ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Μια ηλιόλουστη μέρα στους Φιλιάτες



 Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν : ( Τάκιτος )

 ...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

 Μια χειμωνιάτικη ηλιόλουστη μέρα στους Φιλιάτες
























Μια χειμωνιάτικη ηλιόλουστη ημέρα στους Φιλιάτες και οι δασκάλοι των μαθητών αποφάσισαν να βγάλουν τους μπόμπιρες στην κεντρική πλατεία να παίξουνε και να χορέψουνε….π.χ. : δεν παιρνάς κυρά Μαρία…


....και όταν ο σκύλος δεν είναι εδώ…τότε;;;; …???
…το λοιπόν ..: ήταν ένας λύκος και ήθελε να φάει 7 κατσικάκια. Πάει μια μέρα και χτυπάει την πόρτα των 7 κατσικιών.
Ένα κατσικάκι του λέει:
- Σύνθημα;
Ο λύκος αναρωτιέται για το σύνθημα και φεύγει, γιατί δεν το ξέρει.
Καθώς έφευγε είδε τη μητέρα των κατσικιών να γυρνάει σπίτι.
Λέει από μέσα του: "Θα κρυφτώ στο θάμνο για να ακούσω το σύνθημα και να μπω όταν φύγει η μάνα."
Όντως η μάνα χτυπάει την πόρτα και λέει το σύνθημα: " Τραβάω τα βυζιά μου ".
Μετά από λίγη ώρα ξαναφεύγει η μάνα και ο λύκος πάει πολύ χαρούμενος στην πόρτα των κατσικιών. Την χτυπάει και το κατσικάκι του λέει:
- Σύνθημα;
Απαντάει ο λύκος:
- Τραβάω τα βυζιά μου!
Και λέει το κατσικάκι:
- Δεν πας να τραβάς και τα …(μπιπ-μπιπ)…αρχ@@@δια σου, σε βλέπω από το ματάκι..!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
















Ευχαριστήρια ανακοίνωση του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών










 




Η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών επισκέφτηκε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Φιλιατών και θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Φιλιατών για την παραχώρηση του Δημοτικού λεωφορείου, το Κ.Π.Ε. Φιλιατών για την πολύ κατατοπιστική ενημέρωση και  την κα. Μπαλαούρα  για την ξενάγηση στο ομώνυμο συγκρότημα υδροκίνησης.

Με κοινή υπουργική απόφαση η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας














Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών καθορίζονται το ύψος, η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις άμεσα ασφαλισμένες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), σε εφαρμογή του ν.4097/2012.Το ύψος του θα ανέρχεται σε 150 ευρώ μηνιαίως για χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, θα καταβάλλεται εφάπαξ και θα χορηγείται για τοκετούς που θα λαμβάνουν χώρα από 1.1.2015. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι να μη δικαιούται η ωφελούμενη επίδομα μητρότητας από άλλο ασφαλιστικό οργανισμό.Με την απόφαση θεσπίζεται για πρώτη φορά για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες – άμεσα ασφαλισμένες του Ο.Α.Ε.Ε. (βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές κ.α.) το επίδομα μητρότητας, όπως προβλέπεται για τις γυναίκες με μισθωτή απασχόληση. Το επίδομα χορηγείται για την ενίσχυση της μητρότητας και του εισοδήματός τους, με στόχο την προώθηση της ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. με τους ασφαλισμένους άλλων ταμείων.Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι συμπληρωματική αντίστοιχης κοινής υπουργικής απόφασης του περασμένου Σεπτεμβρίου, με την οποία θεσπίστηκε επίδομα μητρότητας και για τις άμεσα ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι κ.α.). Έτσι, με τις δύο αποφάσεις, διασφαλίζεται ότι το σύνολο των γυναικών ελευθέρων επαγγελματιών θα λαμβάνει επίδομα μητρότητας.Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο Υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας δήλωσε: «Η προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων, που στηρίζουν εργασιακές ομάδες συμπολιτών μας, ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή επεκτείνεται και στον ΟΑΕΕ. Στόχος μας είναι η κάλυψη κενών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και η αποκατάσταση παραλείψεων του παρελθόντος».

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
















Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από αύριο (19.12.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (18.12.2014).Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (18.12.2014).Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
•Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
•Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
•Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
•Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
•Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά. Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Κατατέθηκε η πρόταση για το πρόγραμμα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων













Η Περιφέρεια Ηπείρου, με εταίρους την Αναπτυξιακή Εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε." (συντονιστής φορέας), την ΕΤΑΝΑΜ A.E., το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΤΕΙ Ηπείρου, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΕΘΕΑ, την ΕΨΕΠ, την ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου και την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και συνεργαζόμενους φορείς τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας, κατέθεσαν στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πρόταση για την λειτουργία περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της κοινωνικής οικονομίας και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Για την υλοποίηση του έργου οι παραπάνω φορείς θα ιδρύσουν την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ».Σκοπός του Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης στην Ήπειρο είναι η υποστήριξη της δημιουργίας, λειτουργίας και ανάπτυξης Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, η διάχυση της ιδέας της Κοινωνικής Οικονομίας και η εδραίωσή της, μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.
Κύριοι ρόλοι του  Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης είναι οι:
•Πληροφόρηση και ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά και τους σκοπούς της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
•Παρακίνηση και υποστήριξη της σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με την παροχή υπηρεσιών κινητοποίησης, υποστήριξης, και συμβουλευτικής (coaching και mentoring)
•Παροχή υπηρεσιών θερμοκοιτίδας που θα προσφέρουν κοινή επιχειρηματική έδρα, συμβουλευτική στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, κοινή διοικητική και λογιστική υποστήριξη, εξειδικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής συμβουλευτικής ή μέρος αυτών κλπ.
Επιπρόσθετα επιδιώκεται:
•η ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, μέσω της προώθησης τοπικών συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
•η δικτύωση των Κοιν.Σ.Eπ. σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τη δημιουργία συστάδων (clusters) κοινωνικών επιχειρήσεων
•η διακρατική συνεργασία με φορείς κοινωνικής επιχειρηματικότητας του εξωτερικού
•η υποστήριξη νέων κοινωνικών επιχειρηματιών αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε προγράμματα τύπου ERASMUS νέων κοινωνικών επιχειρηματιών
Ωφελούμενοι του έργου θα είναι 202 άνεργοι (με κάρτα ανεργίας σε ισχύ), οι οποίοι ανήκουν στις Ευάλωτες και Ειδικές Ομάδες Πληθυσμού, και στόχος είναι η ίδρυση και υποστήριξη 19 κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Περιφέρεια Ηπείρου : Οδηγίες για τη λειτουργία της Χριστουγεννιάτικης αγοράς 

















Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:
 Kατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, παρουσιάζεται αυξημένη ζήτηση  αγαθών και υπηρεσιών που εθιμικά συνδέονται με το εορταστικό κλίμα των ημερών.Επιβάλλεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη με τους κανόνες που προβλέπονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο ήτοι:
•Το Ν.4177/06-08-2013 (Κανόνες ρύθμισης  της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις.
•Την απόφαση με αριθ.Α2-718/31-07-2014 (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών-ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ)
•Το Νόμο 4264/2014 «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος»  και
•Την αριθ.56885/19-11-2014 απόφαση "Κώδικας δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.
Ειδικότερα ελέγχονται οι επιτηδευματίες ως προς:
•Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.
•Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη) – ενδείξεις.
•Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.
•Την έκδοση νόμιμων παραστατικών στοιχείων.
•Την ελλειπή στάθμιση-ζύγιση
•Την διάθεση ορισμένων ειδών σε ανώτατες προκαθορισμένες τιμές σε χώρους κυλικείων Νοσοκομείων, αεροδρομίων, υπεραστικών λεωφορείων κ.α.
•Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στον Ν.4177/2013  ή στην Α2-718/2014 απόφαση.
Επί των διαπιστούμενων παραβάσεων, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και εφόσον προβλέπεται, αποστέλλονται οι υποθέσεις και στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Ο καλός καταναλωτής πριν επιλέξει οποιοδήποτε προϊόν:
Διαβάζει προσεκτικά τα συστατικά του που πρέπει ν΄αναγράφονται αναλυτικά στη συσκευασία.
Λαμβάνει υπόψη του την ημερομηνία λήξης.
Ακολουθεί  πάντα πιστά τις οδηγίες συντήρησης του προϊόντος.
Τα ρούχα θα πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί και για την σύνθεσή τους.
Τα παπούτσια πρέπει να έχουν ετικέτα που θα πληροφορεί  και για το υλικό που είναι κατασκευασμένα.
Τα παιχνίδια πρέπει να έχουν την σήμανση «CE» που τίθεται από τον ίδιο τον κατασκευαστή που σημαίνει ότι έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.
Απαγορεύεται να διατίθενται στην κατανάλωση τρόφιμα κάθε είδους τοποθετημένα μαζί με παιχνίδια στην ίδια συσκευασία εκτός και αν είναι σύμφωνα με τις ισχύουσες εναρμονισμένες προς το κοινοτικό δίκαιο διατάξεις για την ασφάλεια των παιχνιδιών.
Προσοχή στην επιλογή παιχνιδιών με  γνώμονα την συμβολή τους στην ενεργοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει κάθε παιδί και όχι με  βάση την διαφημιστική τους προβολή που οδηγεί στον υπερκαταναλωτισμό.
Προσοχή στα παιχνίδια που πωλούνται υπαίθρια. Είναι φτιαγμένα συνήθως από άγνωστους κατασκευαστές χωρίς σήμα κατασκευής που να δείχνουν την προέλευσή τους.
Τα κοσμήματα πρέπει να έχουν ένα κωδικό που δηλώνει την ταυτότητα του κατασκευαστή ή εισαγωγέα και τον αριθμό που δηλώνει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμο μέταλλο, εκφρασμένη σε χιλιοστά.
Ειδικότερα τα νωπά κρέατα (χοιρινά-αρνιά-γαλοπούλες)
Έχουν επισημάνσεις που δηλώνουν τόσο την κτηνιατρική καταλληλότητα αφού ο κτηνίατρος είναι ο πλέον αρμόδιος για τον κρεοσκοπικό έλεγχο, όσο και την προέλευση αυτών (εγχώριο ή εισαγωγής με ακριβή την χώρα προέλευσης ) και αυτό για να  διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών και να γνωρίζει ποιας προέλευσης είναι το κρέας που αγοράζει, ώστε να μην παραπλανάται.
Επισημαίνεται η υποχρέωση της τήρησης της κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά  με την επισήμανση του βοείου κρέατος με την τοποθέτηση των ετικετών με το εξωτερικό μπλε περίγραμμα για τα βοοειδή τα οποία γεννήθηκαν, εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα (Ελληνικό βόειο κρέας) και την ετικέτα χωρίς μπλε εξωτερικό περίγραμμα για τα βοοειδή  τα οποία δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα αλλά εκτράφηκαν και σφάχτηκαν στην Ελλάδα.
Οι καταναλωτές να μην  αγοράζουν κρέατα από ζώα που σφάζονται σε χώρους που δεν ελέγχονται από κτηνιατρικής πλευράς, γιατί πιθανά εφόσον δεν έχουν υποστεί τον κρεοσκοπικό έλεγχο να έχουν πρόβλημα.
Το χρώμα σφραγίδας είναι λαμπρό κυανό(που κλίνει προς το πράσινο) Ε133 για νωπά κρέατα, αμνοερίφια γάλακτος και μη, από ζώα χωρών Ε.Ε συμπεριλαμβανόμενης φυσικά και της χώρας μας και ολογράφως την χώρα προέλευσης και καστανού χρώματος που κλίνει προς το κόκκινο Ε155 για νωπά κρέατα τρίτων χωρών.
Τα κεφάλια των αμνοεριφίων γάλακτος ή  όχι  κατά τα ισχύοντα είναι απολύτως εμπορεύσιμα όλο τον χρόνο και πωλούνται σύμφωνα με τα αγορανομικά δεδομένα σε επίπεδο εμπόρων σε τιμή κατά τεμάχιο δηλαδή ξεχωριστά από το κρέας με εξαίρεση την Πασχαλινή περίοδο (Σάββατο του Λαζάρου μέχρι Κυριακή του Θωμά) που πωλούνται μαζί με το κρέας.
Οι νωπές γαλοπούλες είναι απεντερωμένες με πόδια και κεφάλι πλην του τύπου 67% που εφόσον κυκλοφορεί πρέπει να είναι χωρίς πόδια και κεφάλι.
Οι κατεψυγμένες γαλοπούλες είναι συσκευασμένες και πρέπει να φέρουν τις προβλεπόμενες ενδείξεις(χώρα προέλευσης, βάρος, ημερομηνία ανάλωσης κ.α.).
ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ:
Να κάνει έγκαιρα και προγραμματισμένα τις αγορές του για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά,  χωρίς άγχος και να μην τις αφήσει για την τελευταία στιγμή.
Υπάρχει αποδεδειγμένα επάρκεια σε όλα τα είδη βιοτικής ανάγκης οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Να κάνει έρευνα στην αγορά ελέγχοντας και συγκρίνοντας σε περισσότερα του ενός καταστήματος τα ομοειδή είδη, κερδίζοντας έτσι χρήματα και ποιότητα.
Να μην παρασύρεται από διαφημιστικές καμπάνιες αλλά να αγοράζει το προϊόν που πραγματικά επιθυμεί.
΄Όταν αγοράζει προϊόντα με μακρά καταναλωτική διάρκεια να ζητεί εγγύηση και οδηγίες χρήσης στα ελληνικά.
Τέλος μην ξεχνάτε σε όλες τις αγορές σας να ζητάτε την νόμιμη απόδειξη γιατί η παράβαση βαρύνει και σας.
•Δεν παραλείπουμε να σημειώσουμε ότι τα τμήματα  εμπορίου & τουρισμού των Δ/νσεων Ανάπτυξης όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου , προβαίνουν καθημερινά σε ελέγχους αναφορικά με την εφαρμογή των ισχυουσών διατάξεων σε κρεοπωλεία, εργαστήρια και επιχειρήσεις  ζαχαροπλαστικής,  Σούπερ Μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης κ.α. καθώς και σε δειγματοληψίες ειδών τροφίμων-ποτών και καυσίμων για την ποιοτική τους εξέταση από τις χημικές υπηρεσίες του Γενικού Χημείου του Κράτους.
•Μέχρι στιγμής η κατάσταση διαμορφώνεται ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.       

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου













Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 15-12-2014 συνεδριάσεως.
1.Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επισκευή συντήρηση διαμόρφωση κτιριακών Εγκαταστάσεων Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Δ.Π.Υ.) Ιωαννίνων και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού (Π.Σ.) Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 500.000,00 με τον Φ.Π.Α.
2.Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση γεώτρησης στη θέση Βολέτσι», αναδόχου Γεωργίου Μυριούνη, μέχρι την 24-02-2015.
3.Έγκριση απευθείας ανάθεσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου για την «Παροχή τεχνικής βοήθειας για την σύνταξη στατικής μελέτης αντικατάστασης των στεγών των κτιρίων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 9.850,00 με Φ.Π.Α.
4.Συγκρότηση Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχου έργων, μελετών και προμηθειών για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, για το έτος 2015.

5.Έγκριση της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης κατολίσθησης στη θέση «Λύγγος» της 13ης επαρχιακής οδού», προεκτιμώμενης αμοιβής € 9.000,00 με ΦΠΑ κατά τις διατάξεις της παρ. 2στ) του άρθρου 10 του Ν. 3316/2005, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 παρ. 4 του Ν. 3481/2006.
6.Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης των εργασιών για την συλλογή στοιχείων κτηματογράφησης – κτηματολογικού πίνακα του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Σκλίβανη – Πηγάδια» προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ.
7.Κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Ν. Γεννεσίου της Θεοτόκου Βαριάδων», προϋπολογισμού 113.821,14 € πλέον Φ.Π.Α., του έργου της ΣΑΕΠ318/8 με Κ.Α. 2013ΕΠ31880010 και τίτλο «Cult. Routes: Cross- Border Cultural Routes- Περιφέρεια Ηπείρου» και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του Διαγωνισμού.
8.Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάδειξη συμφερότερης προσφοράς για την προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοαντιγραφικού χαρτιού Α4 και αναλώσιμων ειδών (μελανιών και toner για fax και εκτυπωτές), για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το έτος 2015 και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού.
9.Έγκριση του από 09-12-2014 Πρακτικού της Επιτροπής διεξαγωγής του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για τη διακίνηση αλληλογραφίας (κοινής) και επείγουσας (ταχυμεταφορές), για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2015 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
10.Έγκριση των Πρακτικών Νο2/05-12-2014 και Νο3/17-12-2014 (έλεγχος οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού (διεθνούς) μειοδοτικού διαγωνισμού, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων και Νομικών Προσώπων χωρικής αρμοδιότητας της για το έτος 2015.
11.Έγκριση διακήρυξης διαγωνισμού με τη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την επιλογή αναδόχου του έργου «Διαχείριση και Οικονομική Παρακολούθηση στα πλαίσια του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy», προϋπολογισμού € 7.500,00 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του διαγωνισμού.
12.Εκπροσώπηση σε ποινική δίκη, των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου Ελένης Ξενάκη και Βασιλικής Κωστούλα, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.
13.Έγκριση αγοράς παραδοσιακών γλυκών ενόψει των επισκέψεων του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων σε Ιδρύματα της περιοχής και έγκριση των σχετικών δαπανών.
14.Έγκριση παράθεσης δεξίωσης εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου για την Πρωτοχρονιά και έγκριση των σχετικών δαπανών.
15.Έγκριση απευθείας ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες αποκατάστασης στη θέση ΄Παλιουρή΄ της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 20.000,00 με ΦΠΑ, του έργου «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου».
16.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-12-2014 επαναληπτικής δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Έργα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού») προϋπολογισμού € 15.000,00 με ΦΠΑ, ο οποίος απέβη άγονος και έγκριση επανάληψης της δημοπρασίας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 22 παρ. 1 του Ν. 3669/2008.
17.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 25-11-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Τεχνικά έργα στερέωσης ετοιμόρροπων ογκόλιθων ανάντη πρανούς της 5ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 30.000,00 με Φ.Π.Α., η οποία απέβη άγονος, και επαναδημοπράτηση του έργου, με τροποποίηση των όρων της διακήρυξης.
18.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές του Δήμου Πάργας», αναδόχου Κ/ξιας Β. Αηδώνης & ΣΙΑ Ο.Ε. – Αφοί Ν. Λαϊνά Ο.Ε. ΕΔΕ, μέχρι την 20-04-2015.
19.Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, πολυμηχανημάτων (fax) και λοιπού ηλεκτρονικού και μηχανικού εξοπλισμού, για την κάλυψη των αναγκών μηχανοργάνωσης της Π.Ε. Πρέβεζας.
20.Έγκριση παράτασης ισχύος της σύμβασης προμήθειας καυσίμων κίνησης (πετρέλαιο κίνησης-Βενζίνη) για τις ανάγκες της Π.Ε. Πρέβεζας.
21.Έγκριση κατάργησης, τροποποίησης και ανάθεσης νέων δρομολογίων που προέκυψαν από τον ανοιχτό διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2014 - 2015 για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς μαθητών.
22.Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 02-12-2014 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Π.Ε. Θεσπρωτίας «Βελτίωση – Αποκατάσταση τμημ. οδού προς οικισμό Μεταβυζαντινής Ουζντίνας (Οσδίνας) Πέντε Εκκλησιών Δ. Σουλίου», προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ.
23.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού (Πλαταριά - Σκορπιώνα - Αργυρότοπος) και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου (Βασιλικός) δήμου Ηγουμενίτσας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132354/4991/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1694/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
24.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση δευτερεύοντος εθνικού οδικού δικτύου (Παραπόταμος – Νεράιδα δήμου Ηγουμενίτσας) από φερτά υλικά λόγω θεομηνίας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132445/4997/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1695/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
25.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου Μουργκάνας Δήμου Φιλιατών από κατολισθήσεις λόγω θεομηνίας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132342/4990/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1696/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
26.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή εργασιών για επείγουσες επεμβάσεις για την «Αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου προς Τζούμα Δήμου Φιλιατών από κατολισθήσεις λόγω θεομηνίας», που εκτελέστηκαν με μηχανήματα ιδιωτικής χρήσης, βάσει της αριθμ. πρωτ. 132329/4989/11-12-2014 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, και της αριθμ. 39/1697/15-12-2014 απόφασης ανάθεσης έργου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.
27.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
28.Έγκριση τροποποίησης της αριθμ. 28/1239/15-09-2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Θεσπρωτίας.
29.Έγκριση παροχής εξουσιοδότησης στον ΟΑΕΔ – Περιφερειακή Δ/νση Ηπείρου, για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, για τις ανάγκες του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ηγουμενίτσας για το έτος 2015.
30.Άσκηση ενδίκων μέσων κατά της αριθμ. 209/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
31.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 135117/5079/18-12-2014 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για επείγουσες επεμβάσεις για τον «Καθαρισμό φράγματος Ραγίου από φερτά υλικά λόγω θεομηνίας».
32.Έγκριση δαπανών προμήθειας ανταλλακτικών και επισκευής μηχανημάτων – οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.














Δεν υπάρχουν σχόλια: