ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Υποψήφιος με την Ν.Δ. ο αξιόλογος πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης ΓιόγιακαςΜήνυμα του υποψήφιου Βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη ΓιόγιακαΦίλες και Φίλοι,
Μετά από επικοινωνία δεκάδων εκατοντάδων συμπολιτών μας, αποδέχθηκα την τιμή που μου έκανε η Παράταξη, να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας.Θέλω να πιστεύω ότι είμαι σε θέση και τα συμφέροντα του τόπου μας να προωθήσω και υπερασπιστώ και σας όλους να σας εκπροσωπήσω στη Βουλή των Ελλήνων.Η θέληση μου για αυτό είναι ατσάλινη. Η εμπειρία μου στα κοινά είναι ο μοχλός της δύναμής μου. Η ολόθερμη συμπαράσταση σας είναι η διαβεβαίωση της επιτυχούς έκβασης,αυτού του εγχειρήματος, αυτής της προσπάθειας.Τα τελευταία χρόνια ζυμώθηκα και σε δοκιμασίες σκληρές, τις οποίες πολλοί από σας τις ζήσατε  μαζί μου,  γιατί γνωρίζατε όλη την αλήθεια.Ήδη, μετά την πανηγυρική δικαίωση μου, έχω συγχωρήσει τους πάντες και με τη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη, βρίσκομαι και πάλι στο δρόμο του έργου και της προσφοράς, πάντα με τη βοήθεια του Θεού.Σας καλώ όλους και τούτη τη φορά, σε συμπαράσταση και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

 


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας : «Στη Θεσπρωτία με τον Edward Lear» Περιοδική έκθεση την 14 Νοεμβρίου 2014 ~ 12 Μαρτίου 2015  - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μέχρι την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 παρατείνεται η έκθεση «Στη Θεσπρωτία με τον Edward Lear», που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από τις 14 Νοεμβρίου 2014.Το υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει 38 αντιπροσωπευτικά έργα του Edward Lear (πρόχειρα σκίτσα, σχέδια με υδρόχρωμα, ολοκληρωμένες υδατογραφίες, λιθογραφίες) για τον ευρύτερο θεσπρωτικό χώρο, από την Πάργα έως το Βουθρωτό και από τους Φιλιάτες έως τη Δωδώνη, τον οποίο εκείνος περιηγήθηκε στα 1849, 1856 και 1857. Σε συνδυασμό με αποσπάσματα από τα ημερολογιακά του κείμενα και πρόσθετο εποπτικό υλικό, η έκθεση προσπαθεί να φωτίσει πτυχές της ζωής και του πολύπλευρου έργου του Edward Lear και να κάνει έκδηλη την ιδιαίτερη αγάπη του για την περιοχή.Στο υλικό συγκαταλέγονται οκτώ αυθεντικά έργα του Edward Lear από τη συλλογή της Γενναδείου Βιβλιοθήκης/Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και το αρχείο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, καθώς και πιστές αναπαραγωγές έργων που βρίσκονται στη συλλογή της βιβλιοθήκης Houghton του Πανεπιστημίου Harvard (ΗΠΑ), της Εθνικής Πινακοθήκης της Σκωτίας και σε ιδιωτικές συλλογές, που παραχωρήθηκαν για τον σκοπό αυτό.Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης θα υλοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τι σπουδαίο να γνωρίζεις τον κύριο Λήρ!» για μαθητές Γυμνασίου και των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιδιώκει τη διαθεματική προσέγγιση της έκθεσης, την ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών, την εικαστική τους καλλιέργεια, φέρνοντας τους μαθητές σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, σύλληψης και ερμηνείας της τέχνης και της τοπικής ιστορίας. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ξενάγησης στην έκθεση, μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες με τη βοήθεια φυλλαδίων εργασίας, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα πιο σημαντικά έργα του Lear για τη Θεσπρωτία και να μυηθούν στο θαυμαστό κόσμο του άγγλου ζωγράφου.H έκθεση αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας (ΚΙ.ΜΕ.ΘΕ.) και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και του Δήμου Σουλίου, τη συνδρομή της Γενναδείου Βιβλιοθήκης/Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, του Ιδρύματος Ακτία Νικόπολις και με την υποστήριξη επικοινωνίας από τον δικτυακό τόπο archaeology & arts.Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.
O Προϊστάμενος της Εφορείας
  Ιωάννης Χουλιαράς Αρχαιολόγος

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 Με ενωτικό πνεύμα, καλή διάθεση και αισιοδοξία μέσα στο  πανελλαδικό ρεύμα που κινείται σε τροχιά αυτοδυναμίας, συνεχίστηκε την Δευτέρα 12/1 η προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στην  ΠΕ Θεσπρωτίας.Το απόγευμα πολυμελές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους υποψήφιους βουλευτές Κάτση Μάριο, Οικονόμου Γιώργο, Παπαρούνα Παύλο, Τσακίρη Αστυρόπη περιόδευσαν σε  Ελευθέριο, Μορφάτι, Καταβόθρα και Μαργαρίτι.Την Τρίτη 13/1 το απόγευμα, οι περιοδείες συνεχίστηκαν σε Πλαταριά, Φασκομηλιά, Σκορπιώνα, Σύβοτα και Πολυνέρι.  Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές συζήτησαν με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών  και εξήγησαν πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ είναι ένα πρόγραμμα με 4 πυλώνες:
•1ος πυλώνας: Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
•2ος πυλώνας: Η φορολογική δικαιοσύνη και η επανεκκίνηση της οικονομίας.
•3ος πυλώνας: Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας.
•4ος πυλώνας: Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος.
 Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η δυνατότητα το παραπάνω πρόγραμμα της ΔΕΘ, να συζητηθεί ευρύτερα και να αναλυθεί περισσότερο. Την Πέμπτη το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές, θα επισκεφθούν το Νοσοκομείο στους Φιλιάτες και θα περιοδεύσουν στο παζάρι και την αγορά.

Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας,με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφαΣυνελήφθησαν,στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στη χώρα, την 14.01.2015 το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 28 και 25 ετών,  για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου ενώ επιπρόσθετα σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Τοπικό σχέδιο δράσης για την προώθηση της απασχόλησης στη Θεσπρωτία

Η εγκεκριμένη Πράξη αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στo Νομό Θεσπρωτίας και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ενδογενής Θεσπρωτική Ανάπτυξη» η οποία αποτελείται από 6 φορείς, με Συντονιστή φορέα την Ομοσπονδία Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου "Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" και εταίρους το Δήμο Φιλιατών, το Όραμα Θεσπρωτίας, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΠΙΠΕΔΟΥ 2 της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου & Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και την Asset Τεχνολογική.Στόχος - παραγόμενο αποτέλεσμα της προτεινόμενης παρέμβασης είναι η εργασιακή ένταξη των ανέργων με την προώθησή τους στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα, οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί αποσκοπούν στην προώθηση της Απασχόλησης των ανέργων με την τοποθέτησή τους σε θέσεις εργασίας και με την Ίδρυση Νέων Επιχειρήσεων και Κοινωνικών Επιχειρήσεων.Οι κλάδοι παρέμβασης που θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία και θα επιτύχουν την καταπολέμηση της ανεργίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι κυρίως ο πρωτογενής τομέας και η επεξεργασία προϊόντων του (ατομικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις για δενδροκαλλιέργειες - υδατοκαλλιέργειες, τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, παραδοσιακά επαγγέλματα σχετιζόμενα με τον πρωτογενή τομέα κλπ) και ο τριτογενής τομέας (εναλλακτικός τουρισμός, πράσινα επαγγέλματα, προστασία-ανάδειξη-αξιοποίησηπεριοχών ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας και ομορφιάς,υποστήριξη τουρισμού κρουαζιέρας, υπηρεσίες εστίασης - Μεσογειακή διατροφή κλπ).Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη μέσω της εμπειρίας των μελών της που έχουν δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και κατάρτισης δύναται να στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια αυτή με την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής υποστήριξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας/εργασιακής εμπειρίας και τη δημιουργία νέων κοινωνικών επιχειρήσεων.Πληροφορίες: Παλιό Λιμάνι Ηγουμενίτσα,Τηλέφωνο: 26650 27728 Fax: 26650 27738-E-mail: topsathes@gmail.com Url: www.topsathes.gr.

Θέμα καταθέσεων, επαναφέρει η Βούλτεψη...?


«Οι καταθέσεις των Ελλήνων δεν είναι εγγυημένες σε περίπτωση που βγούμε από πρόγραμμα. Το έχει πει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε όλους τους τόνους», είπε η Σοφία Βούλτεψη, υποστηρίζοντας πως...«ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα, πόσο μάλλον τις καταθέσεις». Μιλώντας στο Real Fm πρόσθεσε ότι «είναι απολύτως βέβαιο και το λένε μόνοι τους και απορώ πως δεν το ακούει ο κόσμος, λένε ότι θα εκδώσουν έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. Εφόσον θα έχει σταματήσει –σας λέω εγώ- η ροή από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες που θα καταφύγουν για να αγοραστούν αυτά τα γραμμάτια; Στους καταθέτες. Λένε ότι θα είναι οικειοθελές. Ξέρετε όταν υπάρχει κίνδυνος να χρεοκοπήσεις και να καταρρεύσεις το οικειοθελές γίνεται πολύ εύκολα αναγκαστικό. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα συμβεί να το ξέρουν οι Έλληνες, μην πούνε αύριο ότι δεν τους το είπαμε όταν θα συμβεί αυτό».
…tvxs.gr

Ορισμός ημερομηνίας διενέργειας πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδοντοτεχνιτών


 Η πρακτική εξέταση των υποψηφίων οδοντοτεχνιτών για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας  θα πραγματοποιηθεί την 12η Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 10:00 -12:00 στο Τ.Ε.Ι Αθήνας-Εργαστήρια Τμ. Οδοντικής Τεχνολογίας (Αγίου Σπυρίδωνα 24, Αιγάλεω). Οι υποψήφιοι κατά την πρακτική εξέταση θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τα εργαλεία και υλικά, όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 6 της αριθμ.Υ7γ/ΓΠ/οικ.83272/21-7-2011 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1755 Β’).Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:
1)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων
               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131
2)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας
                –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512
3)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26653-60186 & 60185
4)Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας
                 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113&              62112
5)Υπουργείο Υγείας, Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας   2132161610

Η πρόταση του εισαγγελέα για τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές


Να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσαν στο συμβούλιο Εφετών οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος εν όψει των...βουλευτικών εκλογών, προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Π. Δράκος.Το αίτημα είχαν υποβάλει οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Ιωάννης Λαγός.Οι προφυλακισμένοι βουλευτές ζητούσαν να αρθεί η κράτησή τους ώστε να συμμετάσχουν στον προεκλογικό αγώνα. Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλωσή του ο Νίκος Μιχαλολιάκος "δεν νοείται διεξαγωγή προεκλογικής περιόδου με τον αρχηγό και βουλευτές του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη φυλακή! Επισημαίνεται ότι άπαντες οι αιτούντες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογικές τους περιφέρειες».Το τελευταίο λόγο πάντως για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματός τους, τον έχει το Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί με βούλευμά του.

Ρεν: Όχι σε κούρεμαΗ Ελλάδα είναι απίθανο να εξασφαλίσει κάποια διαγραφή του χρέους προς την ευρωζώνη και θα πρέπει αντιθέτως να επικεντρωθεί στην πιθανή...ελάφρυνση υπό τη μορφή πιο μακροχρόνιων περιόδων αποπληρωμής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Όλι Ρεν.Τα σχόλια του πρώην ευρωπαίου Επιτρόπου οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, τονίζουν τη μεγάλη δοκιμασία που θα έχει να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση της οποίας θα ηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.«Δεν σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρξει ένα κλασικό ‘κούρεμα’ κεφαλαίων», σημείωσε ο Rehn σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Θα περίμενα οι χώρες τις ευρωζώνης να βρουν τρόπους βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, παρατείνοντας περαιτέρω τις λήξεις των δανείων».Σύμφωνα με τον ίδιο, η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα έχει περιορισμένο περιθώριο χαλάρωσης της δημοσιονομικής λιτότητας. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην αναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής».Ο κ. Ρεν προειδοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια επανάληψη του 2012, όταν το πολιτικό αδιέξοδο οδήγησε σε δίδυμες εκλογές μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, σε αναστολή του προγράμματος διάσωσης και σε σπέκουλα περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.«Για την Ελλάδα, ο καλύτερος τρόπος για να κινηθούν είναι να μειώσουν την όποια αβεβαιότητα, που σημαίνει πρώτα να μειώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση και δεύτερον να επιβεβαιώσουν και να διαπραγματευτούν τα επόμενα βήματα του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ», δήλωσε. «Το 2012 ήταν ένα χαμένο οικονομικό έτος για την Ελλάδα, που οδήγησε σε μεγάλα κοινωνικά κόστη».Όπως επισήμανε, αν και η ευρωζώνη βρίσκεται σε καλύτερη θέση τώρα απ' ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια να χειριστεί τις όποιες ελληνικές αναταράξεις, αυτό δεν κάνει πιο ευλογοφανή την ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.Λέγοντας πως όλα τα βασικά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας στηρίζουν τη συμμετοχή στο ευρώ, ο κ. Ρεν ζήτησε από τους ξένους πολίτες και επενδυτές να ξεχωρίσουν τον πολιτικό θόρυβο από την οικονομική πραγματικότητα.«Θα το έβρισκα παράλογο να μιλάμε για Grexit σε μια κατάσταση όπου τα χειρότερα έχουν περάσει και η χώρα κινείται προς μια καλύτερη κατεύθυνση», τόνισε. «Θα υπάρχουν πολλές σκιαμαχίες και πολιτικό θέατρο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες στην Ελλάδα, πιστεύω όμως πως οι πολίτες και οι συμμετέχοντες της αγοράς μπορούν να δουν πέρα από αυτό και να αντιληφθούν ότι είναι ένα μέρος της κυκλικής διαδικασίας διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα».Ο κ. Ρεν, που είπε πως συναντήθηκε με τον Τσίπρα και ορισμένους συμβούλους του, δήλωσε πως ολόκληρη η πολιτική τάξη της Ελλάδας πρέπει να επικεντρωθεί στην υποβόσκουσα πρόκληση της μείωσης του ρόλου των διαπλεκόμενων συμφερόντων στην Ελλάδα και να καθιερώσει το δικό της εθνικό σύστημα «καλής και δίκαιης διακυβέρνησης».Όπως σημείωσε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες βάζουν «αυτογκόλ», ξεχνώντας το εθνικό συμφέρον.«Η Ελλάδα οδεύει προς έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης υπό τον όρο ότι η χώρα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», είπε. «Ελπίζω πως οι Έλληνες δεν θα τα χαλάσουν στο τελευταίο χιλιόμετρο με μια υπερβολικά έντονη πολιτική αναταραχή».
…Πηγή: euro2day.gr

…ο Google translate θα μεταφράζει και ομιλία...
Η αντίστοιχη εφαρμογή φημολογείται ότι θα αναγνωρίζει πολλές γλώσσες...Ένα μήνα αφότου το Skype παρουσίασε τη νέα υπηρεσία μετάφρασης συνομιλιών σε πραγματικό χρόνο από (και προς) Ισπανικά και Αγγλικά, η Google ανακοίνωσε τη...δική της υπηρεσία μετάφρασης ομιλίας.Η εφαρμογή της Google (mobile translation app) θα αναγνωρίζει αυτόματα την ομιλία σε μια ευρεία γκάμα γλωσσών και θα τη μεταφράζει στη μητρική γλώσσα του χρήστη.Η κίνηση αυτή βασίζεται και θα «χτιστεί» επάνω στην υπηρεσία Translate της Google, η οποία παρέχει τη δυνατότητα μετάφρασης από και προς 90 γλώσσες, επιτρέποντας ακόμη στους χρήστες να ακούν ομιλούμενες μεταφράσεις σε αρκετές γλώσσες επίσης.Η εφαρμογή για Android συσκευές που ετοιμάζει η Google, θα επιτρέπει στους χρήστες να συνομιλούν σε διάφορες γλώσσες, παρέχοντας τρέχουσα μετάφραση στην οθόνη μιας έξυπνης συσκευής ή ενός υπολογιστή, αναφέρει δημοσίευμα των The New York Times.Το πότε θα γίνει η επικαιροποίηση της εφαρμογής ή πώς θα λειτουργεί η τεχνολογία αυτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο σε επικοινωνία που είχε η MailOnline με τη Google, η εταιρεία κολοσσός ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα ότι η εφαρμογή Translate έχει «κατεβεί» 100 εκατ. φορές σε Android handsets και πως οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές θα ενημερωθούν με την υπηρεσία μετάφρασης ομιλίας.«Έχουμε 500 εκατ. ενεργούς χρήστες του Translate κάθε μήνα, σε όλες μας τις πλατφόρμες» ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής του Google Translate, Macduff Hughes. Ο ίδιος πιστεύει, ότι επειδή το 80 με 90% των ιστοσελίδων είναι γραμμένες σε 10 γλώσσες, η υπηρεσία αυτή θα αποτελέσει ένα κρίσιμο εργαλείο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.Η Google θα ξεκινήσει επίσης μια νέα εφαρμογή, η οποία θα μεταφράζει ξένο γραπτό κείμενο στη μητρική γλώσσα του χρήστη, χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone. Η υπηρεσία αυτή ήδη παρέχεται μέσω της εφαρμογής Word Lens, της οποίας η μητρική εταιρεία Quest Visual αποκτήθηκε από τη Google το Μάιο του 2014...!


Δεν υπάρχουν σχόλια: