ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής



Το πρωί είναι το ξεκίνημα της νύχτας. Η γέννηση είναι το ξεκίνημα του θανάτου : ( Ηράκλειτος )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής
















Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζονται και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, η προετοιμασία και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής 25ης Ιανουαρίου.
   Τα εκλογικά τμήματα
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, συνολικά στην Ήπειρο έχουν καθοριστεί 955 εκλογικά τμήματα και 5 Μεικτά εκλογικά τμήματα Ετεροδημοτών.
Συγκεκριμένα:                        
Στον Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 449 εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στα Ιωάννινα (7ο Γενικό Λύκειο – πρώην κλασικό). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες ΄Αρτας, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Ιωαννίνων, ανέρχονται σε 174.
Στον Νομό Άρτας  καθορίστηκαν 190  εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στην Άρτα  (1ο Δημοτικό Σχολείο-αίθουσα Γυμναστηρίου). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων , Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Άρτας ανέρχονται σε 43.
Στον Νομό Θεσπρωτίας καθορίστηκαν 155  εκλογικά τμήματα και ένα Μεικτό εκλογικό τμήμα Ετεροδημοτών στην Ηγουμενίτσα  (4ο Δημοτικό Σχολείο). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων , Άρτας, Ιωαννίνων,  Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Θεσπρωτίας ανέρχονται σε 59.
Στον Νομό Πρεβέζης  καθορίστηκαν 161  εκλογικά τμήματα και δύο(2) εκλογικά τμήματα Ετεροδημοτών στην Πρέβεζα, ένα(1) αμιγές και ένα(1) μεικτό (2ο Δημοτικό Σχολείο). Σε αυτό θα ψηφίσουν εκλογείς από τις εκλογικές περιφέρειες Ιωαννίνων, Α΄& Β΄ Αθηνών. Συνολικά οι ετεροδημότες εκλογείς στον Νομό Πρεβέζης, ανέρχονται σε 140.
    Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους βασικοί εκλογείς, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν με την Ε΄ Αναθεώρηση του 2014 με όλες τις μεταβολές που έγιναν μέχρι 31/10/2014, στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 171.983 . Στον Νομό Άρτας σε 81.164, στον Νομό Θεσπρωτίας σε 60.576 και στον Νομό Πρεβέζης σε 66.809.
 Θα χρησιμοποιηθούν  επίσης και οι ειδικοί κατάλογοι και καταστάσεις για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων (στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών) καθώς και κρατουμένων στις Φυλακές, σύμφωνα με ισχύουσα  την εκλογική νομοθεσία.                  
Ψηφοφορία - σταυροί προτίμησης-άσκηση εκλογικού δικαιώματος
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 πμ. και θα τελειώσει στις 7.00μμ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων (μεταβολές που έγιναν μέχρι 31/10/2014 και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με βάση το Σύνταγμα και την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική. Από την εν λόγω υποχρέωση εξαιρούνται όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους  ετεροδημοτών και λόγω αδυναμίας σύστασης εκλογικού τμήματος και όσοι για εξαιρετικούς λόγους (λόγοι υγείας κ.λ.π.) δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή του διαβατηρίου ή της  άδειας οδήγησης, ή του ατομικού  βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης και των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας ήτοι Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης ένα(1) σταυρό προτίμησης.
Αν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί  από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.                          
Εκλογείς, οι οποίο δεν έχουν αποστερηθεί του εκλογικού δικαιώματος και δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία στους εκλογικούς καταλόγους, ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου, στα Δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων του οποίου είναι γραμμένοι, προσκομίζοντας  το σχετικό πιστοποιητικό εγγραφής στο Δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων.
Οι ετεροδημότες δηλαδή οι εκλογείς που διαμένουν σε Δήμο άλλης βασικής εκλογικής περιφέρειας από εκείνη στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους (στα οριζόμενα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών) τις ίδιες ώρες, με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί στον ειδικό κατάλογο ετεροδημοτών. Απαγορεύεται να ψηφίσουν στον Δήμο, στους βασικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες ψηφίζουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας, στους βασικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι.
Σε εφαρμογή έχει τεθεί το "μάθε που ψηφίζεις" για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Στην φόρμα που εμφανίζεται δίνεις τα στοιχεία και βρίσκεις το εκλογικό τμήμα που ψηφίζεις.
 Η ενημέρωση για την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων θα γίνεται και από το Site της Περιφέρειας στη ιστοσελίδα ekloges php.gov.gr  .

Συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες Ρομά για απόπειρα ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης στον Παχυκάλαμο Άρτας
















Συνελήφθησαν,την 8-01-2015 το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας και της Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας, τέσσερις ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 42, 35, 17 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι τέσσερις γυναίκες από κοινού, μετέβησαν στην οικία 85χρονης ημεδαπής στον Παχυκάλαμο Άρτας και με το πρόσχημα ότι εμπορεύονται είδη ρουχισμού, εισήλθαν στην οικία της.Στη συνέχεια, οι δράστιδες άσκησαν σωματική βία σε βάρος της 85χρονης, με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, πλην όμως έγιναν αντιληπτές από γείτονα και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις τέσσερις γυναίκες.Η παθούσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για παροχή πρώτων βοηθειών. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί τo Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί ο σχεδιασμός της Ιόνιας Οδού













Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα κατασκευής της Ιόνιας Οδού στην περιοχή των Ιωαννίνων, ωστόσο ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ελλιπής, κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθούν νέες ενέργειες. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμασι τους γοργούς ρυθμούς εξέλιξης των έργων.Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του παραρτήματος του ΤΕΕ Ηπείρου Χρίστο Παπαβρανούση και μέλη της διοικούσας επιτροπής επισκέφτηκε το εργοτάξιο της Ιόνιας στην περιοχή της Σκλίβανης, όπου οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα. Από τα στελέχη της αναδόχου εταιρείας, ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης του έργου σύμφωνα με την οποία αναμένεται το έργο να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 και στο σύνολό του το 2017. «Η Εγνατία είναι ένας θαυμάσιος οδικός άξονας, που όμως δε συνέδεσε κάποια λιμάνια μεταξύ τους, δε συνέδεσε και δεν εξυπηρέτησε βιομηχανικές περιοχές, δε σχεδιάστηκε εξαρχής με κάθετους άξονες. Το ίδιο έγινε και με την Ιόνια. Ο αρχικός σχεδιασμός έγινε στο πόδι. Όταν ξεκίνησε το έργο δεν υπήρχαν καν ούτε η οριστική χάραξη, αλλά ούτε και οι μελέτες εφαρμογής.Αυτό που γινόταν πάντα ήταν όποιος ήταν υπουργός να προσπαθεί μέσω τέτοιων έργων να διαφημίσει τη θητεία του στο υπουργείο. Εάν δε δούμε τα έργα υποδομής σε ένα πλαίσιο συνολικότερης ανάπτυξης του τόπου δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ως μοχλοί ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, που πρόσθεσε, ότι στόχος του ΤΕΕ είναι η διαμόρφωση ενός συνολικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.Καθοριστικός μοχλός για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.«Η Ήπειρος και η Κεντρική Ελλάδα είναι αδικημένες περιοχές, γιατί το μοντέλο της ανάπτυξης της χώρας τα προηγούμενα χρόνια βασιζόταν στο δίπολο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Απαιτείται στροφή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στις μεταποιητικές μονάδες και υλοποίηση έργων με συγκεκριμένη στόχευση και όχι αποσπασματικά. Θέλουμε τα έργα όχι για τα έργα, αλλά για την εξυπηρέτηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας», τόνισε ο Κ. Σπίρτζης.

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου 















Αποφάσεις για έργα συντήρησης και άλλες παρεμβάσεις έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της.Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, η  Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Ανάδειξη Παραδοσιακής μορφής αγοράς Παρακαλάμου (1η Φάση από οικ. Γκόνη ως τον Ποταμό Λιμπούσδα)», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.Επίσης, με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ανθοχωρίου - Βοτονοσίου», προϋπολογισμού 145.000 ευρώ, η εταιρεία R-V-R ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ.Τέλος, με απόφαση της Επιτροπής επαναδημοπρατούνται τα έργα τη Π.Ε. Πρέβεζας «Αποχέτευση όμβριων στον Οικισμό Πετρίτσια - Μαργαρώνα», προϋπολογισμού 55.000 ευρώ, και «Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 12.800 ευρώ, καθώς ο αρχικός διαγωνισμός τους απέβη άγονος.

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε...?
 Πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή...





















Βροχές, άνοδος της θερμοκρασίας και μεταφορά σκόνης στα νότια της χώρας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες. Αλλαγή σκηνικού το Σάββατο και...την Κυριακή όπου θα οδηγηθούμε στις κάλπες με βροχές, καταιγίδες κρύο και χιόνια στα ορεινά.
Τετάρτη 21-01-2015
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικούΑιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα κατάπεριοδικούς στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τημεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ μεβαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πέμπτη 22-01-2015
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, ταβόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμεναστα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν σποραδικέςκαταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπαηπειρωτικά ενώ στα βόρεια και κεντρικά ορεινά θα χιονίσει. Οιμετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά καινότια 6 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Παρασκευή 23-01-2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίωςστα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπουενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρειακαι κεντρικά ορεινά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφοράσκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Σάββατο 24-01-2015 και Κυριακή 25-01-2015
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρανεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρανεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουνστα ορεινά.Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αμφίπολη : Σε γυναίκα περίπου 60 ετών φαίνεται πως ανήκει ο σκελετός...!













Αναμένοντας -ίσως και σήμερα- τις ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για σημαντικά στοιχεία της ταυτότητας του νεκρού της Αμφίπολης, από αργά το βράδυ κυκλοφορούν πληροφορίες πως...ο σκελετός ανήκει σε γυναίκα.Η ηλικία της προσδιορίζεται περί τα 60 χρόνια ενώ φυσικά δεν είναι γνωστή η ταυτότητα της αφού ο σκελετός δεν δίνει τέτοιες πληροφορίες. Μάλιστα οι ανακοινώσεις που θα γίνουν σήμερα ή αύριο θα δώσουν στοιχεία για βασικά χαρακτηριστικά του νεκρού καθώς θα συνεχιστούν για πολλούς μήνες ακόμα οι έρευνες τους ανθρωπολογικού υλικού.Η πληροφορία περί γυναίκας δημιούργησε αίσθηση χθες το βράδυ με πολλούς να στοιχηματίζουν και πάλι πως πρόκειται για την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνουν εκτενείς και αναλυτικές μελέτες επί του οστεϊκού υλικού -και όχι μόνο- από πλήθος ειδικοτήτων για να γίνει γνωστό ίσως κάποια στιγμή το όνομα του νεκρού.Είναι καθοριστικής σημασίας να γίνει η ραδιοχρονολόγηση για να διαπιστωθεί κατά το δυνατόν η χρονική περίοδος θανάτου, και βέβαια να καταλήξουν οι αρχαιολόγοι οριστικά και αμετάκλητα στη χρονολόγηση του μνημείου αφού ακόμα ακούγονται ενστάσεις και διαφωνίες σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις των ανασκαφέων...!
…iefimerida.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: