ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μέτρα για την ποιότητα του πόσιμου νερού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ζητά το Υπουργείο Υγείας



Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρέλα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος από το να απελπιστεί : ( Μιγκέλ Θερβάντες )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Μέτρα για την ποιότητα του πόσιμου νερού λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ζητά το Υπουργείο Υγείας













 
 

Tην λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού λόγων των έντονων καιρικών φαινομένων ζητά το Υπουργείο Δημόσιας Υγείαςμε κατεπείγον έγγραφο που απέστειλε προς την Περιφέρεια Ηπείρου.Το έγγραφο κοινοποιείται προς τις τέσσερις Π.Ε Ενότητες ( Iωαννίνων, Άρτας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας) καλώντας τους ΟΤΑ και τους φορείς Ύδρευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας να εφαρμόσουν πιστά την κείμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων στην διάρκεια των οποίων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης μηχανικών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και εισόδου σε αυτό ξένων υλών που θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν την ποιότητα του νερού θα πρέπει να διενεργείται άμεσα υγειονομικός έλεγχος των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και να διερευνάται η πιθανότητα ή η δημιουργία οποιασδήποτε διαρροής θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ποιότητα του πόσιμου νερού. Εφόσον διαπιστώνεται με συνεχείς ελέγχους ότι δεν υπάρχουν βλάβες στο δίκτυο θα πρέπει να υπεύθυνοι να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και οι δειγματοληπτικοί και εργαστηριακοί έλεγχοι να είναι συνεχείς και συστηματικοί. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής συστήνει την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των πηγών ύδρευσης και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας από γειτονικές εστίες ρύπανσης και μόλυνσης, την συντήρηση των συστημάτων ύδρευσης, την υποχρεωτική απολύμανση που επιβάλλεται για υδρεύσεις που εξυπηρετούν οικισμούς άνω των 3.000 κατοίκων και να διερευνάται η αναγκαιότητα εφαρμογής απολύμανσης και σε υδρεύσεις που εξυπηρετούν μικρότερους οικισμούς καθώς και την διενέργεια δειγματοληπτικών και εργαστηριακών ελέγχων σε αντιπροσωπευτικά προκαθορισμένα σημεία ολόκληρου του δικτύου διανομής από την πηγή υδροληψίας μέχρι τη διάθεση στον καταναλωτή. Καταλήγοντας ο κ.Κουρουμπλής ζητά την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με το θέμα φορέων προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό η Δημόσια Υγεία.

Νέα Ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας













Η νέα Δημοτική Αρχή σεβόμενη τις δεσμεύσεις της, προχώρησε άμεσα στη δημιουργία νέας επίσημης ιστοσελίδας για το Δήμο Ηγουμενίτσας και η κατασκευή της δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στους δημότες. Η νέα ιστοσελίδα έχει ήδη αναρτηθεί στην διεύθυνση www.igoumenitsa.gr και παρέχει ολοκληρωμένες και ενημερωμένες πληροφορίες.Απουσιάζουν κάποια κείμενα τα οποία θα προστεθούν το επόμενο διάστημα όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους.Παράλληλα για την καλύτερη προώθηση του Δήμου αλλά και την ενημέρωση των δημοτών, έχουμε δημιουργήσει και σελίδα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook (https://www.facebook.com/digoumenitsa) .
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Αφίσα Εκδηλώσεων Καρναβαλιού 2015























 ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ -  NEWS
Συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα κατά το τελευταίο 24ωρο
















. Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών και περιπολιών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο προέκυψαν τα ακόλουθα:
. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 23 ετών, διότι αφαίρεσαν από κατάστημα πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης διάφορα χάλκινα εμπορεύματα.• Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη στην Άρτα, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (2,28) γραμμαρίων.
. Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Πρέβεζας, συνελήφθη στην Πρέβεζα ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσιγάρο κάνναβης, βάρους (1,6) γραμμαρίων και μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,7) γραμμαρίων.
. Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος, τον Ιούνιο του 2013 διέρρηξε μονοκατοικία στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας και αφαίρεσε διάφορα εργαλεία.Οι συλληφθέντες και οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.
. Δύο (02) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο, οι ανωτέρω εντοπίσθηκαν στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων να επιχειρούν να κρυφτούν παράνομα σε Φ/Γ όχημα το οποίο θα επιβιβάζονταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, με σκοπό να φύγουν λάθρα από τη χώρα.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
. Σε μία 63χρονη γυναίκα από τα Γιάννενα ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή «Σκάλα» να επιπλέει στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας. Διερχόμενοι πεζοί εντόπισαν το πτώμα στην επιφάνεια της λίμνης και ειδοποίησαν την Αστυνομία.Επιτόπου έφτασε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που ανέσυραν την άτυχη γυναίκα, διαπιστώνοντας το θάνατό της.Η κινητοποίηση ήταν άμεση, καθώς στην Αστυνομία δεν είχε δηλωθεί κάποια εξαφάνιση γυναίκας και κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά της, μέχρι που ο γιος της που την αναζητούσε από το πρωί την αναγνώρισε λίγη ώρα μετά στο νοσοκομείο.Τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 63χρονη βρέθηκε στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας ερευνώνται.

Παραιτήθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Νίκος Στακιάς


















 
Παραιτήθηκε την 10-02-2015 ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Νίκος Στακιάς και ουσιαστικά οι υγειονομικές δομές στην Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά παραμένουν ακέφαλες.Η παραίτηση του μέχρι χθες ΥΠΕάρχη, τέθηκε στη διάθεση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθού, αντίστοιχα, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί τους. Ωστόσο προτού αποχωρήσει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, οφείλει να καταθέσει ενημερωτικό σημείωμα με τα αναλυτικά στοιχεία για τα κτίρια που μισθώνονται για λογαριασμό της ΥΠΕ, ενώ θα προσδιορίσει και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να έχει πλήρη γνώση το υπουργείο για τα δεδομένα που επικρατούν στο χώρο της υγείας στην περιοχή. Θέμα χρόνου είναι να αρχίσει η αλλαγή φρουράς και στον υγειονομικό χάρτη της Ηπείρου, όπου η νέα πολιτική ηγεσία αναμένεται να διορίσει άμεσα νέες διοικήσεις.

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα εξετάσει ελληνικό αίτημα για βοήθεια, αν υποβληθεί















Η Ρωσία θα εξετάσει οποιοδήποτε αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια, εάν αυτό υποβληθεί, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά,ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών  Σεργκέι Λαβρόφ ίδιος δήλωσε πως η Μόσχα εκτιμά την «εποικοδομητική» στάση της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δεσμούς Ρωσίας-ΕΕ.Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε πως με τον ομόλογό του συμφώνησαν πως μπορεί να υπάρξει μόνο πολιτική λύση για την σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία.

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου












Στην ομόφωνη θετική γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020, προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.Οι Άξονες Προτεραιότητας που τίθενται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020, αφορούν σε:
Προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και βιώσιμες υποδομές
Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
Τεχνική βοήθεια
Οι Θεματικοί Στόχοι είναι:
Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της προσαρμογής και της άμβλυνσης της κλιματικής αλλαγής, πρόληψη κινδύνων και διαχείριση.
Προώθηση των βιώσιμων μεταφορών, των δικτύων και υπηρεσιών πληροφοριών και επικοινωνιών, επένδυση σε διασυνοριακά συστήματα και εγκαταστάσεις ύδρευσης, διαχείρισης αποβλήτων και ενέργειας.
Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του εμπορίου και των επενδύσεων.
Ενθάρρυνση του τουρισμού και της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.
Επίσης, η Επιτροπή, μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Ευ. Βαγενά, ενέκρινε την χορήγηση των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, ο αριθμός των οποίων είχε γίνει αποδεκτός με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου βάσει των εισηγήσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, και τη διαδικασία καθώς και την έκδοση των διοικητικών πράξεων - αποφάσεων χορηγήσεων των συγκεκριμένων αδειών να αναλάβουν οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων.Μετά από ενδελεχή συζήτηση η Επιτροπή προτείνει τη βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου "Περί υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου" με εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας. Η εν λόγω εισήγηση, πέραν των άλλων επισημάνσεων που θα γίνουν, θα περιλαμβάνει:
τον προσδιορισμό του μέγιστου αριθμού των χορηγούμενων αδειών τόσο του υπαίθριου πλανόδιου, όσο και του στάσιμου εμπορίου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κατά Περιφερειακή Ενότητα
οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αναφορικά με τον αριθμό των αδειών υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου), να έρχονται προς έγκριση στην Περιφέρεια (Περιφερειακού Συμβούλιο ή αρμόδια Επιτροπή) σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά προτίμηση στο τέλος κάθε έτους. 
Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε. για το έργο «Λειτουργία υφιστάμενης βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων γάλακτος, εγκατεστημένη στη θέση «Νεγρέσι», της Τ.Κ. Αμμότοπος του Δ. Αρταίων, Π. Ε. Άρτας», και «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 204 KW , στο ρέμα Τούση στην Τ.Κ. Ανθούσας του Δήμου Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας».







Δεν υπάρχουν σχόλια: