ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Τους Φιλιάτες επισκέφθηκε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ.Κάτσης για τα τρέχοντα ζητήματα



Μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου  : ( Πυθαγόρας )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Τους Φιλιάτες επισκέφθηκε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ.Κάτσης για τα τρέχοντα ζητήματα


















Στα πλαίσια των συναντήσεων με θεσμικούς φορείς για τα τρέχοντα ζητήματα του νομού, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης επισκέφθηκε την Παρασκευή 13-02-2015 το Γενικό Νοσοκομείο και το Δήμο Φιλιατών.Στο Νοσοκομείο είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Σπ. Δερδεμέζη, την Διοικ. Διευθύντρια κα. Χριστ. Οικονομίδου και τον Διευθ. Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αθ. Μποροδήμο και ενημερώθηκε για την λειτουργία της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Φιλιατών, την επικείμενη δημιουργία δύο νέων μονάδων Γηριατρικής - Αλτσχάιμερ και Παρηγορητικής Φροντίδας-Πόνου,την πορεία ολοκλήρωσης του έργου καθώς και την τροποποίηση του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου.Ο κ. Κάτσης διαβεβαίωσε για την απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στο δημόσιο αγαθό της υγείας όπως και την αναβάθμιση των δομών της, με σκοπό την πρόσβαση των πολιτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.Στη συνέχεια συναντήθηκε στο Δημαρχείο Φιλιατών με τον Δήμαρχο κ. Σπ. Παππά και τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών Δημ.Τσότση,όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τις καταστροφές που δημιουργήθηκαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα καθώς και για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου.Με δεδομένα τα δημοσιονομικά προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση της κατάστασης. Θα βρίσκεται δε, σε διαρκή συνεργασία με όλους τους φορείς και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής ατζέντας ανάπτυξης για την περιοχή.
Ηγουμενίτσα, 14-02-2015                          

Αλέξης Τσίπρας : « Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα »


















«Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Stern", που πρόκειται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη.Το περιοδικό συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για δύο μέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο και το Μέγαρο Μάξιμου, ενόψει του αυριανού Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να τεθεί το μέλλον της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μόνιμο καθεστώς κρίσης.Όπως δημοσιεύουν οι συντάκτες του περιοδικού Andreas Albes, Ferry Batzoglou, Andreas Petzold, ο 40χρονος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ), είναι ανοιχτός σε διάλογο και αισιόδοξος. «Είμαι υπέρ μίας λύσης που κερδίζουν οι πάντες. Μιας λύσης win – win. Θέλω να σώσω την Ελλάδα από μια τραγωδία και να προστατεύσω την Ευρώπη από τον διχασμό» δηλώνει.Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίαζε το βράδυ της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, αναφέρουν οι υπογράφοντες και προσθέτουν: «Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μάς έκανε σαφές ότι "αντί για χρήματα χρειαζόμαστε χρόνο, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας για τις μεταρρυθμίσεις. Σας υπόσχομαι: η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα"».Στο δημοσίευμα του Stern αναφέρεται πως στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα βοήθειας. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές, δηλαδή την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική κατάρρευση. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετά δυσκολίας μπορεί να φροντίσει τα θύματα της κρίσης. Ένα εκατομμύριο 300 χιλιάδες άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά, εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να αντιμετωπίσει άμεσα τις πιο βαριές συνέπειες τις κρίσης με ένα πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, θα κοστίσει δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως υποστηρίζει το Stern, για τη χρηματοδότησή του, η προθυμία των κρατών της Ευρώπης να προχωρήσουν σε συμβιβασμό, είναι απαραίτητη. Κυρίως εκ μέρους της Γερμανίας.Σχετικά με τη σύντομη συνάντηση, που είχε πριν λίγες μέρες με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας δηλώνει: «Εγώ τη γνώρισα ως ευγενικό άνθρωπο. Δεν είναι τόσο αυστηρή, όσο θα περίμενε κανείς από τα δημοσιεύματα του Τύπου». Ο ίδιος εκτιμά πως η κ. Μέρκελ είναι πολιτικός με γνώση της πραγματικότητας, που δεν ενδιαφέρεται να θέσει το μέλλον της Ευρώπης σε κίνδυνο. «Η διαπραγμάτευση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη. Παρ’ όλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Η δύναμή μας είναι η στήριξη του λαού» τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ΦΠΑ υπέρ χρέους

















Η επιβολή ενός φόρου για το χρέος με κορμό τον ΦΠΑ θα βρίσκεται μεταξύ άλλων στην πρόταση που θα πέσει επίσημα στο τραπέζι από ελληνικής πλευράς στο Eurogroup της Δευτέρας, όπου η Αθήνα και οι δανειστές της θα παρουσιάσουν ολοκληρωμένα τις θέσεις τους.Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε, σύμφωνα με τον "Ελευθερο Τυπο" από τον σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης, το χρηματοοικονομικό οίκο Lazard το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τις μαραθώνιες συσκέψεις που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και στελέχη του οικονομικού επιτελείου.Η πρόταση θεωρεί δεδομένη τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 3% για το 2015 και 4,5% από το 2016 μέχρι και το 2020 στο 1,5%. Η διαφορά από το στόχο του ελλείμματος θα καλύπτεται από ένα συγκεκριμένο φόρο ο οποίος συνδέεται με την ανάπτυξη της οικονομίας.
…πηγη "Ελευθερος Τυπος"

«The Clash» : Ποιος είναι ο Ματιέ Πιγκάς από την τράπεζα Lazard















Ποιος είναι ο Γάλλος τραπεζίτης που διεκπεραίωσε για την Ελλάδα "το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην Iστορία" και τώρα έχει αναλάβει να συμβουλεύει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.Το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα του Ματιέ Πιγκάς είναι οι «The Clash». Δεν είναι σαφές αν ο Γάλλος τραπεζίτης επιδιώκει «τη σύγκρουση» (σ.σ.: αυτό σημαίνει «clash» στα γαλλικά). Σίγουρα όμως δεν τη φοβάται. Το κυριακάτικο Βήμα σκιαγραφεί το προφίλ του 46χρονου Πιγκάς που επιστρέφει στην Ελλάδα για να προσφέρει τις συμβουλές του σε άλλη μια ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Η σχέση του με την Ελλάδα
Το δημοσίευμα παραθέτει δηλώσεις του στη Financial Times όπου δηλώνει πως ο άνθρωπος θα έπρεπε να κοιμάται λιγότερο και να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο. Ο κ. Πιγκάς ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την Ελλάδα, όταν τον σύστησε στον Γιώργο Παπανδρέου ο Ντομινίκ Στρος Καν.Η τράπεζα Lazard βέβαια είχε ασχοληθεί με τη χώρα και παλαιότερα, αφού διαμεσολάβησε για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής το 2009, αλλά και έκανε την αξιολόγηση πρότασης για την πώληση του 75% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Στη Γαλλία, ο μεσιέ Πιγκάς χαρακτηρίζεται ως αριστερός τραπεζίτης, σύμβουλος του Γάλλου πολιτικού Στρος Καν, αλλά και της Σεγκολέν Ρουαγιάλ την περίοδο που διεκδικούσε τη γαλλική προεδρία. Το άρθρο σημειώνει φυσικά πως στη χώρα του ο τραπεζίτης θεωρείται αυτό που λέμε "gauche caviar", δηλαδή αριστοκράτης αριστερός.Ο Πιγκάς βρέθηκε όπως είναι γνωστό πίσω από την αναδιάρθρωση του χρέους του 2011, το λεγόμενο PSI και όπως σημειώνει το άρθρο εξαίρει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την τότε συνεργασία του από το πόστο του υπουργείου Οικονομικών. Βέβαια, σήμερα πολλοί βλέπουν την επιστράτευση του από τη νέα ελληνική κυβέρνηση άκαιρη, αφού το χρέος δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια ιδιωτών, αλλά σε κράτη και σημειώνεται πως δύσκολα τα υπόλοιπα κράτη μέλη θα πείθονταν να κουρέψουν το χρέος.
Η τρόικα τα έκανε όλα λάθος
Ο Ματιέ Πιγκάς συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις αρχές του Φλεβάρη στο Παρίσι, ενώ στελέχη της Lazard έχουν εγκατασταθεί στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών στην Αθήνα και συμβουλεύουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα."Πιστεύω πως η τρόικα τα έκανε όλα λάθος" δήλωνε την ίδια ώρα ο Γάλλος τραπεζίτης για το θέμα της Ελλάδας, παίρνοντας ευθαρσώς θέση απέναντι στην ακολουθούμενη μέχρι σήμερα πολιτική κάτι που πιθανότατα του δίνει και το πλεονέκτημα να συνδιαλέγεται με τη νέα κυβέρνηση.Ο κ. Πιγκάς υπερθεμάτισε της ανάγκης το ελληνικό χρέος να κουρευτεί κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ προκειμένου να καταστεί βιώσιμο.
…Πηγή: tovima.gr

Α21 εναντίων … Τrafficking : ‘’ Οι Σκλάβες του Σεξ στην Ελλάδα ‘’

















Η χώρα μας έχει από μόνη της μία «ανθηρή» βιομηχανία παράνομης πορνείας. «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη σεξουαλική ζήτηση στην Ελλάδα.Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι υπάρχουν 23.000 παγιδευμένες γυναίκες ανά πάσα στιγμή με τις 1.000 από αυτές να είναι ηλικίας 13-15 χρονών. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Νιγηρία. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που μπορεί να έχει πάει με κάποια γυναίκα που εκδίδεται χωρίς την θέληση της και να μην έχει καταλάβει τίποτα. Όπως πολύ χαρακτηριστικά έδειξε και η τηλεταινία στην ‘’ Δέκατη Εντολή ‘’ τον πελάτη αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ικανοποιηθεί σεξουαλικά χωρίς να ενδιαφέρεται αν αυτή η γυναίκα το κάνει με την θέληση της. Εάν το trafficking υπάρχει και γιγαντώνεται αυτό γίνεται και με την δική μας ανοχή και ευθύνη, ή καλύτερη με την δική μας έλλειψη ευθύνης» επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Α21 στην Ελλάδα, κ.Άρης Καρδασιλάρης.Με απλά λόγια όλοι μείναμε στο «προσεχώς Βουλγάρες», αναλύσανε οι ειδικοί που σπαταλήθηκαν οι επιδοτήσεις στην Θεσσαλία και στις άλλες γεωργικές περιοχές της χώρας αλλά ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το πως αυτά τα «κορίτσια» έρχονταν, έφευγαν ή εξαφανίζονταν. Στην καλύτερη περίπτωση ο πελάτης έφευγε με την διπλή ευχαρίστηση ότι πέρα από την σεξουαλική του ικανοποίηση βοήθησε και μία κοπέλα που πιθανόν με τα λεφτά που θα πάρει θα βοηθήσει και την οικογένεια της στην τάδε..,από «Βουλγαρία». Η Α21 έχει δημιουργήσει στην Θεσσαλονίκη από το 2008 ένα ξενώνα στον οποίο έχουν φιλοξενηθεί περισσότερα από 120 θύματα trafficking, από κάποιους μήνες έως και ένα χρόνο.Στον ξενώνα υπάρχουν πέρα από δομές φιλοξενίας, δομές επανένταξης, επαγγελματικής βοήθειας ή ακόμη και επαναπατρισμού.Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι περιπτώσεις σαν αυτή καθυστερούν πολύ να φθάσουν στην δικαιοσύνη. Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος της Α21στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εκδικαστεί σε ένα χρόνο, αν έχει Έλληνες κατηγορούμενους θα πάρει και 1-2 αναβολές.Για παράδειγμα υπόθεση του 2010 φθάνει στο ειδώλιο μετά από πέντε χρόνια.Η A21 έχει βοηθήσει οικονομικά (εισιτήρια, νομική στήριξη, φιλοξενία) αρκετές κοπέλες ώστε να παραβρεθούν σε δίκες και να δεχτεί πλήγματα το δίκτυο διακίνησης. Μέχρι τα τέλη του 2013 45 εμπλεκόμενοι βρέθηκαν στην φυλακή με μέσο όρο 12 χρόνια φυλάκισης, ενώ τα πρόστιμα ξεπερνούν 1,8 εκατ. ευρώ.Οι διωκτικές αρχές στο συγκεκριμένο τομέα δεν είναι τόσο «βρόμικες» όσο παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ και άλλους φορείς.Όλες οι κοπέλες/σκλάβες ενημερώνονται από τους σωματέμπορους ότι τα πλοκάμια τους φτάνουν ως την αστυνομία χωρίς αυτό να έχει πάντα βάση.Παρόλα αυτά οι ειδικές δυνάμεις που ασχολούνται με την καταπολέμηση του trafficking σύμφωνα με τον εκπρόσωπος της Α21 δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο και προστρέχουν όταν ζητηθεί βοήθεια.
... kokorikos











Δεν υπάρχουν σχόλια: