ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Αρετή Ντρίτσου στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου στο Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Φιλιατών



Κάθε αιώνας έχει το δικό του Μεσαίωνα : ( ) Π. Σ. Ταράνωφ

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Αρετή Ντρίτσου στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου στο Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Φιλιατών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


















Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου από το Παλαιοχώρι Φιλιατών. Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται η παράδοση στο ΓΝ Φιλιατών συγχρόνου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα :
1. Σύστημα διουρηθρικής αφαίρεσης (εξάχνωσης) προστάτου αδένος με χρήση υποαλατούχου διαλύματος ( σύστημα TURis), συνοδευόμενο από πλήρες διπολικό ρεζεκτοσκόπιο.Το εν λόγω μηχάνημα είναι το μοναδικό που θα τεθεί σε λειτουργία στην ΒΔ Ελλάδα το οποίο εξασφαλίζει αναίμακτη χειρουργική επέμβαση,λιγότερες ημέρες νοσηλείας για τον ασθενή καθώς λιγότερο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.
2. Ενδοσκοπική κάψουλα διερεύνησης παθήσεων λεπτού εντέρου με σύστημα καταγραφής δεδομένων. Η εξέταση αυτή συμβάλλει στη διάγνωση και αντιμετώπιση αδιευκρίνιστων αναιμιών, διαρροϊκών παθήσεων και του χρόνιου κοιλιακού άλγους.
3. Προμήθεια συστήματος ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας CR πολλαπλής σάρωσης. Το σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των ακτινογραφιών και μαστογραφιών με δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων σε υπολογιστή. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας και κατεπέκταση της ευρύτερης περιοχής.
4. Hλεκτρικό ορθοπεδικό πριόνι, συνοδευόμενο από τον φορτιστή μπαταρίας του. Το πριόνι αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ το έργο των Ορθοπεδικών κατά την εκτέλεση των χειρουργείων τους.
Τα αναφερόμενα μηχανήματα θα συμβάλλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει το Γ.Ν. Φιλιατών. Το Διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Αρέτη Ντρίτσου για την ουσιαστική συμβολή της καθώς και για την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ταχύτατη ανταπόκριση της, στην προμήθεια του ανωτέρω εξοπλισμού .
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στην Ελεούσα Ιωαννίνων

















Ως δράστης συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός.Επιπλέον, ο 19χρονος δράστης νωρίτερα είχε διαρρήξει άλλο πρατήριο καυσίμων στην ίδια περιοχή.Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας σε πρατήριο καυσίμων και μία υπόθεση διάρρηξης πρατηρίου καυσίμων, που έγιναν την 20.01.2015 τα ξημερώματα, στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, την 20.01.2015 το βράδυ, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 19χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης την 20-01-2015 και ώρα 05.15΄ στην Ελεούσα Ιωαννίνων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε από τον 31χρονο υπάλληλο του πρατηρίου, το χρηματικό ποσό των (555) ευρώ.Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, προέκυψε ότι ο 19χρονος δράστης, νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε διαρρήξει άλλο πρατήριο στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσε ένα μαχαίρι, το χρηματικό ποσό των (15) ευρώ, πακέτα τσιγάρων, αναψυκτικά και τρόφιμα.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη ημεδαπή στην Πρέβεζα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο 







Συνελήφθη την 21-01-2015 το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, μία 57χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.Ειδικότερα, η 57χρονη συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (170.816,32) ευρώ.Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ -  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

















ΘΕΜΑ : «Προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις».   
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του άρθρου 52  του Ν.2696/99  (Α΄- 57) «Περί Κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 (Α΄- 50).
2.Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α΄- 164) «Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας.
3.Το υπ’ αριθ. 875 από 19-01-2014 έγγραφο του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά της επισυναπτόμενης μελέτης σήμανσης.
4.Την υπ’ αριθ. 2501/1/234-α΄ από 19-01-2015 αναφορά του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
i.Τις ακόλουθες κυκλ0φοριακές ρυθμίσεις, στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών για τη διαμόρφωση – βελτίωση της  οδού 49 Μαρτύρων  Ηγουμενίτσας και την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης εκατέρωθεν της οδού, για χρονικό διάστημα  από 20-01-2015  έως 19-04-2016:
•Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εκ περιτροπής, από τη δεξιά ή την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού 49 Μαρτύρων, σύμφωνα με την οδική σήμανση και τις ανάγκες των εκτελούμενων εργασιών.
•Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 20 kl/h και απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων στην περιοχή των έργων.
ii.Η  ανάδοχος εταιρεία του έργου, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση για εκτελούμενα έργα, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
iii.Η ισχύ της παρούσας απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του «Περί Κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007  (Α΄-50).

Αποποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ













Στη δέσμευση του Πρωθυπουργού για αποποινικοποίηση των μικρομεσαίων οφειλετών και «ανασφάλιστων ασφαλισμένων» του ΟΑΕΕ δίνει βάρος η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας που θυμίζει ότι η ίδια και ο εμπορικός κόσμος της χώρας «εδώ και χρόνια έχουμε θέσει ως πρώτο και κύριο αίτημα και επιδίωξή μας την αποποινικοποίηση των οφειλών για ίδιες εισφορές των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ.«Θεωρούσαμε και θεωρούμε ντροπή για τον έννομο πολιτισμό μας να ισχύει ένα τέτοιο μεσαιωνικό μέτρο, να πηγαίνει δηλαδή ένας έμπορος στην φυλακή επειδή έχει προς το ταμείο του οφειλές, που αφορούν – προσοχή!- τον ίδιο και όχι τους εργαζόμενούς του και –ούτως ή άλλως- αφήνουν αυτόν και την οικογένειά του, χωρίς ασφάλιση, χωρίς σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: Αυτό το αναχρονιστικό και άδικο νομικό πλαίσιο θεσπίστηκε με τον χουντικό αναγκαστικό νόμο 86/1967 και «υιοθετήθηκε» μόνο από τον ΟΑΕΕ μέσω του Προεδρικού Διατάγματος 258/2005. Ισχύει έτσι «αποκλειστικά» για τους μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες και όχι για τις άλλες –περισσότερο προνομιούχες- τάξεις των ελευθέρων επαγγελματιών (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ.). «Γα πρώτη φορά, ακούσαμε από τα πιο επίσημα πολιτικά χείλη, αυτά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη ρητή δέσμευση ότι αυτό το ντροπιαστικό πλαίσιο επιτέλους θα καταργηθεί. Την δήλωση και την δέσμευση αυτή άκουσαν με προσοχή οι έμποροι της χώρας, που έχουν ασφαλιστικές οφειλές και –εκτός από τα όρια της φτώχειας που ήδη έχουν χτυπήσει την πόρτα τους- επικρεμάται επιπλέον επάνω από το κεφάλι τους και η «δαμόκλειος σπάθη» της ποινικής τους δίωξης και της φυλάκισης.Και είναι πολλοί:Τους 380.000 προσεγγίζουν οι «ανασφάλιστοι ασφαλισμένοι», θεωρητικά ασφαλισμένοι αλλά ουσιαστικά ανασφάλιστοι», τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. «Η δέσμευση του Πρωθυπουργού θέτει για πρώτη φορά υψηλά στην πολιτική ατζέντα ένα ζήτημα μέγιστης ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τον μικρομεσαίο έμπορο και επαγγελματία που έχει χτυπηθεί από την κρίση και την ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τα λοιπά πολιτικά κόμματα και τους ηγέτες τους που ζητούν την ψήφο του μικρομεσαίου εμπόρου ειδικότερα και του ελληνικού λαού γενικότερα να εντάξουν και αυτοί στις δεσμεύσεις τους για την μετεκλογική εποχή την αποποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ», τονίζει και καταλήγει: «Στις ημέρες μας, δεν μπορεί, ένα ταμείο μεταξύ όλων, να διώκει τους οφειλέτες του ποινικά για ίδιες οφειλές. Επαρκή ένδικα μέτρα υπάρχουν και είναι υπεραρκετά για την διασφάλιση των συμφερόντων του ταμείου. Η οφειλή προς τον ασφαλιστικό φορέα δεν είναι και δεν μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο Πρωθυπουργός έκανε την αρχή και δεσμεύτηκε για την διευθέτηση αυτής της κατάφωρης αδικίας.Το λιγότερο που αναμένουμε και από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς είναι να πράξουν το ίδιο».

Τα λεφτά για τα σποτ των κομμάτων
















 
Τηλεοπτικές οθόνες γεμάτες διαφημιστικά σποτ των κομμάτων.Η Διακομματική Επιτροπή μια βδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ολοκλήρωσε την απόφαση της για την κατανομή του διαφημιστικού χρόνου, την αξία των μηνυμάτων και τα ποσά που αντιστοιχούν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, για το σύνολο των κομμάτων που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 6.250.000 ευρώ.Η ΝΔ έχει το 24,01% του διαθέσιμου χρόνου, ο οποίος αντιστοιχεί σε 1.440.527 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει το 23,93% των διαφημίσεων( 1.435.631 ευρώ), το ΠΑΣΟΚ το 9,43%( 565.828ευρώ), η Χρυσή Αυγή το 7,08% ( 425.007 ευρώ), οι ΑΝΕΛ το 5,23%( 313.586 ευρώ), το ΚΚΕ 4,61%  (276.459ευρώ) , οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ το 3,32% (199.446 ευρώ) και το Ποτάμι  το 2,39% του χρόνου (143.512 ευρώ). Κάθε άλλο πολιτικό κόμμα ή συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων θα  λάβει από τη ΝΕΡΙΤ και τα ιδιωτικά κανάλια διαφημιστικό χρόνο αξίας  54.545 ευρώ από τη συνδρομητική τηλεόραση (Nova, OTE TV) χρόνο που αντιστοιχεί σε 2.272 ευρώ.Κατά αναλογία, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, (ιδιωτική TV, ΝΕΡΙΤ, συνδρομητική TV)  θα διαθέσουν χρόνο αξίας 6.250.000 στο σύνολο τους.Ο ΑΝΤ1 θα δώσει μηνύματα στα κόμματα  που αντιστοιχούν σε αξία ύψους 1.663.038 ευρώ και το MEGA,  θα τιμολογήσει διαφημιστικό χρόνο, αξίας 1.609.619 ευρώ. Στον  Alpha αντιστοιχούν μηνύματα αξίας 962.837 ευρώ, το  Star διαφημίσεις αξίας  741.619 ευρώ και ο ΣΚΑΪ, 691.448 ευρώ.  Το ETV θα διαθέσει χρόνο αξίας 181.146 ευρώ,  η ΝΕΡΙΤ ποσό αξίας 131.470 ευρώ, το ΑΡΤ TV διαφημιστικά μηνύματα αξίας 14.697 ευρώ και το Μακεδονία TV , 4.232 ευρώ.  
media-industry.blogspot
         
Τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία.Πόσο πρέπει να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα













Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς...ωστόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.Αντιθέτως η μάχη γίνεται στην ουρά για το πόσα, αλλά και ποια κόμματα θα καταφέρουν να πιάσουν το πολυπόθητο 3% και να μπουν στη Βουλή. Από αυτά θα εξαρτηθεί και το ποσοστό που θα πρέπει να λάβει ο πρώτος ώστε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.Πάντως είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσει κανείς με βεβαιότητα την κοινοβουλευτική δύναμη του πρώτου κόμματος και κυρίως εάν θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι 250 έδρες (οι 50 δίνονται ως μπόνους στο πρώτο κόμμα) θα μοιραστούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα ξεπεράσουν το 3%. Ξεκινώντας από μηδενική βάση, από το απίθανο σενάριο τα εκτός βουλής κόμματα να έχουν 0%, το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει την αυτοδυναμία εάν λάβει τουλάχιστον 40,4%. Από εκεί και πέρα για κάθε μονάδα που προστίθεται στα εκτός βουλής κόμματα το ποσοστό της αυτοδυναμίας μειώνεται κατά 0,4%.
Ποια είναι τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία
-  5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 38,5% για την αυτοδυναμία
-  7% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 38% για την αυτοδυναμία
-  8% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 37,2% για την αυτοδυναμία
-  8,5% εως 9,5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 37% για την αυτοδυναμία
- 10% εως 10,5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 36,5% για την αυτοδυναμία
- 11% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 36% για την αυτοδυναμία
- 12% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 35,6% για την αυτοδυναμία
- 13% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 35,2% για την αυτοδυναμία
- 14% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 34,8% για την αυτοδυναμία
με ποσοστό 15% στα εκτός Βουλής το πρώτο κόμμα θα χρειαστεί 34,4%
Συνήθως (όπως έχουν δείξει οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις) τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν ποσοστό που συνήθως κυμαίνεται από 5% έως 6%.
iefimerida.gr

















Δεν υπάρχουν σχόλια: