ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»



Η μοίρα οδηγεί εκείνον που την ακολουθεί και σέρνει εκείνον που αντιστέκεται : ( Πλούταρχος )
                      
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» 
















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Βουλευτού Α’ Θεσσαλονίκης, κας Έλενας Ράπτη, για την προώθηση της καμπάνιας κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» προωθεί το 3D animation με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης» σε όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας. Επίσης σε συνεργασία με την κα Ράπτη προετοιμάζει κοινές δράσεις ενημέρωσης των Δημοτών για ένα σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους.
.Σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/EnaStaPente
.Το Μυστικό της Νίκης στη Ελληνική γλώσσα: https://www.youtube.com/watch?v=gyzEcIgogFg
.Το Μυστικό της Νίκης στη νοηματική γλώσσα: https://www.youtube.com/watch?v=1AIB-Lozzxw
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

  










Κύριε  Υπουργέ,
...όπως  σας  είναι  γνωστό  ο  Νομός  μας  πλήττεται  από  πρωτοφανή  κακοκαιρία  η  οποία  έχει  σαν  συνέπεια  να  προκληθούν  ανυπολόγιστες  ζημιές  στους  γεωργοκτηνοπτηνοτρόφους  μας.
Σταυλικές  εγκαταστάσεις, γεωργικά  εφόδια  αλλά  και  καλλιέργειες  έχουν  καταστραφεί  πλήρως.Δεδομένης  λοιπόν  της  μακροχρόνιας  οικονομικής  κρίσης  η  οποία  μαστίζει  την  χώρα  μας  καθιστά  αδύνατη  την  αποκατάστασή  τους. Έτσι  οι  Γεωργοκτηνοπτηνοτρόφοι  οδηγούνται  με  μαθηματική  ακρίβεια  στον  αφανισμό.Γι’  αυτό  λοιπόν  σας  καλούμε  όπως :
1.Να  ξεκινήσει  άμεσα  η  καταγραφή  των  ζημιών  οι  οποίες  προκλήθηκαν  σε  ζωικό  κεφάλαιο, σταυλικές  εγκαταστάσεις, εφόδια  καθώς  και  καλλιέργειες  (μηδική - σιτηρά).
2. Να  αποζημιωθούν  όλοι  οι  πληγέντες  στο  ακέραιο  για  τις  παραπάνω  ζημιές  οι  οποίες  προκλήθηκαν  και  μέχρι  να  γίνει  η  εκταμίευση  των  αποζημιώσεων  να τους χορηγηθεί  άτοκο  τραπεζικό  δάνειο  στους γεωργοκτηνοπτηνοτρόφους  του  Νομού μας  προκειμένου  να  αντιμετωπίσουν  τα  προβλήματα  τόσο  στην  διατροφή  των  ζώων  τους  όσο  και στην επισκευή  των  σταυλικών  τους  εγκαταστάσεων.Το δε  δάνειο  το  οποίο  θα  τους  χορηγηθεί  να  συμψηφιστεί με  την  εκταμίευση  των  αποζημιώσεων.
3. Να  χρηματοδοτηθούν  οι  Περιφέρειες  και  οι  Δήμοι  για  την  αποκατάσταση  των  ζημιών  οι  οποίες  προκλήθηκαν  στην  αγροτική  οδοποιία  αλλά  και  να    συντηρήσουν  τα  αποστραγγιστικά  έργα  και  τα  έργα  υποδομής  τα  οποία  είναι  ασυντήρητα  πολλά  χρόνια  προκειμένου  να  αποφύγουμε  στο  μέλλον  τέτοιου  είδους  καταστροφές.
4. Να  παραταθούν  όλες  οι  προθεσμίες  πληρωμής  των  υποχρεώσεων  για       τους  πληγέντες    γεωργοκτηνοπτηνοτρόφους  στις  εφορίες, στις  τράπεζες, στους  Δήμους  και  στην  Δ.Ε.Η  βέβαια  χωρίς  επιβάρυνση  αλλά  να  γίνει  και  περικοπή  μέρους  των  οφειλών  τους,
 Κύριε  Υπουργέ,
επειδή  είναι  επιτακτική  η  ανάγκη  εφαρμογής  των  παραπάνω  μέτρων  για  την  διατήρηση  του  πρωτογενή  τομέα  στην  περιοχή  μας , ελπίζουμε  ότι  θα  εισακουστούμε, γι’  αυτό  σας  ευχαριστούμε  εκ  των  προτέρων.
Για  τον  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών”
Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ
Μπαλτογιάννης  Χριστόδουλος

Δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου σχετικά με τις καταστροφές













“Τα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα που μαίνονται στην Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Ηπείρου, αλλά και αρκετές υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Ακόμη καταστράφηκε ένα σύμβολο της Ηπείρου, το γεφύρι της Πλάκας σκορπώντας θλίψη σε όλους μας, γιατί ήταν ένα αρχιτεκτονικό μνημείο απείρου κάλους και μεγάλης ιστορικής αξίας για εμάς τους Ηπειρώτες.Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι υπάλληλοι των Δήμων της Ηπείρου αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν την μανία της φύσης και τους αξίζουν συγχαρητήρια.Τα δύσκολα όμως θα έρθουν μετά, όταν θα κληθούμε να αποκαταστήσουμε τις εκτεταμένες ζημιές. Ζημιές εκατομμυρίων τόσο σε δημόσιες υποδομές όσο και σε ιδιωτικές περιουσίες για την αποκατάσταση των οποίων θα πρέπει η πολιτεία να συνδράμει τα μέγιστα.Ακόμη θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου σχεδίου χαρτογράφησης και εντοπισμού των γενεσιουργών αιτιών των προβλημάτων ώστε να τα επιλύσουμε και να αποφύγουμε μια μελλοντική επανάληψη ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό.”.

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί στην Πρέβεζα για παράνομες ενέργειες














Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) στην Πρέβεζα την 03-02-2015/20:05, ηλικίας 30 και 23 ετών, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (144) πλαστά χαρτονομίσματα των (50) € και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Φαίδων Στράτος: Ο πεθερός του Γ. Βαρουφάκη κατά Τσίπρα
Για «Παρωδία ορκωμοσίας» μιλά ο Φαίδων Στράτος, πατέρας της συζύγου του Γ. Βαρουφάκη, Δανάης, αναφερόμενος στον όρκο του Α. Τσίπρα. Στηλιτεύει και τον Α.Σαμαρά.





















Η «πολιτική» ορκομωσία του Αλέξη Τσίπρα έχασε το κύρος της, αναφέρει ο Φαίδων Στράτος, πεθερός του Γιάνη Βαρουφάκη, σε επιστολή του που δημοσιεύεται την Τρίτη, στην εφημερίδα Καθημερινή.Με τίτλο «Παρωδία ορκωμοσίας», ο Φαίδων Στράτος κριτικάρει με έντονο τρόπο συγκεκριμένες επιλογές του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας την ορκομωσία ως μια πράξη «γύμνιας» και «αστοχίας», κι ας είναι ο γαμπρός του ο υπουργός Οικονονομικών της νέας κυβέρνησης.
Φαίδων Στράτος: πυρά και κατά Σαμαρά
 Ο βιομήχανος, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με την Πειραϊκή Πατραϊκή και είναι πατέρας της γνωστής εικαστικού δημιουργού, Δανάης Στράτου, συζύγου του Γιάννη Βαρουφάκη, δεν αναφέρεται μόνο στην πρωτόγνωρη - όπως λέει - πολιτική ορκομωσία που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας. Κριτικάρει και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.Ο Φαίδων Στράτος, ωστόσο, δεν ασκεί κριτική μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση.Συγκεκριμένα, στηλιτεύει τον Αντώνη Σαμαρά και την, απαράδεκτη όπως λέει, άρνησή του να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα την πρωθυπουργία στο Μέγαρο Μαξίμου.δού η περίφημη επιστολή του Φαίδωνα Στράτου όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή:
 «Κύριε διευθυντά
 Κατά την ορκωμοσία του κ. Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, υπήρξαμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης τελετής.Ο νέος πρωθυπουργός έδωσε τον συνήθη όρκο απευθυνόμενος «κυριολεκτικά» προς τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Η «πολιτική» αυτή ορκωμοσία (που προφανώς έγινε χωρίς την αναγκαία προετοιμασία) σε αντίθεση με τη μακραίωνη μέχρι τώρα παράδοση έχασε,κατά τη γνώμη μου, το αναγκαίο κύρος της, εφόσον πήρε έναν προσωπικό χαρακτήρα και δεν συνδέθηκε με μια ανώτερη, διαχρονική και απρόσωπη αρχή.Θα μπορούσε τουλάχιστον ο όρκος να δοθεί με το χέρι ακουμπισμένο στο κείμενο του Συντάγματος της Ελλάδος! Η εμφανής ψυχρότητα του Προέδρου και η κάποια, στιγμιαία, έστω αμηχανία του πρωθυπουργού φανέρωσαν, νομίζω, τη γύμνια και την αστοχία της πράξης.Οι τελετουργίες δεν είναι πάντοτε περιττές και άχρηστες και έχουν ανέκαθεν εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, αποδίδοντας την απαραίτητη σημασία και το κύρος στις σημαντικές στιγμές της ιστορίας αυτής.Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας σε μία επιλεκτική χειρονομία του κατέθεσε λουλούδια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για να τιμήσει τη μνήμη των διακοσίων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατά την Κατοχή, λες και ήσαν οι μόνοι που θυσιάστηκαν και όχι τόσα άλλα παλικάρια που σκοτώθηκαν κατά την Αντίσταση. Και αυτό αφού ο κ.Τσίπρας, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε δηλώσει στο πλήθος των οπαδών του ότι θα είναι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.Από την άλλη πλευρά, υπήρξε απαράδεκτη η άρνηση του κ. Σαμαρά να παραδώσει αυτοπροσώπως, κατά τα ειωθότα, τα γραφεία του πρωθυπουργού στον αντικαταστάτη του.Ο ελληνικός λαός πιστεύω ότι περιμένει μια ουσιαστική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας και όχι την κατάργηση του σεβασμού προς τους θεσμούς και τους αντιπάλους.Περιμένει, αντιθέτως, την εγκαθίδρυση μιας νέας ηθικής στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
 Φαίδων Στράτος »

Σιγά - σιγά αλλάζουν όλοι οι επικεφαλείς : Παραιτήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

















Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κα Βίκυ Ευταξά υπέβαλλε την παραίτησή της στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση στη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (2/2/2015) στο γραφείο του.Η κ. Ευταξά συμμετείχε στη συνάντηση που προκάλεσε ο νέος Υπουργός με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης που αφορούν στο θεσμό.Στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων κατέστησε σαφές πως οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από τη σύστασή τους έως σήμερα (τα τελευταία τέσσερα χρόνια) λειτούργησαν σε ρόλο αναπτυξιακής ανασυγκρότησης τόσο σε...επίπεδο παραγωγικό όσο και σε επίπεδο διοικητικής μεταρρύθμισης και με αίσθημα ευθύνης και αμεσότητας απέναντι στους πολίτες και τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.Από την πλευρά του ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι έως σήμερα υπηρεσίες τους θα αποσαφηνιστεί εντός του επόμενου 6μηνου και θα συνδέεται πιθανώς με το νέο «Καλλικράτη».Να σημειωθεί πως η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της μέχρι και τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης της αποδοχής της παραίτησής της από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: