ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταγραφής και αντιμετώπισης των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα



Όσο υπάρχει κράτος δεν υπάρχει ελευθερία. Όταν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει κράτος : ( Λένιν )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Σε εξέλιξη οι διαδικασίες καταγραφής και αντιμετώπισης των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

















 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες καταγραφής των τεράστιων ζημιών που έχουν προκληθεί από τις ισχυρές και πρωτοφανείς σε ένταση καταιγίδες που πλήττουν από το πρωί του Σαββάτου το σύνολο της Ηπείρου. Για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί ως τώρα, υπήρξε σήμερα το πρωϊ  επικοινωνία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη  με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τους Αναπληρωτές Υπουργούς Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχο, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρίστο Σπίρτζη, τους οποίους και ενημέρωσε για την κατάσταση που διαμορφώνεται και την ανάγκη κήρυξης της Περιφέρειας Ηπείρου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, πράγμα που  έγινε. Ζημιές διαπιστώνονται στο 60% και πλέον του οδικού δικτύου της Ηπείρου, ενώ έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες, καταστήματα, σπίτια, εμπορικές επιχειρήσεις και καλλιέργειες.
Στην Π.Ε. Άρτας, από το απόγευμα του Σαββάτου βρίσκεται σε συνεχή συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και  σήμερα  τα ξημερώματα τέθηκε σε εφαρμογή  το σχέδιο  της ΔΕΗ για παροχέτευση υδάτων από τα υδροηλεκτρικά φράγματα Πουρναρίου, στο πλαίσιο του οποίου προχώρησε η εκκένωση οικισμών.Μέχρι σήμερα το μεσημέρι, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Νεοχώρι, Ακροποταμιά, Ανθότοπος και τμήμα της πόλης της Άρτας (οδός Γώγου Μπακόλα) και οι κάτοικοί τους μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς χώρους για διαμονή και διανυκτέρευση.Από τον όγκο των νερών του Αράχθου καταστράφηκε επίσης το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, καθώς από την  άνοδο της στάθμης, δεν άντεξαν οι θυρίδες εκτόνωσης.Για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας,  ο Περιφερειάρχης ήλθε ήδη σε επαφή με τον Πρύτανη του Εθνικού  Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ι. Κόλια, ο οποίος αποδέχτηκε το αίτημα για τη σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης.Ο Περιφερειάρχης, ανέλαβε επίσης να αναλάβει το συντονισμό όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την πλήρη αποκατάσταση της Γέφυρας. Ήδη σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μετέβη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη,  μαζί με μηχανικούς της Περιφέρειας και στελέχη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, για την εξέταση της όλης κατάστασης. Με κατάρρευση απειλήθηκε και το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, ενώ αντίθετα κατέρρευσε τελικά τμήμα της γέφυρας Κομποτίου.
Στην Π.Ε. Ιωαννίνων εξαιτίας της αύξησης της στάθμης των νερών σε ποταμούς έχουν πλημμυρίσει καλλιέργειες. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, εξαιτίας της επικίνδυνης αύξησης της  λίμνης Παμβώτιδας. Σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων της Π.Ε., υπάρχουν μεγάλης έκτασης, κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταπτώσεις, σε όλο το οδικό δίκτυο. 
Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,  έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στον Δήμο Φιλιατών (Περιοχή Καλαμά), στο Δήμο Ηγουμενίτσας (Περιοχή Καλαμά) και στο Δήμο Σουλίου (Τ.Κ. Γλυκής, Παγκρατίου, Καρυωτίου, Πετουσίου, επ. οδός Μίχλας- Πολύδροσου).
Στην Π.Ε. Πρέβεζας  έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές στον Δήμο Ζηρού και στον Δήμο Πάργας λόγω υπερχείλισης των ποταμών Λούρου και Αχέροντα, οι οποίες περιορίστηκαν ως ένα βαθμό εξαιτίας των καθαρισμών στους οποίους είχε προβεί τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου. Τα σοβαρότερα προβλήματα- ως τώρα- καταγράφονται σε Αμμουδιά, Βουβοπόταμο, Κυψέλη και γενικά στα παραποτάμια χωριά του Αχέροντα και μέχρι τη Γλυκή.
 Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, έχει ήδη ζητήσει από   Δημάρχους της Ηπείρου να υπάρξει λεπτομερής καταγραφή των ζημιών που υπάρχουν και οι οποίες συνεχώς διευρύνονται, ενώ επέστησε την προσοχή όλων για τα επόμενα 24ωρα καθώς είναι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Τέλος εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Άρτα, αλλά και των υπολοίπων Π.Ε. της Ηπείρου, που δίνουν τη δική τους "μάχη" το τελευταίο 24ωρο για την άμβλυνση των προβλημάτων που υπάρχουν.

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : Καταγραφή ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα













 


Καλούνται οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα από το Σάββατο 31-01-2015, να το δηλώσουν άμεσα στο Δήμο Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα στη γραμματεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου (κα. Μαρία Νάκα) η οποία βρίσκεται στον 3ο Όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα 46100) .Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665361103.

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ : ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΑ ΛΟΥΛΗ
Ο 29χρονος Ηπειρώτης Νίκος Λούλης αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας.


































Πιστός στην ευεργεσία που είναι ταυτισμένη με την Ήπειρο της προσφοράς, ο ο 29χρονος Νίκος Λούλης (γιος του Κώστα Λούλη), που αποτελεί την 7η γενιά μυλωνάδων, καταγόμενος από την Αετορράχη Κατσανοχωρίων, αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Μύλοι Λούλη Α.Ε." που διαπρέπει σήμερα επιχειρηματικά σε ολόκληρο τον κόσμο, ήδη επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη και του γνωστοποίησε την πρόθεση της οικογένειας Λούλη. Όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε, οι πρόγονοί του χρηματοδότητσαν κατά το παρελθόν δύο φορές την κατασκευή του γεφυριού και γι' αυτό και για τον ίδιο, πρέφτει βαρύ το φορτίο της προσφοράς για την αναστήλωσή του. Η ιστορία των Μύλων Λούλη ξεκινά τον 18ο αιώνα όταν το 1782 ο Ζώης Λούλης εγκαθίσταται στην Αετοράχη Ιωαννίνων και κτίζει έναν μικρό πετρόμυλο.Οι απόγονοί του ιδρύουν στα Γιάννενα μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της περιοχής.Το 1912, κατά την οπισθοχώρηση των Τούρκων, η περιουσία της οικογένειας Λούλη καταστρέφεται και ο Μύλος καίγεται. Σήμερα, το κληροδότημα Λούλη κρατά ζωντανό το πέρασμα της οικογένειας από τα Γιάννενα.Το κληροδότημα εισπράττει τα έσοδα από τα ακίνητα της οικογένειας στο κέντρο των. Ιωαννίνων και τα διαθέτει σε κοινωφελή έργα στην ευρύτερη περιοχή. Το 1914 η οικογένεια Λούλη θα εγκατασταθεί στον Βόλο. Εκεί το 1914 αγοράζει μερίδιο του Μύλου Ξύδη – Ν. Χατζηνίκου.Τον Μάρτιο του 1926 πυρκαγιά θα καταστρέψει και πάλι τον Μύλο. Χτίζεται καινούργιος και το 1927 μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία με πρόεδρο τον Χρήστο Λούλη. Μέχρι το 1954 πρόεδρος είναι ο Κωνσταντίνος Λούλης, όπου επί προεδρίας του η εταιρεία κάνει το πρώτο σιμιγδαλόμυλο, προκαλώντας πραγματική επανάσταση στο χώρο της μακαρονοποιίας, αφού πλέον γίνεται δυνατή στη χώρα μας η παραγωγή ζυμαρικών από σιμιγδάλι.Τις δεκαετίες 70, 80 κι 90 με μπροστάρη τον Κωνσταντίνο Λούλη η εταιρεία πια έχει «απογειωθεί» και καθιερώνεται στη συνείδηση του κόσμου. Επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου η εταιρεία περνά στην 7η γενιά και τη διοίκηση αναλαμβάνει (2010) ο Νίκος Λούλης.

Βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» από την Εταιρεία Συγγραφέων











 


Βραβείο μυθιστορήματος για πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς «στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους της και κορυφαίου πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα» θέσπισε η Εταιρεία Συγγραφέων. Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έπειτα από έκτακτη σύγκλησή του μετά τον βίαιο θάνατο του έλληνα πεζογράφου.Όπως σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης, «στο έργο του Μένη Κουμανταρέα, η συγγραφική δεινότητα και η ξεκάθαρη ματιά αποτελούν αρετές που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του πεζογραφικού τοπίου στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα και επηρέασαν το έργο πολλών νεότερων πεζογράφων.Ο Μένης Κουμανταρέας όχι μόνο υποστήριζε τους νέους συγγραφείς, αλλά και με το συγγραφικό του ήθος, αποτέλεσε γι' αυτούς λαμπρό παράδειγμα ώστε να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση που ήδη είχε η χώρα μας μετά την περιώνυμη γενιά του '30 και τους μεταπολεμικούς πεζογράφους».

Σίγησε για πάντα … « το αηδόνι της Ηπείρου », ο Αλέκος Κιτσάκης
















Άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες.Έφυγε από τη ζωή «το αηδόνι της Ηπείρου», ο Αλέκος Κιτσάκης. Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, ενώ νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.Γεννημένος στο Ριζοβούνι του νομού Πρέβεζας το 1934, ορφανεύει μικρός και εγκαθίσταται στην Αθήνα όπου και αρχίζει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Ηπειρώτικης Ομοσπονδίας.Ο Αλέκος Κιτσάκης τα χρόνια εκείνα συμμετείχε και σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Reχ, με τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Ήταν τότε που η πριγκίπισσα Φρειδερίκη, ενθουσιασμένη, τον πήρε μαζί της στο παλάτι, όπου και διέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Οικοτροφείο Κέρκυρας (Αχίλλειο Ίδρυμα) και τον Σεπτέμβριο 1949 στάλθηκε στη Μέση Γεωπονική σχολή Πατρών (Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο) όπου παράλληλα σπούδασε στο Ωδείο Πατρών, έψελνε στην εκκλησία και παρουσιάζονταν σε εκπομπές Δημοτικού τραγουδιού στο ραδιόφωνο.Με την επιστροφή του στην Αθήνα συμμετείχε σε εκπομπές της ΕΡΤ ενώ εξασφάλισε, με τη βοήθεια του Μανόλη Καλομοίρη, υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.Αν και ξεκίνησε τις σπουδές, δεν τελείωσε λόγω στράτευσης.Συνεργάστηκε με την Odeon του Μίνωα Μάτσα και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη μουσική βιομηχανία. Υπολογίζεται ότι έχει ηχογραφήσει 2.500 τραγούδια.Είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως την Καίτη Γκρέι, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη Μαρινέλλα, τη Ρίτα Σακελαρίου, την Τζένη Βάνου, τον Περικλή Περράκη, τον Βασίλη Σούκα, τον Στάθη Κάβουρα, και πολλούς άλλους καλλιτέχνες

Ξέχνα ρε Μπίλη την Φανή… : Οι Βρετανοί ασχολούνται με το μπλε πουκάμισο του Βαρουφάκη...?


















Φωτορεπορτάζ παρουσιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν. Τα φλας πήραν "φωτιά" όπως και τα...tweets - που ασχολουνται με το μπλε πουκάμισο του Ελληνα υπουργού Οικονομικών. «Ο Γιάννης Βαρουφάκης κάνει συγκεκριμένη δήλωση στο διακύβευμα της μόδας» γράφει το σχόλιο και πιο κάτω το tweet γράφει: « Ο Όσμπορν συναντά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη – που έχει το πιο φωτεινό πουκάμισο σ’ αυτή την οδό…».

Συνάντηση Δραγασάκη - Σάλλα...!













Σε καλό κλίμα η συζήτηση...!...Δηλ. (τοποθέτηση δικών μας....
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλη Σάλλα, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης.Η συνάντηση που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο είχε ως θέμα την...επανεκκίνηση της οικονομίας.Σημειώνεται ότι ο κ. Δραγασάκης είχε προαναγγείλει συναντήσεις με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών,μετά την συνάντηση που είχε την προηγούμενη Παρασκευή με τον μεγαλομέτοχο της Eurobank, Prem Watsa. Μετά την συνάντηση αυτή, ακολούθησε ανακοίνωση της Eurobank για αλλαγή της διοίκησης της τράπεζας με την τοποθέτηση του Νίκου Καραμούζη στη θέση προέδρου και την αντικατάσταση του Χρήσοτυ Μεγάλου στην θέση του CEO από τον Φωκίωνα Καραβία.
…πηγη capital.gr

Εγκαταλείπουν τον Σταύρο, στηρίζουν τον Αλέξη...?
Πρώην στελέχη στο "Ποτάμι" στηρίζουν την κυβέρνηση...!























Επτά πρώην στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, Το "Ποτάμι", στηρίζουν με επιστολή τους την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δηλώνοντας το παρών ως...απλοί πολίτες στην προσπάθεια αυτή. Καταγγέλλουν παράλληλα την αντιπολίτευση για καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας είς βάρος του ελληνικού λαού και τονίζουν ότι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.
Ολόκληρη η επιστολή:
Στις εκλογές της 25ης Γενάρη, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν με την ψήφο τους την εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος του πολιτικού σχηματισμού που πλειοψήφησε σε αυτές. Με διαφοροποιημένο ενδεχομένως ύφος και –όπως είχε προεκλογικά ανακοινωθεί- διαφοροποιημένη στόχευση διαπραγμάτευσης σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση.Έδωσαν εντολή απαλλαγής από την λιτότητα, ριζικών μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς του κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, η οποία διασπαθίζει επί δεκαετίες το δημόσιο χρήμα.Έδωσαν εντολή αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην χώρα, της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών, της κοινωνικής συνοχής, και μια εντολή για μια πιο πετυχημένη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία μαστίζει την πατρίδα μας.Η νέα κυβέρνηση ξεκινάει την εφαρμογή της πολιτικής που εξήγγειλε προεκλογικά,  σε μία στιγμή που αναμένονται πολλά από αυτή, τόσο από εμάς τους Έλληνες πολίτες όσο και από τη διεθνή κοινότητα.Η παραμονή δύο μόνο πολιτικών κομμάτων στην εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια, δύο κομμάτων που στο τέλος έπεισαν τους πάντες ότι οι πολιτικές τους συγκλίνουν σε όλους σχεδόν τους τομείς, είχε σαν αποτέλεσμα έναν κρατικό μηχανισμό προσαρμοσμένο στον παλιό τρόπο διακυβέρνησης.Τόσο κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και σήμερα, κέντρα εξουσίας  συνδεδεμένα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά, εθνικά και άλλα συμφέροντα εκτελούν μία ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον κάθε προσπάθειας εφαρμογής οποιασδήποτε εναλλακτικής πολιτικής σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς.Είναι φανερό, ότι πρόθεση τους είναι να μην προχωρήσει η νέα κυβέρνηση στην εκτέλεση του προγράμματος της, τιμωρώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους και τρομοκρατώντας τόσο αυτούς όσο και τους πολίτες άλλων χωρών.
Μέχρι εδώ τα πράγματα ήταν αναμενόμενα.
Αυτό που ξεπερνάει όμως τα όρια είναι η ανελέητη, δημόσια επίθεση στην οποία επιδίδονται πολιτικοί σχηματισμοί και ΜΜΕ της Ελλάδας κατά της νέας κυβέρνησης, από την πρώτη μέρα της εκλογής της, προκαταλαμβάνοντας την αποτυχία σε κάθε τι που ανακοινώνεται.Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενοι ακόμα και τα κοινωνικά μέσα, αφήνουν κάποιους «λαγούς» να εκφράζονται ακραία υπέρ των αντιπάλων  της χώρας μας, ακόμα και κατά τη διάρκεια μίας διαπραγμάτευσης, τορπιλίζοντας την ορμή της ομάδας που αγωνίζεται.Όταν ο όποιος αντίπαλος πληροφορείται ότι στην απέναντι πλευρά δεν υπάρχει ομόνοια και αλληλεγγύη, οι απαιτήσεις του μεγιστοποιούνται, όπως θα ήταν αναμενόμενο.Πιο σημαντικό από το τι θα κάνουν οι άλλοι, είναι τι θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ για τη λύση των τεράστιων προβλημάτων . Και πρέπει να αρχίσουμε σταματώντας τη φαγωμάρα μεταξύ μας εν μέσω «μάχης».Οι διαρκείς δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον όλων των κινήσεων της νέας κυβέρνησης, είναι άραγε προς όφελος της χώρας μας ή για τη δημιουργία εντυπώσεων και καλλιέργεια κλίματος ρήξης στο εσωτερικό της χώρας; Eξυπηρετούν το συμφέρον της Ελλάδας αυτή την καίρια στιγμή των διαπραγματεύσεων ή όχι;Προεκλογικά, υπήρξαν σειρά από προτροπές των κομμάτων για την ανάγκη συνεννόησης του πολιτικού κόσμου σε θέματα καίριας εθνικής σημασίας.Είναι η στιγμή που η ειλικρίνεια των προεκλογικών προτροπών μένει να αποδειχτεί έμπρακτα..!Κατά τη διάρκεια μιας σύνθετης διαπραγμάτευσης, είναι αναγκαίο να γίνουν πολλοί ελιγμοί και δεν έχει νόημα να ελέγχεται ο διαπραγματευτής για κάθε έναν από αυτούς. Κάποιοι πρέπει να γίνουν για λόγους μη προφανείς και σε κάθε περίπτωση ίσως και όχι δημόσια.Πρέπει ως χώρα να δούμε πώς μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη και να ελαχιστοποιήσουμε τις ζημιές. Ειρωνείες και άσκοπες επιθέσεις δεν ωφελούν σε τίποτε. Για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει σε αυτή την ανηφόρα να κάνουμε όλοι μαζί ορθοπεταλιά, με ομόνοια και κοινή υπεύθυνη στάση.Ας στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα ας απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να μη διακινδυνεύσει τα πολιτικά επιτεύγματα των τελευταίων 40 ετών.Απέναντι σε όλη αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση, σε μια κυβέρνηση η οποία δείχνει να σέβεται τους πολίτες που την εξέλεξαν, και δεν κάνει κάτι άλλο από το να επαναλαμβάνει  τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δείχνοντας την πρόθεση να τις τηρήσει, εμείς παίρνουμε την ανθρώπινη και σύμφωνη με την στοιχειώδη αίσθηση δικαίου απόφαση να δηλώσουμε τη στήριξή μας σ’ αυτή την διαφορετική πολιτική και οικονομική πρόταση.Καταγγέλλουμε δε το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται εις βάρος του Ελληνικού Λαού, και δηλώνουμε το παρόν ως απλοί πολίτες  στην μεγάλη προσπάθεια που φαίνεται να καταβάλει  η νέα Κυβέρνηση, με την ελπίδα να επιστρέψουν οι αξίες της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, και της αξιοπρέπειας στη χώρα μας.Υπενθυμίζουμε τέλος , ότι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου είναι βασική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας καθώς επίσης ότι η διαπραγμάτευση γίνεται για λογαριασμό όλων των Ελλήνων.
Α. Βανταράκης, Αν.Καθηγητής Παν.Πατρών
Δ. Δουράκης, Εκπαιδευτικός
Α. Κάτσικα, Ψυχοθεραπεύτρια
Δ. Κουρέτας, Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας
Κ. Λουλάκης, Ιδ. Υπάλληλος
Α. Ραμαντάς, Εκπαιδευτικός
Π. Σαμαράς, Μηχανολόγος-Αεροναυπηγός
( Ολοι πρώην στελέχη στο ΠΟΤΑΜΙ)
…πηγή  : tvxs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: