ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ



Ο νους δεν μας δόθηκε για να κατανοήσουμε το ανεξήγητο, αλλά μόνο για να μη σκοντάφτουμε πάνω στα … δέντρα : ( Παναΐτ  Ιστράτι )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

                  ‘’  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  ‘’

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ  ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΑΤΕΣ

















Σε Θάλασσα μετέτρεψε ο ποταμός Καλαμάς μεγάλες εκτάσεις στην Θεσπρωτία.Ο ποταμός υπερχείλισε στην περιοχή της Βρυσέλλας και διακόπηκε η κυκλοφορία στο δρόμο προς Φιλιάτες.Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς εξακολουθεί να βρέχει, γεγονός που μπορεί να φέρει μεγαλύτερα προβλήματα. Κλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από τον Καλαμά και η συγκοινωνία επιτυγχάνεται μετά δυσκολίας.Οσοι προγραμματίσανε να ταξιδέψουν οδικός με τα ΜΜΜ να ενημερώνονται από τα τοπικά ΚΤΕΛ.

…άλλα τούτα;;;  η τράπεζα  ‘’ Lazard  ‘’ αναλαμβάνει σύμβουλος της Ελλάδας για το χρέος
Για ταύτο = γι αυτό, ο Πρόεδρος της Γαλίας Φρανσουά Ολλάντ μεσολαβεί υπερ της Ελλάδας;; Αφού η Lazard χρηματαδοτεί το κόμμα του γιατί όχι…?... Αμάν …όπα Μπαμπάκο…!
























Ανακοινώθηκε επίσημα η συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.Τι σηματοδοτεί η επιλογή της γαλλοαμερικανικής τράπεζας Lazard , τι δήλωσε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχός της για το ελληνικό χρέος. ην ανάθεση στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.Η επιλογή της Larard από την ελληνική κυβέρνηση ως συμβούλου επιβεβαιώνει τη βούλησή της να πιέσει την Ε.Ε. για ένα νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέους.Αλλωστε, η ίδια τράπεζα είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, για το διαβόητο πλέον PSI του 2012, το κούρεμα δηλαδή του ελληνικού χρέους που διακρατούσε βασικά ο ιδιωτικός τομέας.«Πιστεύω ότι πρέπει να απομειωθεί κατά το 50% το χρέος της Ελλάδας που διακρατείται από δημόσιους φορείς», δήλωσε πρόσφατα το υψηλόβαθμο στέλεχος της Lazard Ματιέ Πιγκάς γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα έχει γίνει εργαστήριο για αυτό στο οποίο μπορεί να μετατραπεί όλη η Ευρώπη αύριο».Το 2012 είχε αναδιαρθρωθεί το Χρέος που διακρατούσαν ιδιωτικές τράπεζες και όχι εκείνο που βρισκόταν στα χαρτοφυλάκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, υπενθύμισε ο Πιγκάς: «Από τα 320 δισεκ. ευρώ και κάτι του χρέους, περίπου το 75% διακρατείται από τον επίσημο τομέα. Η αναδιάρθρωση πρέπει να αφορά αυτό το τμήμα του δημόσιου χρέους, δηλαδή περίπου τα 200 δισεκ. ευρώ», συμπλήρωσε ο ίδιος.«Έχουμε μια πανοπλία πιθανών λύσεων: την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων, και μια λύση ακόμη πιο ριζοσπαστική, η οποία αποκαλείται "κούρεμα", μια απομείωση του χρέους» είπε και κατέληξε:«Πιστεύω ότι αν το χρέος αυτό μειωθεί κατά 50%», μειωθεί δηλαδή «κατά 100 δισεκατομμύρια από αυτά τα 200 δισεκατομμύρια, τούτο θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει στον λεγόμενο αποδεκτό λόγο χρέους του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου στο 100% ως 120% του ΑΕΠ, από 170% σήμερα».

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Άρτα, για παράβαση του Νόμου Περί Προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
















Συνελήφθησαν την 31.01.2015 μετά τα μεσάνυκτα, στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, πέντε ημεδαποί, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 34 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».Ειδικότερα, την 31.01.2015 τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• τρεις ανιχνευτές μετάλλων,
• ένα ζευγάρι γάντια,
. ένας φακός,
• είκοσι τρεις μπαταρίες.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε ημεδαποί θα προέβαιναν σε παράνομες ανασκαφές με τη χρήση των ανιχνευτών μετάλλων, προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.
Συνελήφθη στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων  45χρονος Αλβανός λαθροδιακινητής
Μετέφερε έναν ομοεθνή του, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα.Την 31-01-2015 αργά το βράδυ στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος, οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας έναν 43χρονο ομοεθνή του, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ παράλληλα εκκρεμούσε σε βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου.Το Ι.Χ.Ε. κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 28χρονου ημεδαπού για απόπειρα ληστείας στην Άρτα
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού στην Άρτα.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το βράδυ της 30-01-2015, ο 28χρονος δράστης εισήλθε στο σπίτι του 73χρονου στην Άρτα και με τη χρήση βίας αποπειράθηκε να του αποσπάσει χρηματικό ποσό, τράπηκε όμως σε φυγή όταν ο παθών άρχισε να καλεί σε βοήθεια.Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ένας Γιαννιώτης στην κεφαλή της ΕΥΠ - Ο Γιάννης Ρουμπάτης νέος διοικητής της ΕΥΠ
…Κρύψτε τα παγούρια…?




















Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης τοποθετείται με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα διοικητής της ΕΥΠ.Ο Γ. Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα, σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον. Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας Το Βήμα στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981,ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.

Βαριές κουβέντες….:  Καμμένος : Αν χρειαστώ τον Θεοδωράκη, θα μιλήσω με τον Μπόμπολα...?       




















            
Αιχμές κατά του επικεφαλής του "Ποταμιού" Στάυρου Θεοδωράκη, αφήνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος δηλώνει ότι αν χρειαστεί να μιλήσει μαζί του, θα μιλήσει κατευθείαν στον Μπόμπολα.Πυρά και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", ο Πάνος Καμμένος λέει: «Σας έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι αν χρειαστώ κάτι, αντί να μιλήσω με τον κ. Θεοδωράκη, θα μιλήσω κατευθείαν με τον κ. Μπόμπολα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας πολύ καλός μάγειρας στο κρητικό του εστιατόριο, αλλά μπορεί, απογοητευμένος από το ότι δεν έγινε κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, να συνεχίσει να μαγειρεύει κοχλιούς προς τέρψιν των φίλων του».Σφοδρή είναι όμως και η επίθεση που εξαπολύει εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο λέει ότι «έχει σύρει τη ΝΔ στη νέα πολιτική του ερημιά».«Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του συνονθυλεύματος Πολιτικής Άνοιξης και ΛΑΟΣ που ο ίδιος δημιούργησε. Ουδέποτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλοτε την ανέτρεπε, άλλοτε την εκβίαζε και άλλοτε την καταλάμβανε με εισαγωγή στελεχών που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαν να περάσουν την πόρτα της ΝΔ. Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν. Φοβάμαι πολύ ότι δεν θα υπάρχουν πλέον ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος», σημειώνει.

Στη Λευκωσία ο πρωθυπουργός















Το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα φθάσει γύρω στις οκτώ το πρωί στην Κύπρο. Στο  αεροδρόμιο της Λάρνακας θα τον καλωσορίσει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.Από το αεροδρόμιο, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και αλλά και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.Αργότερα, ο Έλληνα Πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.Η επίσκεψη ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ με επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο, που θα παραθέσει προς τιμήν του πρωθυπουργού ο Κύπριος πρόεδρος.Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης της Κύπρου, δίνουν ευρεία κάλυψη στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στην εφημερίδα «Σαμπάχ» για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό. Επίσης, προβάλλονται η συνάντησή του με τον κ. Ντάισελμπλουμ, οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις για τη νέα κυβέρνηση και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Τ. Βαρουφάκη για την τρόικα.

Ο Γ. Πανούσης αναλύει το σχέδιό του για την ΕΛ.ΑΣ.
«Θέλουμε επιστήμονες αστυνομικούς και όχι στρατιώτες ή μπάτσους»
‘’ μαργαρίτες να μαδάω και για σένα να ρωτάω ‘’
















Το στόχο του για τη νέα αστυνομία παρουσιάζει ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης.«"Επιστήμονες" αστυνομικοί και όχι "στρατιώτες", όχι αστυνομικούς "μπάτσους" και πολίτες "κλωτσοσκούφια", συλλήψεις όσων παρανομούν όχι εκείνων που διαδηλώνουν, μόνο αναγκαία χρήση χημικών σε διαδηλώσεις και κανένας αστυνομικός «μυστικός», κανένας αστυνομικός με κουκούλα ή μπαλακλάβα (περιλαίμιο μοτοσυκλετιστών), που θα παριστάνει τον... διαδηλωτή, οι αύρες έχουν προληπτικό χαρακτήρα, θέλουμε προστασία και πρόληψη όχι καταστολή, δεν έχει ρόλο η άσκηση βίας, δεν είναι οι αστυνομικοί σε «πόλεμο» με τους πολίτες και αντίστροφα, θέλουμε μία συμμετοχική και αποκεντρωμένη αστυνόμευση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο πολίτης είναι σύμμαχος όχι εχθρός" αναφέρει o Πανούσης σε συνέντευξη του στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής".Ο σχεδιασμός της συντονισμένης και αποκεντρωμένης αστυνόμευσης που επιθυμεί ο καθηγητής εγκληματολογίας, περιλαμβάνει τη συμμετοχή μόνο ένστολων σε συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Ακόμη και οι «μυστικοί» θα είναι... διακριτοί, χωρίς ρουχισμό και είδη που παραπέμπουν σε... διαδηλωτές, καθώς αυτή η μεταμφίεση προσφέρει έδαφος-κάλυψη σε μερικούς, έστω και ελάχιστους ένστολους, να κινηθούν πέρα από τα όρια, ανεξέλεγκτα και χωρίς ευκολία εντοπισμού τους. Πλέον θα υπάρχει ονομαστικοποιημένη τοποθέτηση των undercover αστυνομικών-παρατηρητών, που θα αναφέρουν για κάθε κίνηση και ενέργειά τους.Ενδέχεται το προσωπικό υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που θα απασχολείται σε μέτρα ασφαλείας διαδηλώσεων να φορά... αντιανεμικά μπουφάν με διακριτικά των τμημάτων τους.«Οι αντιεξουσιαστές πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο και τρόπο εφαρμογής της νέας φιλοσοφίας της. Δεν είμαστε υπέρ της βίας και του πολέμου. Πρέπει όμως να κάνουν και εκείνοι το ίδιο», τόνισε ο κ. Πανούσης.Ο αρμόδιος υπουργός ή καθηγητής, όπως θέλει να τον αποκαλούν ακόμη, θα επιδιώξει τη δημιουργία ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου Αστυνομικών Σπουδών, ενταγμένου σε ένα Ινστιτούτο Αντεγκληματικής Πολιτικής για ανάπτυξη τεχνολογικών και πληροφοριακών εφαρμογών (τύπου CSI).
Οι σπουδές εκτός από ομιλίες, συζητήσεις, επιδείξεις, πρέπει να περιλαμβάνουν και «εθισμούς σε ρόλους» (roleplaying) καθώς και «προσομοιώσεις» (simulations), ενώ στον σχεδιασμό αστυνόμευσης πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις ιδιομορφίες του χώρου και τις ιδιότητες των κατοίκων (π. χ. πολυεθνική προέλευση), που καθιστούν το «υπηρετείν» (serve) και «προστατεύειν» (protect) αντικείμενο ειδικής ανάλυσης.«Μαθαίνουμε πράττοντας και όχι απλώς ακούγοντας», υποστηρίζει ο κ. Πανούσης και συμπληρώνει ότι κρίνεται αναγκαία η (αυτο)αξιολόγηση του συστήματος μέσα στα πλαίσια μιας σταθερότητας αρχών αλλά και μιας ευκαμψίας δομών.Πρόθεσή του είναι ακόμη και η δημιουργία... ΙΕΚ στην Αστυνομική Ακαδημία όπου οι σπουδαστές θα ενημερώνονται για ζητήματα ΜΜΕ (π. χ. ίδρυση Ρ/Σ: «Ο μπλε φίλος»), Διεθνών Σχέσεων, Οικονομίας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Σωφρονιστικής και θα μαθαίνουν ξένες γλώσσες. Ο κ. Πανούσης είναι υπέρμαχος ενός ειδικού τμήματος εκπαίδευσης ατόμων που προέρχονται από ειδικές κοινωνικές ομάδες (όπως Ρομά, πομάκοι, ελληνοπόντιοι, πολιτογραφηθέντες).
ΥΓ. : δηλ. οι μπάτσοι θα μαθουνε και το τραγουδάκι : ‘’ μαργαρίτες να μαδάω και για σένα να ρωτάω ‘’ ;;;;















Δεν υπάρχουν σχόλια: