ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΙ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ,ΤΙΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ,ΤΑ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΣΙΑ ΦΑΓΗΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

Εδώ να στέλνετε τις ανακοινώσεις σας

radiofiliati@yahoo.gr

Translate

Δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία της Ηπείρου



Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.


...ΘΕΜΑΤΑ…@...:

Δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία της Ηπείρου
















Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία»,για το σχολικό έτος 2014-2015, νωρίτερα από κάθε φορά, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.«Η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και κατά τη νέα χρονιά, έχει διττό στόχο. Αφενός, εκπαιδεύει τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή και στα οφέλη που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση όλες τις εποχές του χρόνου. Αφετέρου, αποτελεί και μια υποστηρικτική δράση για την απορρόφηση των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά. Η εκμάθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τους νέους μας αποτελεί προτεραιότητά μας» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης με αφορμή την υπογραφή της απόφασης.Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ενωσιακούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις. Η διανομή θα γίνει στους μαθητές των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας,Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας,Σερρών και Χαλκιδικής.Τα προϊόντα που θα διατεθούν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου. Επιπλέον προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ποιοτικής κατηγορίας Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά, θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Ηγουμενίτσα στις εορταστικές εκδηλώσεις
















Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του έπους του 1940 στην Ηγουμενίτσα.Σε δήλωσή του μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:«Το έπος του ΄40, ήταν κυρίως το έπος των αφανών και όχι των επιφανών. Ήταν το έπος όλων εκείνων, των αξιωματικών, των οπλιτών και των απλών ανθρώπων, που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για τα ιδανικά της ελευθερίας, της πατρίδας, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.Η φετινή επέτειος αυτής της μεγάλης νίκης του νεότερου ελληνισμού, μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Βρίσκει τη χώρα στο δρόμο για την ανάκαμψη. Η οικονομία αρχίζει να στέκεται στα πόδια της, το κοινωνικό κράτος αρχίζει και πάλι να λειτουργεί και η ελπίδα ξαναγεννιέται.Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Κανένας δε μπορεί να μας γυρίσει πίσω και να ακυρώσει τις σκληρές θυσίες των Ελλήνων τα προηγούμενα έτη.Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

ΕΛ.ΑΣ.  ΗΠΕΙΡΟΥ  -  NEWS
Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα για εμπορία ναρκωτικών














Συνελήφθησαν (5) ημεδαποί και 26χρονος υπήκοος Αλβανίας στα Ιωάννινα την  28-10-2014/01:00, γιατί στην κατοχή τους,  σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε αυτ/το, στο οποίο επέβαιναν (4) εκ των ημεδαπών, καθώς και στην οικία  της ημεδαπής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (27,8) γραμμάρια κοκαΐνης, (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, (3) κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθη 37χρονος διακινητής στα Ιωάννινα
Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός στα Ιωάννινα την 28-10-2014/06:35, γιατί με Ι.Χ.Ε. αυτ/το ιδιοκτησίας του, κατελήφθη να μεταφέρει στο εσωτερικό της Χώρας, (5) λαθρομετανάστες, υπηκόους Αλβανίας. Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.
Σύλληψη 37χρονου ημεδαπού στην Ελεούσα Ιωαννίνων, για μεταφορά πέντε μη νόμιμων μεταναστών 















Την 28-10-2014 το πρωί στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, συνέλαβαν έναν 37χρονο ημεδαπό,για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος οδηγός, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας πέντε λαθρομετανάστες - υπηκόους Αλβανίας,  ηλικίας από 24 έως 47 ετών.Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου.
Βούλγαροι διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας















Τρεις διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 39, 28 και 34 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθησαν, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας. Συνελήφθησαν επίσης και τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν (δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 52, 50, 27 και 21 ετών). Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα τα οποία ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στο πρώτο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο Βούλγαροι διακινητές και δύο λαθρομετανάστες ενώ στο άλλο αυτοκίνητο, επέβαινε ο τρίτος διακινητής και ένα ζευγάρι λαθρομεταναστών με το ανήλικο μωρό τους. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Αλλαγές στις αρχαιολογικές υπηρεσίες της Ηπείρου









 


Ο Κωνσταντίνος Σουέρεφ, ο επικεφαλής της νέας «Εφορείας Αρχαιοτήτων».ΝΕΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ.
Από την Τετάρτη 29-10-2014 οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλάζουν μορφή και τρόπο λειτουργίας.Η βασικότερη αλλαγή είναι ότι καταργούνται οι Εφορείες Κλασσικών και Προιστορικών Αρχαιοτήτων και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων οι οποίες πλέον ενοποιούνται και λειτουργούν ως ενιαία «Εφορεία Αρχαιοτήτων».Ανεξάρτητη παραμένει η Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων,που στην προκειμένου περίπτωση καλύπτει την Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο και τη Δυτική Μακεδονία.Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα επιφέρουν και ανακατατάξεις μεταξύ των διευθυντών στελεχών.Έτσι ο Κωνσταντίνος Σουέρεφ, Προιστάμενος στην Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων είναι αυτός που θα κρατά τα ηνία της νέας «Εφορείας Αρχαιοτήτων».Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων της Άρτας θα βρεθεί η Βαρβάρα Παπαδοπούλου ενώ στις Εφορείες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας προιστάμενοι αναλαμβάνουν η Ανθή Αγγέλη και ο Γιάννης Χουλιάρας.

Σεμινάριο για γονείς με παιδιά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία στην Ηγουμενίτσα















Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Θεσπρωτίας «ΑΡΙΑΔΝΗ» στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης διοργανώνει σεμινάριο για γονείς με παιδιά στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.Σε μια εποχή όπου όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες,είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια υποστηρικτική ομάδα ομότιμων όπου θα μπορούμε να στηρίζουμε και να στηριζόμαστε, όπου θα μαθαίνουμε να υπάρχουμε και να συνυπάρχουμε.Η έναρξη του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2665025140 9:00-13:30.Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου












Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» , σχετικά με "Το Μουσείο της αρχαίας Νικόπολης και τον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης"
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «ΑΡ.Π.Η.», σχετικά με "Την τηλεφωνική σύνδεση των γραφείων της παράταξης"
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»,  σχετικά με "Τη λειτουργία του ΕΕΕΚΙ και του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος»"
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών της 10ης/15-9-2014  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2.Πλήρωση της θέσεως Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης  στην  Περιφέρεια Ηπείρου (σχετ. η με αριθμ. πρωτ.:  οικ.109261/4086/15-10-2014  Δημόσια Προκήρυξη – Πρόσκληση)
3.Συμπλήρωση - τροποποίηση της αριθμ. 10/40/15-9-2014 απόφασης Π.Σ. ως προς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου  (εισήγηση: η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού )
4.Έγκριση διορθώσεων Κτηματολογίου κηρυχθείσας Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου μετ΄ απαλλοτριώσεων» στο Δήμο Νικολάου Σκουφά του Νομού Άρτας  (εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Άρτας)
5.Εκπροσώπηση στην Τράπεζα Πειραιώς για τους λογαριασμούς Βελτιωτικών Έργων Δημόσιων Ιχθυοτροφείων (εισήγηση: η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κής Π.Ε. Άρτας)
6.Έγκριση πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης)
7.Ορισμός επιτροπής άρθρ. 13 του Π.Δ. 242/7-8-1996 «Καθορισμός προϋποθέσεων, τρόπου και διαδικασίας για την εκμίσθωση, τη δωρεά, την παραχώρηση της χρήσης, την εκποίηση, τη μίσθωση και την αγορά ακινήτων και κινητών πραγμάτων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
8.Ορισμός μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής του ν. 2734/1999 « Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις»  (εισήγηση η Δ/νση Δημόσιας Υγείας)
9.Έγκριση θέσπισης πάγιου κατ΄ αποκοπή χορηγήματος καθαριότητας για τη χρονική περίοδο από 1-11-2014 έως 31-12-2014 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
10.Έγκριση 4ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
11.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Γ΄ τρίμηνο έτους 2014 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
12.Λήψη μέτρων για τις συνέπειες στους παραγωγούς ακτινιδίων και εσπεριδοειδών  από το «εμπάργκο» της Ρωσίας  (εισήγηση: η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου»).

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
















Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 6ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

1.Εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής.
2.Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 2014» που διοργανώνεται στο  Μόναχο το χρονικό διάστημα από 26-30/11/2014.
3.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας  και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας» », προϋπολογισμού  12.800,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
4.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας  και του Δήμου Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου»υποέργο «Αποχέτευση ομβρίων στον οικισμό Πετρίτσια – Μαργαρώνα», προϋπολογισμού  55.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
5.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας  και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση – αποχιονισμός – αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου»υποέργο «Συντηρήσεις – βελτιώσεις οδικών τμημάτων - κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Φαναρίου», προϋπολογισμού  77.300,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Πρέβεζας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.Τροποποίηση της  Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Επιτροπή Ερευνών για την  υλοποίηση του έργου: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πρωτοκόλλου με τη μορφή Απαιτήσεων και Συστάσεων για την Ιχνηλασιμότητα, Πιστοποίηση, Προστασία και Βελτίωση των Ποιοτικών Χαρακτηριστικών του ελαιολάδου Πρέβεζας»ως προς την παράταση χρονοδιαγράματος αυτής, άρθρο 6 αυτής «ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ».     
7.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Θεσπρωτίας  και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση καθαρισμός αντιπλημμυρικών έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου»υποέργο «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΝΗΤΙΚΩΣ ΤΟΞΙΚΟΥ ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΚΑΛΑΜΑ της Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», προϋπολογισμού  22.470,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
8.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς , Γηρομερίου, Φιλιατών & Πάργας και του Δήμου Ζίτσας για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση Καθολικού Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Ραιδιώτισσας Βροσύνας», προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
9.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Γ.Ο.Ε.Β. Λεκάνης Ιωαννίνων για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση – αποκατάσταση αρδευτικών αντλιοστασίων Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού  13.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
10.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου: «Επέκταση δικτύου άρδευσης περιοχής Πολιτσών Χρυσοβίτσας ( Προμήθεια σωλήνων)», προϋπολογισμού  12.044,90 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
11.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση επαρχιακών οδών Ανηλίου – Μετσόβου και σύνδεση παραγωγικών μονάδων με το επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού  100.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
12.Τροποποίηση της  Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την  υλοποίηση του έργου: «Ανάπλαση – Αναστύλωση περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Ασπραγγέλων Ζαγορίου»ως προς το, άρθρο 8 αυτής «Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης».     
13.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου : «εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών και την εγκατάσταση μονάδας ΑΕΚΚ, στη θέση «Εικόνες-Πουρνάρι», της Τ.Κ. Αναργύρων, Δ. Ε. Πασσαρώνος , Δήμου Ζίτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων» (η υπό μελέτη δραστηριότητα κατατάσσεται στη μεγαλύτερη κατηγορία των επιμέρους δραστηριοτήτων, ήτοι στην κατηγορία Α1)..Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η εταιρεία : «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ Α.Ε.». .(εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
14.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 9η, Α/Α 125) : «Ίδρυση μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος , δυναμικότητας 150 m3/ ημέρα, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην Τ. Κ. Μικρού Περιστερίου της Δ.Ε. Εγνατίας του Δ. Μετσόβου». » Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η κα Βιργινία Μπαλαντάνη. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
15.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου (υποκατηγορία Α2, ομάδα 12η, Α/Α 6) : «Λειτουργία σταθμού ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ με κωδικό θέσης «ΔΙΚΟΡΥΦΟ ΕΡΤ Α/Δ (0250038)», σε εκτός σχεδίου περιοχή επί ανωνύμου δρόμου στην Τ.Κ. Δικορύφου του Δήμου Ζαγορίου Π.Ε. Ιωαννίνων» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία  «ΟΤΕ Α.Ε.». (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
16.Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ της δραστηριότητας (ομάδα 5Η, Α/Α 3, εξόρυξη βιομηχανικών ορυκτών μαρμάρων & σχιστολιθικών πλακών , υποκατηγορία Α2 ) : «Λατομείο μαρμάρων στη θέση “Τσουγκρί-Πλάκα” της Τ.Κ. Δεματίου, Δήμου Ζαγορίου Π.Ε. Ιωαννίνων» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΝΙΚΟΥ-ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΗ.  (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
17.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την  τροποποίηση της υπ. αρ. 141564/25-07-2005 ΚΥΑ Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) του οδικού έργου: «Ιόνια Οδός: Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Αγρινίου (Κουβαράς)- Νότιο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Κομπότι) και Βόρειο Άκρο Παράκαμψης Άρτας (Φιλιππιάδα) –Ιωάννινα (Ελεούσα)» , όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθ. οικ. 167980/30-04-2013 και 174140/28-07-2014 Υ.Α. ΥΠΕΚΑ , ως προς τις χ.θ. 105+500 έως 108+700, 115+720 έως 120+700, 152+446 έως 154+796 και 181+710 έως 186+650. » Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου το Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών & Δικτύων - ΕΥΔΕ ΜΕΛΕΤΩΝ –ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ.  (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
18.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) και έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης επί της ΜΠΕ του έργου(υποκατηγορία Α2, ομάδα 4η, α/α 11 και ομάδα 10η , α/α/ 6): «Σταθμός βιοαερίου από κτηνοτροφικά και γεωργικά απόβλητα , ισχύος 250 KW, στη θέση «Χαλίκια-Μπόιδα Μαυρή», Τ.Κ. Θεσπρωτικού, Δήμου Ζηρού , Π.Ε. Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η εταιρεία : «ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ο.Ε.».-. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
19.Έγκριση υποβολής πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου για την ένταξη του έργου στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 52 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση με τίτλο:  «Πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιφέρειας Ηπείρου».


                                                                                               










Δεν υπάρχουν σχόλια: