ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

" Bild ": Μήπως πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση οι Έλληνες;



Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν. Ζητούν το πετρέλαιό τους πίσω : ( David Brin )
                         
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


" Bild ": Μήπως πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση οι Έλληνες;











 


Με αυτό τον τίτλο η γερμανική λαϊκή εφημερίδα "Bild" αναφέρεται και αμφισβητεί την συμφωνία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τον Αντενάουερ το 1960 βάση της οποίας η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει κλείσει νομικά το θέμα των αποζημιώσεων στην Ελλάδα.Τη στιγμή που σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της Γερμανίας αρνείται σθεναρά την οποιαδήποτε καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων προς το ελληνικό κράτος, η γερμανική εφημερίδα Bild διερωτάται: «Μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση;».Στο άρθρο γίνεται λόγος για την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και κάνει λόγο για «ηθική ευθύνη». Για τις ανάγκες της ιστορικής μνήμης η εφημερίδα ανασύρει από το παρελθόν τη συνθήκη που υπέγραψαν το 1960 ο τότε καγκελάριος Αντενάουερ με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο σύμφωνα με την οποία έκλεινε το θέμα.Ωστόσο στις επανορθώσεις δεν συμπεριλήφθηκε το αναγκαστικό δάνειο στο οποίο προχώρησε η Ελλάδα το 1942 προς χάριν των ναζί και είχε ύψος 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων ή σε σημερινές τιμές 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξ αυτού του λόγου απορρέει η απαίτηση της Ελλάδας και άρα η συμφωνία Αντενάουερ-Κωνσταντίνου δεν έκλεισε οριστικά το θέμα.

Πρόσκληση συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου








 



Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 1ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η «Βιομηχανικές εγκαταστάσεις», α/α 16 –όσον αφορά την τυροκόμηση γάλακτος & υποκατηγορία Α2, ομάδα 2η «Υδραυλικά έργα», α/α 6, όσον αφορά τις υφιστάμενες γεωτρήσεις για την κάλυψη βιομηχανικών αναγκών κ λοιπών εγκαταστάσεων ): «Λειτουργία υφιστάμενης βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων γάλακτος , εγκατεστημένη στη θέση «Νεγρέσι», της Τ.Κ. Αμμότοπος του Δ. Αρταίων, Π. Ε. Άρτας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία : «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
2. Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», α/α 1 –Υδροηλεκτρικά έργα): «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 204 KW , στο ρέμα Τούση στην Τ.Κ. Ανθούσας του Δήμου Πάργας, Π.Ε. Πρέβεζας.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία: «ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΑΡΓΑΣ». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
3.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2014 -2020. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).        
                                                                       
Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις - προσοχή στον παγετό













Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς από τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα, που μέχρι το μεσημέρι, έχουν προξενηθεί από τη χιονόπτωση.Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: "Από νωρίς το πρωί έχουμε χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά του Νομού Ιωαννίνων. Οι χιονοπτώσεις δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς έχουμε εδώ και χρόνια ειδικευθεί ως Πολιτική Προστασία και όπου χρειάζεται γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις,  σε όλα τα σημεία του δικτύου Βοηθάμε και όλους τους Δήμους,  είτε με αλάτι είτε με ότι άλλο χρειάζεται. Γίνεται μια προσπάθεια σε δύο μέτωπα, το ένα αφορά στον αποχιονισμό και το δεύτερο στις τεράστιες πληγές που υπάρχουν σε όλη την Ήπειρο από τις μεγάλες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Γίνεται αγώνας και γι' αυτό  θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες αλλά και στον κόσμο για την υπομονή του".  •Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου,  επισημαίνει ότι σταδιακά θα σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας και τις επόμενες ώρες και ημέρες θα επικρατεί παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Περιφέρειας. Για το λόγο αυτό όσοι κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο,  θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. 
Για Εγνατία- πλημμυρικά φαινόμενα
Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της "Εγνατία Οδός Α.Ε." κ. Γ. Σκόδρα σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στον αυτοκινητόδρομο στην περιοχή της Πεδινής και τα πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τις προηγούμενες ημέρες, ο   Περιφερειάρχης δήλωσε:"Καλά είναι κάποιοι να σέβονται τον τόπο που έρχονται να κάνουν δηλώσεις. Από το νόμο ορίζονται οι υπεύθυνοι για τις καταβόθρες, τη διαχείριση των υδάτων, τα δάση,  για όλα. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες ακόμη και όταν δεν τις έχουμε.  Δυστυχώς όμως τη διαχείριση των υδάτων την έχουν δώσει στο ελληνικό δημόσιο και όχι σε εμάς.(την αιρετή Περιφέρεια)".

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ελληνικού πρωϊνού Ηπείρου στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015
Στράτος Ιωάννου: Όσοι δοκιμάζουν το Ελληνικό πρωϊνό Ηπείρου και την Ηπειρώτικη γαστρονομία τους μένει αξέχαστη.

























Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ελληνικού πρωϊνού Ηπείρου στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.Ιδιαιτέρως υψηλή ήταν η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η Ηπειρώτικη γαστρονομία και το Ελληνικό πρωινό Ηπείρου κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο λειτούργησε μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Ηπείρου, οι εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν γεύτηκαν παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές και ενημερώθηκαν τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις ομορφιές της Ηπείρου.Στόχος ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ιδιαιτερότητας των τοπικών μας προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και επίσης η παρουσίαση και γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το ελληνικό Ηπειρώτικο πρωινό. Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την Ηπειρώτικη παραγωγή, και να προσδώσει αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία στα Ηπειρώτικα προϊόντα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης τους, έκανε αισθητή την παρουσία της, ως μία μάλιστα από τις επτά τιμώμενες Περιφέρειες.Ο κ. Πίττας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε. και υπεύθυνος του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, ανέφερε ότι η Ήπειρος είναι η πρώτη περιφέρεια σε αριθμό πιστοποιήσεων ξενοδοχείων που έχουν υιοθετήσει επίσημα το Ελληνικό πρωϊνό της Ηπείρου, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Στράτου Ιωάννου έχουν αποτέλεσμα και η διάδοση του πρωϊνού προχωρά με γοργό ρυθμό.Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκθεση, δήλωσε «Η προώθηση του Ελληνικού πρωϊνού της Ηπείρου και γενικότερα της ηπειρώτικης γαστρονομικής παράδοσης αυξάνει την επιθυμία των τουριστών να επισκεφτούν την Ήπειρο. Επιπλέον, ενισχύει τους ξενοδόχους μέσω της ισχυροποίησης της ταυτότητας των προϊόντων που προσφέρουν, αλλά και την εμπειρία του επισκέπτη και μέσω αυτών αυξάνει τη ζήτηση των τοπικών μας προϊόντων, ενδυναμώνει την τοπική παραγωγή και ενισχύει το εισόδημα των παραγωγών. Συνέχισε λέγοντας «Θέλω να ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες παραγωγούς, οι οποίοι, προσφέροντας μας τα προϊόντα τους, συνετέλεσαν στο να έχει η συγκεκριμένη ενέργεια ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τους Ηπειρώτες σεφ μας, τον κ. Αλεξάνδρου Παύλο, τον κ. Κωνσταντίνο Κυριάκη, τον κ. Αλέξη Θεοδωράκη,τον κ. Αλέξανδρο Ροπόκη, την κ. Μαρία Μερκούρη, την κ. Αλεξία Αγραφιώτου, που επιμελήθηκαν το Πρωινό της Ηπείρου και κατέπληξαν τους επισκέπτες με τα Ηπειρώτικα εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την άρτια συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας».

Δύο κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν από τους  τελωνειακούς της Κακαβιάς
















.  Στη μία περίπτωση ένας Αλβανός αποπειράθηκε να οδηγήσει εκτός ελληνικών συνόρων πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES-BENZ S350.Από τον έλεγχο που έκαναν οι τελωνειακοί διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στη Σουηδία.
. Στη δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε Αλβανός ο οποίος έφερνε στην Ελλάδα ένα άλλο όχημα, μάρκας FORD.Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι το όχημα είχε υπεξαιρεθεί στην Ισπανία.

Σε 60 %  Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LEADER :  για περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας
Προκηρύχθηκε το «ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»- (ΠΑΑ)».




















Οι Περιοχές Εγκαταστάσης των Επενδύσεων πρέπει να είναι:
Νομός Ιωαννίνων: Δήμος Ιωαννιτών (μόνο το Δ.Δ. Μαρμάρων) Δήμος Ανατολής (για το Δ.Δ. Ανατολής εντός είναι η εκτός σχεδίου περιοχή) Δήμος Κόνιτσας, Δήμος Μαστοροχωρίων Δήμος Μπιζανίου, Δήμος Παμβώτιδος, Δήμος Περάματος (εκτός του Δ.Δ. Περάματος) Κοινότητα Αετομηλίτσας Κοινότητα Φούρκας Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων
Νομός Θεσπρωτίας: Δήμος Ηγουμενίτσας (εκτός του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας) Δήμος Παραποτάμου Δήμος Συβότων Κοινότητα Πέρδικας.
Οι Επενδυτικές Προτάσεις πρέπει να αφορούν:
: Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων
- L123β: Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων
- L311-1 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
-L311-2 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
- L311-4 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (π.χ. εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
- L311-5 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων
- L311-6 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
-L311-7 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
-L312-1 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων
-L312-2 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
-L312-3 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
- L313-5: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
-L313-6: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
-L313-7: Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού
- L313-8: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
Χρονοδιάγραμμα:
Η Επένδυση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως 31.12.2015 πράγμα που σημαίνει αφενός ωριμότητα της επένδυσης και αφετέρου διαθεσιμότητα μετρητών !
Για Περισσότερες Πληροφορίες:
PlanTech ΕΠΕ,Γεωργ. Καλούδη 14 (1ος Όροφος),ΤΚ: 45221, Ιωάννινα,Τηλ: 26510 54300,Fax: 26510 54309, www.plantech.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια: