ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ολάντ : ‘’ Καλός συμβιβασμός για την Ελλάδα ‘’



Για ασφάλεια κυκλωθήκαμε με τείχη - και γίνανε τα τείχη φυλακή μας : ( Κώστας Ουράνης )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

 Ολάντ : ‘’ Καλός συμβιβασμός για την Ελλάδα ‘’















«Για την Ευρώπη και την Ελλάδα βρέθηκε ένας καλός συμβιβασμός», δηλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, για τη χθεσινή συμφωνία στις Βρυξέλλες,  στο...περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγροτική Έκθεση, στο Παρίσι. «Στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση.Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Η καλή λύση ήταν επίσης να της δώσουμε χρόνο ώστε να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι επόμενες κινήσεις...: Συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο















Στο δεύτερο και πιο κρίσιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων ρίχνει από σήμερα όλο το βάρος της η κυβέρνηση, προκειμένου να καταρτίσει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα ανάψει το «πράσινο φως» για την τετράμηνη παράταση. Το απόγευμα (17.00) συνεδριάζει στη Βουλή, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο.Στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα του Eurogroup καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, η Ελλάδα αφήνει πίσω της το μνημόνιο και την τρόικα και γυρίζει σελίδα. Παράλληλα, σημειώνουν ότι απέφυγαν τα μέτρα λιτότητας με τα οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup υποστηρίζουν ότι «Διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή. Αποδεικνύεται ότι διαπραγμάτευση μπορούσε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια και η Ελλάδα ούτε απομονωμένη είναι, ούτε στα βράχια οδηγείται, ούτε συνεχίζει με Μνημόνια».Επίσης, οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως η κυβέρνηση απέφυγε την «παγίδα» και πίεση από τους ευρωπαίους εταίρους. «Ανετράπη ο σχεδιασμός παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Ο βασικός στρατηγικός σχεδιασμός για χρόνο (4 μήνες), στα πλαίσια μιας ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα μας δώσει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, επετεύχθη.».
Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν ότι «Οι εκβιασμοί των τελευταίων 24ωρων έπεσαν στο κενό. Η αίτηση για επέκταση της δανειακής σύμβασης έγινε τελικά δεκτή επί της αρχής και αποτελεί βάση περαιτέρω αποφάσεων καθώς και των επόμενων εξελίξεων».Τόνισαν, επίσης, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα είναι υφεσιακές και δεν θα έχουν σχέση με το mail Χαρδούβελη και δεν θα ληφθούν μέτρα λιτότητας.«Απετράπησαν τα υφεσιακά μέτρα με τα οποία είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση (mail Χαρδούβελη για περικοπές συντάξεων, αυξήσεις σε φόρους κλπ), καθώς και οι δεσμεύσεις για υπέρογκα και εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα. Τελείωσε το εξωθεσμικό μόρφωμα της τρόικα, που έδινε εντολές και είχε καταστεί υπερεξουσία.» .
Οι επόμενες κινήσεις
Η κυβέρνηση τα δυο επόμενα 24ωρα θα παρουσιάσει τη δική της δέσμη μεταρρυθμίσεων, όπως την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς,την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.«Η Ελληνική κυβέρνηση και η Ευρώπη παίρνει τον απαραίτητο χρόνο ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την οριστική μετάβαση από την πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας, στην πολιτική της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Ελληνική κυβέρνηση με νηφαλιότητα θα προχωρήσει το κυβερνητικό της έργο, έχοντας στο πλευρό της την ελληνική κοινωνία, και θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση μέχρι την οριστική συμφωνία του καλοκαιριού», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές στα Ιωάννινα

























Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών και πέντε (5) υπηκόων Αλβανίας στα Ιωάννινα την 19-02-2015, γιατί όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 02-10-2014 έως 06-02-2015 στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, διέπραξαν (8) κλοπές σε περίπτερα, κυλικεία και  διάφορα καταστήματα, καθώς και (2) κλοπές δίκυκλων τροχοφόρων.

Εξαρθρώθηκε συμμορία, που ενέχεται σε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων  










 



Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 8 νεαρών ατόμων (αλλοδαπών και ημεδαπών), η δράση των οποίων εντοπίζεται κατά το τελευταίο εξάμηνο.Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιασθεί 10 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων .Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση συμμορίας ημεδαπών και αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες  πέντε αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 18 έως 26 ετών και τρείς ημεδαποί, ηλικίας 20, 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε  δικογραφία με την κατηγορία των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.Η δράση της συμμορίας συνίσταται σε:
• κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και επιχειρήσεις,
• κλοπές δικύκλων ,
και εντοπίζεται κατά το τελευταίο εξάμηνο, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες, από τον Οκτώβριο του 2014, συνέστησαν ομάδα με σκοπό τη διάπραξη έκνομων  ενεργειών και αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους ενώ διαπιστώθηκε ότι ενεργούσαν με διαφορετικές κάθε φορά συνθέσεις, κυρίως νυχτερινές ώρες, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων.Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας εμπλέκονται στις ακόλουθες υποθέσεις:
•τον Οκτώβριο του 2014, αφαίρεσαν από κυλικείο σχολείου, το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ και διάφορα αναλώσιμα προϊόντα.
•Την 02/03-10-2014 διέρρηξαν κυλικείο σε χώρο σχολείου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.
•Τον Νοέμβριο του 2014, έκλεψαν από περίπτερο τσιγάρα, είδη καπνού και χρηματικό ποσό.
•Την 05-12-2014 διέρρηξαν κατάστημα με τυροκομικά προϊόντα και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
•Την 16-12-2014 αφαίρεσαν από κατάστημα - καφετέρια, πέντε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
•Την 23-01-2015 διέρρηξαν περίπτερο και αφαίρεσαν τσιγάρα και προϊόντα καπνού.
•Την 24-01-2015 διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών και αφαίρεσαν διάφορα εμπορεύματα.
•Την 05/06-02-2015 διέρρηξαν, με αιχμηρό αντικείμενο, κατάστημα - μίνι μάρκετ  και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
•Την 06-02-2015 αφαίρεσαν από την πόλη των Ιωαννίνων ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες - συναφείς πράξεις.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στα Ιωάννινα,για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

















Συνελήφθησαν την 20-02-2015 το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ένας 28χρονος και ένας 77χρονος, για  παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 28χρονο την 20-02-2015 το μεσημέρι στα Ιωάννινα και διαπίστωσαν ότι κατείχε εκατόν εξήντα έξι (166) ναρκωτικά δισκία, για τα οποία επέδειξε ιατρική συνταγή, η οποία είχε συνταγογραφηθεί παράνομα από 77χρονο ημεδαπό γιατρό.Σε νομότυπη έρευνα που έγινε  στο ιατρείο του 77χρονου και στο σπίτι του, βρέθηκαν (452) ναρκωτικά δισκία, τα οποία και κατασχέθηκαν.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Αλλοδαπή 45χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στο Γαρδίκι














Απαγχονισμένη βρέθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής στο Γαρδίκι, 45χρονη αλλοδαπή αλβανικής υπηκοότητας, μητέρα 3 παιδιών, κάτοικος Γαρδικίου.Συμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, το σώμα της 45χρονης εντόπισε ο συζυγος της, σε ελαιώνα, ο οποίος και ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, άντρες του οποίου σπεύδουν αυτή την στιγμή στον τόπο του συμβάντος.Στο σημείο έχει καταφθάσει και το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς.Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της 45χρονης αναμένεται να ...δώσει σχετική έρευνα της αστυνομίας σε συνδυασμό με την ιατροδικαστική εξέταση.

"Spiegel" : "Είναι πολύ νωρίς για πανηγύρια"...!














 "Είναι πολύ νωρίς για πανηγύρια", εκτιμά στην ηλεκτρονική του σελίδα το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" μετά την καταρχήν συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό, όπως σημειώνει, τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και οι περισσότεροι άλλοι πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων, τήρησαν χαμηλούς τόνους και απέφυγαν τους διθυράμβους."Η προκαταρκτική συμφωνία για τετράμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα αποτρέπει το ενδεχόμενο κρατικής χρεοκοπίας. Αλλά την ίδια στιγμή αφήνει ανοιχτές πολλές λεπτομέρειες και μεταφέρει για το μέλλον σημεντικές αποφάσεις. Για τον λόγο αυτό, μοιάζει περισσότερο με μια εκεχειρία, παρά για μια ειρηνευτική συμφωνία", σημειώνει το περιοδικό, που συνήθως κρατά σκληρή γραμμή στην υπόθεση της Ελλάδας και αποτυπώνει πολύ καλά τις απόψεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: