ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μια μεγάλη Λίμνη έγινε ο κάμπος της Βρυσέλλας των Φιλιατών



Από λάθος σε λάθος, ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια  : ( Ζίγκμουντ Φρόυντ )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Μια μεγάλη Λίμνη έγινε ο κάμπος της Βρυσέλλας των Φιλιατών
















Κλεισμένος ο δρόμος από Φιλιάτες προς και από Ηγουμενίτσα η διαδρομή γίνεται από τον παλιό δρόμο μέσω Παραποτάμου. Πλημμυρισμένα είναι  τα δέντρα των καλλιεργειών στην περιοχή αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΔΟΥΡΟΥΤΗΣ
Δεν μας δίνουν το πτυχίο μας αν δεν πληρώσουμε τα χαράτσια για το δωμάτιο στην φοιτητική εστία- επιχείρηση !!!!!
























Η επιχειρηματική λειτουργία των φοιτητικών εστιών προωθείται όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει.. Το τελευταίο διάστημα οι υπεύθυνες αρχές του Πανεπιστημίου άρχισαν να στέλνουν ραβασάκια στα δωμάτιά μας για να πληρώσουμε τα «χρωστούμενα» (45€ το μήνα).Ταυτόχρονα προχωράνε στην απαράδεκτη στάση να μη δίνουν το πτυχίο στους φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, εάν έχουν εκκρεμότητες στην Εφορεία των εστιών. Σε  παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε, ο Πρύτανης είπε ότι «είναι χρέος μας και πρέπει να το πληρώσουμε».Οι γονείς μας, οι λαϊκές οικογένειες χόρτασαν από χρέη που καλούνται να πληρώσουν για να λειτουργούν κερδοφόρα οι διάφορες επιχειρήσεις, ανάμεσα τους και το Πανεπιστήμιο. Αυτή κατάσταση θα συνεχιστεί με τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών για χρήμα που θα προέλθει από περαιτέρω περικοπές και εμπορευματοποίηση στις δικές μας ανάγκες. Άλλωστε και η νέα κυβέρνηση, που κινείται σε αυτό το πλαίσιο, μας ενθαρρύνει να ζούμε «λιτό βίο» και να πληρώνουν οι γονείς μας για να μας σπουδάσουν.Είναι σύγχρονη ανάγκη και απαίτηση η δωρεάν Παιδεία. Η διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων δωρεάν (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, μετακίνηση κλπ) για να μπορούμε να σπουδάζουμε απρόσκοπτα αλλά και να γίνουμε ολοκληρωμένοι επιστήμονες στην υπηρεσία του λαϊκών αναγκών και όχι των επιχειρηματιών. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας. Το εμπόδιο είναι ότι ο πλούτος της χώρας, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού, ανήκει στους μονοπωλιακούς ομίλους. Αυτούς υπηρετούν οι κυβερνήσεις και το κράτος.   Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να δεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα. Καμιά αναμονή. Τώρα πρέπει να βγούμε στην αντεπίθεση!
.ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
.ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
.ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
.ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΣΠΟΥΔΕΣ
Καλούμε όλους τους φοιτητές σε κινητοποίηση στον Πρύτανη την Τετάρτη στις 4 Φλεβάρη και ώρα 12μ καθώς και στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου την ίδια μέρα, στις 8μμ στα γραφεία του συλλόγου.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
•Καμιά μορφή εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις από τα Πανεπιστήμια.  Κρατική χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες- Φορολόγηση  45% του μεγάλου κεφαλαίου.
•Ούτε ΕΥΡΩ για στέγαση - σίτιση - πλυντήρια - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα. Να καταργηθεί το χαράτσι των 45€.
•Κανένας φοιτητής δίχως πτυχίο επειδή δεν πληρώνει την εστία.
•Για τους φοιτητές/τριες που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα με ευθύνη του κράτους.
•Σίτιση για όλους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπουδαστή/στριας και ποιοτικά ελεγμένη. Μέριμνα για σίτιση την περίοδο των εορτών.
•Να παρθούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των δωματίων με επισκευές, έλεγχο των αποχετεύσεων, κατάλληλες απολυμάνσεις, αλλαγή στρωμάτων κλπ
•Να υπάρχει διαθέσιμη ιατρική φροντίδα τα βράδια και το Σαββατοκύριακο.
•Θέρμανση - ζεστό νερό συνέχεια και μέριμνα κατά την περίοδο των εορτών.
•Τα αστικά λεωφορεία να περνούν από τις εστίες μέχρι αργά το βράδυ.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων
















 
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου υπηκόου Αλβανίας.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων,υπόθεση κλοπής από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων.Σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής σε βάρος ενός 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι ο δράστης της κλοπής.Αναλυτικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-01-2015, ο 38χρονος διέρρηξε βοηθητική πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσε ένα ασημένιο δισκοπότηρο, ένα ασημένιο καντήλι βάσεως και τα ασημένια ανάγλυφα από πέντε εκκλησιαστικές εικόνες.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ.Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταγραφής  και οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία















Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξαν την Ήπειρο, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.Το έργο των  Υπηρεσιών  της Περιφέρειας δυσκολεύουν οι χιονοπτώσεις του τελευταίου 24ωρου, η συνεχιζόμενη εξέλιξη  κατολισθητικών φαινομένων, καθώς και οι πλημμυρισμένες - ακόμη - εκτάσεις.Από χθες ξεκίνησε και  το έργο αποχιονισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, για το οποίο υπάρχει στενή συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με τους κατά τόπου Δήμους. Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι είχε αποκατασταθεί στο σύνολό της η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, ενώ απαιτήθηκαν παρεμβάσεις και σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου και της πόλης των Ιωαννίνων. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι εργασίες καθαρισμού του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων- Κοζάνης (στη θέση Βίγλα) και των επαρχιακών οδών προς Στρατίνιστα, Ψιλόκαστρο, Δημόκορη (Δήμος Πωγωνίου) και Βαθύπεδο, από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες. Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Δωδώνης, εκκενώθηκαν δύο σπίτια στην Τοπική Κοινότητα Ζωτικού, τα οποία κρίθηκαν  ακατάλληλα λόγω κατολίσθησης. Στην Π.Ε. Άρτας προβλήματα από εν εξελίξει κατολισθήσεις εντοπίζονται στο δρόμο Χελώνα - Σκουληκαριά με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Βελεντζικού,στο δρόμο Μεσόπυργος- Μεγαλόχαρη, με την κυκλοφορία να διεξάγεται μέσω Μηλιανών και στο δρόμο Σκούπα- Γέφυρα Τζαρή, στον οποίο η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.Προβλήματα  από καθιζήσεις, καταπτώσεις κλπ,  προκλήθηκαν  στις επ. οδούς  Άρτα- Γέφυρα Πλάκας, Άρτα- Τρίκαλα, ΄Αρτα - Καρδίτσα, Σταυροβρύση – Ελάτη – Καστανιά,  Άνω Καλεντίνη – Τετράκωμο και  Δαφνωτή, τα οποία ήδη αντιμετωπίστηκαν.Το βάρος από την Περιφέρεια Ηπείρου, έχει στραφεί πλέον στην αποκατάσταση - σε πρώτο στάδιο - των οδικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνέχισε τις επισκέψεις του σε περιοχές που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, συντονίζοντας το έργο για την άμεση αποκατάσταση τους και την ανακούφιση των πληγέντων.   Σήμερα το πρωί μετέβη στο Τέροβο της Π.Ε. Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο σημείο που έχει υποστεί μεγάλη  καθίζηση  η Εθνική Οδός Ιωαννίνων - Άρτας, εξαιτίας της οποίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία,  που  διεξάγεται πλέον μέσω παρακαμπτηρίου, ήτοι της Επαρχιακής Οδού Φιλιππιάδας - Σκλίβανης.Για την αποκατάσταση της ζημιάς, από χθες  το μεσημέρι   εργάζονται μηχανήματα μαζί με συνεργεία της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.,  για τις εργασίες διαπλάτυνσης και στερέωσης του αποκοπέντος τμήματος. "Στόχος μας είναι να δοθεί στην κυκλοφορία η εθνική  οδός, το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο", δήλωσε μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης, ο οποίος τόνισε ότι σε όλη την Ήπειρο καταβάλλεται υπερπροσπάθεια από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, αλλά και τους Δήμους για την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων που υπάρχουν.

Έντονη κινητοποίηση για το Γεφύρι της Πλάκας















Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από την Ελλάδα, αλλά  και από  Αποδήμους του Εξωτερικού για την αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας.Μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Περ. Μήτκας, σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, του γνωστοποίησε ότι στη διάθεση της Περιφέρειας για ο, τιδήποτε απαιτηθεί είναι η Πολυτεχνική  Σχολή Θεσσαλονίκης. Με σημερινό του έγγραφο,  προς τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κ. Αρ. Μπαλτά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ν. Ξυδάκη, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τους ενημερώνει για την απόφαση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου να προσφέρει τις υπηρεσίες τους για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού, καθώς και την πρόθεση της οικογένειας Λούλη, να χρηματοδοτήσει τμήμα ή και το σύνολο της δαπάνης που θα απαιτηθεί για τις εργασίες αποκατάστασης."Πέραν αυτών - καταλήγει ο Περιφερειάχης-- την πρόθεσή τους να βοηθήσουν είτε παρέχοντας επιστημονικές γνώσεις, είτε παρέχοντας τεχνικό εξοπλισμό που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των εργασιών, έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα και άλλοι συμπατριώτες μας. Με δεδομένη τη βούληση του Υπουργείου σας για την αποκατάσταση του Μνημείου,  θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει συνεργασία, στο πλαίσιο της συναφθείσας στο παρελθόν προγραμματικής σύμβασης με την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ταχύτερη αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας".

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη  για τον Αλέκο Κιτσάκη
















 Ο Αλέκος Κιτσάκης έβαλε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο πολιτισμό μας. Με τα τραγούδια του συντρόφευε και διασκέδαζε για δεκαετίες τους Ηπειρώτες, ντόπιους και ξενιτεμένους. Άνοιξε νέους δρόμους στο Δημοτικό τραγούδι, μεταλαμπαδεύοντάς το στις νεότερες γενιές. Ηπειρολάτρης, ήταν ένας  από τους τελευταίους   δημιουργούς και ερμηνευτές του Ηπειρωτικού δημοτικού τραγουδιού, που με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, τραγουδούσε για  τις χαρές αλλά και  για τα βάσανα, για τις επιτυχίες αλλά και για τις δυσκολίες των συμπατριωτών μας.Ο Αλέκος Κιτσάκης "έφυγε" από τη ζωή, αλλά με τα τραγούδια του και την χαρακτηριστική ερμηνεία του, θα είναι πάντα δίπλα μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.






Δεν υπάρχουν σχόλια: