ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για το θάνατο του Αντιδημάρχου Σπυρίδωνα ΈξαρχουΌταν υφαίνουν μια κουβέρτα οι Ινδιάνες αφήνουν ένα ελάττωμα στην ύφανση για να ελευθερωθεί η ψυχή : ( Μάρθα Γκράχαμ )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για το θάνατο του Αντιδημάρχου Σπυρίδωνα Έξαρχου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών με την αγγελία του θανάτου του Αντιδημάρχου Σπυρίδωνα Έξαρχου του Λεωνίδα, συνήλθε σήμερα  8 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 10:00 σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο, που υπηρέτησε τον τόπο μας μέσα από τον  θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τη θέση του Αντιδημάρχου προσφέροντας σπουδαίο έργο και μεγάλες υπηρεσίες, καταξιώνοντας έτσι το τιμητικό αξίωμα του Αντιδημάρχου.Σε ένδειξη δε πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:     
ΨΗΦΙΣΜΑ
1.Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών να εκφράσει την βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια.
2.Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Φιλιατών  σήμερα 8/1/2015.
3.Να κατατεθεί στεφάνι στο ορθόν σορός του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
4.Να συνοδεύσει την νεκρώσιμο ακολουθία η Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών.
5.Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών.
6.Να εκφωνήσει τον ύστατο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Φιλιατών
7.Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών
            Γκίζας Ν. ΧρήστοςΤο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ   

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα στις 8 Ιανουάριου 2015,αφού πληροφορήθηκε το θάνατο του αείμνηστου Σπυρίδωνα Έξαρχου, Αντιδημάρχου Φιλιατών, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ   :
• Να εκφράσει την θλίψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον θάνατο του Αντιδημάρχου Φιλιατών, Σπυρίδωνα Έξαρχου  και να εκφράσει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.
• Αντί στεφάνου να κάνει δωρεά του ποσού των 100€ στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλαστική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», στη μνήμη του εκλιπόντος.

Νέες δυνατότητες για την παραγωγή επώνυμων τοπικών προϊόντων

Νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την παραγωγή τοπικών επώνυμων προϊόντων, δημιουργούνται με την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της πρότασης που είχε καταθέσει η Περιφερειακή Αρχή για τη λειτουργία αγορών παραγωγών οικοτεχνίας, μικρών τυροκομείων και σφαγείων. Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, το πρώτο βήμα έγινε με την απόφαση επί υπουργίας του κ. Αθ. Τσαυτάρη για τον τρόπο λειτουργίας των μικρών αγορών παραγωγών και συμπληρώθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης- Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3438/22 Δεκεμβρίου 2014. Με αυτήν επιτρέπεται πλέον η λειτουργία μικρών σφαγείων σε μονάδες που παράγουν μέχρι τρεις τόνους τελικού προϊόντος το μήνα και μικρών τυροκομείων, σε μονάδες που παράγουν μέχρι 300-500 κιλά γάλακτος ημερησίως. "Αυτές οι ρυθμίσεις δίνουν το δικαίωμα για την καθετοποίηση από μικρούς παραγωγούς, που θέλουν να φτιάξουν μονάδες στην περιοχή μας και να έχουν τοπικά προϊόντα ποιότητας. Χαιρετίζω αυτή τη ρύθμιση γιατί ήμασταν από αυτούς που επιμέναμε για αυτές τις μικρές επιχειρήσεις, που έχουν προϊόντα με τοπικά, παραδοσιακά χαρακτηριστικά", υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.
 Για τις εξισωτικές αποζημιώσεις
Επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζήτημα της καταβολής τμήματος της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης, μετά από συνάντησή του με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων. Όπως ενημερώθηκε, από χθες 7  Ιανουαρίου 2015 ξεκίνησε η διαδικασία των ενστάσεων, για εκείνες τις περιπτώσεις που εντοπίζονται προβλήματα, ενώ επίσης προβλέπεται να δοθεί παράταση για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα βοσκοτόπια που αφορούν τις σπάνιες φυλές.

Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στα διόδια Ακτίου
Επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για τη επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις απολύσεις εργαζομένων στα διόδια της  υποθαλάσσιας ζεύξης του Ακτίου είχε σήμερα ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σε δηλώσεις του ανέφερε σχετικά και τα εξής: "Θεώρησα σωστό να κάνω αυτές τις ενέργειες και προς το νέο ανάδοχο των διοδίων στο Άκτιο και προς την αρμόδια υπηρεσία που έχει την ευθύνη για τα διόδια. Θεωρώ απαράδεκτο και ανάλγητο το γεγονός να λένε  φύγετε εσείς για να μπουν στις θέσεις κάποιοι άλλοι. Δεν είναι σωστό. Μάλιστα, με ενημέρωσαν παράγοντες της Πρέβεζας πως υπήρχαν κάποιες συμφωνίες, όταν κατασκευάστηκε η υποθαλάσσια ζεύξη και ζήτησα από το ελληνικό κράτος, αλλά και το νέο ανάδοχο, να σεβαστούν τους εργαζόμενους. Πιστεύω να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα".
Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου


Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 30-12-2014 συνεδριάσεως.
1.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων οικ. έτους 2015.
2.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση οδού από Εθνική οδό προς Λαγκάδα Κόνιτσας», αναδόχου Κων/νου Κωσταβασίλη ΕΔΕ, μέχρι την 07-09-2015.
3.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση 41α επαρχιακής οδού στο Τ.Δ. Λιάπη Δήμου Ανατολικού Ζαγορίου», αναδόχου εταιρείας «Π. Χαλούλος – Β. Βαγενά Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2015.
4.Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης εργασιών για την συντήρηση ατμοσφαιρικών και μετεωρολογικών σταθμών στην Περιφέρεια Ηπείρου.
5.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των εκτός κανονικού ωραρίου αποζημιώσεων και οδοιπορικών εξόδων για το Α’ τετράμηνο του έτους 2015 των κτηνιάτρων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων για τους ελέγχους του άρθρου 14(1) του ν. 3460/2006 (Α΄ 105).
6.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από 27-12-2014, σύμφωνα με την αριθμ. 139621/5194/29-12-2014 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την άρση καταπτώσεων και αποκατάσταση  βατότητας (κατολισθήσεις- καθιζήσεις- πτώσεις λίθων, κλ.π.) που προκλήθηκαν από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις- χιονοπτώσεις) στην επαρχιακή οδό Ελάτη-Δίκορφο και επαρχιακές οδούς προς Λάϊστα, Βραδέτο, Παπίγκο και Βοβούσα του Δήμου Ζαγορίου, επαρχιακές οδούς Μέτσοβο-Μηλιά, Ανθοχώρι-Ανήλιο, Βοτονόσι-Μέτσοβο και από Λίμνη Πηγών Αώου προς Φλαμπουράρι του Δήμου Μετσόβου, στις επαρχιακές οδούς προς Δίστρατο, Φούρκα, Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας και στις επαρχιακές οδούς Πράμαντα-Ματσούκι, Συράκο-Καλαρύτες και προς Βαθύπεδο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.
7.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, από 29-12-2014, σύμφωνα με την αριθμ. 140913/5212/30-12-2014 απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, για την αποκατάσταση  βατότητας (κατολισθήσεις- καθιζήσεις κ.λ.π.) που προκλήθηκαν από απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχοπτώσεις- χιονοπτώσεις) και προκάλεσαν διακοπή της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Λάλιζα-Μικροχώρι-Δομολεσσά-Σενίκο του Δήμου Δωδώνης.
8.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
9.Έγκριση του από 30-12-2014 Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοαντιγραφικού χαρτιού Α4 και αναλώσιμων ειδών (μελανιών και toner για fax και εκτυπωτές), για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2015 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
10.Απόφαση επί της από 19-12-2014 ένστασης της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΑΜ Α.Ε.» κατά της αριθμ. 38/1635/5.12.2014 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα την έγκριση του Πρακτικού Ι/25-11-2014 (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετοχής) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου «Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Διακυβέρνηση της Αδριατικής»/«Adriatic Governance Operational Plan» και ακρωνύμιο AdriGov, προϋπολογισμού € 108.330,00 με ΦΠΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Αδριατική».
11.Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Άρτας οικ. έτους 2015.
12.Έγκριση δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας που αφορούν εκτός έδρας μετακινήσεις, έξοδα ελεγκτών-γεωπόνων, έξοδα ελεγκτών κτηνιάτρων, διενέργεια ελέγχων Δ/νσης Ανάπτυξης, αποζημιώσεις μικτών κλιμακίων ελέγχου Δ/νσης Μεταφορών, υπερωρίες υπαλλήλων, αποζημίωση Β/θμιας Επιτροπής εξέτασης υποψηφίων οδηγών Π.Ε. Άρτας για το έτος 2015, και διατροφικό επίδομα νεφροπαθών Α΄ Διμήνου 2015.
13.Έγκριση δαπανών σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού έτους 2015 της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, για εγκεκριμένες δαπάνες με τις αριθμ. 36/1542/18-11-2014 (στ. Β) και 37/1630/28-11-2014 αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, που δεν τιμολογήθηκαν εντός του οικονομικού έτους 2014.
14.Έγκριση έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής, στα ονόματα των υπαλλήλων της Π.Ε. Άρτας, Ιωάννη Γεωργαλή, και Ντόμου Γεώργιου για την κίνηση αντίστοιχα, των ΚΗΙ 7985 & ΚΗΙ 7970 και ΚΗΙ 1598 & ΚΗΙ 1590 αυτοκινήτων της Π.Ε. Άρτας εκτός Νομού Άρτας.
15.Έγκριση παράτασης της από 09-07-2014 σύμβασης της Π.Ε. Άρτας με την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ ΑΕ», για την προμήθεια άλατος οδικών δικτύων.
16.Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/02-01-2015 (έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών (πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, βενζίνη αμόλυβδη) έτους 2015 για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Άρτας και των ΝΠΔΔ Ν. Άρτας και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
17.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
18.Απόφαση επί της από 01-12-2014 ένστασης των συμπραττόντων μελετητικών γραφείων «ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΜΑΤΣΗ, ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΛΕΖΟΓΛΟΥ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΝΤΖΑΒΡΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΚΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ», κατά του Πρακτικού ΙΙ/21-11-2014 (αξιολόγηση τεχνικών προσφορών) της Επιτροπής του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης της Π.Ε. Άρτας «Διαχείριση και απαιτούμενα έργα βελτίωσης λιμνοθαλασσών Άρτας – Α’  ΦΑΣΗ», με προεκτιμώμενη αμοιβή € 295.213,83 με ΦΠΑ.
19.Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2015.
20.Έγκριση μετακίνησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, στην Αθήνα, από 02 έως 04-01-2015, για υπηρεσιακούς λόγους και έγκριση των σχετικών δαπανών.
21.Έγκριση απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
22.Συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού όλων των έργων αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού μέχρι το ανώτατο όριο της 2ης τάξης του Μ.Ε.Ε.Π., για το έτος 2015.
23.Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων για έργα και για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: