ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Οι γιορτές των Χριστουγέννων : «Επί γης ειρήνη»



Δεν μπορείς ποτέ να φέρεις την ελευθερία με ένα στρατό εισβολής : ( Ροβεσπιέρος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:


Οι γιορτές των Χριστουγέννων : «Επί γης ειρήνη»
















Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για να μαζευόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους μας. Με το κόκκινο χρώμα να επικρατεί στο χώρο, μερικά φωτάκια και την κατάλληλη διακόσμηση  μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα για εσάς και τους αγαπημένους σας ανθρώπους.
Το αλφάβητο των Χριστουγέννων
Κάποτε στην πολύσοφη χώρα των γραμμάτων έπεσε μεγάλη στενοχώρια.Γιατί, ενώ πλησίαζαν Χριστούγεννα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα γράμματα για να σχηματίσουν λέξεις όπως πόλεμος, ζήλια, κακία, εγωισμός.Ύστερα από πολλές συζητήσεις τα γράμματα αποφάσισαν να κάνουν κάτι σημαντικό,για να συμμετέχουν κι αυτά στη γιορτή : Να γίνουν η Αλφαβήτα των Χριστουγέννων.Δεν θα δέχονταν να φτιάχνουν λέξεις παρά μόνο χριστουγεννιάτικες..!
Πήραν ένα Α και το έκανα άστρο.
Με το Β έγραψαν Βηθλεέμ και με το Γ τη γέννηση του Κυρίου.
Στο Δ βρήκαν τα δώρα που Του χάρισαν και με το Ε την ελπίδα που μάς έφερε στη γη.
Με το Ζ θυμήθηκαν τα ζώα που Τον ζέσταιναν και με το Η τον Ηρώδη τον κακό βασιλιά.
Με το Θ είπαν “Θεέ μου” και με το Ι ψιθύρισαν “Ιωσήφ”.
Το Κ έφερε στο νου τους την καλοσύνη και με το Λ το λιβάνι και το λυτρωμό.
Μέσα στο Μ είδαν τους Μάγους και στο Ν την Άγια Νύχτα.
Το Ξ σκόρπισε την ξαστεριά και με το Ο γιόρτασε η οικουμένη.
Το Π τους γονάτισε μπροστά στην Παναγία.
Το Ρ τους θύμισε το Ραββί, το δάσκαλο.
Μ’ ένα μεγάλο Σ το σπήλαιο.
Μ’ ένα χαρούμενο Τ τραγούδησαν τραγούδια.
Το Υ ήταν για τους ύμνους και το Φ το φως που φώτισε την πλάση.
Ένα Χ είπαν “Χριστέ μου..!”.
Οι άγγελοι έψελναν με το Ψ ψαλμούς και το Ωσσανά που αρχίζει από Ω.
Από τότε κάθε Χριστούγεννα, η αλφαβήτα δοξάζει το νεογέννητο Χριστό με το δικό της τρόπο και δίνει παντού το μήνυμα των Χριστουγέννων:
« Επί γης ειρήνη… ! »

Συνελήφθη στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας 42χρονος αλλοδαπός, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με το  αυτοκίνητό του περίπου -26- κιλά κάνναβης
















Συνελήφθη, την 26-12-2014 το πρωί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας,ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 42χρονο, φορτωμένο με περίπου (26) κιλά κάνναβης. Κατασχέθηκαν:
•είκοσι πέντε (25) αυτοσχέδιες συσκευασίες με κάνναβη (συνολικού βάρους 25.948 γραμμαρίων).
•ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
•δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
•το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Παραμένει Πρόεδρος της Άρσης Βαρών ο Πύρρος Δήμας...!















Ο ολυμπιονίκης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, επανεξελέγη το Σάββατο ομόφωνα στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.Στο πλαίσιο της διαδικασίας, η οποία δεν κράτησε περισσότερο από μία ώρα, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Χρήστος Ιακώβου και ο παλαίμαχος παγκόσμιος πρωταθλητής, Παύλος Σαλτσίδης.

Πρόγραμμα κατάρτισης για 3.600 νέους ανέργους από όλη τη χώρα














Οι μετέχοντες θα πληρώνονται με 5 ευρώ την ώρα και επιπλέον θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Συνολικά 3.600 άνεργοι από όλη τη χώρα θα επωφεληθούν από το “Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης νέων ανέργων ηλικίας 18 έως 24 ετών για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα Εξωστρέφειας και Επιχειρηματικής Διεθνοποίησης με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα” που υλοποιούν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εξαγωγέων και η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικών.Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα στο 2015 και θα περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς και πρακτική εξάσκηση, ενώ οι μετέχοντες θα πληρώνονται με 5 ευρώ την ώρα και επιπλέον θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές.Ο υφυπουργός Εργασίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, τόνισε ότι το Πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη μόνιμη πρόσληψη των νέων που θα καταρτιστούν. Ανέφερε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εργασίας συνεργάζεται με τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς της αγοράς στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος, που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας των νέων. Επεσήμανε επιπλέον ότι το 20% των άνεργων νέων που επωφελήθηκαν από τα voucher βρήκαν μόνιμη απασχόληση και πρόσθεσε ότι ευελπιστεί πως θα είναι μεγαλύτερο το ποσοστό των νέων που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα και θα βρουν εργασία. Πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δοθούν voucher και για τον τομέα του τουρισμού.Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ ,Κυριάκος Λουφάκης, ανέφερε ότι το Πρόγραμμα εντάσσεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση και ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος οι άνεργοι νέοι θα καταρτιστούν σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και εξαγωγών, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα πάρουν και πιστοποίηση.Το μέλος του ΔΣ της ΕΕΔΕ Νίκος Βασιλείου σημείωσε ότι το Πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε από την ανάγκη που έχει η αγορά για στελέχη εκπαιδευμένα στην πρωτογενή παραγωγή και τις εξαγωγές, ενώ ο διευθυντής του τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, Στέλιος Πολυχρόνης, επεσήμανε ότι τα στελέχη που θα εκπαιδευτούν θα απορροφηθούν από τις επιχειρήσεις που τα χρειάζονται.

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 7.000 άνεργους πτυχιούχους
















Νέο πρόγραμμα για 7.000 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας Με το νέο πρόγραμμα παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών
-Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.
-Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης
Τα κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα:
-Βαθμός Κτήσης Πτυχίου.
-Ηλικία υποψηφίου.
-Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (οικονομικό έτος 2014)
-Χρόνος ανεργίας
Ημερομηνίες Υποβολής αιτήσεων
1) Για τους ωφελούμενους πτυχιούχους ανέργους: από 22.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.01.2015 ώρα 24:00 .
2) Για τους παρόχους κατάρτισης: από 29.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.01.2015 ώρα 24:00 .
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr. Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και η Δημόσια Πρόσκληση έχουν αναρτηθεί στο www.oaed.gr.

Bloomberg : Η Ελλάδα εστία καταστροφής για το 2015















Μαζί με χώρες όπως το Ιράν, το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα, η Ουκρανία, η Παλαιστίνη κ.ά. η Ελλάδα "φιγουράρει" στον "απαισιόδοξο οδηγό του κόσμου για το 2015" που συνέταξε το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg.Με τη συνδρομή πολιτικών αναλυτών, στρατιωτικών σύμβουλων, οικονομολόγων και επενδυτών, το Bloomberg προσδιορίζει τα 15 εκείνα σημεία του πλανήτη που θα αποτελέσουν εστίες έντασης το έτος 2015, καθώς και το χειρότερο σενάριο για την πορεία τους. Αίσθηση προκαλεί ότι η Ελλάδα είναι μαζί με χώρες όπως αυτές που προαναφέρθηκαν, δηλαδή, ζώνες εμπόλεμες ή με σοβαρά προβλήματα καθεστώτος κλπ (π.χ. η Βόρεια Κορέα). ο πρακτορείο αναλύει και το "χειρότερο σενάριο" για την Ελλάδα: "η κυβέρνηση της Ελλάδας πέφτει, φέρνοντας στα ηνία της χώρας τον αντιευρωπαϊστή ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρα και εξασθενώντας τη θέση της χώρας μεταξύ των χωρών του ευρώ, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται επίσης αντιμέτωπες με εξτρεμιστικά κινήματα. Οι διαμορφωτές της ευρωπαϊκής πολιτικής αποτυγχάνουν να απαντήσουν αποτελεσματικά.Η κρίση εξαπλώνεται…".Μάλιστα το γραφικό απεικονίζει την καταστροφή να μεταδίδεται σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Πώς θα βλέπετε ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα όλα σας τα ένσημα


























τομικό ηλεκτρονικό ασφαλιστικό βιογραφικό, θα αποκτήσουν έως τις 29 Δεκεμβρίου όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας ενώ παράλληλα θα έχουν, μέσω του διαδικτύου, άμεση πρόσβαση στα ατομικά στοιχεία τους, ώστε να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους.Ο "ψηφιακός λογαριασμός ασφάλισης" θα είναι μοναδικός για κάθε ασφαλισμένο με προσωπικό κωδικό, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά, η ασφαλιστική ενημερότητα."Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης" χαρακτήρισε το νέο σύστημα "Άτλας", ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζοντας τα στοιχεία του προγράμματος, ενώ έκανε λόγο για ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.Στο εξής κάθε εργαζόμενος, θα έχει τη δυνατότητα από τον προσωπικό του υπολογιστή να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του "ασφαλιστικό βιογραφικό", να ενημερώνεται γιατί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τα έμμεσα μέλη τους, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα και η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και να υπολογίσει την σύνταξή του. Σύντομα η καταβολή της πρώτης σύνταξης θα είναι ζήτημα λίγων ημερών" τόνισε ο κ. Βρούτσης.Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, "έχει ήδη ψηφιοποιηθεί με κάθε ακρίβεια το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, από 1/1/1994 μέχρι σήμερα. Έως το τέλος του 2015, μάλιστα, θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994 ενώ στο πλαίσιο των διοικητικών ενοποιήσεων εντός του 2015, ολοκληρώνεται τη δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου, όπως προανέφερα, θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες".Το νέο σύστημα, θα καλύπτει αρχικά τα τελευταία 21 ασφαλιστικά χρόνια, και καλύπτει 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ εντός του επομένου έτους αναμένεται να ψηφιοποιηθούν συνολικά 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες.Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Χρήστο Χάλαρη, οι ασφαλισμένοι, "αρκεί μόνο να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr να επιλέξουν "Ασφαλιστικό Βιογραφικό" και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους. Θα εμφανιστούν στην οθόνη τους συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα και με την επιλογή εκτύπωση θα δουν αναλυτικά όλες τις εγγραφές για κάθε φορέα. Μπορούν έτσι να υπολογίσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους , να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα την απρόσκοπτη ενημέρωση του λογαριασμού τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: