ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών θα πραγματοποιήσει 2ήμερο σεμινάριο 7 & 8 Μαρτίου 2015, με τίτλο :«Τα λιμάνια της Ελλάδας-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας»



Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού  : ( Μαρτίνος Λούθηρος )

                        
...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Κ.Π.Ε. Φιλιατών - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





















Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα πραγματοποιήσει 2ήμερο σεμινάριο 7 & 8 Μαρτίου 2015, με τίτλο «Τα λιμάνια της Ελλάδας-Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας», το οποίο εμπίπτει στο  πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», τον Άξονα Προτεραιότητας Α.Π.7 και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας, την Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε. και το συντονιστικό κέντρο  ΚΠΕ Δραπετσώνας στα πλαίσια του  Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα λιμάνια της Ελλάδας».Το σεμινάριο, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Π.Ε. & Δ.Ε., των νομών Περιφέρειας Ηπείρου  και Κέρκυρας  και έχει σκοπό την ανάδειξη και προβολή των χώρων, των λειτουργιών και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του λιμένος Ηγουμενίτσας.Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρες 10:30-14:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας-Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων ΤΟΠΣΑ, Κυρά Βασιλικής 13, 46100 Ηγ/τσα.Η παρακολούθηση των εισηγήσεων θα είναι ελεύθερη για το κοινό.Πληροφορίες για ολόκληρο το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. Φιλιατών:  http://www.kpe-filiaton.gr/  .

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ : ‘’ Ο ΙΕΡΟΔΟΥΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ‘’
Ενας απρεπής και Πολιτοδιώκτης φόρος που τον πληρώνουν η επικαρπία  και η ψιλή κυριότητα.Αυτό είναι το άκρον άωτον του : «…στα της Ιερόδουλης Ελλάδας…».

















 







H επικαρπία είναι εμπράγματο δικαίωμα και αποτελεί μέρος της ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΟΣ. Το άλλο μέρος της πλήρους κυριότητος είναι η ΨΙΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΣ που είναι και αυτή εμπράγματο δικαίωμα.Οποιος έχει το εμπράγματο δικαίωμα της πλήρους κυριότητος υπάρχει απόλυτη εξουσία του προσώπου - κυρίου επί του ακινήτου. Η απόλυτη αυτή εξουσία τού επιτρέπει να νέμεται και να εκμεταλλεύεται την ιδιοκτησία του άμεσα και καθολικά.Η επικαρπία είναι μια προσωπική δουλεία. Στην επικαρπία ο επικαρπωτής μπορεί να χρησιμοποιεί και να καρπώνεται την ξένη ιδιοκτησία, η οποία ανήκει στον ψιλό κύριο. Πρέπει όμως να διατηρήσει την ουσία του, δηλαδή να μην αλλοιώνει το σχήμα, τη μορφή, το μέγεθος κ.λπ. του ακινήτου. Δεν ευθύνεται όμως για τη φυσιολογική φθορά του ακινήτου (Α.Κ. 1158). Αν ανευρεθεί όμως θησαυρός στο ακίνητο δεν θα έχει δικαίωμα ο επικαρπωτής επ' αυτού. Ο θησαυρός αυτός (κατά το ήμισυ) ανήκει στον ψιλό κύριο (Α.Κ.1151).Στην ψιλή κυριότητα ο ψιλός κύριος στερείται (δηλαδή έχει αποψιλωθεί) τα πλεονεκτήματα της επικαρπίας. Ο ψιλός κύριος δεν μπορεί να καρπωθεί, να χρησιμοποιήσει, να εκμεταλλευθεί το ακίνητο. Η δυνατότητες αυτές έρχονται στον ψιλό κύριο όταν θα αποκτήσει και την επικαρπία του ακινήτου (με τον θάνατο του επικαρπωτή ή με τη μεταβίβαση της επικαρπίας με άλλη χαριστική ή επαχθή αιτία). (Αρθρα 1142 και 1143 του Α.Κ.).Μπορούμε να διαχωρίσουμε την επικαρπία από την πλήρη κυριότητα. Στην περίπτωση αυτή η ψιλή κυριότης παραμένει στον πρώην πλήρη κύριο, ο οποίος, μετά τον διαχωρισμό, θα λέγεται «ψιλός κύριος».Η μεταβίβαση της επικαρπίας γίνεται πάντα με συμβολαιογραφική πράξη.
Ποιος επιβαρύνεται με τα λειτουργικά έξοδα του ακινήτου;
Κατά τη διάρκεια της επικαρπίας τα δημόσια βάρη του ακινήτου επιβαρύνεται ο επικαρπωτής: δημοτικοί φόροι, τέλη καθαριότητος, κ.λπ.Εκτακτα έξοδα όπως εισφορά για τη ρυμοτομία, για υπόνομο κ.λπ. επιβαρύνουν τον ψιλό κύριο.
Πώς φορολογείται το εισόδημα από τη μεταβίβαση του δικαιώματος της επικαρπίας για ορισμένο χρόνο;
Φορολογείται ο πωλητής φυσικό ή νομικό πρόσωπο στην περίπτωση που μεταβιβάζει την επικαρπία για ορισμένο χρόνο σε ημεδαπά ή αλλοδαπά νομικά πρόσωπα. (Αρθρο 21 Ν. 2238 § 1 περίπτ. ε). Δεν αναφέρεται στον νόμο τι θα γίνει όταν η επικαρπία μεταβιβάζεται σε φυσικό πρόσωπο. Στην περίπτωση που φορολογείται ο μεταβιβάζων την επικαρπία για ορισμένο χρόνο ποια θα είναι η βάση υπολογισμού του φόρου.Tο ευεργέτημα της επικαρπίας στην αντιπαροχή.Οταν ο επικαρπωτής γονέας πεθάνει, τότε η επικαρπία συναντά και συνενώνεται με την ψιλή κυριότητα. Η μεταβίβαση της επικαρπίας αιτία θανάτου του επικαρπωτή γονέα δεν φορολογείται. Αυτή η απαλλαγή από το φόρο είναι ένα κίνητρο για τη γονική παροχή και διευκολύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Ο αιτία θανάτου επικαρπωτής έχει δικαίωμα να παραιτηθεί υπέρ του (αιτία θανάτου) ψιλού κυρίου μέσα σε 6 μήνες από την επαγωγή της κληρονομιάς.Στην περίπτωση αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη η επιβολή του φόρου. Ο ψιλός κύριος πρέπει να είναι το Δημόσιο, ο Δήμος, η Κοινότητα, Νομικό Πρόσωπο κοινωφελούς χαρακτήρα. (Α.Ν. 2039/1939 άρθρο).Η παραίτηση θα γίνει με μονομερή δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου και κοινοποιείται με απόδειξη στον ψιλό κύριο μέσα στην ίδια εξάμηνη προθεσμία.Η μεταβίβαση του δικαιώματος ενάσκησης της επικαρπίας σε άλλο πρόσωπο εκτός του ψιλού κυρίου :
Αρχικά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ' αρ. 323/2000 γνωμοδότησή του διατύπωσε την άποψη ότι είναι δυνατή η μεταβίβαση του δικαιώματος ενάσκησης της επικαρπίας από τον κύριο του ακινήτου σε τρίτο με οριστικό συμβόλαιο, χωρίς προηγούμενη σύσταση του εμπράγματου δικαιώματος της επικαρπίας με οριστικό συμβόλαιο ή ιδιωτικό συμφωνητικό. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να μεταβιβασθεί για οριμένο χρόνο π.χ. για 7 χρόνια. Μετά το πέρας της χρονικής αυτής περιόδου το δικαίωμα της ενάσκησης της επικαρπίας επιστρέφει στον επικαρπωτή αυτοδικαίως.Τη γνωμοδότηση αυτή έκανε δεκτή ο υφυπουργός Οικονομικών,με την υπ αρ. 1061087/1284/Α0012/ΠΟΛ.1277/23.11.2000 εγκύκλιό του.Στη μεταβίβαση του διαιώματος ενάσκησης της επικαρπίας, έχουμε αυτοτελές ενοχικό δικαίωμα. Το ενοχικό δικαίωμα αυτό μπορεί να συμπίπτει με το περιεχόμενο της ίδιας της επικαρπίας, αλλά δεν επηρεάζεται (το ενοχικό δικαίωμα) από την έννοια της επικαρπίας.
Η χρήση και η οίκηση
Οπως φορολογείται η μεταβίβαση της επικαρπίας έτσι φορολογείται και η ΧΡΗΣΗ και η ΟΙΚΗΣΗ. Δεν φορολογείται όμως το ίδιο με τη μεταβίβαση της επικαρπίας και η χρήση από κοινού με τον κύριο ή η συνοίκηση με αυτόν.

Δήμος Ηγουμενίτσας : Συμμετοχή στο Lets do it Greece

















Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους τους εν δυνάμει εθελοντές, πολίτες, τους συλλόγους και τις οργανώσεις στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας. Κύριος στόχος της συνάντησης είναι ύστερα από διαλογική συζήτηση να τεθούν οι κατευθύνσεις υλοποίησης του Let’s do it Greece στο Δήμο μας.Για τον καλύτερο συντονισμό αλλά και για την άμεση επικοινωνία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του δήμου (http://igoumenitsa.gr/en/gia-ton-dimoti/sxetika/draseis/313-lets-do-it-greece, Για τον Δημότη -> Δράσεις -> Let’s do it Greece ) φόρμες καταχώρησης των στοιχείων σας.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Δράση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας (press@1345.syzefxis.gov.gr , 26653 61151).
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

Αποφάσεις της Οικον. Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου












Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών και συντήρησης στο οδικό δίκτυο και σε μνημεία έλαβε, μεταξύ άλλων, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της. Συγκεκριμένα η  Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση των εξής έργων:
 «Αποκατάσταση φθορών προσαγωγού διώρυγας δρόμων και επιφανειακή πύκνωση δικτύου στον κάμπο της Κόνιτσας» προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.
«Συντήρηση δρόμου Σκοτωμένο - Μηλιά - Καταρράκτης Άρτας», προϋπολογισμού  40.000 ευρώ
«Καθαρισμός χαντακιών 10ης και 11ης επαρχιακών οδών» Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 11.700 ευρώ
«Αποκατάσταση ζημιών οδού Κρυοπηγής – Ε.Ο.19» Π.Ε. Πρέβεζας", προϋπολογισμού 15.000 ευρώ (ο αρχικός διαγωνισμός απέβη άγονος).
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκαν οι ανάδοχοι για τα έργα:
«Αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λοφίσκου», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.)
«Τεχνικά έργα στερέωσης ετοιμόρροπων ογκόλιθων ανάντη πρανούς της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ (Ανάδοχος: Κολιοφώτης Δημήτριος του Θωμά)
«Γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης κατολίσθησης στη θέση «Λύγγος» της 13ης επαρχιακής οδού», προεκτιμώμενης αμοιβής € 9.000 ευρώ (Ανάδοχος: Βασιλική Πλιάτσικα).
Επίσης, η Ο.Ε. ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης ύψους 40.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Άρτας «Αντικατάσταση ιχθυοφραγμάτων στο στόμιο Αγ. Ονούφριος ιχθυοτροφείου Λογαρού».    
Ο Υφ. Εθν. Άμυνας Ν. Τόσκας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησηςστις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων :O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Τόσκας θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΜΑ « Σαρακοστή και Μαλάκια. Πως αναγνωρίζουμε τα χταπόδια από τους μοσχιούς και τα καλαμάρια από τα θράψαλα. »
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΙΟΣ - Χταπόδι Octopus vulgaris
















Μοσχιός (Μοσχοχτάποδο) - Eledone moschata





















Ανήκουν στην οικογένεια Octopodidae της κατηγορίας Οκταπόδων Κεφαλοπόδων. Είναι κοινά στις θάλασσες της Μεσογείου και έχουν βασικές ομοιότητες μεταξύ τους.Το σώμα του είναι κλεισμένο σε μια κουκούλα που σχηματίζεται από το μανδύα (κατσούλα). Γύρω από το στόμα έχουν οκτώ (8) πλοκάμια που είναι ενωμένα στη βάση μεταξύ τους με μεμβράνη και φέρουν κατά το μήκος της εσωτερικής τους πλευράς βεντούζες.Ποιοτικά διαφέρουν σημαντικά. Το κρέας του Χταποδιού είναι περιζήτητο και πιο νόστιμο από το κρέας του Μοσχιού.Για αυτό και η εμπορική αξία του Χταποδιού είναι αρκετά μεγαλύτερη.Απαραίτητο είναι να μπορεί ο καταναλωτής να μπορεί να τα ξεχωρίζει κατά την αγορά τους.- Βασική διαφορά μεταξύ του και εύκολα αναγνωρίσιμη είναι ότι τα πλοκάμια του Χταποδιού φέρουν δύο (2) σειρές βεντούζες ενώ του Μοσχιού μια (1) σειρά.

ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΚΑΙ ΘΡΑΨΑΛΟ - Καλαμάρι Loligo vulgaris            
















 Θράψαλο - Ommastrephes sagittatus - (Todarodes sagittatus sagittatus)


















Δύο είδη που ανήκουν στην κατηγορία των δεκαπόδων κεφαλόποδων μαλακίων, ψαρεύονται σε μεγάλες ποσότητες στις Ελληνικές θάλασσες και έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ τους.Το σώμα τους είναι μακρόστενο, μαλακό και γλοιώδες. Στο πρόσθιο μέρος που βρίσκεται το κεφάλι φέρουν δέκα πλοκάμια με βεντούζες από τα οποία τα οκτώ είναι ίσα μεταξύ τους και τα δύο μεγαλύτερα. Στο πίσω μέρος του σώματος σχηματίζονται δύο τριγωνικά πτερύγια.Παρά τις ομοιότητες τα είδη αυτά διαφέρουν στην ποιότητα και την τιμή. Το καλαμάρι έχει κρέας μαλακό και περισσότερο εύγευστο και είναι σημαντικά μεγαλύτερης εμπορικής αξίας από το θράψαλο.Βασική διαφορά τους και εύκολα αναγνωρίσιμη από τον καταναλωτή είναι στα πτερύγια που φέρουν στο πίσω άκρο του σώματος.Στο καλαμάρι τα πτερύγια καλύπτουν το μεγαλύτερο μήκος του σώματος, μέχρι και τα 2/3 αυτού, ενώ στο θράψαλο καλύπτουν λιγότερο από το μισό μήκος του σώματος.Για περισσότερες πληροφορίες – καταγγελίες απευθυνθείτε στα γραφεία μας Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών  Ηπείρου, Θωμά Πασχίδη 52  τκ 45445 Ιω'αννινα,, τηλέφωνο επικοινωνίας 2651065178.-

ΕΛ.ΑΣ. ΗΠΕΙΡΟΥ  -   NEWS
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 47χρονη ημεδαπή, για κλοπή στα Ιωάννινα














Συνελήφθη, την 18-02-2015 το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωαννίνων, μία 47χρονη ημεδαπή Ρομά, η οποία κατηγορείται  για κλοπή.Ειδικότερα, η 47χρονη προσέγγισε 70χρονο ημεδαπό στην πόλη των Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, από προστρέξαντες αστυνομικούς.Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, για κλοπή από σπίτι στην πόλη της Άρτας
















Συνελήφθησαν, την 18-02-2015 το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά και συγκεκριμένα μία 36χρονη και μία 14χρονη, οι οποίες κατηγορούνται  για κλοπή από διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας.Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι οι δύο γυναίκες μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, εισήλθαν σε διαμέρισμα στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ.Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια στα Ιωάννινα 
















Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονης ημεδαπής Ρομά, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.Σε συνέχεια χθεσινού μας δελτίου τύπου ανακοινώνεται ότι, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξιχνιάστηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από σπίτια ηλικιωμένων στα Ιωάννινα.Δράστιδα των κλοπών είναι η 30χρονη ημεδαπή Ρομά που συνελήφθη την 17-02-2015 το απόγευμα στα Ιωάννινα, για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από διαμέρισμα ηλικιωμένης.Ειδικότερα, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας, εξακριβώθηκε ότι η 30χρονη, τον τελευταίο μήνα μετέβη σε τρία σπίτια στα Ιωάννινα και προφασιζόμενη ότι είναι συγγενής φιλικών προσώπων των ιδιοκτητών,εισήλθε σ’ αυτά και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.945 ευρώ και κοσμήματα.Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων .
Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας














Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.Ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολών από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες ομαλής και ασφαλής οδικής κυκλοφορίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της Χώρας. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει :
•Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.
•Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
•Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
•Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
•Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
•Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
•Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
•Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.
Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως :
•Παρασκευή (20-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 16.00-21.00
•Σάββατο (21-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 08.00-13.00
•Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015) για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00
Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
• να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.







Δεν υπάρχουν σχόλια: