ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος : ‘’ εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων ‘’



Aρχόμενον το κακόν κόπτειν. μτφρ: σταμάτα το κακό στην αρχή : ( Φωκυλίδης )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος : ‘’ εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων ‘’














Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, που αφορούσε πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού.Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορούσε πορνογραφία ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 16χρονου αλλοδαπού και 14χρονου ημεδαπού, για πράξεις που διαπράχθηκαν σε βάρος 15χρονου κοριτσιού.Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του πατέρα της 15χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι είχαν προσεγγίσει διαδικτυακά, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την ανήλικη κόρη του και χρησιμοποιώντας απειλές, την εξανάγκασαν να τους στείλει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.Ακολούθησε άμεσα συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις αρμόδιες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και  κοινωνικής δικτύωσης στις Η.Π.Α., προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη διαχείρισης των επίμαχων λογαριασμών - προφίλ των δραστών, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και σε συνεργασία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, διακριβώθηκαν και ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, οι διαχειριστές - κάτοχοι των επίμαχων λογαριασμών, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.Την 09-1-2015,αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των κατόχων των δύο επίμαχων συνδέσεων διαδικτύου.Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση των δύο ανηλίκων (16χρονου αλλοδαπού και 14χρονου ημεδαπού), ενώ από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες, διακριβώθηκε η διαχείριση των επίμαχων λογαριασμών-προφίλ, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων είχαν πραγματοποιηθεί οι παράνομες πράξεις.Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας φορητός Η/Υ, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για  τις απαραίτητες εξετάσεις.Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•Τηλεφωνικά:  111 88
•Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID.

Βραβεύτηκε η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων















Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο πλαίσιο του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ρευματολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 11-14 Δεκεμβρίου 2014, η εργασία με τίτλο «Απομυελίνωση και άλλες νευρολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από αντί-TNF-α θεραπεία» διακρίθηκε ως η καλύτερη εργασία, λαμβάνοντας το βραβείο Νικολάου Κέπετζη. Συγγραφείς της μελέτης είναι οι:Καλτσονούδης Ευριπίδης, Βούλγαρη Β. Παρασκευή, Κονιτσιώτης Σπυρίδων, Δρόσος Α. Αλέξανδρος.Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια και εύχονται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων













 


Την 09-01-2015 το μεσημέρι καταγγέλθηκε κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-01-2015, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν βοηθητική πόρτα της εκκλησίας και αφαίρεσαν ένα ασημένιο δισκοπότηρο, ένα ασημένιο καντήλι βάσεως και τα ασημένια ανάγλυφα από πέντε εκκλησιαστικές εικόνες. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Συνελήφθη 43χρονη αλλοδαπή για κλοπή στην Ηγουμενίτσα 















Συνελήφθη,την 09-01-2015 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 43χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενη για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες της 08/09-01-2015 σε κέντρο διασκεδάσεως στην Ηγουμενίτσα, η 43χρονη  αφαίρεσε από το πορτοφόλι 47χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ.Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Στοιχεία του Master plan για τη λίμνη παρουσιάστηκαν σε  κοινή σύσκεψη Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών















Στοιχεία της μελέτης που εκπονεί η Περιφέρεια Ηπείρου για το Master Plan της λίμνης Παμβώτιδας παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που έγινε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Σιώλου, των Αντιδημάρχων κ. Αθ. Μανταλόβα και κ. Ιωάννη Λιόντου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Στη σύσκεψη έγινε επίσης συζήτηση και για τις υπόλοιπες υπό εκπόνηση μελέτες, όπως  των περιοχών Αμφιθέας και Κατσικά. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης  οι κ.κ. Αλεξ. Καχριμάνης και Θ. Μπέγκας, σε δηλώσεις τους υπογράμμισαν ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής: "Σήμερα ενημερώθηκαν και οι δύο πλευρές, τι ακριβώς ετοιμάζεται για τη Λίμνη. Για πρώτη φορά εκπονείται ένα Master plan, στο οποίο έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι κατά καιρούς μελέτες που έχουν  γίνει από τον Imberger επί δημαρχίας Γκλίναβου, ότι είχε προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ, το  Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστήμιου Πατρών και γενικά όσες μελέτες υπάρχουν και η μια συμπληρώνει την άλλη. Έτσι κλείνει το παζλ, ώστε να δούμε ξανά τη λίμνη όπως τη θέλουμε. Ευχαριστώ το Δήμο Ιωαννιτών και το Δήμαρχο για τη συνεργασία και η όλη διαδικασία θα συνεχιστεί από δω και πέρα με πλήρη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή παρουσίαση της μέχρι σήμερα  δουλειάς που έγινε και η οποία έχει συζητηθεί με το Φορέα της Λίμνης, ο Πρόεδρος του οποίου μετέχει στην Επιτροπή σύνταξης του Master plan. Δήμος και Περιφέρεια αφού ολοκληρωθεί το Master Plan θα το παρουσιάσουμε σε όλους τους υπόλοιπους φορείς που έχουν σχέση με την περιοχή μας, Πανεπιστήμιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, συλλόγους κ.ά.".
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Περιφερειάρχης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Μaster Plan, είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενες μελέτες καθώς εξετάζει τα 8 -9 υδατορέματα που καταλήγουν στη λίμνη, δίνοντας κατευθύνσεις για το πως θα διευθετηθούν ώστε να μη εισρέουν φερτά υλικά στην Παμβώτιδα, προτείνει την κατασκευή μικρών λιμνών για εναπόθεση φερτών υλικών χωρίς να δημιουργούν αυτές κανένα πρόβλημα στο περιβάλλον, εξετάζει για το τι υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποδυναμωθεί η ιλύς και να μη δημιουργείται πλαγκτόν κ.ά. "Πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία και εγώ και ο Δήμαρχος, θα τα δούμε στο όλο γίγνεσθαι γύρω από τη λίμνη και περιβαλλοντικά και ό, τι άλλο έχει σχέση με το κέντρο της πόλης και τους οικισμούς εκτός της πόλης", κατέληξε ο Περιφερειάρχης.Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Θωμάς Μπέγκας σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσουν μαζί, βήμα-βήμα, όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο λεκανοπέδιο. Συνεχίζοντας τόνισε τα εξής: «Το διαμάντι αυτής της πόλης, η λίμνη της, και το οικοσύστημα γύρω από αυτήν δεν έχει άλλα περιθώρια. Από εδώ και πέρα όλοι, συντονισμένα, χωρίς φανατισμούς και δογματισμούς πρέπει να δράσουμε για τη σωτηρία της και το καλύτερο μέλλον της. Μετά από αρκετές προφορικές επικοινωνίες με τον Περιφερειάρχη, σήμερα κάναμε αυτή τη συνάντηση για να παρουσιάσει η Περιφέρεια ένα master plan με ένα συνολικό σχεδιασμό, για το πως θα δράσουμε άμεσα τα επόμενα χρόνια για να μπορέσουμε να σώσουμε το οικοσύστημα της λίμνης.Οφείλω να ομολογήσω πως έχει γίνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά. Από ότι μας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης αυτή η μελέτη δουλεύεται εδώ και αρκετό καιρό και προτείνει τις επεμβάσεις που θα γίνουν σε όλο το οικοσύστημα.Ταυτόχρονα από την πλευρά μας παρουσιάσαμε τις βασικές γραμμές του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που καταρτίζει  ο Δήμος και θα υποβάλλει στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου και το οποίο εκτός των άλλων περιλαμβάνει:
-την ανάδειξη του παραλίμνιου μετώπου και τη φυσική αποκατάσταση ενός μεγάλου τμήματος της παρόχθιας ζώνης
-την ενοποίηση του με το ιστορικό και διοικητικό κέντρο της πόλης και
-τη λειτουργική διασύνδεση του με την είσοδο της πόλης, μέσω μιας κεντρικής οδικής αρτηρίας που θα ενώνει το παραλίμνιο μέτωπο με την είσοδο της πόλης στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου».
Όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, «θέλουμε να "κουμπώσουν" αυτές οι δύο μελέτες, κάτι που διαφάνηκε στη σημερινή σύσκεψη. Η ουσία είναι πως από σήμερα χέρι-χέρι με την Περιφέρεια προχωράμε για να μπορέσουμε να δώσουμε την τελική λύση για τη σωτηρία του οικοσυστήματος ης λίμνης Παμβώτιδας και ταυτόχρονα την ανάδειξη όλης της παραλίμνιας περιοχής η οποία αντιστοιχεί στο Δήμο Ιωαννιτών, και κυρίως το κομμάτι που έχει σχέση από το Πέραμα μέχρι την Κατσικά».Ο κ. Μπέγκας κατέληξε επαναλαμβάνοντας πως «χωρίς δογματισμούς, χωρίς φανατισμούς πρέπει η κοινωνία και οι φορείς να παρακολουθήσουν την παρουσίαση αυτής της μελέτης από την Περιφέρεια γιατί είναι πραγματικά η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη που έχει σχέση με τη σωτηρία του οικοσυστήματος της λίμνης και νομίζω ότι είναι η ώρα να ξεκινήσουμε τη δουλειά για να το επιτύχουμε».

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης 












Τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 9ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις κατά το έτος 2015.
2.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού & του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων ( Π.Ε.Α.Κ.Ι.)για το έργο: « Ανακατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ΕΑΝΚΙ (Λιμνοπούλα) του Π.Ε.Α.Κ.Ι.», προϋπολογισμού 285.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού & της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (Ε.Π.Σ.ΗΠ.) για το έργο: « Ανακατασκευή γηπέδων Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)», προϋπολογισμού 280.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
4.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού & του Δήμου Ιωαννιτών για το έργο: «Ανακατασκευή γηπέδων Σταυρακίου και Βελισσαρίου του Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 420.000,00 € και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού & του Δήμου Ιωαννιτών για το έργο: « Αποκατάσταση οδού προς Αρχαιολογικό χώρο Καστρίτσας Α΄Φαση», προϋπολογισμού 300.000,00 € και ορισμό ενός (1)  μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.Έγκριση παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου για την κανονική λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων.

Πέθανε ο σκηνοθέτης  Φραντσέσκο Ρόζι















Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φραντσέσκο Ρόζι πέθανε σήμερα σε ηλικία 93 ετών.Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν από τους κορυφαίους  δημιουργούς του κινηματογράφου. Είχε...βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «η Υπόθεση Ματτέι», το 1972, και με τον Χρυσό Λέοντα Καριέρας στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2012.Από τα γνωστότερα έργα του, επίσης, είναι «τα Χέρια πάνω στην πόλη», του 1963 (Χρυσός Λέοντας Βενετίας) και το «Λάκι Λουτσιάνο», του 1973, με αναφορά, αντίστοιχα, στην άνευ ηθικών δισταγμών οικοδομική εκμετάλλευση των ιταλικών πόλεων και στον μαφιόζο ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος. Στις περισσότερες επιτυχημένες ταινίες του, ο Ρόζι συνεργάσθηκε με τον κορυφαίο Ιταλό ηθοποιό Τζαν Μαρία Βολοντέ.Σκηνοθέτης και δημοσιογράφος, με καταγωγή από την Νάπολη, κατήγγειλε πάντα την κακοδιαχείριση, την διαφθορά, την οικονομική βουλιμία μεγάλου μέρους των πολιτικών.Στην αρχή της σταδιοδρομίας του, εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Λουκίνο Βισκόντι και θεωρείται ένας από τους δημιουργούς του λεγόμενου « πολιτικού κινηματογράφου κοινωνικής καταγγελίας».Το τελευταίο αντίο στον Φραντσέσκο Ρόζι πρόκειται να πουν φίλοι, συνάδελφοι και όλοι όσοι αγάπησαν τα έργα του, την Δευτέρα το πρωί, σε μη θρησκευτική τελετή η οποία θα οργανωθεί στην Ρώμη.

Κάμερον, Ραχόι και Ρέντζι στη σιωπηλή πορεία της Κυριακής στο Παρίσι ...για το Charlie Hebdo










 


Τη συμπαράστασή τους στο γαλλικό λαό που δοκιμάζεται έπειτα από την αιματηρή επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo θα εκφράσουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του προέδρου Ολάντ και θα παραβρεθούν στη σιωπηλή πορεία της Κυριακής στο Παρίσι. Eνδέχεται να συμμετάσχει και η...γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας θα συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία συμπαράστασης, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να παραβρεθεί στη συγκέντρωση αυτή και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Ο Τουσκ προσκλήθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και «θα συμμετάσχει στη διαδήλωση» ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Πρέμπεν Άαμαν.Την πρόσκληση του προέδρου Ολάντ αποδέχθηκε επίσης ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. «Αποδέχθηκα την πρόταση να συμμετάσχω στην πορεία ενότητας, αυτήν την Κυριακή στο Παρίσι, για να τιμήσουμε τις αξίες που εκπροσωπεί η Σαρλί Εμπντό», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι είχε ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται την Κυριακή στο Παρίσι για να στηρίξει τον γαλλικό λαό.«Ισπανία και Γαλλία μαζί κατά της τρομοκρατίας, υπέρ της ελευθερίας», έγραψε ο Ραχόι στο Twitter.Μια πηγή της ισπανικής κυβέρνησης είπε ότι έχουν προσκληθεί πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι θα δώσει και αυτός το παρών.Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι επίσης πιθανόν να συμμετάσχει στη συγκέντρωση. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η Άγκελα Μέρκελ θα πάει στην πορεία και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ολάντ. Ενδέχεται μάλιστα να επισκεφθεί αργότερα και τα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό. Στην «σιωπηλή πορεία» θα συμμετάσχει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ. Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.
…Πηγή : ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
                                                                                 



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: