ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Στην «Φάκα» οι Παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών



Νήπιοι, ουδέ ίσασιν όσω πλέον ήμισυ παντός. -  Έργα και Ημέραι 40 - ,μτφρ: οι ανόητοι δεν ξέρουν πόσο πολύ το μισό είναι περισσότερο από το όλον :  ( Ησίοδος )

...ΘΕΜΑΤΑ…@...:
  
Στην «Φάκα» οι Παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών
















Τις έφαγαν οι συνδικαλιστές…λες και υπάρχουν τα φράγκα να βάζει ο κοσμάκης τις «πτυχιούχες» που θέλουν και ΙΚΑ-ΣΙΚΑ-ΜΙΚΑ…. Συνελήφθησαν το λοιπόν αγαπητοί Μάνταμοι και Μανταμίτσες, την 14-11-2014 αργά το βράδυ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις γυναίκες υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 45, 50, 56 και 57 ετών καθώς και μία 55χρονη ημεδαπή,οι οποίες εργάζονταν παράνομα ως ‘’ αποκλειστικές νοσοκόμες ‘’. Ειδικότερα, την 14-11-2014 αργά το βράδυ διενεργήθηκε έλεγχος στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι οι πέντε συλληφθείσες εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες,χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων,άδεια άσκησης επαγγέλματος, βιβλιάριο υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Οι πράσινες οι κόκκινες οι θαλασσιές σου οι χάντρες…
‘’ Γαλάζιες Σημαίες ‘’























Στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας,πραγματοποιήθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση με θέμα την ένταξη των ακτών της Περιφέρειας Ηπείρου στο Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες”. Ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος μας δυστυχώς δεν συμμετείχε τα τελευταία χρόνια, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται.Ομιλητές στη συνάντηση ήταν, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Τριάντης καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.Εκ μέρους του Δήμου Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Λώλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα τουρισμού, κος Σωτήριος Μήτσης.Μπορεί το επόμενο καλοκαίρι να απέχει αρκετούς μήνες, όμως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας, καταβάλει από τώρα κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στις μοναδικής ομορφιάς παραλίες μας να κυματίσουν και πάλι οι Γαλάζιες Σημαίες.Σημαίες οι οποίες θα υπενθυμίζουν στους λουόμενους την καθαρότητα των νερών, την ύπαρξη των σωστικών μέσων καθώς και την ύπαρξη υποδομών για την πρόσβαση στις παραλίες από όλους μας.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα κατά το τελευταίο 24ωρο
















Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, αναζητήσεις για τον εντοπισμό και σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα.Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν:
•Στα Ιωάννινα, συνελήφθη από αστυνομικούς του  Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του  εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων  και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, για πλαστογραφία και παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.
•Στην Άρτα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και είκοσι ημερών, για παραβάσεις του ΚΟΚ. 
•Στη Φιλιππιάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και χρηματική ποινή (5.000) ευρώ,  για επιταγές.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Συνελήφθη 31χρονος στα Ιωάννινα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών





Μετά από έρευνες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου μισό κιλό κάνναβης και παράνομο όπλο.Συνελήφθη την 14-11-2014 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός,  στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί  εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και παράνομο οπλισμό.Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν χθες το απόγευμα τον 31χρονο και ύστερα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•(443,4) γραμμάρια κάνναβης,  σε διάφορες συσκευασίες.
•ένα πιστόλι, μάρκας blow mini, διαμετρήματος 8 mm, με γεμιστήρα και ένα φυσίγγιο.
•ένα γυάλινο βάζο με σπόρους κάνναβης.
•μία ηλεκτρονική ψηφιακή ζυγαριά τσέπης.
•ένας μηχανισμός ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).
•διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών (νάιλον σακουλάκια κ.λ.π.).
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επίσης δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων, με ενσωματωμένες κάρτες SIM , οι οποίες βρέθηκαν στην κατοχή του 32χρονου, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών.Ο 32χρονος συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 25χρονος αλλοδαπός στην Άρτα, για παράβαση του Τελωνειακού κώδικα 
















Βρέθηκε και κατασχέθηκε  ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους (1.034) γραμμαρίων. Συνελήφθη, την 14-11-2014 το μεσημέρι στην Ιόνια Οδό Άρτας – Αγρινίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.Ειδικότερα, ο 25χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει μέσα σε αυτοκίνητο, ποσότητα αφορολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (1.034) γραμμαρίων.Ο αφορολόγητος καπνός κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Αυτοπυροβολήθηκε 54χρονος στο κέντρο των Ιωαννίνων













Τέλος στη ζωή, επιχείρησε να βάλει πριν από λίγα λεπτά, ένας  54χρονος άνδρας στην περιοχή της Κιάφας,στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων!Οι γείτονες άκουσαν τον πυροβολισμό και αμέσως έτρεξαν έντρομοι στο σπίτι του,όπου και βρήκαν τον 54χρονο αιμόφυρτο και δίπλα το κυνηγετικό όπλο με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε.Ο 54χρονος,μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο  Ιωαννίνων,όπου και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

ΔΩΔΩΝΗ και S.I. Foods :  Υπογραφή συμφωνίας με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων για την απόκτηση του 23,77% της ΔΩΔΩΝΗ














Έμπρακτη απόδειξη της αφοσίωσης του βασικού μετόχου της ΔΩΔΩΝΗ στην ανάπτυξη της εταιρείας και στις προοπτικές της χώρας.Στις 12 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και ο πλειοψηφών μέτοχος της, S.I. Foods Ltd, υπέγραψαν συμφωνία με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων) για τη μεταβίβαση συνολικά 965.166 μετοχών στην Εταιρεία, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 23,77 %.Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών θα παραμείνει μέτοχος της Εταιρίας με ποσοστό 1%.Οι συναλλαγές, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέψουν στον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών την εξυγίανση του,ενώ παράλληλα, στην S.I. Foods δίνεται η δυνατότητα να αυξήσει το ιδιοκτησιακό της ποσοστό.Η συμφωνία αυτή, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη και σηματοδοτεί τη διαρκή εμπιστοσύνη και αφοσίωση του  βασικού μετόχου της ΔΩΔΩΝΗ στην ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Η συμβολή της πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων στην ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ και ανάδειξη της σε ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των γαλακτοκομικών ήταν καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα κατά το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, η συνεργασία ήταν εποικοδομητική, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με μοναδικό στόχο την επιτυχία της ΔΩΔΩΝΗ και την υποστήριξη των χιλιάδων παραγωγών της. Η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει τη πορεία της και στο μέλλον με  τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών να παραμένει μέτοχος στη ΔΩΔΩΝΗ.Η σχέση μεταξύ των 5.000, και άνω, παραγωγών και της ΔΩΔΩΝΗ είναι μια σχέση μακροχρόνια και άρρηκτη, με απώτερο στόχο τη συνέχιση και ανάπτυξη της γαλακτοκομίας στην περιοχή μας, την Ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υιοθέτηση εκ μέρους της ΔΩΔΩΝΗ πολυάριθμων πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη των παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών σε θέματα αποτελεσματικότερης εκτροφής, εξεύρεση λύσεων για την προμήθεια ζωοτροφών και συμβάσεων συμβολαιακής κτηνοτροφίας.Πιο συγκεκριμένα, κατά τη προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο (μέχρι και τον Ιούλιο 2014), η ΔΩΔΩΝΗ διασφάλισε  τη πλήρη εξόφληση της εισκόμισης γάλακτος έχοντας καταβάλλει με συνέπεια μηνιαίες πληρωμές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν,  και έχοντας  ήδη πραγματοποιήσει προκαταβολές προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, που υπερβαίνουν το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν τη νέα γαλακτοκομική περίοδο.
Με εκτίμηση
Ιωάννης Α. Κεΐσογλου : Εκπρόσωπος Τύπου

Επίσκεψη του Δημάρχου Άρτας στον Υφυπουργό Εργασίας Αντώνη Μπέζα
















Γόνιμη επίσκεψη στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αν. Μπέζα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αρταίων κ. Ηλ. Σερβετά.Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις σχετικά με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές που στοχεύουν στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια αυτή.Από πλευράς του Δημάρχου, τονίστηκε η ανάγκη να ενεργοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ο Δήμος με προσωπικό, ιδίως τεχνικών ειδικοτήτων, που θα συμβάλει στην ικανοποίηση των πολλών και διαρκών αιτημάτων των δημοτών που αφορούν την καθημερινότητα. Ζητήθηκε μάλιστα, οι θέσεις που θα εγκριθούν να είναι αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι τομείς, ενώ τονίστηκε η ανάγκη τα προγράμματα αυτά να έχουν αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια (δύο έτη) για το καλό τόσο των ωφελουμένων αλλά και του Δήμου. Ο Δήμαρχος υποστήριξε επίσης, ότι οι Δήμοι θα πρέπει να συμμετέχουν πιο ενεργά στην ενημέρωση των πολιτών σε θέματα απασχόλησης, με τη λειτουργία εσωτερικής συμβουλευτικής δομής που θα δίνει κατευθύνσεις για τις δυνατότητες απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι οι θέσεις που θα εγκριθούν για τον Δήμο Αρταίων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι και ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το νέο πρόγραμμα που πρόκειται να ενεργοποιηθεί άμεσα και αφορά τη λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών υποστήριξης για την ανάπτυξη και προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και πρωτοβουλιών στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας, στο οποίο ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι ενεργός και σημαντικός, καθώς προβλέπεται η δημιουργία συμπράξεων που θα κατευθύνουν βήμα-βήμα όλους όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν κοινωνική επιχείρηση. Στα πλαίσια μάλιστα της ενημέρωσης των τοπικών φορέων σχετικά με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιεί ημερίδα ενημέρωσης στα Ιωάννινα την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου, με εισηγητή τον ίδιο τον Υφυπουργό.Σχετικά τέλος, με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος σε πρόγραμμα για την προστασία των Αστέγων, ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι έχει περάσει επιτυχώς το 1ο στάδιο της αξιολόγησης και σύντομα θα υπάρξει η οριστική ένταξη του έργου.Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την περιοχή, ενώ ο Υφυπουργός από την πλευρά του, δήλωσε ότι θα είναι πάντα ανοιχτός για συνεργασίες σε θέματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του.

Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου











Τον προϋπολογισμό του 2015 ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, στη συνεδρίαση της Πέμπτης.Το ύψος του ανέρχεται σε 92.591.340,68 ευρώ, εκ των οποίων 50.000.000 ευρώ είναι επιχορηγήσεις για έργα Π.Δ.Ε. (ΕΣΠΑ κ.ά.) που πληρώνονται μέσω του Περιφερειακού Ταμείου. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό, που κινείται στο πλαίσιο που έχει τεθεί με οδηγίες των συναρμόδιων Υπουργείων και έχει ήδη αξιολογηθεί τόσο από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, όσο και από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας."Είναι αλήθεια ότι οι πόροι που διαχειρίζεται η Περιφέρεια,είναι κατά 70% λιγότεροι από όσους διαχειρίζονταν οι πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.Δεν μένουμε όμως σε αυτούς που έχουμε σήμερα και διεκδικούμε περισσότερους", ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ζήτησε δε τη συμπαράσταση όλων για να αλλάξει πορεία η Ήπειρος: "Χρειαζόμαστε όλοι.Πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την πατρίδα μας.Να την κάνουμε παραγωγική, να αναπτυχθεί η μεταποίηση στον πρωτογενή τομέα, να στηριχθούμε και στον κλάδο παροχής των υπηρεσιών. Σε αυτά εμείς θα ρίξουμε το βάρος", τόνισε για να προσθέσει, ότι παρά τους περιορισμένους πόρους, η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σημαντικά έργα σε πολλούς τομείς και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα αντιπλημμυρικά έργα, στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου, στα αρδευτικά κ.ά. !







Δεν υπάρχουν σχόλια: