και ειδικά την Δήμαρχο Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, και τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς και την Πρόεδρό του κα Ελένη Δαρούσου.Τυχερός της εκδήλωσης που κέρδισε μια θρησκευτική Εικόνα ήταν ο Εμπορ/κος Σύλλογος Παραμυθιάς.

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ















Ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ William B. για το μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβέρνησής του, εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας που χειρίζεται την υπόθεση.Από τα στοιχεία που έχουν έως τώρα συγκεντρωθεί, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, και πώς πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005.Το καλοκαίρι, ο δικηγόρος του είχε έρθει σε επαφή με τον κ. Φούκα προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο πελάτης του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί με την ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες.Ωστόσο αυτό δεν έγινε. Έκτοτε ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτηρίου στα Νότια Προάστια όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών, και προφανώς ήταν το «στρατηγείο» τους. Στο ίδιο σημείο μάλιστα φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν - όπως εκτιμάται - κεραία υποδοχής πληροφοριών.

Ποιοι μπορούν να βγουν από 5 έως 12 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη...?















Ποιοι μπορούν να βγουν από 5 έως 12 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη (λίστα).Πριν συμπληρώσουν τα 67 έτη, μπορούν να βγουν σε σύνταξη (μειωμένη) χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, λόγω της αλλαγής σε ότι αφορά στις 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος (δεν απαιτούνται μίνιμουμ 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος για την τελευταία πενταετία).Ετσι, με τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση ωφελούνται:
- Ανδρες με 10.000 ημέρες ασφάλισης που συμπλήρωσαν το 62 έτος μέχρι το 2012.
- Γυναίκες με 10.000 ως 12.000 ημέρες ασφάλισης που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους μετά το 2010.
- Άνδρες που έχουν 4.500 ημέρες ασφάλισης με 3.600 στα βαρέα και από αυτές τις 1.000 τα τελευταία 13 έτη.
Τέλος, στα 62 έτη με μειωμένη σύνταξη μπορούν να βγουν και νέοι ασφαλισμένοι, μετά το 1993. Προϋπόθεση να έχουν 4.500 ημέρες εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να έχουν 750 ημέρες ασφάλισης την τελευταία πενταετία.
πηγή : iefimerida.gr

Περί τα τέλη του μήνα οι νέοι Διοικητές στα Νοσοκομεία της Ηπείρου















Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει κινήσει τις διαδικασίες για τις αντικαταστάσεις στις διοικήσεις των Νοσοκομείων της Ηπείρου. Ήδη οι διοικητές των Νοσοκομείων ενημερώθηκαν από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ότι το υπουργείο Υγείας αναμένει τις παραιτήσεις τους, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι αυτό που προέχει σε αυτή τη φάση είναι η αξιολόγηση των διοικητών με βάση την έκθεση πεπραγμένων που έστειλαν την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι διοικητές των Νοσοκομείων της Ηπείρου, απέστειλαν έγκαιρα τις εκθέσεις πεπραγμένων και συμπληρωμένα τα σχετικά ερωτηματολόγια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη έχουν βολιδοσκοπηθεί πρόσωπα και πιθανότατα οι θέσεις των νέων διοικητών θα καλυφθούν περί τα τέλη του μήνα.

Α.Σ. Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου













Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Ηπείρου, έταιρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο» ολοκλήρωσε τα 3 Εγχειρίδια -μελέτες που προβλεπόταν από την Πράξη.
Τα θεματικά αντικείμενα που διαπραγματεύονται τα  εγχειριδίων είναι:
• τα τεχνικά έργα του πρωτογενούς τομέα,
• τα έργα οικολογικής και ενεργειακής δόμησης και
• τα ενεργειακά έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Ηπείρου.
   Τα εγχειρίδια είναι προσβάσιμα στο κοινό σε μορφή pdf τόσο στην ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Ηπείρου (http://www.teeepirus.gr/) όσο και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» (http://www.topsa-epistimones.gr/) στο πεδίο τρέχοντα γεγονότα.Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου» συμμετέχουν οι: Κ.Ε.Κ. ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Α.Ε. ως Συντονιστής Φορέας  και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ηπείρου, Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ΚΕΚ Practica Δυτικής Ελλάδας Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΣΙΑ ΕΠΕ, ΚΕΚ «Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων» ΑΕ ως Μέλη της Σύμπραξης.Στόχος της πράξης: «Νέοι επιστήμονες Ηπείρου» είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για νέους επιστήμονες και ειδικότερα για μηχανικούς, δικηγόρους και οδοντίατρους. Πιο συγκεκριμένα το Σχέδιο δράσης έχει σκοπό να διασφαλίσει στις ανωτέρω ομάδες (επιστήμονες νέους σε ηλικία) σε όλη την περιοχή παρέμβασης, καλύτερη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως η συμβουλευτική, η εκπαίδευση, η κατάρτιση, η προώθηση στην απασχόληση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και μέσα από εξειδίκευση να καλύψει το κενό μεταξύ απαιτούμενων και πραγματικών προσόντων.

ΧΑΚΕΡΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

















Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky Labs, την οποία δημοσιεύουν οι New York Times, περισσότερες από 100 Τράπεζες σε 30 χώρες μπήκαν στο στόχαστρο χάκερς, με τη λεία να ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, όπως αναφέρει το BBC.Η ληστεία, την οποία πραγματοποίησαν χάκερς, βάζοντας στο στόχο τους τράπεζες στη Ρωσία, τις ΗΠΑ,την Ιαπωνία και την Ευρώπη, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα «χτυπήματα» όλων των εποχών.Η επίθεση όπως εξηγείται στην έκθεση της αμερικανικής εφημερίδας δεν πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία ημέρα. Οι χάκερς εγκατέστησαν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των τραπεζών,το οποίο λειτουργούσε σαν «κοριός» καταγράφοντας τις καθημερινές κινήσεις των υπαλλήλων.Εν συνεχεία, κατάφεραν να μεταφέρουν εμβάσματα μεγάλων ποσών σε εικονικούς λογαριασμούς,δίχως να κινήσουν υποψίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας πελάτης της Kaspersky Labs αναφέρει απώλειες ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων. Οι περισσότερες τράπεζες-θύματα εντοπίζονται στη Ρωσία.Ο οργανισμός FS-ISAC (Financial Services Information Sharing and Analysis Center) στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι ο τραπεζικός τομέας έχει ενημερωθεί για ληστεία, όχι όμως και οι πελάτες.










Δεν υπάρχουν σχόλια: