ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρι εκκλησίας στην Πλαταριά Θεσπρωτίας



Η πρώτη ένδειξη πνευματικότητας είναι η απλότητα της έκφρασης : ( Πούσκιν )


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρι εκκλησίας στην Πλαταριά Θεσπρωτίας















Σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού.Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας,εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα, περίπτωση κλοπής χρημάτων από παγκάρι εκκλησίας που έγινε το τελευταίο δεκαήμερο στην Πλαταριά Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος κατά το τελευταίο δεκαήμερο, εισήλθε στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας και αφού παραβίασε το παγκάρι, αφαίρεσε χρηματικό ποσό.O δράστης προσήχθη την 16-12-2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, όπου και ομολόγησε την πράξη του.Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ



























Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου έφερε στην Ελλάδα τη μέθοδο Floortime από τις ΗΠΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου και το Μονορόδι η εκπαίδευση στη μέθοδο Floortime με εισηγητή τον Tim Bleecker, συνιδρυτή του Floortime Center των ΗΠΑ.Οι συμμετέχοντες είχαν την μοναδική ευκαιρία να ακούσουν από τον Tim Bleecker τις τεχνικές Floortime με τις οποίες οι ειδικοί μπορούν να ακολουθούν και να διεγείρουν τα συναισθηματικά ενδιαφέροντα του παιδιού, να εξερευνούν τις ιδέες του και να προκαλούν το παιδί να κάνει επαφή με τους γύρω του, να γίνει δημιουργικό, αυθόρμητο και να κατακτά όλο και περισσότερο διάφορες κοινωνικές, μαθησιακές και συναισθηματικές δεξιότητες.Οι τεχνικές του μοντέλου Floortime, που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ από τον  Dr. Stanley Greenspan, βοηθούν το παιδί να μένει συγκεντρωμένο και να εξασκεί δεξιότητες σκέψης, εμπλοκής με τον άλλον, αλληλεπίδραση, συμβολική και λογική σκέψη. Ιδιαίτερα αποτελέσματική είναι η εφαρμογή της μεθόδου στην εκπαίδευση παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές.Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό κέντρο που προσφέρει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στη συνεχιζόμενη εξειδικευμένη εκπαίδευση με επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

ΙΝΚΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ : Προσοχή στην αγορά παιδικών ρούχων














To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου συστήνει στους γονείς που αγοράζουν ενδύματα για τα παιδιά τους καθώς και τους νονούς εν όψει και της εορταστικής περιόδου, προς αποφυγή κίνδυνου πνιγμού ή τραυματισμού τα κατωτέρω :
-Να μη αγοράζουν  ενδύματα που προορίζονται για παιδιά ηλικίας κάτω των 7 ετών, όταν αυτά  φέρουν κορδόνια για λειτουργική χρήση ή ως διακοσμητικά  στην περιοχή της κουκούλας ή του λαιμού. Για τα ενδύματα με κορδόνια που ήδη κατέχουν να αφαιρούν τα κορδόνια,  ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτά με ασφαλή τρόπο.
-Στα ενδύματα που προορίζονται για παιδιά ηλικίας 7-14 ετών, θα πρέπει να ελέγχουν πριν τα αγοράσουν ότι αυτά δεν φέρουν κορδόνια κατασκευασμένα από ελαστικό υλικό, και ότι το μήκος των κορδονιών που εξέχουν σε κάθε άκρο δεν ξεπερνά τα 7,5 εκατοστά στην περιοχή της κουκούλας ή του λαιμού
-Στην περιοχή της μέσης το μήκος των κορδονιών που εξέχουν  σε κάθε άκρο  δεν πρέπει να ξεπερνά  τα 14 εκατοστά όταν το ρούχο είναι χαλαρό.
Στην  περιοχή των μηρών τα  παιδικά  ενδύματα επιτρέπεται να έχουν  μόνον εσωτερικά κορδόνια  και δεν πρέπει να κρέμεται εξωτερικά κορδόνι κάτω από τη χαμηλότερη άκρη του ενδύματος, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος να παγιδευτούν τα παιδιά σε πόρτες σχολικών  λεωφορείων  ή σε άλλα κινούμενα αντικείμενα.Ενδύματα με μακριά μανίκια που προορίζονται για παιδιά ηλικίας 0-14 ετών δεν επιτρέπεται να φέρουν κορδόνια που να προεξέχουν από το κάτω άκρο του μανικιού.Στην Ελλάδα έχει υιοθετηθεί το πρότυπο ΕΛΟΤ-ΕΝ-14682/2004 που αφορά στην « ασφάλεια παιδικών ενδυμάτων-κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης στα παιδικά ενδύματα ».Για περισσότερες πληροφορίες παράπονα ή καταγγελίες οι καταναλωτές μπορεί να απευθύνονται στα Γραφεία μας Θ.Πασχίδη 52 Ιωάννινα , τηλ.2651065178.e.mail .inpka.hp@gmail.com .

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, 53χρονος ημεδαπός, για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ 














Συνελήφθη, την 16.12.2014 το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, διότι ως διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (3.410.669,59) ευρώ.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Προειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού














Με έκτακτο δελτίο η Ε.Μ.Υ. ενημερώνει πως από σήμερα το βράδυ 16-12-2014 έως και αύριο 17-12-2014, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου












Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών της 11ης/29-10-2014 και 12ης/13-11-2014  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 2.Έγκριση 5ης τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού).
3.Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2014.
(εισήγηση: η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού )
4.Κατάργηση της Νομ/κής Επιχείρησης μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Οργανισμός Νομ/κής Αυτ/σης Θεσπρωτίας»
(εισήγηση:  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας).
5.Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2015.
(εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης-Απασχόλησης-Εμπορίου & Τουρισμού).
6.Ορισμός μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής του ν. 2734/1999 « Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις», για τις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας.
(εισήγηση: η Δ/νση Δημόσιας Υγείας).
7.Έγκριση πάγιων χορηγημάτων καθαριότητας, Π.Ε. Πρέβεζας, Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2015.
(εισήγηση: Δ/νσεις Διοικητικού –Οικονομικού Π.Ε.Πρέβεζας & Π.Ε. Άρτας και Δ/νση Οικονομικού Π.Ε. Ιωαννίνων).
8.Σχετικά με τροποποίηση του άρθρου 25 του Ν. 3846/2010 για θέματα ΟΑΕΕ-ΟΓΑ, σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων.
(εισήγηση: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Κων/νος Σιαράβας).
9.Ζητήματα λειτουργίας και αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου.
(εισήγηση: η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»).
10.Ζητήματα κτηνοτροφίας – μέτρα ανακούφισης των κτηνοτρόφων της Ηπείρου.
(εισήγηση: η παράταξη «ΑΡ.Π.Η.»).
11. Ζητήματα ανεργίας – μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών τους.
 (εισήγηση: η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»).



















Δεν υπάρχουν σχόλια: