ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Περιφέρεια Ηπείρου : Οδηγίες για την αγορά σαρακοστιανών τροφίμων κ.α.



Υπάρχει μια μόνο ευτυχία σ’ αυτήν τη ζωή : « να αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι » : ( Γεωργία Σάνδη )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
                     
Περιφέρεια Ηπείρου : Οδηγίες για την αγορά σαρακοστιανών τροφίμων κ.α.
















Από τον Προϊστάμενο της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευάγγελο Βαγενά, ανακοινώνονται τα εξής:
Οι καταναλωτές για τα είδη που καταναλώνονται την Καθαρά Δευτέρα και γενικότερα την περίοδο της Σαρακοστής πρέπει να επιδεικνύουν:
Προσοχή στις πληροφορίες που δίνονται από τον παρασκευαστή στις ενδείξεις των τυποποιημένων προϊόντων.
Προσοχή στην οποιαδήποτε αλλαγή των συνήθων χαρακτηριστικών των τροφίμων (οσμή, χρώμα, σύσταση κ.λ.π.).
(1)ΛΑΓΑΝΑ:. Λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει την Καθαρή Δευτέρα, συνιστάται στους καταναλωτές  να προσέχουν ιδιαίτερα το ψήσιμό της. Γιατί μια άψητη και όχι καλής κατεργασίας λαγάνα προκαλεί στομαχικές διαταραχές.
(2)ΧΑΛΒΑΣ: Tα συστατικά του ταχίνι, ζάχαρη, σοκολάτα, βανίλια, κακάο, ξηροί καρποί κ.λ.π. πρέπει να  αναγράφονται επί  της συσκευασίας. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την παράδοση και τις διατροφικές συνήθειες του λαού μας, είναι άριστος συνδυασμός πρωτεϊνών, υδατανθράκων και ακόρεστων λιπαρών, σε αναλογίες ιδανικές για την διατροφή μας. Προτίμηση στον τυποποιημένο και επώνυμο χαλβά. Χωρίς ποσοτικές υπερβολές.
(3) ΤΑΡΑΜΑΣ: Προϊόν πλήρες συνθετικών χρωμάτων από διατηρημένα αυγά ψαριών. Στην αγορά διατίθεται χύμα ή τυποποιημένος. Πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο.  Η γεύση του πρέπει να είναι ευχάριστη και όχι ξινή και να μη προκαλεί δυσοσμία.
(4) ΤΟΥΡΣΙΑ: Είναι λαχανικά διατηρημένα σε λάδι, ξύδι και άλμη. Κατά προτίμηση στα τυποποιημένα όπου αναγράφεται ο τρόπος συντήρησης, το βάρος και η κατηγορία του λαχανικού.
(5)ΕΛΙΕΣ: Κυκλοφορούν χύμα ή συσκευασμένες σε διάφορα είδη όπως τσακιστές, θρούμπες, Αμφίσσης, Καλαμών κ.α.. Απαγορεύεται η ανάμιξη ελιών διαφόρου είδους. Διατηρούνται σε άλμη, ξύδι ή σε λάδι. Καλό πλύσιμο στις χύμα.
(6) ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ:  Σ΄αυτή την κατηγορία αναφερόμαστε κυρίως σε κεφαλόποδα (χταπόδια, καλαμαράκια, σουπιές, θράψαλα κ.λ.π.), σε οστρακοειδή (μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχινάδες κ.λ.π.)  μαλακόστρατα (γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια κ.λ.π.)
Για τα νωπά θαλασσινά ως καταναλωτές πρέπει να προσέχουμε:
•Την οσμή η οποία πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι η οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή ξένη προς το προϊόν.
•Την επιφάνεια του σώματος η οποία πρέπει να είναι υγρή και γυαλιστερή.
•Τα πλοκάμια-βεντούζες να είναι ανθεκτικά στο τράβηγμα.
•Τα μάτια  να είναι γυαλιστερά, ζωηρά, χωρίς κηλίδες.
•Το ρόζ χρώμα της επιφάνειας της σάρκας είναι η συχνότερη  εμφανής αλλοίωση.
Τα κατεψυγμένα θαλασσινά πωλούνται και συσκευασμένα  χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και με ένα απλό στρώμα πάγου επάνω τους. Όταν γίνεται η απόψυξη το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.Όταν επιλέγουμε κονσέρβες ιχθυηρών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, θα πρέπει να προσέχουμε να μην είναι διογκωμένες, να μην παρουσιάζουν εξωτερική σκουριά και να μην υπάρχει διαρροή του υγρού περιεχομένου. Προσοχή στην ημερομηνία λήξης .
(7) ΑΛΚΟΟΛ: Την καθαρή Δευτέρα πολλοί αρχίζουν με τσίπουρο ή ούζο και μετά πάνε σε μπύρα ή κρασί. Αυτό είναι λάθος. Μείνετε σε ένα τύπο ποτού και από λίγο. Προσοχή στην οδήγηση. Υπολογίζετε το πιθανό λάθος των άλλων.
ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ: Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα έθιμο του τόπου μας που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Κρύβει ωστόσο και κάποιους κινδύνους.
•Επιλέγουμε με προσοχή τον χώρο που θα πετάξουμε τον χαρταετό μας, να είναι ανοιχτός χώρος, μακριά από γκρεμούς και όχι πέταγμα από ταράτσες.
•Δεν πετάμε τον χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα γιατί σε περίπτωση που ο χαρταετός μπλεχτεί σε αυτά στην προσπάθεια να τον ξεμπλέξουμε, υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Για όλα τα τυποποιημένα είδη τροφίμων, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί αναγραφής ενδείξεων(είδος, τιμή, προέλευση κ.α.) και  ειδικότερα σε είδη ευαλοίωτα τυποποιημένα (εδέσματα όπως σαλάτες, ταραμοσαλάτες, μελιτζανοσαλάτες κ.α.) και η ημερομηνία ανάλωσης.Γίνονται  έλεγχοι από τον Ε.Φ.Ε.Τ  για  την εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής που καθορίζονται από  την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία  αναφορικά με την προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία όλων των προϊόντων που περιλαμβάνονται στην διατροφική αλυσίδα.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

















Ο πρώην υπουργός και Βουλευτής κ. Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.Ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 10 Ιουλίου 1950 και είναι Έλληνας νομικός, καθηγητής Πανεπιστημίου και πολιτικός.Πατέρας του είναι ο φιλόλογος καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα.Στην Καλαμάτα τελείωσε το Λύκειο και κατόπιν σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και δίδαξε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989).Το 1986 έγινε και Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό πανεπιστήμιο Paris II. Εργάστηκε ως δικηγόρος, νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα.Το Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Έβερτ. Εκλέγεται βουλευτής Επικρατείας το 1996 και από το 2000 μέχρι σήμερα στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ.Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος υπήκοος Αλβανίας για κλοπή από αποθήκη στο Βαθύ Πρέβεζας













Συνελήφθη,την 17-02-2015 το βράδυ στο Βαθύ Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Πρέβεζας, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται  για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.Ειδικότερα, ο 37χρονος  εισήλθε σε αποθήκη ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Βαθύ Πρέβεζας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, από προστρέξαντες αστυνομικούς.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάσθηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από διαμέρισμα στα Ιωάννινα














Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα και συνελήφθη 30χρονη ημεδαπή Ρομά.Η δικογραφία περιλαμβάνει και άλλη μία 24χρονη γυναίκα συνεργό της, που αναζητείται.Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία διαπράχθηκε  το μεσημέρι της 16-02-2015,  σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στα Ιωάννινα. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την 17-02-2015 το απόγευμα στα Ιωάννινα,  μία 30χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας καθώς και  μίας ακόμη 24χρονης συνεργού της, σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία  της κλοπής.Σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, μεσημβρινές ώρες της 16-02-2015,  οι δύο γυναίκες  εισήλθαν σε διαμέρισμα 71χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το χώρο του υπνοδωματίου το χρηματικό ποσό των 21.500 ευρώ και 550.000 λεκ Αλβανίας.Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο γυναικών Ρομά, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού,βρέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζής στο Καναλλάκι 













Την 18-02-2015 και ώρα 07.00΄ στο Καναλλάκι Πρέβεζας, απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Πάργας, που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, παρέσυρε μία 46χρονη πεζή ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Ο  οδηγός του οχήματος συνελήφθη.Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Δήλωση του Πρόεδρου της ΔΕΕΕΜ " ΟΜΟΝΟΙΑ " Λεωνίδα Παππά για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Βορείου 
















αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της Βορείου Ηπείρου, ο Γενικός Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. "ΟΜΟΝΟΙΑ", Λεωνίδας Παππάς, έκανε την παρακάτω δήλωση: "Σαν σήμερα, πριν από 101 χρόνια, οι προγονοί μας ανακήρυξαν την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, διεκδικώντας από τους ισχυρούς της Γης και το Αλβανικό κράτος το δικαίωμα στην αυτοκυβέρνηση του τόπου τους. Οι πρόγονοί μας, που κουβαλούσαν στην πλάτη τους 500 χρόνια τούρκικου ζυγού, ζήτησαν το δικαίωμα της αξιοπρεπής επιβίωσης στη γη τους. Το γεγονός αυτό κάποιοι προσπαθούν να το αλλοιώσουν ή και να το σβήσουν από τις της ιστορίας.Η ιστορία δεν διαγράφεται και δεν είναι για τα χρονοντούλαπα αλλά είναι πάντα παρούσα για διδάσκει και να εμπνέει. Η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, όχι μόνο δεν αποτέλεσε πρόβλημα αλλά υπήρξε παράγοντας, ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης. Δεν έτυχε όμως ποτέ της ανάλογης αντιμετώπισης του αλβανικού κράτους που στοχεύει διαχρονικά στην αφομοίωση της, στερώντας της βασικά δικαιώματα όπως είναι ο αυτοπροσδιορισμός, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και της περιουσίας.Οι πρακτικές αυτές και ο αχαλιναγώγητος εθνικισμός που δυστυχώς σήμερα καλπάζει σε όλες τις δομές της Αλβανικής κοινωνίας, μας απομακρύνουν επικίνδυνα από το κοινό όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που έχουμε μαζί με τον αλβανικό λαό.Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, με σεβασμό στους αγώνες των προγόνων της και πιστή στις δημοκρατικές της αρχές, δε θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα δίκια του Ελληνισμού όπως αυτά απορρέουν από τις σύγχρονες συμβάσεις του διεθνούς δικαίου για τις μειονότητες".

Α.Τσίπρας : «Οι πόρτες για την Μέρκελ στην Ελλάδα, είναι ανοιχτές»...κατά τα άλλα ..: « όλο γλύκες »
 Συνεντευξη του Ελληνα πρωθυπουργού στο "Stern"...:





















«Οι πόρτες για την Μέρκελ στην Ελλάδα είναι ανοιχτές», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, σε  του συνέντευξη στο γερμανικό "Stern", σημειώνοντας ότι «είμαστε γνωστοί για τη φιλοξενία μας».Ο νέος Έλληνας Πρωθυπουργός θα ήθελε μια συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ  στην Αθήνα, σημειώνει το περιοδικό.Παρά τη φιλική πρόσκληση, ο Α. Τσίπρας θέλει να συνεχίσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αναφερει επίσης, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά, όπως είπε, σε μια διαπραγμάτευση δεν επιθυμείς τη ρήξη, πρέπει όμως να έχεις και τη ρήξη στο νου σου.Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ελληνικής χρηματοδότησης από άλλες χώρες, πλην των ευρωπαϊκών, ο πρωθυπουργός είπε ότι  μετά την εκλογική του νίκη τον συνεχάρησαν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ. «Αυτό δείχνει πως υπάρχει μεγάλο παγκόσμιο ενδιαφέρον  για την πορεία ανάπτυξης και σταθερότητας της Ελλάδας» σημείωσε ο  Τσίπρας. Και συμπλήρωσε: « Αυτήν τη στιγμή έχουμε μόνο μια ευρωπαϊκή λύση στο μυαλό μας, είμαστε μια χώρα της ζώνης του ευρώ».Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ένας οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας δεν θα φέρει αποτελέσματα και χαρακτήρισε υποκριτικές τις κυρώσεις. Αν τιμωρήσετε τη Ρωσία, σημείωσε, τότε θα πρέπει να τιμωρήσετε όλες τις χώρες όπου υπάρχει πλούτος των Ρώσων πολυεκατομμυριούχων.

Σόιμπλε : Δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας της Ελλάδας για τα επόμενα δέκα χρόνια 
























Προτάσεις συγκεκριμένες, βιώσιμες και δεσμευτικές περιμένει η Γερμανία και οι εταίροι του Eurogroup από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και απάντησε αρνητικά σε ερώτηση, εάν έχει λάβει κάποια νέα πρόταση το βράδυ της Τρίτης. Τόνισε δε ότι τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που «για τα επόμενα δέκα χρόνια» δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι η εξέλιξη εξαρτάται αποκλειστικά από την Αθήνα.«Πρέπει να δούμε κάτι συγκεκριμένο, βιώσιμο, δεσμευτικό. Αυτό δεν το είχαμε την περασμένη Τετάρτη, δεν το είχαμε χθες, δεν το είχαμε ούτε στις τεχνικές διαπραγματεύσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου με τους τρεις θεσμούς που πάντα αποκαλούσαμε τρόικα. Πρέπει να είναι κάτι αξιόπιστο, βιώσιμο, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν έχω πάρει κάτι τέτοιο, όχι», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα συνηθίζεται να υπάρχουν καθημερινά νέες δηλώσεις, αλλά μετά λέγεται το ακριβώς αντίθετο.Απαντώντας σε ερώτηση εάν, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Γερμανός φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί με 70-80 δισεκατομμύρια, ο κ. Σόιμπλε περιορίστηκε να δηλώσει ότι «τα ελληνικά χρέη χρηματοδοτούνται τόσο μακροπρόθεσμα που για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», ενώ υποστήριξε ότι, όταν κάποιος από την Ελλάδα μιλάει για αυτό, θέλει απλώς να αποφύγει να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα. «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει σε αυτόν τον δρόμο, ή να υποδείξει έναν καλύτερο δρόμο, για το πώς θα ξανασταθεί μόνη στα πόδια της. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά σεβαστά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν ήταν χωρίς κόστος. Ήταν όμως ο σωστός δρόμος. Αν υπάρχει καλύτερος δρόμος, εντάξει, αλλά δεν τον βλέπω. Να λέει κανείς απλώς ‘’ δεν χρειάζομαι πια λεφτά και δεν θα κάνουμε απολύτως τίποτα πια ‘’, βρίζοντας τους άλλους, αυτό δεν γίνεται», δήλωσε και ερωτώμενος σχετικά με την κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είχε χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη των πιστωτών της: «Βοηθήσαμε την Ελλάδα μέσω αυτού του προγράμματος να χρηματοδοτηθεί για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, αλλά φυσικά με τον στόχο να βρει κάποτε μόνη της τον δρόμο πίσω στις αγορές και να μπορεί να χρηματοδοτηθεί μόνη της. Αυτό επρόκειτο να γίνει το 2020, αλλά πρέπει η Ελλάδα να πορευθεί σε έναν δρόμο με την αρχή ‘βοήθεια για αυτοβοήθεια', προκειμένου να λύσει προβλήματα από παραλείψεις δεκαετιών.Η Ελλάδα κατάφερε αξιοσημείωτες επιτυχίες. Την περασμένη χρονιά επέστρεψε στην ανάπτυξη, η ανεργία μειώνεται και το βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι υψηλότερο από αυτό σε πολλές χώρες της Ευρωζώνης, όπου οι φορολογούμενοι χρειάστηκε να δώσουν χρήματα για να την βοηθήσουν».

ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ HSBC ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ















Από το πρωί σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην έδρα της HSBC Private Bank στη Γενεύη στο πλαίσιο ποινικής έρευνας κατά της τράπεζας για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος, ανακοίνωσε η γενική εισαγγελία του καντονίου."Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι έπειτα από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, τις σχετικές με την HSBC Private Bank (Ελβετία), άρχισε έρευνα κατά της τράπεζας και κατ΄αγνώστων" για διακεκριμένο ξέπλυμα χρήματος, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γενικής εισαγγελίας. Η έρευνα διεξάγεται στην έδρα της τράπεζας υπό τον γενικό εισαγγελέα του καντονίου Ολιβιέ Ζορνό και τον πρώτο εισαγγελέα Ιβ Μπερτοσά.Η έρευνα άρχισε κατά της ίδιας της τράπεζας. Ωστόσο, "ανάλογα με την εξέλιξή της" η έρευνα μπορεί να επεκταθεί σε φυσικά πρόσωπα, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν ξέπλυμα χρήματος" ή συμμετείχαν σε αυτό.Η τράπεζα HSBC Private Bank (Ελβετία) βρίσκεται στο επίκεντρο τεράστιου σκανδάλου φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος, που αποκαλύφθηκε από την επιχείρηση SwissLeaks στις 9 Φεβρουαρίου.Σύμφωνα με το SwissLeaks, δισεκατομμύρια δολάρια πέρασαν από την τράπεζα αυτή, με σκοπό τη φοροδιαφυγή ή για να ξεπλυθούν μέσω εικονικών εταιρειών.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου







 




 




Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:  Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-02-2015 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού πρόσβασης προς ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», αναδόχου εταιρείας «ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι την 30-06-2015.
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού Πηγάδια – Πλατανούσα και Μονολίθι – Πράμαντα», αναδόχου Αθανασίου Π. Μηλιώνη, μέχρι την 19-05-2015.
3.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο της Κόνιτσας» προϋπολογισμού € 45.000,00 με Φ.Π.Α.
4.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 23-12-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λοφίσκου», προϋπολογισμού € 150.000,00 με Φ.Π.Α.

5.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που διενεργήθηκε στις 04-02-2015, για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης κατολίσθησης στη θέση «Λύγγος» της 13ης επαρχιακής οδού», προεκτιμώμενης αμοιβής € 9.000,00 με Φ.Π.Α.
6.Έγκριση συνέχισης εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση οδού Τύρια – Σιστρούνι», από την εργοληπτική επιχείρηση «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» (δ.τ. «ΙΝΤRAKAT») λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της αναδόχου «ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ».
7.Έγκριση του Πρακτικού Νο4/05-02-2015 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού (διεθνούς) μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητας της για το έτος 2015 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
8.Έγκριση μεταφοράς των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, από το κτίριο της οδού Μολοσσών 4 στα Ιωάννινα, το οποίο υπέστη βλάβες λόγω πυρκαγιάς, στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Ανατολής, με λεωφορεία της «Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε.», με τη χορήγηση Ειδικών Μαθητικών Δελτίων.
9.Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ/04-02-2015 (αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου «Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Διακυβέρνηση της Αδριατικής»/«Adriatic Governance Operational Plan» και ακρωνύμιο AdriGov, προϋπολογισμού € 108.330,00 με ΦΠΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Αδριατική».
10.Έγκριση του Πρακτικού V/16-02-2015 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου, για την «Διοργάνωση εκδηλώσεων δημοσιότητας-επιμόρφωσης και παραγωγής προωθητικού υλικού στο πλαίσιο του έργου με τίτλο “ADRIATIC-ROUTE – Adriatic Route for Thematic Tourism”», προϋπολογισμού € 60.500,00 με ΦΠΑ, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα IPA ADRIATIC CBC 2007 – 2013.
11.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών, στα πλαίσια του Στρατηγικού Έργου «Greece – Albania Energy Tourism – G.AL.E.T.», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA CROSS BORDER PROGRAMME «Greece – Albania 2007-2013».
12.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου, Ευάγγελου Τσιάρα και Ιωάννη Παπαγιάννη,  στις Βρυξέλλες, από 4 έως 8-03-2015, για την συμμετοχή τους στην Τελική Συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Promoting multi-level governance in support of Europe 2020» και έγκριση των σχετικών δαπανών.
13.Έγκριση δαπάνης για την μετάφραση τιμολογίου, που αφορά στη μεταφορά των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διανομή στο κοινό, στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 2014» που διοργανώθηκε στο Μόναχο, το χρονικό διάστημα 26-30/11/2014 και στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ηπείρου (αριθμ. 35/1481/06-11-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής).
14.Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης μαθητών ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Ιωαννίνων και έγκριση των σχετικών δαπανών και δέσμευσης πολυετούς υποχρέωσης.
15.Έγκριση άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης, με αύξηση της προϋπολογισθείσας ποσότητας, στην από 29-10-2014 σύμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου με την εταιρεία «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», για την προμήθεια αλατιού για τις ανάγκες αποκατάστασης βατότητας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015.
16.Έγκριση απευθείας ανάθεσης προμήθειας και μεταφοράς άλατος, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω παγετού - χιονοπτώσεων, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου.
17.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση  βατότητας (κατολισθήσεις- καθιζήσεις- πτώσεις λίθων, κλ.π.) που προκλήθηκαν από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις- χιονοπτώσεις) στην επαρχιακή οδό Ελάτη-Δίκορφο και επαρχιακές οδούς προς Λάϊστα, Βραδέτο, Παπίγκο και Βοβούσα του Δήμου Ζαγορίου, επαρχιακές οδούς Μέτσοβο-Μηλιά, Ανθοχώρι-Ανήλιο, Βοτονόσι-Μέτσοβο και από Λίμνη Πηγών Αώου προς Φλαμπουράρι του Δήμου Μετσόβου, στις επαρχιακές οδούς προς Δίστρατο, Φούρκα, Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας και στις επαρχιακές οδούς Πράμαντα-Ματσούκι, Συράκο-Καλαρύτες και προς Βαθύπεδο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, βάσει της αριθμ. πρωτ. 139621/5194/29-12-2014 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, και της αριθμ. 1/6/09-01-2015  απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής.
18.Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για την αποκατάσταση βατότητας (κατολισθήσεις- καθιζήσεις κ.λ.π.) που προκλήθηκαν από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις- χιονοπτώσεις) και προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Λάλιζα-Μικροχώρι-Δομολεσσά-Σενίκο του Δήμου Δωδώνης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 140913/5212/30-12-2014 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου, και της αριθμ. 1/7/09-01-2015  απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής.
19.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 21ης Φεβρουαρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου.
20.Έγκριση συνδιοργάνωσης αποκριάτικων εκδηλώσεων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατσικά και έγκριση σχετικών δαπανών.
21.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.
22.Έγκριση δαπάνης εργασιών εξωραϊσμού των εξωτερικών τοίχων του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.
23.Έγκριση των όρων της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, προϋπολογισμού  € 19.870,20  με ΦΠΑ, για την ανάθεση της Διαχείρισης  του  Στρατηγικού Έργου «Greece – Albania Energy Tourism – G.AL.E.T.», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA CROSS BORDER PROGRAMME «Greece – Albania 2007-2013» και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
24.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Συντήρηση δρόμου Σκοτωμένο - Μηλιά - Καταρράκτης Άρτας», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
25.Έγκριση δαπάνης για την επισκευή του καταστραφέντος από κατολίσθηση βράχων, κιγκλιδώματος της γέφυρας του επαρχιακού δρόμου μετά την Αν. Καλεντίνη προς Ρετσιανά – Διχομοίρι – Καστανιά – Τετράκωμο – Μεσουντα, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 164/27-01-2015 (ΑΔΑ: 75ΨΛ7Λ9-ΟΛΘ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας.
26.Έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού € 40.000 για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αντικατάσταση ιχθυοφραγμάτων στο στόμιο Αγ. Ονούφριος ιχθυοτροφείου Λογαρού».
27.Έγκριση μετακίνησης του υπαλλήλου της Π.Ε. Άρτας, Γεωργαλή Ιωάννη, στην Θεσσαλονίκη στις 12, 16 & 17-02-2015 για τη μετακίνηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας (αναχώρηση και επιστροφή από την έκθεση «GREKLAND PANORAMA» στη Στοκχόλμη), και έγκριση των σχετικών δαπανών.
28.Έγκριση μετακίνησης των υπαλλήλων της Π.Ε. Άρτας, Τάσιου Μαρίας και Κλίτσα Ελένης, στα Ιωάννινα, για συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και έγκριση των σχετικών δαπανών.
29.Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη του διατροφικού επιδόματος νεφροπαθών και μεταμοσχεύσεων 100 δικαιούχων της Π.Ε. Άρτας, για τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο 2015.
30.Έγκριση παράτασης της σύμβασης μίσθωσης χώρου στάθμευσης, για τις ανάγκες στάθμευσης του αυτοκινήτου του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας.
31.Έγκριση τροποποίησης δρομολογίου μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Άρτας, που εκτελεί ο μεταφορέας Μαλτέζος Απόστολος, λόγω εγγραφής νέου μαθητή.
32.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.
33.Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την ανάδειξη μειοδότη – εργολάβου του προγράμματος καταπολέμησης κοινών και ανωφελών κουνουπιών για το έτος 2015, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
34.Έγκριση δαπανών για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και για την επισκευή και συντήρηση λοιπού εξοπλισμού έτους 2015, για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, του ΚΕΔΔΥ και των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.
35.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (ετήσια  συντήρηση των ανελκυστήρων, προμήθεια σφραγίδων).
36.Έγκριση δαπάνης για την ανανέωση του συμβολαίου πλήρους συντήρησης «Ecm-Προκοστολόγηση» και Ecm – Εργολήπτης (πρόγραμμα σύνταξης μελετών) από 1-01-2015 έως 31-12-2015 μαζί με συνδρομή συντελεστών αναθεώρησης για τις ανάγκες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
37.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με τις αριθμ. 17493/557, 17501/558, 17506/559, 17510/560, 17513/561, 17516/562 & 17518/563/09-02-2015 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για επείγουσες επεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα βατότητας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Θεσπρωτίας που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
38. Έγκριση δαπανών για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την αποκατάσταση σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Θεσπρωτίας λόγω θεομηνίας, βάσει των σχετικών αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και των αντίστοιχων, αριθμ. 4/138/06-02-2015, 4/139/06-02-2015, 4/140/06-02-2015, 4/141/06-02-2015 4/142/06-02-2015 και 4/143/06-02-2015 αποφάσεων ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής.
39.Έγκριση δαπάνης για τη συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας στην διοργάνωση Ημερίδας – Συνεδρίου με θέμα: «Ευλογιά – Καταρροϊκός Πυρετός των Αιγοπροβάτων και νέα ΚΑΠ».
40.Άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της αριθμ. 308/2014 οριστικής αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κερκύρας (τμήμα Μονομελές).
41.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αποκατάσταση-καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου» (Υποέργο: Καθαρισμός χαντακιών 10ης και 11ης επαρχιακών οδών)», προϋπολογισμού € 11.700,00 με ΦΠΑ.
42.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 03-02-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Τεχνικά έργα στερέωσης ετοιμόρροπων ογκόλιθων ανάντη πρανούς της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 30.000,00 με Φ.Π.Α.
43. Έγκριση παράτασης τμηματικής προθεσμίας εκπόνησης του σταδίου της Υδραυλικής μελέτης και της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΠΠΕ) και μεταβολής των καθαρών χρόνων και των χρόνων εγκρίσεων του παρόντος καθώς και των υπολειπόμενων σταδίων της μελέτης «Οριοθέτηση κοίτης Αχέροντα» αναδόχου συμπραττόντων γραφείων μελετών «ΓΑΙΑ Α.Ε. ΜΕΛΕΤΩΝ – ΠΗΧΑ ΜΑΡΙΑ».
44. Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών ασφάλειας των συστημάτων συναγερμού των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2015.
45.Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών ταχυμεταφοράς εγγράφων - δεμάτων της Π.Ε. Πρέβεζας για το έτος 2015.
46.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια γραφικής ύλης-χαρτιού, αναλώσιμων εκτυπωτών, φαξ και φωτοτυπικών της Π.Ε. Πρέβεζας, για το έτος 2015, προϋπολογισμού € 49.000,00 με ΦΠΑ.
47.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
48.Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης υπηρεσιών ενοικίασης μίνι βαν με οδηγό για τη μεταφορά και ξενάγηση Φιλανδών δημοσιογράφων στο πλαίσιο του Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) που θα πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο από 24 έως 28/02/2015.
49.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 11173/161/27-01-2015 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, για  την παροχή έργου από 28-01-2015 για την ενίσχυση αναχωμάτων και καθαρισμούς χαντακιών προς αποφυγή πλημμυρών, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση βατότητας (κατολισθήσεις- καθιζήσεις- πτώσεις λίθων, κλ.π.) που προκλήθηκαν από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις- χιονοπτώσεις- πλημμύρες) συνολικά στην ΠΕ Πρέβεζας.
50.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-11-2014 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: Αποκατάσταση ζημιών οδού Κρυοπηγής – Ε.Ο.19») προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ, η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
51.Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης των εργασιών για την συλλογή κτηματολογικών στοιχείων του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου νυν Δήμου Πρέβεζας και οικισμών λούτσας και παραλίας λούτσας Δήμου Πάργας Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 17.220,00 με ΦΠΑ.
52.Έγκριση της κατανομής πίστωσης για την προμήθεια διαφόρων οικοδομικών υλικών και ξυλείας στεγών για τις ανάγκες των κτιρίων της Περιφέρειας Ηπείρου και σε βάρος των πιστώσεων του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με Κ.Α. 2014ΕΠ53000007.
53.Έγκριση δαπανών προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευής μηχανημάτων – οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.







Δεν υπάρχουν σχόλια: